FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 augustus 2010

Ook Brown stopt bij Engeland

Nadat eerder vandaag keeper Paul Robinson aangaf niet meer voor Engeland te willen spelen heeft ook Wes Brown gezegd te stoppen met het spelen van interlands. Brown is vanavond naar het hotel van de Engelse selectie gereisd om zijn beslissing persoonlijk aan bondscoach Fabio Capello mee te delen.

"Ik heb er lang over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat dit het juiste moment is om te stoppen als international. Nu ik dertig ben is het tijd om de jongere generatie een kans te geven, waardoor ik mij volledig op mijn club kan focussen."

Door blessureleed kwam de verdediger van Manchester United in elf jaar tijd tot slechts 23 interlands waarin hij één doelpunt maakte. Hij maakte maar één eindtoernooi mee, namelijk het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan, maar hij kwam daar niet aan spelen toe. Vervangers voor zowel Robinson als Brown zijn nog niet bekend.

Sakurai onder de indruk van Resident Evil: Revelations

Tijdens de E3 werd de Nintendo 3DS aangekondigd door Nintendo. Samen met de aankondiging van de nieuwe handheld werden er gelijk ook een boel launch-games aangekondigd. Zo krijgen ze veel third party-support van onder andere Konami, Square-Enix en Capcom.

Masahiro Sakurai, de man achter onder andere Kirby en de nieuwe Kid Icarus Uprising, heeft gemeld dat hij erg onder de indruk is van Capcoms Resident Evil: Revelations. Zo noemt hij de real time graphics op als iets waar hij nog van kan leren.

De Nintendo 3DS komt dit jaar in Japan uit. Volgend jaar mogen wij genieten van Nintendo's nieuwe handheld.

"I've been most impressed with the Nintendo 3DS. The Resident Evil demo was very impressive. The real time graphics in that are very impressive and I've already seen things that I can learn from that." - Masahiro Sakurai

Haase pakt toernooiwinst San Marino

Robin Haase heeft het challengertoernooi van San Marino gewonnen. De Hagenaar versloeg in de finale Filippo Volandri uit Italië: 6-2 en 7-6 (8). Haase komt door zijn zege dicht in de buurt van de top 100. Momenteel staat hij 121e op de wereldranglijst. Eerder dit jaar won de Hagenaar al de challengertoernooien van Caltanissetta en Furth. Haase maakte eind vorig jaar zijn rentree na ruim een jaar blessureleed.

Tegen Volandri, de nummer zeven van de plaatsingslijst, begon Haase met een break. Bij 3-1 pakte hij de opslag van de Italiaan nogmaals af, maar Volandri sloeg direct terug. De 23-jarige Haase liet zich niet van de wijs brengen en bracht het verschil direct weer naar twee breaks, waarna hij de set uitserveerde.

In het tweede bedrijf waren Haase, die in de halve finale nummer 51 van de wereld Potito Starace versloeg, en Volandri meer aan elkaar gewaagd. Twee keer brak Haase de Italiaan, maar beide keren leverde hij zijn opslagbeurt even later in. In de uiteindelijk noodzakelijke tiebreak miste Haase een matchpoint en werkte twee setpunten van Volandri weg, voordat hij uiteindelijk de partij besliste.

Sneekweek verloopt in goede sfeer

De politie en organisatie van de Sneekweek zijn tevreden over het verloop van het evenement tot nu toe. Dat lieten de woordvoerders zondag weten. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan, zeiden woordvoerders van zowel het Korps landelijke politiediensten (KLPD) als de Friese politie.

Zeven schippers hadden te veel alcohol gedronken, tijdens het evenement wat duurde van vrijdag tot zondag, zo bleek uit controles. De politie hield een aantal mensen aan en schreven een aantal keer proces-verbaal uit voor onder meer overschrijding van de maximum vaarsnelheid en geluidsoverlast.

De Sneekweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar voor de 75ste keer werd georganiseerd. De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte, ging naar het meer toe om deze dag te vieren. Dit jaar werd het lustrum uitgebreid gevierd. 

sneek

75ste editie van de Sneekweek is goed verlopen.

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Nürburgring

Antonio Felix da Costa heeft vandaag op de Nürburgring zijn eerste zege in de Formule 3 Euroseries geboekt. De Portugees hield in de slotfase van de race Marco Wittmann van zich af. Ruim daarachter werd Alexander Sims derde.

Da Costa pakte de eerste plaats na de start direct over van Jim Pla. Laatstgenoemde verloor bij de herstart, die nodig was geworden door een incident tussen Mika Mäki en Christopher Zanella ook de tweede plaats aan Wittmann. Enkele bochten later stak Sims de Fransman zelfs voorbij voor plaats drie. In het vervolg van de race gebeurde weinig van betekenis meer, of het moet zijn geweest dat Valterri Bottas die op de grid zijn motor af liet slaan uiteindelijk nog als zevende finishte.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 30:35.113
2 Marco Wittmann Signature-Plus +0.780
3 Alexander Sims ART Grand Prix +9.345
4 Jim Pla ART Grand Prix +12.230
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport +13.893
6 Edoardo Mortara Signature-Plus +14.745
7 Valtteri Bottas ART Grand Prix +15.296
8 Nicolas Marroc Prema Powerteam +18.332
9 Carlos Munoz Mücke Motorsport +22.495
10 Daniel Juncadella Prema Powerteam +28.774
11 Laurens Vanthoor Signature-Plus +2 Ronden
DNF Matias Laine Motopark Academy +20 Ronden
DNF Christopher Zanella Motopark Academy +20 Ronden
DNF Mika Mäki Motopark Academy +20 Ronden


Klassement na Nürburgring

Pos. Rijder Team Punten
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 66
2 Marco Wittmann Signature-Plus 48
3 Alexander Sims ART Grand Prix 37
4 Valtteri Bottas ART Grand Prix 35
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport 35
6 Laurens Vanthoor Signature-Plus 20
7 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 17
8 Daniel Juncadella Prema Powerteam 14
9 Kevin Magnussen Motopark Academy 8
10 Jim Pla ART Grand Prix 7
11 Adrian Quaife-Hobbs Motopark Academy 7
12 Nicolas Marroc Prema Powerteam 6
13 Carlos Munoz Mücke Motorsport 3
14 Matias Laine Motopark Academy 2

Uitslagen België speelronde 2

In de Belgische Jupiler Pro League is dit weekend de tweede speelronde afgewerkt. Landskampioen Anderlecht liet in deze tweede speelronde al meteen punten liggen. De ploeg kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Charleroi.

AA Gent - Racing Genk 0-4

Bij de Belgen zijn er sowieso nog maar twee ploegen die in het bezit zijn van alle zes de punten. Racing Genk was in Gent met ruime cijfers te sterk voor AA Gent. Na twaalf minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong door een doelpunt van Kevin De Bruyne. Na een aantal opgelegde kansen was het Anele Ngongca die vijf minuten voor de rust wist te scoren.

Gent bracht na rust met Ljubijankic en Arbeitman twee nieuwe spelers in het veld en hoopte op nieuwe inspiratie. Twintig minuten na de rust was deze hoop echter verdwenen. Jelle Vossen zag zijn bal van richting veranderd worden door Duarte en in het doel achter Jorgacevic verdwijnen. Na 81 minuten was het dan Fabien Camus die de eindstand op de scoreborden wist te brengen.

Club Brugge - STVV 4-1

Adrie Koster wist zich met Club Brugge te revancheren voor het puntverlies van vorige week. De Bruggenaren waren na de eerste helft al klaar met de nummer vijf van vorig seizoen. Ivan Perisic bracht na een tiental minuten spelen de vicekampioen op voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Perisic die het net wist te raken. Toen zes minuten later een goed naar binnen snijdende Odjidja de 3-0 op de borden wist te zetten leek het spel wel gespeeld.

Of toch niet... Na een klein half uur was het namelijk Wim Mennes die voor Sint Truiden wist te scoren. Toen Club na 35 minuten spelen de 4-1 op de borden zette, was het duel gespeeld. In de tweede helft gebeurde niet heel veel meer. Mennes pakte zijn tweede gele kaart en kon onder de douche stappen. De overtal situatie had verder geen invloed meer op de wedstrijd. 


Voor een volledig overzicht van de tweede speelronde in de Jupiler Pro League kun je hier klikken.

Crush 40-nummers naar Rock Band en Guitar Hero?

Misschien ken je de band Crush 40 niet. De band heeft al een paar keer gezorgd voor de soundtrack van verschillende Sonic-games. Zo hebben zij onder andere Sonic Heroes en Live and Learn geschreven.

Nu heeft bandlid Johnny Gioeli aangegeven tijdens de Summer of Sonic 2010-conferentie dat ze best hun liedjes in een titel als Guitar Hero en Rock Band zouden willen zien. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren, is nog niet bekend.

"I'm not really much of a gamer, my kids played those games a lot, and yeah, I think it'd be great to get our music into the games for old fans, and even newer fans to enjoy." - Johnny Gioeli, Crush40

[DTM] Uitslag Nürburgring

Bruno Spengler heeft de DTM-race op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De Canadees bleef zijn Mercedes-teamgenoten Paul di Resta en Gary Paffett voor. De Audi-rijders kwamen er deze race niet aan te pas.

Mattias Ekström begon van poleposition, maar de Zweed werd meteen voorbij gestoken door Spengler en het wijd gaan in de eerste bocht deed hem terugvallen naar plaats zeven. Een goede start was er wel voor Audi-rijder Timo Scheider. De Duitser klom in de eerste ronde op naar plaats vier, maar zag Paffett voorbij komen nadat een inhaalpoging op Jamie Green mislukt was.

Vooraan veranderde er weinig meer, al verloor Green nog twee plaatsen aan Paffett en Scheider omdat zijn pitstop te langzaam was. Ralf Schumacher, Ekström en Maro Engel die het laatste punt voor zich opeiste.

Uitslag Nürburgring

Pos. Rijder Team Tijd
1 Bruno Spengler H.W.A. GmbH 1:10:27.488
2 Paul di Resta H.W.A. GmbH +2.843
3 Gary Paffett H.W.A. GmbH +8.586
4 Timo Scheider Audi Sport Team Abt +15.308
5 Jamie Green Persson Motorsport +21.590
6 Ralf Schumacher H.W.A. GmbH +22.332
7 Mattias Ekström Audi Sport Team Abt +27.268
8 Maro Engel Mücke Motorsport +29.771
9 Mike Rockenfeller Audi Sport Team Phoenix +33.942
10 David Coulthard Mücke Motorsport +39.560
11 Oliver Jarvis Audi Sport Team Abt +46.630
12 Cheng Cong Fu Persson Motorsport +59.353
13 Martin Tomczyk Audi Sport Team Abt +1:13.187
14 Miguel Molina Audi Sport Team Abt +1:14.196
15 Katherine Legge Audi Sport Team Rosberg +1 Ronde
DNF Alexandre Premat Audi Sport Team Phoenix +42 Ronden
DNF Markus Winkelhock Audi Sport Team Rosberg +49 Ronden
DNF Susie Stoddart Persson Motorsport +49 Ronden


Stand na Nürburgring

Pos. Rijder Team Punten
1 Bruno Spengler H.W.A. GmbH 42
2 Jamie Green Persson Motorsport 26
3 Gary Paffett H.W.A. GmbH 25
4 Paul di Resta H.W.A. GmbH 25
5 Mattias Ekström Audi Sport Team Abt 23
6 Timo Scheider Audi Sport Team Abt 17
7 Martin Tomczyk Audi Sport Team Abt 12
8 Mike Rockenfeller Audi Sport Team Phoenix 12
9 Alexandre Premat Audi Sport Team Phoenix 8
10 Oliver Jarvis Audi Sport Team Abt 5
11 Ralf Schumacher H.W.A. GmbH 3
12 Susie Stoddart Persson Motorsport 2
13 Miguel Molina Audi Sport Team Abt 1
14 Maro Engel Mücke Motorsport 1

Vrouw beschoten met luchtdrukpistool

Een 50-jarige vrouw uit Den Haag is zondagochtend door een 48-jarige plaatsgenote met een luchtdrukpistool beschoten. Zij hield door de schietpartij letsel aan haar hoofd over en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt de politie.

Na de opname van de vrouw in het ziekenhuis rond 03.45 uur kon de vermoedelijk schutter worden aangehouden. Zij werd in haar woning in de kraag gevat. Wat de aanleiding was voor de schietpartij is onduidelijk. Het luchtdrukpistool is in beslag genomen.

Haug klaar met kritiek op Schumacher

Norbert Haug, directeur motorsport bij Mercedes, vindt dat er inmiddels wel genoeg gediscussieerd is over de actie van Michael Schumacher tijdens de GP van Hongarije.

Afgelopen week kwam er veel kritiek op de manier waarop Schumacher de tiende plaats probeerde te behouden, ten koste van Rubens Barrichello. De Duitser drukte Barrichello erg dicht naar de pitmuur toe, waarvoor hij bij de volgende race tien plaatsen terug zal worden gezet.

In de Duitse krant Der Tagesspiegel zei Haug: "Michael heeft zijn excuses aangeboden en heeft de straf die hij heeft gekregen, geaccepteerd. Het feit dat hij spijt heeft betuigd, betekent dat iedereen er nu over op moet houden en dat er een streep onder deze zaak kan worden gezet."

Voorlopig geen Zack and Wiki-vervolg

In een interview met Hironobu Takeshita, producer van onder andere Mega Man 9, is aangegeven dat er voorlopig geen vervolg voor Zack and Wiki komt. Alhoewel de game goed ontvangen werd, verkocht de game niet al te best. Hierdoor zullen we voorlopig geen vervolg van de game zien. Takeshita geeft echter wel aan dat hij graag aan een vervolg zou werken als de tijd er rijp voor is.

RG: Reviews and users highly praised Zack & Wiki: Quest for Barbaro's Treasure, and it's a loved game amongst our readers. There were may rumours, but did it actually have the opportunity to make a comeback on the Wii at any point? Did the Wii MotionPlus take part on that consideration?

Takeshita: Thank you for your love for Zack & Wiki: Quest for Barbaro's Treasure! However, unfortunately that rumor is totally not true. I personally like this title so I would like to create a new one though I don't think it's good timing to do so.

Mitea wil zich bewijzen in Breda

Nicolae Mitea wil zich gaan bewijzen bij NAC Breda. De Roemeen zal de komende twee weken bij NAC Breda gaan meetrainen.

"Nicolae wil de komende weken laten zien van hoeveel waarde hij voor NAC zou kunnen zijn," aldus technisch directeur Jeffrey van As. "Hij heeft een poos zonder club gezeten, dus hij is niet honderd procent fit. Onze hersteltrainer, Wilfred Sip, zal de komende twee weken met hem aan de slag gaan. 's Middags zal hij meetrainen met Jong-NAC. Zo wil hij het zelf graag."

"Hij zal alle kosten voor zijn rekening nemen en ik vind het de moeite waard om eens aan te kijken. Mitea was bij Ajax gewoon een uitstekende speler. Nu hebben we de gelegenheid om hem eens goed te bekijken en daarna zien we wel verder."

Verander je iPhone 4 in een Game Boy

Mocht je nou een hardcore gamer zin die zijn iPhone 4 wil beschermen, dan hebben we goed nieuws voor je. Skin-fabrikant Zaptastic heeft namelijk een skin gemaakt met het uiterlijk van een Game Boy.

De skin is al zeer populair, aangezien de iPhone 4-versies al uitverkocht zijn. De iPhone 3G/3GS-variant hebben ze nog wel op voorraad. Mocht je dus je iPhone willen beschermen, dan is dit misschien de skin voor jou.

Schouder motorcrosser Herlings uit de kom

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft bij wedstrijden in Tsjechië een schouderblessure opgelopen. De 15-jarige crosser maakte op zijn website bekend dat hij in de eerste ronde van de tweede manche gevallen was en dat daarbij zijn schouder uit de kom was geraakt. Inmiddels is het gewricht onder narcose weer teruggezet.

In de eerste manche in de MX2-klasse eindigde Herlings nog op plaats drie. In de tweede manche kwam de KTM-rijder door de schouderblessure niet aan de finish. Hij zal het gewricht morgen in het ziekenhuis laten onderzoeken. Hij hoopt dan te weten hoe ernstig de blessure is en of hij over enkele weken mee kan doen aan de wedstrijd in Brazilië.

Gebruik je sleutel in Kingdom Hearts-gameplay

Een paar jaar terug kwam in Japan Kingdom Hearts Coded uit. De game was exclusief voor de mobiele telefoon en speelde hetzelfde als andere Kingdom Hearts-delen. Helaas verscheen de game nooit in het Westen omdat de mobiele telefoons een stuk zwakker waren vergeleken met Japanse toestellen.

Gelukkig heeft Square-Enix besloten de game te porten naar de Nintendo DS. Zo zal de hardcore Kingdom Hearts-liefhebber niets van het verhaal missen. De game komt volgende maand uit in Japan, dus we krijgen steeds meer beeldmateriaal van de game te zien. De game komt pas volgend jaar hier uit.

 

Terpstra wint Sparkassen Giro

Niki Terpstra heeft de Sparkassen Giro in Bochum gewonnen. De Nederlandse wielrenner ontsnapte in de laatste vijf kilometer uit de kopgroep en reed solo over de streep in de race die vanwege slechte weersomstandigheden in Duitsland twintig kilometer werd ingekort.

Terpstra eindigde met tien seconden voorsprong op de Canadees Guillaume Boivin van Spidertech die verrassend André Greipel van HTC-Columbia in de sprint versloeg. Bij de dames was er ook een Nederlands succes. Daar wist Ellen van Dijk te winnen.

Branden bedreigen opnieuw nucleair centrum

Opnieuw wordt in Rusland een nucleair onderzoekscentrum bedreigd door een van de vele honderden bos- en veenbranden die in het land woeden. Het gaat ditmaal om het onderzoekscentrum in Snezjinsk, zo'n 1.500 kilometer ten oosten van Moskou. Dat heeft de Russische minister van Noodsituaties Sergej Sjojgoe zondag gemeld.

Ruslands andere grote nucleaire onderzoekscentrum in Sarov, circa 350 kilometer ten oosten van Moskou, werd ook bedreigd door de vlammen. Maar Sjojgoe zei zondag tijdens een bijeenkomst van functionarissen uit de door het vuur getroffen regio's dat alle branden rondom de stad zijn geblust.

Donderdag meldde Medvedev dat al het radioactieve en explosieve materiaal uit Sarov was weggesleept als voorzorgsmaatregel. Ook groeven militairen een acht kilometer lang kanaal om de vlammen weg te houden van het terrein.

De honderden branden hebben in het door een hittegolf geteisterde westen van Rusland zeker 52 levens geëist.

Keeper Robinson bedankt voor Engeland

Doelman Paul Robinson heeft bedankt voor het Engelse nationale elftal. De doelman van de Blackburn Rovers werd door bondscoach Fabio Capello opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Hongarije, maar Robinson heeft geen zin in een rol als derde keeper.

Robinson was rondom het WK van 2006 in Duitsland de eerste keeper van Engeland, maar na een aantal blunders in kwalificatiewedstrijden voor Euro 2008 kregen andere keepers de voorkeur. Bij zijn toenmalige club Tottenham Hotspur liep het ook niet meer, maar na een transfer naar Blackburn herpakte de inmiddels 30-jarige doelman zich.

De andere opgeroepen keepers, Joe Hart en Ben Foster, zouden eerder aan bod komen dan Robinson, wat hem deed besluiten om te bedanken voor zijn land. "Ik zie mijzelf niet als derde of vierde doelman en vind die rol zeer frustrerend. Ik ben de laatste jaren niet in aanmerking gekomen om als eerste keuze te fungeren en het lijkt mij daarom het beste voor mijzelf en mijn club om mij volledig op het clubvoetbal te richten."

Falkenburg: "Leuk om bij je debuut te scoren"

Erik Falkenburg maakte deze zomer de overstap van Sparta Rotterdam naar AZ. De middenvelder wordt door trainer Gertjan Verbeek in de spits geposteerd en scoorde tegen NAC Breda direct zijn eerste treffer voor AZ.

"Het is leuk om bij je debuut te scoren, maar het is erg jammer dat we niet hebben gewonnen", sprak Falkenburg na afloop op de clubsite van AZ. "NAC is niet tot veel kansen gekomen. Joey Didulica heeft tot hun doelpunt volgens mij niks te doen gehad. Wij kregen meer mogelijkheden". vervolgt de jeugdinternational.

"De eerste kans van ons was eigenlijk direct een goal. Daarna kregen we nog wel wat mogelijkheden, maar de eindpass was vaak slordig. Ik ben nu teleurgesteld door het gelijkspel. Met AZ moet je hier wellicht wel winnen. Ik heb geen moment gedacht dat de drie punten in de tas waren. Een uitwedstrijd tegen NAC is pittig."

Falkenburg moet wennen aan zijn rol in de spits. "Het is niet mijn favoriete positie. Ik speel liever vlak op ‘tien'. Maar ik heb het naar mijn zin en probeer op elke positie mijn stinkende best te doen. Het is lastig om tegen van die grote gasten als Rob Penders en Kees Kwakman te spelen. Het zetten van druk is voorin ook heel anders dan op het middenveld. Het leven van een spits is behoorlijk zwaar", besluit de aanwinst van AZ.

Vermoeide Van der Wiel: "Ben niet in beste vorm"

Gregory van der Wiel maakte de afgelopen weken geen goede indruk bij Ajax. De Oranje-international kende een lang seizoen met een zwaar WK. Van der Wiel is zich bewust van zijn mindere spel na de korte vakantie.

De rechtsback maakte ook zondag tegen FC Groningen geen sterke indruk. "Ik ben niet in mijn beste vorm", zei Van der Wiel tegen AT5. "Het is beter geweest. Tussendoor ben ik best wel vermoeid en af en toe zie je dat ook wel terug in mijn spel", vervolgt de international, die met Oranje de WK-finale haalde.

Van der Wiel is echter niet de enige Ajacied die nog niet in blakende vorm verkeerd. Ajax heeft de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen niet gewonnen. De Amsterdammers verloren voor de Johan Cruijff Schaal van FC Twente, speelde tegen PAOK Saloniki twee keer gelijk en ook FC Groningen werd niet verslagen (2-2).

Het nieuwe puntenverlies is een teleurstelling voor Van der Wiel, die deze zomer leek te gaan vertrekken uit Amsterdam. "Ik ben teleurgesteld over de wedstrijd tegen Groningen. Het is weer puntenverlies, en nu al direct in de eerste wedstrijd", aldus de aanvallend ingestelde back die werd begeerd door Bayern München.

Man vindt zwaargewonde echtgenote in tuin

Een man trof zondagmiddag in het Drentse Schoonebeek zijn 52-jarige echtgenote zwaargewond in hun tuin aan. Zij was gewond aan haar hoofd en is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog onduidelijk hoe de vrouw gewond is geraakt, meldt de politie.

De vrouw werd gevonden bij een woning aan het Flintenpad. De politie startte een onderzoek in en rond de woning. Vervolgonderzoek moet meer duidelijkheid geven over wat er gebeurd is. De uitkomsten hiervan worden de komende dagen verwacht.

De vrouw is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Beschonken Monsternaar steelt golfkarretje

Politieagenten in het Zuid-Hollandse De Lier keken zaterdagnacht vreemd op toen zij op de openbare weg een golfkarretje zonder verlichting zagen rijden.

Het bleek dat het karretje bestuurd werd door een 24-jarige man uit Monster die het karretje samen met een 25-jarige plaatsgenoot had gestolen.

De 24-jarige Monsternaar bleek een slok te veel op te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Beiden kregen een proces-verbaal aan hun broek.

Beschonken Monsternaar steelt golfkarretje
Beschonken Monsternaar steelt golfkarretje (Foto: Novum)

Ook Mollema breekt sleutelbeen

Na wielrenner Pieter Weening heeft ook Bauke Mollema zijn sleutelbeen gebroken. Dat maakte de Rabobankploeg vandaag bekend. Mollema kwam gisteren ten val in de slotetappe van de Ronde van Polen. Die ronde reed hij wel uit en sloot hij als derde af.

Mollema kon na zijn valpartij gewoon doorrijden en zijn breuk lijkt niet vervelend. Ploegarts Peter van Esseveldt denkt dat de jonge Groninger met een week of vier weer op de fiets kan zitten. "Met een operatie kan dat eventueel nog eerder. We overleggen maandag wat we gaan doen."

Krajicek sneuvelt op laatste horde

Michaëlla Krajicek doet ook in Cincinnati niet aan het WTA-toernooi mee. De Nederlandse tennisster sneuvelde in de laatste kwalificatieronde. Vera Dushevina was met 7-6 (1) en 6-3 te sterk. De afgelopen twee weken deed Krajicek ook in Stanford en San Diego een poging, maar beide keren redde ze het niet.

In Cincinnati kende Krajicek een bliksemstart. Ze brak Dushevina direct, maar al in de zesde game sloeg de Russin terug. Daarna stevende de set op een tiebreak af en daarin had Krajicek geen kans: 7-1.

In het tweede bedrijf werd Krajicek vlot twee keer gebroken, maar na een zwaarbevochten vijfde game kwam de Nederlandse nog terug. Ze brak Dushevina en reikte tot 4-3. Toen won de Russin haar eigen opslagbeurt en sloot af met haar derde break van de set.

Staf Task Force Uruzgan terug in Nederland

De stafleden van Task Force Uruzgan zijn zondagmiddag geland op vliegbasis Eindhoven. Daar werden zij verwelkomd door hun naasten. Demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop (CU) was ook aanwezig om het team te verwelkomen. Het commando van de missie in Afghanistan werd vorige week overgedragen aan Amerikanen en Australiërs.

De staf voerde sinds februari het bevel over de Nederlandse missie in Uruzgan. Acht lichtingen van Task Force Uruzgan gingen hen sinds het begin van de missie in 2006 voor. Van Middelkoop liet in een toespraak weten dat successen niet vanzelf kwamen. "Daar hebben twintigduizend Nederlandse militairen hard aan gewerkt en soms ook hard voor gevochten."

Zevenhonderd man blijven nog tot het einde van het jaar in Afghanistan om materiaal terug naar Nederland te brengen.

Fer vervangt Bakkal bij Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Leroy Fer opgeroepen als vervanger van Otman Bakkal. Die moest zich eerder vandaag geblesseerd afmelden.

Het is de eerste keer dat Fer een uitnodiging heeft gekregen. De middenvelder zou eigenlijk komende week uitkomen voor Jong Oranje. Hij is na Ron Vlaar de tweede Feyenoorder in de selectie.

Nederland speelt komende woensdag in Donetsk tegen Oekraïne. Van de WK-selectie is alleen reservekeeper Michel Vorm opgeroepen. De KNVB sluit niet uit dat naast Bakkal nog meer spelers afhaken. Volgens nog niet officieel bevestigde berichten is ook David Mendes da Silva van Red Bull Salzburg niet fit genoeg om mee te gaan.

Duitse kinderen bouwen langste LEGO-schip ter wereld

Duitse kinderen hebben een 7,66 meter lang LEGO-schip gebouwd, het langste schip dat ooit gemaakt is van de Deense speelgoedblokjes. Dit hebben de organisatoren zondag laten weten, die hopen op een plek in het Guinness Book of Records.

Aan de recordpoging kwamen maar liefst 513.000 LEGO-steentjes te pas. Meer dan drieduizend kinderen hebben er een week lang aan gewerkt in de havenstad Wilhelmshaven in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen. 

Met de 7,66 meter lengte van dit schip halen de kinderen het oude record met gemak in. Dat LEGO-schip nam namelijk "slechts" 6,6 meter in beslag. Van oneerlijke concurrentie is in dit geval zeker wel te spreken, het kleinere schip van 6,6 meter is namelijk gebouwd door maar één Japanner. Het kostte hem wel zes jaar en vier maanden tijd met daarnaast het gebruik van een aanzienlijk aantal van 200.000 LEGO-steentjes. Het resultaat hiervan was een 150 kilo zware replica van een Japans slagschip uit de Tweede Wereldoorlog. Hier een foto van het bouwsel.

schip 

Duitse kinderen pakken blokjes van het schip.

Hockeyers Australië winnen opnieuw

De Australische hockeyers hebben zondag de Champions Trophy gewonnen. In de finale wonnen de Australiërs, die ook de voorgaande vijf duels met een zege afsloten, met 4-0 van Engeland. Australië is pas het vierde land dat de Champions Trophy wint met louter zeges. Pakistan deed dat twee keer, Nederland en Duitsland lukte dat elk eenmaal.

In de finale in Mönchengladbach was al snel duidelijk dat Australië zou gaan winnen. Na zes minuten schoot Luke Doerner een strafcorner raak en een minuut later maakte Desmond Abbott de 2-0. Jason Wilson maakte na dertien minuten de derde goal. Pas een kwartier na rust bepaalde Jamie Dwyer de eindstand op 4-0.

Voor Australië is het de derde keer op rij dat het land de Champions Trophy wint. Eerder zondag werd Nederland al derde door Duitsland met 4-1 te kloppen. Spanje won met 3-2 van Nieuw-Zeeland en werd zo vijfde.

Uitslag Chelsea - Manchester United

Manchester United heeft zondag op New Wembley de Community Shield veroverd. Met Edwin van der Sar op doel waren de Mancunians met 3-1 te sterk voor kampioen Chelsea. Jeffrey Bruma viel in bij Chelsea.

United kwam in de 41ste minuut verdiend op voorsprong via Antonio Valencia. De Ecuadoraan scoorde op aangeven van Wayne Rooney. Coach Sir Alex Ferguson leek bij rust al zeker van zijn zaak en liet drie spelers achter in de kleedkamer. Park Ji-Sung, Wayne Rooney en Michael Owen maakten plaats voor Chris Smalling, Nani en Dimitar Berbatov.  

Chelsea bleef ongewijzigd en pas na zestig minuten bracht coach Carlo Ancelotti breekijzer Didier Drogba in de ploeg. Met de Ivoriaan verhoogde Chelsea de druk, maar Edwin van der Sar had een antwoord op de mogelijkheden van de Blues. Aan de andere kant was het wel raak. Met wat geluk scoorde de Mexicaan Javier Hernández.

Via Salomon Kalou kwam Chelsea nog terug in de wedstrijd. Na een onderschepping van Jeffrey Bruma schoot Daniel Sturridge op doel en in de rebound was de ex-Feyenoorder trefzeker. Verder kwam Chelsea echter niet en in de blessuretijd stelde Dimitar Berbatov de zege definitief veilig.  

United veroverde de Engelse Supercup voor de achttiende keer in de historie. In 2008 ging de trofee voor het laatst naar de Mancunians. Vorig jaar was Chelsea na het nemen van strafschoppen te sterk voor United.

Chelsea

1 - 3

Manchester United

 83' Kalou
   41' Valencia
 76' Hernández
 90+2' Berbatov
 
 
Stadion: Wembley Stadium, Londen
Toeschouwers: 84.623
Arbiter: Marriner
 
Opstelling:   Opstelling:
Hilário
Ferreira (Bruma/79)
Ivanovic
Terry
A. Cole (Zjirkov/79)
Essien
Mikel (Drogba/60)
Lampard
Kalou
Anelka (Sturridge/60)
Malouda (Benayoun/73)
  V.d Sar
O'Shea
Vidic
J.Evans
Fábio (Smalling/71)
Valencia
Scholes (Fletcher/80)
Carrick (Giggs/80)
Park Ji-sung (Nani/46)
Rooney (Berbatov/46)
Owen (Hernández/46)

Festivals balen van nepjournalisten

Pretparken en festivals worden steeds vaker geconfronteerd met nepjournalisten en 'journalisten' van kleine media. Zo heeft Lowlands dit jaar zo'n 750 verzoeken van mensen die zich journalist noemen. "Mappen vol met de bizarste aanvragen liggen hier op kantoor", zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. Uiteindelijk mogen er maar 250 journalisten -gratis- op het terrein komen. "Ze vinden zichzelf misschien allemaal heel belangrijk, maar wij vinden dat niet."

Dat journalisten naar Lowlands komen om verslag te doen, vindt de festivaldirecteur terecht. "Maar een journalist van een medium dat normaal nooit aandacht besteedt aan popmuziek, die weiger ik beleefd."

Bij Dance Valley-organisator UDC kwamen zo'n 500 verzoeken binnen. "Zelfs een piratenzender uit Nijmegen wilde twee kaartjes, net als de marketingmanager van de mannenglossy FHM." Samen met 418 'journalisten' kregen ze een mail waarin stond dat ze geen accreditatie krijgen. "Je gaat je afvragen wat een journalist eigenlijk is", zegt een UDC-woordvoerder. "En waarom hij bij Dance Valley moet zijn als hij voor een huis-aan-huisblad in Almelo werkt."

Bij de Efteling komen regelmatig 'journalisten' met hun hele gezin om gratis een achtbaan uit te testen. Daar is inmiddels besloten dat bij de opening van een attractie de 'relatie' met zijn hele gezin wordt uitgenodigd. De Efteling vindt namelijk wel dat kinderen een attractie vaak beter kunnen testen dan een journalist in z'n eentje.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Journalisten is er wel een definitie van 'journalist'. Namelijk iemand die in dienst is van een medium en die als hoofdberoep journalistieke producties maakt. Leden van de vakbond kunnen een perskaart aanvragen, zodat organisaties weten dat het een journalist is die inderdaad aan een medium verbonden is.

Dodental aanslagen Basra loopt op naar 45

Zeker 45 mensen zijn om het leven gekomen door bomaanslagen in de stad Basra in Irak. Daarnaast raakten 185 personen gewond, meldden de Iraakse autoriteiten zondag.

Zaterdagavond ontplofte eerst een autobom in een dichtbevolkte woonwijk van Basra, een belangrijke doorvoerhaven voor de Iraakse olie, op ongeveer 450 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Bagdad. Daarna deden zich nog zeker twee andere ontploffingen voor, onder meer in een stroomgenerator.

In Irak wordt te weinig elektriciteit geproduceerd om te kunnen voldoen aan de behoefte bij de bevolking. Veel particulieren schaffen daarom een eigen generator aan.

Guards

Iraakse soldaten bewaken een controlepost in de stad Basra. ANP

Uitslagen Eredivisie speelronde 1

Dit weekend is de Eredivisie weer van start gegaan. In de eerste speelronde speelde FC Groningen thuis gelijk tegen Ajax, verspeelde FC Twente punten tegen Roda JC, en is promovendus De Graafschap de nieuwe koploper.

Roda JC en FC Twente hadden vrijdagavond de eer om het nieuwe voetbalseizoen te openen. FC Twente was de bovenliggende partij. Kansen waren er echter amper te zien in de eerste helft, alleen Wisgerhof kon vrij inkoppen maar hij schampte de bal. Na rust was het Junker namens Roda die kon koppen, maar zijn bal belandde op de lat. FC Twente kreeg nog enkele kansen, maar gescoord werd er in deze seizoensouverture niet.

De twee promovendi, De Graafschap en Excelsior, kwamen in de eerste speelronde direct tegen elkaar uit. De Graafschap kwam het beste voor de dag en stond al na acht minuten op 1-0 door nieuweling Poepon. Dit was tevens de ruststand en ook na rust was het De Graafschap dat de overhand had. Bargas kreeg enkele kansen, maar het was Nalbantoglu die de score verdubbelde in de 60e minuut. Zes minuten voor tijd besliste De Ridder het duel definitief: 3-0. Door de overwinning staat De Graafschap aan kop van de Eredivisie.

NAC Breda is na een wedstrijd al weer uit de min. De ploeg uit Brabant speelde thuis met 1-1 gelijk tegen AZ. Omdat NAC met een punt in mindering aan het seizoen was begonnen staat de ploeg uit Breda nu weer op nul punten. AZ kwam in de tweede helft op voorsprong via nieuwkomer Falkenburg. Ruim tien minuten voor tijd kopte Amoah namens NAC de gelijkmaker binnen.

De Wedstrijd van de Week was deze keer die tussen FC Groningen en Ajax. Voor een verslag van die wedstrijd klik je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Roda JC FC Twente 0-0
SC Heerenveen PSV 1-3
De Graafschap Excelsior 3-0
Heracles Almelo Willem II 3-0
NEC VVV-Venlo 1-0
NAC Breda AZ 1-1
FC Groningen Ajax 2-2
Feyenoord FC Utrecht 3-1
Vitesse ADO Den Haag 3-1

 

Voor alle andere en statistieken kun je terecht op onze speciale Eredivisie-pagina.

Minstens 110 toeristen vermist na modderstromen India

Na de verwoestende modderstromen in Noord-India worden nog vijfhonderd mensen vermist, onder wie minstens 110 toeristen. Onder de inmiddels 145 doden zijn twee Fransen.

Dit bovenstaande hebben de autoriteiten van het Zuid-Aziatische land zondag laten weten. Modderstromen lieten vrijdag een spoor van verwoesting achter in de Himalayaregio van Ladakh. Onder meer gebouwen en auto's zijn door de machtige modderstromen meegesleurd.

Inwoners van Leh, de belangrijkste stad in de hooggelegen regio Ladakh en omringende plaatsen werden in de nacht van donderdag op vrijdag door het water verrast. "Een krachtige twee meter hoge muur van water, modder en zand overspoelde het gebied, dat er daarna uitzag alsof het was gebombardeerd", omschreef een lokale journalist de getroffen regio. Het is momenteel nog onbekend of er ook Nederlandse toeristen vermist zijn. 

De Indiase krant 'TimesofIndia' wist te melden dat gestrande toeristen meehielpen met verscheidene reddingsoperaties. Onder de toeristen waren zeker zes artsen, die wisten meer dan 300 slachtoffers te behandelen. Hierbij werden er 22 levensreddende operaties uitgevoerd en 45 kleinere in een tijdbestek van meer dan 24 uur. Ongeveer 94 mensen verblijven nog steeds in tijdelijk opgerichte ziekenhuizen. 

Uitslag NAC Breda - AZ

Om 16.30 uur begon in de Eredivisie het duel tussen NAC Breda en AZ. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda

1 - 1

AZ

 79' Amoah
   58' Falkenburg
 
 Gele kaart: Luickx, (NAC Breda), Moreno, Wernbloom, Ortíz, (AZ)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.000
Arbiter: Van Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Loran
Penders
Kwakman (Janse/46)
Snoyl
Luijckx (Kolkka/77)
Gorter
Schilder
Leonardo
Amoah
Lurling
  Didulica
Marcellis
Moisander
Moreno
S. Poulsen
Wernbloom
Ortíz
Martens
Holman (v.d. Velden/72)
Falkenburg (Sigthórsson/72)
Gudmundsson (Viergever/89)

Man neemt 19 zakjes wiet mee naar rechtbank

Een 26-jarige man uit de Amerikaanse stad Atlanta heeft zijn rechtszaak tegen hem er niet eenvoudiger op gemaakt. De man nam woensdag tijdens zijn proces wegens twee simpele vergrijpen maar liefst negentien zakjes wiet mee de rechtbank in.

Bij het passeren van de metaaldetector, ontdekten agenten iets vreemds in de linkerkontzak van Ricky Hefflin. Hij weigerde echter zijn zakken te legen. Toen hij ook een tweede maal weigerde, werd de beste man met zijn handen tegen de muur gezet waarna zijn kleding werd doorzocht.

Al snel toverde de politie een zak met hierin negentien zakjes wiet uit zijn zak. Hefflin is nu gearresteerd voor drugsbezit met de bedoeling het door te verkopen. Dit komt bovenop zijn twee kleinere vergrijpen. De niet zo snuggere man is overgebracht naar de gevangenis.

Milieufreak bekogelt buurvrouw met blikjes

De politie van de Canadese stad Victoria heeft dinsdag een man opgepakt die in woede uitbarstte omdat zijn buurvrouw haar afval niet goed scheidde. De man bekogelde de vrouw met blikjes, zo heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

De politie moest dinsdag uitrukken vanwege een boze buurman. De man werd agressief toen zijn buurvrouw het vuilnis aan de weg zette. Hij schold haar uit en bekogelde haar met blikjes.

"De agenten ontdekten dat de man woedend was omdat de vrouw haar eigen lege blikjes bij het restafval had gegooid", aldus de politie. "De vrouw had deze ter recycling moeten aanbieden."

De vrouw raakte tijdens de actie niet gewond en dient dan ook verder geen aanklacht in tegen haar buurman. De beheerder van het gebouw heeft de politie verteld dat de milieufreak 'een bijzonder onplezierig persoon is in de omgang'.

Dubbelslag Sanchez in slotrit Burgos

Samuel Sánchez heeft de laatste rit van de Ronde van Burgos gewonnen. De Spanjaard van Euskaltel was in de slotklim sneller dan zijn medevluchter Ezequiel Mosquera. Naast de ritzege won Sanchez ook het eindklassement.

Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam eindigden in de top 10 van het klassement. De renners van Rabobank eindigden respectievelijk achtste en tiende. Ten Dam werd in de slotrit nog negende op 1.10 van Sanchez.

Uitslag rit 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel 3.59:39
2 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo-Galicia +0.01
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.16
4 Igor Antón (Spa) Euskaltel +0.24
5 Morris Possoni (Ita) Team Sky +0.28
9 Laurens ten Dam Rabobank +1.10

Eindstand

# Renner Ploeg Tijd
1 Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel 16.15:38
2 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo-Galicia +0.01
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.21
4 Oliver Zaugg (Zwi) Liquigas +0.35
5 Morris Possoni (Ita) Team Sky +0.41
8 Steven Kruijswijk Rabobank +0.56
10 Laurens ten Dam Rabobank +1.10

[Upd] Meisjes van 16 en 13 uit Breda gevonden

Twee meisjes uit Breda hebben donderdagavond vermoedelijk de benen genomen en waren tot aan zondagmiddag vermist. Tessa Verbunt (16) en Romie van 't Hul (13) logeerden donderdag bij elkaar en sindsdien was niets meer van de meiden vernomen. Noralie, de zus van Romie, was bang dat de meisjes zich in 'het verkeerde circuit' ophielden.

De politie verzocht mensen die hier iets meer over wisten, contact met hen op te nemen.

Update 17.24 uur

De twee jongedames zijn gevonden door de politie in een huis in Breda-Noord. De politie is in totaal 250 manuren met de zaak bezig geweest en gaat nu verder onderzoek doen naar de omstandigheden rondom de vermissing. De meisjes zijn zondag met hun familie herenigd. Ze waren overigens al eerder samen weggelopen.

Amauri zingt Italiaans volkslied niet

Voetballer Amauri zingt deze week niet mee met het Italiaanse volkslied, als hij debuteert voor het land in de vriendschappelijke ontmoeting met Ivoorkust. Dit heeft de aanvaller van Braziliaanse komaf vandaag laten weten.

De 30-jarige speler van Juventus reageert hiermee op kritiek uit rechtse politieke kringen op zijn uitverkiezing. Daar vindt men dat genaturaliseerde spelers niet in het nationale elftal thuishoren.

Na het rampzalige WK in Zuid-Afrika heeft de nieuwe bondscoach Cesare Prandelli de selectie gewijzigd. Ook Mario Balotelli, met Ghanese "roots", behoort tot de uitverkorenen. "Het is aan ons om met goed spel de manier van denken van bepaalde mensen te veranderen", aldus Amauri.

Amauri hoopt tot en met het WK in Brazilië, 2014, voor Italië te spelen. "En als ik scoor tegen Brazilië juich ik net zo hard voor Italië als ik altijd doe."

Met de wedstrijd tegen Ivoorkust begint Italië aan de voorbereiding op het EK van 2012.

'Lady Gaga zet zinnen op filmcarrière'

Lady Gaga heeft de muziekwereld al veroverd en heeft nu haar zinnen gezet op een filmcarrière. Volgens het Britse tabloid News of the World heeft de zangeres plannen voor een eigen film.

"Zij ziet een film helemaal zitten, maar ze wil het wel goed doen. Ze wil met de beste mensen uit het vak werken", zegt een bron. Gaga zou een film willen maken die een combinatie wordt van Michael Jacksons film 'Moonwalker' uit 1988 en de filmmusical 'Dreamgirls' met Beyoncé uit 2006. 'X-Men'-regisseur Bryan Singer wordt al in verband gebracht met de film, waar verder nog niets over bekend is.

"Gaga is een creatief genie en denkt constant aan nieuwe mogelijkheden", motiveert een andere bron de interesse van de zangeres voor het witte doek. "Gaga wil bereiken wat Michael Jackson deed in de jaren tachtig."

'Lady Gaga zet zinnen op filmcarrière'

Zelfmoord door sprong uit luchtballon

Een 55-jarige vrouw uit het Duitse München heeft zelfmoord gepleegd door op vijfhonderd meter hoogte uit een heteluchtballon te springen. Het lijk van de vrouw werd gevonden in Egling in het district Bad Tölz-Wolfratshausen.

De politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn voor een opzettelijke duw, een ongeluk of technische mankementen. Naast de vrouw zaten er nog vijf andere gasten en een piloot in het mandje. De inzittenden hadden de ballontocht onafhankelijk van elkaar geboekt en kenden elkaar niet. Na de zelfmoord van de Duitse is de piloot snel overgegaan tot een landing. Reddingswerkers hebben het lichaam van de Münchense opgespoord.

Ongelukken in Delftse parkeergarage door gladheid

In een parkeergarage in Delft zijn zaterdagavond binnen een uur tijd vijf verschillende botsingen ontstaan door gladheid. Die was ontstaan door een combinatie van forse regenval en nieuw aangebrachte coating. Dat meldt de politie zondag.

De aanrijdingen in parkeergarage Zuidpoort vonden plaats tussen 20.00 uur en 21.00 uur. Bij het naar binnen rijden van de parkeergarage raakten de automobilisten de macht over het stuur kwijt, waarna zij tegen pilaren, muren en andere geparkeerde auto's aanbotsten.

Tegenstander PSV in EL lijdt elfde nederlaag

Sibir Novosibirsk, de komende tegenstander van PSV in de Europa League, heeft vandaag zijn elfde nederlaag van het seizoen geleden in de Russische competitie.

Sibir Novosibirsk ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Saturn Moscow Region. Invaller Petr Nemov maakte vier minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Met negen punten uit zestien wedstrijden is Sibir hekkensluiter in de Russische Premier League. De ploeg van coach Ihar Kryvushenka boekte tot nu toe slechts twee zeges, waarvan de laatste op 10 mei tegen Krylya Sovetov Samara (4-1).

In de voorronde van de Europa League was Sibir over twee wedstrijden te sterk voor het Cypriotische Apollon Limassol. Op 19 augustus ontvangen de Russen PSV in de play-off-voorronde van de Europa League. De return staat een week later in Eindhoven op het programma.

Bestuurder pick-up komt om bij ongeval

Een 19-jarige bestuurder van een pick-up truck is vanochtend om het leven gekomen nadat hij op de A58 met hoge snelheid tegen een portaal van matrixborden en een wegwijzer terechtkwam. De man was vermoedelijk tegen een vangrail terechtgekomen die de truck 'lanceerde', meldt de politie.

Het ongeval vond rond 06.30 uur plaats ter hoogte van Hilvarenbeek op de weg richting Eindhoven. Hulpverleners waren anderhalf uur bezig om het beknelde slachtoffer uit het wrak te bevrijden. Een traumahelikopter verleende assistentie. De man uit Dordrecht werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed. De weg was afgesloten tot 09.00 uur.

Medvedev bezoekt Abchazië

Op de verjaardag van de oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 heeft de Russische president Dmitri Medvedev zondag de van Georgië afgescheiden regio Abchazië bezocht.

Het Russische leger had in augustus 2008 vijf dagen nodig om het Georgische leger in Abchazië en Zuid-Ossetië te verpletteren en zijn aanwezigheid in de strategische regio te versterken. Het besluit van Moskou om Abchazië en Zuid-Ossetië vervolgens als onafhankelijke staten te erkennen verzuurde de relatie met het Westen en blijft een bron van spanning tussen Rusland en de Verenigde Staten. Maar drie andere landen hebben de regio's erkend.

Medvedev zei dat de beslissing om de oorlog over Abchazië en Zuid-Ossetië te beginnen 'niet makkelijk' was geweest, maar wel 'juist'. Hij zegde toe dat Moskou geld in vakantieoorden uit de sovjettijd zal steken om Abchazië aantrekkelijk te maken voor Russische toeristen.

Stelende rolstoeler door het lint

De politie van Hoogezand heeft gistermiddag een 48-jarige man in een rolstoel aangehouden. Bij zijn aanhouding beet de man letterlijk van zich af.

De rolstoeler had bij de Albert Heijn in de Groningse plaats 28 flessen vloeibaar wasmiddel meegenomen zonder te betalen. Deze had hij verstopt onder een doek die over zijn benen lag. Desondanks liep de dief tegen de lamp.

Toen de man werd betrapt, wilde hij een omstander bijten. Ook wilde hij deze persoon neersteken met een contactsleutel. De politie heeft de man uiteindelijk gearresteerd.

Brandweer filmt seks met tienermeisje

De brandweer van het Franse plaatsje Abbeville ligt ernstig onder vuur naar aanleiding van een incident met een zeventienjarig meisje. Maar liefst drie spuitgasten zouden seks met haar hebben gehad. Ter lering ende vermaak werden de acties nog gefilmd ook.

Het tienermeisje zou het vriendinnetje zijn geweest van een van de brandweerlieden, maar hij was niet te beroerd om haar te delen met zijn collega's. Het meisje, dat wel instemde met de partnerruil, sliep om beurten met de drie brandweerlieden met wie zij de liefde bedreef.

De helden filmden hun nachtelijke bed-activiteiten met hun mobieltje. Al snel gingen de filmpjes de hele kazerne rond. Enkele boze en misschien ook wel jaloerse brandweerlieden kaartten de zaak aan bij de brandweercommandant.

De drie brandweerlieden zijn eind vorige week in staat van beschuldiging gesteld. Hen wordt het filmen en verspreiden van pedopornografisch beeldmateriaal ten laste gelegd. Indien ze worden veroordeeld, dan kunnen ze voor vijf jaar achter slot en grendel belanden. Tien andere brandweerlieden zouden bij de zaak betrokken zijn geweest.

Arrestatie na moord hulpverleners Afghanistan

De politie in Afghanistan heeft een persoon gearresteerd in verband met de moord op tien medische hulpverleners, onder wie acht buitenlanders, in de noordoostelijke provincie Badakhshan. Dat meldde de BBC zondag.

De stoffelijke overschotten van de slachtoffers waren vrijdag ontdekt, nadat de politie informatie had gekregen van een Afghaan die de moordpartij had overleefd. Onbekende daders schoten zes Amerikanen onder wie vijf mannen en een vrouw, een Britse, een Duitse en twee Afghanen dood na hen kort daarvoor te hebben ontvoerd.

De radicaalislamitische Talibanbeweging eiste zaterdag de verantwoordelijkheid op voor de aanval op 'christelijke missionarissen', maar de christelijke hulporganisatie en werkgever van de slachtoffers IAM plaatste grote vraagtekens bij deze claim. Een IAM-directeur wees erop dat de Taliban aanslagen doorgaans direct claimt, terwijl dat in dit geval pas dagen later gebeurde.

Uitslagen Eredivisie (08/08/2010)

Naast de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax begonnen er om 14.30 uur nog twee wedstrijden in de Eredivisie, hieronder vind je de uitslagen.

Vitesse

3 - 1

ADO Den Haag

 45+1' Pluim
 57' Nilsson(pen)
 71' Nilsson(pen)
   15' Immers
 
 Gele kaart: Sprockel, Snijders, (Vitesse), Verhoek, Derijck, Ammi, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 13.400
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
v.d.Struijk
Sprockel
Caldirola
Drost
Büttner(Felixdaal/84)
Pröpper
Pluim(De Ruiter/87)
Stevanovic
Snijders
Nilsson (Heijckmann/90)
  Zwinkels
Ammi
Derijck
Bosschaart (Kum/76)
Supusepa (v.Hese/85)
Buijs
v.d.Bergh (Ignacio/75)
Toornstra
Verhoek
Immers
Kubik

Feyenoord

3 - 1

FC Utrecht

 52' Schut (e.d.)
 64' Bruins
 75' Fer
   12' Van Wolfswinkel
 
 Gele kaart: Biseswar, (Feyenoord), Wuytens, (FC Utrecht)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
De Vrij
Vlaar
Bahia
De Cler
El Ahmadi (Leerdam/90 2)
Bruins
Fer
Wijnaldum
Smolov (Castaignos/86)
Biseswar(Cabral/51)
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Asare
Silberbauer
Mertens
Lensky (Loval/71)
Mulenga
v.Wolfswinkel (Maguire/58)

'Voorlopig geen vervolg op 'Cloverfield''

Een vervolg op 'Cloverfield' zit er voorlopig niet in. De regisseur van de kaskraker uit 2008 laat weten dat hij en producent J.J. Abrams er nu geen tijd voor hebben, omdat zij druk bezig zijn met andere projecten. Een vervolg lijkt er in ieder geval wel te komen.

"Het is nu niet echt het juiste moment om het vervolg verder te ontwikkelen, maar het blijft hoog op ons lijstje staan", zegt regisseur Matt Reeves in een interview met muziekzender MTV. "J.J. gaat momenteel helemaal op in het maken van 'Super 8'. Hij is nu bezig met de voorbereidingen van de opnamen en is daar heel erg gepassioneerd mee bezig. En ik ben heel druk bezig de laatste hand te leggen aan 'Let Me In'."

Er gingen geruchten dat Abrams' 'Super 8' het vervolg op 'Cloverfield' zou worden, maar Reeves laat weten dat er 'geen enkele connectie' tussen 'Cloverfield' en 'Super 8' bestaat. De sciencefictionfilm verschijnt volgend jaar en wordt geproduceerd door Steven Spielberg. De horrorfilm 'Let Me In' verschijnt later dit jaar.

'Cloverfield' kwam begin 2008 uit en was een groot succes. De film gaat over een monster dat New York terroriseert.

'Voorlopig geen vervolg op 'Cloverfield'' (foto: Novum)

Heister vijfde op EK 25 kilometer open water

Linsey Heister is er niet in geslaagd om de Europese titel te veroveren op de 25 kilometer open water zwemmen. De kampioene op de 10 kilometer, en wereldkampioen op de langste afstand, werd vijfde.

De titel ging naar de Oekraïense Olga Beresnjeva, die in de eindsprint Angela Maurer met 0,1 seconde versloeg. Ook de strijd om het brons was spannend, want 20 seconden na de eerste twee sprintte de Italiaanse Martina Grimaldi net iets sneller dan de Spaanse Margarita Dominguez. Heister eindigde op 48 seconden van Beresnjeva dus als vijfde.

[WvdW] Uitslag FC Groningen - Ajax

Ajax is er niet in geslaagd om het eerste competitieduel van het nieuwe voetbalseizoen te winnen. FC Groningen toonde in de wedstrijd tegen de Amsterdammers veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen in een gelijkspel (2-2).

In de openingsfase was het vooral Ajax, dat de klok sloeg. Toch was de beste kans voor Groningen, waar Leandro Bacuna de bal naast schoot. Aan de zijde van de Amsterdammers kregen Siem de Jong en Demy de Zeeuw kansen. Luciano slaagde er echter in om deze schoten te stoppen. Daarna zakte het niveau in de wedstrijd enigszins weg, maar dat werd in het tweede bedrijf ruimschoots goedgemaakt.

Mounir el Hamdaoui, de nieuwe aanwinst van Ajax, was in de eerste helft nog onzichtbaar, maar gaf in de tweede helft zijn visitekaartje af. De aanvaller trof in het tijdsbestek van vijftien minuten twee keer doel. Ajax zat op rozen en het leek er zelfs op dat de Amsterdamse formatie het duel zou gaan winnen.

Na de treffers schakelde FC Groningen een tandje bij, wat al snel tot een doelpunt van invaller Tim Matavz leidde. Even leek het erop dat de bezoekers stand zouden houden, maar niets bleek minder waar. Vlak voor tijd bracht Nicklas Pedersen zijn ploeg op gelijke hoogte.

In de blessuretijd gebeurde er niet heel veel meer, waardoor FC Groningen en Ajax met een punt van het veld stapten.


FC Groningen

2 - 2

AFC Ajax

 72' Matavz
 86' Pedersen
   50' El Hamdauoui
 61' El Hamdauoui
 
 Gele kaart: Tadic, Luciano (FC Groningen), de Zeeuw, van der Wiel (AFC Ajax)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
van der Laak (Enevoldsen/71)
Ajilore
Bacuna (Matavz/59)
Sparv
Tadic
Pedersen (Hiariej/88)
  Stekelenburg
van der Wiel
Oleguer
Alderweireld
Anita
Aissati (Zegelaar/80)
de Zeeuw
de Jong
Eriksen
El Hamdaoui
Emanuelson

Politie haalt dronken Pool uit middenberm A16

De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdagavond een dronken Poolse vrachtwagenchauffeur uit de middenberm van de A16 gehaald. Dat maakte het KLPD zondag bekend.

Ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht had een klein Pools truckersfeestje plaats. Naast hun vrachtwagen hadden twee 42-jarige Poolse chauffeurs een maaltijd klaargemaakt op een primusbrandertje en daarbij de nodige alcohol achterovergeslagen. Overmoedig geworden door de drank stak een van hen de drukke rijbaan van de A16 over om in de middenberm te gaan staan. Zijn collega keek toe.

Passerende politiemensen merkten de middenbermtoerist op. De man kreeg een boete van 400 euro opgelegd, zijn collega moest 200 euro dokken voor openbare dronkenschap. Beide truckers kregen bovendien een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Dodelijke vreugdeschoten op Turkse bruiloft

Op een bruiloft in het zuidoosten van Turkije heeft de bruidegom zondag per ongeluk zijn vader en twee tantes doodgeschoten toen hij uit vreugde met een automatisch geweer in de lucht vuurde. Acht andere familieleden raakten gewond. Het staatspersbureau Anatolia heeft dit gemeld.

De bruidegom verloor de controle over het wapen toen hij de trekker overhaalde, waardoor hij niet in de lucht schoot, maar op de bruiloftsgasten mikte. De man is gearresteerd.

Het is op veel plaatsen in Turkije gebruik om vreugde over een huwelijk, besnijdenis, sportoverwinning of andere heugelijke gebeurtenis te uiten door in de lucht te schieten. Verdwaalde kogels maken vaak slachtoffers.

Brice Feillu vertrekt bij Vacansoleil

De gebroeders Feillu zullen na dit seizoen hun eigen weg gaan. Waar Romain zal blijven bij Vacansoleil, waarvoor hij zaterdag zijn eerste zege boekte, zal Brice gaan vertrekken bij de Nederlandse wielerformatie.

Brice Feillu zei dat hij toe is aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Hij heeft desondanks geen spijt dat hij vorig seizoen voor Vacansoleil tekende. "Het was een risico om naar Vacansoleil te komen, maar spijt heb ik daar niet van. Samen met mijn broer ben ik de uitdaging aangegaan en daar heb ik nu van geleerd."

Voor Romain Feillu liggen de zaken anders. Hij zal mogelijk blijven bij de formatie en verbindt zijn toekomst niet aan die van zijn broertje. "Het is ook niet zo dat we onafscheidelijk zijn, we gaan nu onze eigen weg en zien elkaar wel weer terug."

 

Motoragent gewond bij achtervolging

Een motoragent is zaterdagochtend in Den Haag tijdens een achtervolging tegen een stilstaande taxi gereden. De diender raakte daarbij gewond aan zijn rug. Meerdere agenten waren op zoek naar jongeren op motorscooters die betrokken waren bij een inbraak in een school. De agent zag er een rijden en zette de achtervolging in.

Op de kruising van de Troelstrakade en de Melis Stokelaan verloor de agent volgens de politie de macht over het stuur en knalde hij tegen de taxi. De veronderstelde inbreker maakte van de gelegenheid gebruik om ervandoor te gaan.

De agent is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig hij er aan toe is, is niet bekend.

Almere City FC haalt Hagary

Almere City FC heeft spits Hanne Hagary gecontracteerd. De aanvaller komt transfervrij over van Feyenoord, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. Hagary wist nooit door te breken in de Kuip en speelde vorig seizoen in Jong Feyenoord / Excelsior.

De spits kwam al eerder uit in de Jupiler League, want in het seizoen 2008/09 speelde hij 14 duels voor satellietclub Excelsior. Daarin scoorde de 21-jarige Hagary één keer. De Rotterdammer is blij met zijn overgang naar Almere: "Ik ben blij dat ik bij Almere City de kans krijg om mezelf te ontwikkelen, ik wil dan ook zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Ik ben eigenlijk een spits maar in de oefenwedstrijden die ik tot nu toe gespeeld heb, kwam ik meestal op het middenveld te staan."

Ook trainer Henk Wisman is in zijn nopjes met de negende aanwinst voor komend seizoen: "Hanne is één van de meerdere jonge spelers in de selectie en als hij zich doorontwikkelt, hoop ik dat de belofte die hij ooit was bij Feyenoord eruitkomt." Door een straf van de KNVB begint Almere City FC het seizoen met drie punten in mindering.

Trey Smith over NBA Jam

Het is al weer veel te lang geleden dat de NBA Jam-serie een opvolger kreeg, maar dit jaar moet het dan eindelijk gaan gebeuren. NBA Jam komt eraan voor de consoles, al is er nog geen releasedatum bekend. Hier en daar verschijnen er beelden van de twee tegen twee basketbal-game, waarvan het eerste deel in 1993 verscheen.

In het filmpje wat deze week is verschenen van de game, vertelt de creative director van EA Sports over het behouden van de oude 'feel' van het origineel. Volgens hem is het een uitdaging, maar aan de beelden te zien is het best goed gelukt.

Willem II haalt Belgische doelman

Willem II heeft de gewenste extra doelman gevonden in België. De Tilburgers nemen Davino Verhulst op huurbasis over van RC Genk. De goalie moet alleen nog een medische keuring ondergaan.

De 22-jarige Belg moet als stand-in gaan fungeren voor de Fin Niki Mäenpää, die gisteren het seizoen begon als eerste doelman van Willem II. Verhulst wordt sowieso een jaar gehuurd. Willem II en Genk onderhandelen nog over een optie tot koop. "Willem II is een mooie uitdaging en ik kijk ernaar uit. Hopelijk kan ik er vanaf maandag gewoon meetrainen," zegt Verhulst in Het Belang van Limburg.

Verhulst debuteerde in het seizoen 2005/06 als prof voor SK Beveren, de club uit zijn geboorteplaats. Sinds de zomer van 2007 keept hij voor Genk, waar hij de afgelopen seizoenen vaste keus was. Hij mocht desondanks vertrekken bij de club. In totaal speelde Verhulst 57 competitieduels in de Belgische Jupiler League.

Honderden vermisten na aardverschuivingen China

Overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van zware regenval in het noordwesten van China hebben aan zeker 127 mensen het leven gekost. Naar schatting tweeduizend mensen worden vermist. De Chinese staatszender CCTV heeft dit zondag bekendgemaakt.

De overstromingen in de provincie Gansu zijn de ernstigste in tien jaar. Het zwaarst getroffen is de plaats Zhouqu in de Tibetaanse Autonome Prefectuur Gannan, die volgens het staatspersbureau Xinhua voor de helft onder water staat. Veel gebouwen zijn ingestort en er ligt een laag modder van een meter dik die de wegen zowel te voet als met motorvoertuigen onbegaanbaar maakt.

In het zuiden van de provincie zijn de water- en elektriciteitsvoorziening onderbroken. Omdat ook veel verbindingen zijn uitgevallen, bestaat onzekerheid over het lot van de vermisten. Volgens CCTV zijn 45.000 mensen geëvacueerd, maar door de afgelegen ligging van het gebied in de bergen komt de hulpverlening maar moeizaam op gang. Xinhua meldde dat premier Wen Jiabao zich naar het rampgebied begaf om persoonlijk op het reddingswerk toe te zien.

China wordt al weken geteisterd door zware regenval, die op verschillende plekken aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt heeft. In het hele land zijn daardoor al meer dan elfhonderd mensen omgekomen.

De schade loopt in de tientallen miljarden euro. Er zijn 875.000 huizen verwoest, 9,6 miljoen mensen geëvacueerd en miljoenen hectares landbouwgrond verdwenen.

Noord-Korea brengt Zuid-Koreaanse vissers op

Noord-Korea heeft zondag een Zuid-Koreaans vissersschip opgebracht. Het schip bevond zich volgens Noord-Korea in wateren die door Noord-Korea worden opgeëist. De vissersboot is naar de Noord-Koreaanse haven Songjin gesleept, waar de bemanning -bestaande uit vier Zuid-Koreanen en drie Chinezen- wordt ondervraagd.

Volgens de Zuid-Koreaanse kustwacht is het onduidelijk waar het schip zich precies bevond toen het werd opgebracht.

Zuid-Korea heeft een beroep op Noord-Korea gedaan om het schip en de bemanning spoedig te laten gaan. Het is de vraag of dat gebeurt, omdat er grote spanningen tussen de twee Korea's bestaan sinds het zinken van een Zuid-Koreaans marineschip in maart, volgens Zuid-Korea nadat het door Noord-Korea was getorpedeerd.

Noord-Korea maakt zich ook kwaad over Zuid-Koreaanse vlootoefeningen nabij de omstreden zeegrens tussen de twee landen. Die oefeningen lopen maandag ten einde.

Twee Nederlanders verdronken in Italië

In de Italiaanse Alpen zijn twee Nederlandse kanovaarders verdronken. Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA zondag gemeld.

Het tweetal maakte deel uit van een groep van vijf kanoliefhebbers die afdaalden op de rivier de Variola in de provincie Verbania Cusio Ossola, in het noorden van de Noord-Italiaanse regio Piemonte.

Zaterdagmiddag werd rond vijf uur alarm geslagen toen de groep in de problemen kwam bij een waterval. Het duurde enige tijd totdat hulpverleners de plek des onheils in onherbergzaam gebied konden bereiken. Rond twee uur zondagochtend werden de lichamen van de twee Nederlanders van rond de dertig jaar oud geborgen.

Remake Sanctuary in Halo: Reach

Deze week werd al bekend dat Ivory Tower en Midship een remake krijgen in Halo: Reach. In de nieuwe trailer is te zien dat ook Sanctuary uit Halo 2 een remake krijgt. Deze oude map in een nieuw jasje heet Asylum en speelt zich af in die grote map van Forge World.

Wie weet komen er wel meer oude maps in zo'n zelfde remake als Sanctuary, want de wereld van Forge World leent zich er uitstekend voor. Halo: Reach ligt vanaf 14 september in de Nederlandse winkels en de game is exclusief voor de Xbox 360.

 

Stewart: "Bij vertrek Dembélé nieuwe aanvaller"

Technisch directeur Earnest Stewart van AZ Alkmaar heeft op de clubsite antwoord gegeven op enkele prangende vragen van de supporters. De supporters van AZ vrezen voor een tekort aan aanvallers als na het vertrek van Jeremain Lens (naar PSV) en het vertrek van Mounir El Hamdaoui (naar Ajax) Moussa Dembélé ook vertrekt.

Stewart reageerde op deze zorgen van de achterban. "Zonder op namen in te gaan is het inderdaad zo dat als Dembélé ook vertrekt, we een nieuwe voorhoedespeler willen contracteren." De kans is groot dat AZ een talent aan zal trekken en geen geroutineerde kracht, die relatief meer geld kost. "Die speler komt dan uit het netwerk van onze scouts die zich de afgelopen jaren vaak genoeg hebben bewezen. Als het niet binnen onze maatstaven past, dan kan het niet."

"Op het moment dat Moussa vertrekt is de kans dus groot dat er iemand anders komt. Dat geldt ook als Graziano Pellè bij ons blijft. Die mogelijke transfer past dan wel in de AZ-filosofie. We willen jonge spelers verder brengen in hun carrière om ze daarna weer te kunnen verkopen."

Wenger: "Hét moment om in te gaan op nieuwe uitdaging"

Arsène Wenger gaat binnenkort een beslissing nemen over zijn toekomst bij Arsenal. Als hij nu binnenkort niet weggaat ziet hij zichzelf niet meer een andere club gaan coachen. De Franse manager leidt de club al veertien seizoenen. "Als ik mijn verbintenis opnieuw verleng, houdt dat in dat ik op clubniveau nergens anders meer zal werken", meldt Wenger in The Guardian.

"Dit is hét moment om eventueel in te gaan op een nieuwe uitdaging." Wenger heeft nog een contract tot medio 2011. "Eigenlijk zie ik geen reden om de club te verlaten. We denken zeker aan een langere samenwerking." Wenger wil over drie à vier jaar in principe een beetje gas terugnemen.

"Uiterlijk op mijn 65ste kies ik voor een andere baan, tenzij ik me nog steeds zo fit voel als nu." Onder leiding van de zestigjarige Wenger won Arsenal drie landstitels en drie FA cups. De laatste jaren zijn de Gunners echter minder succesvol.

Turk: 'Vrouw slaan is traditionele dans'

Een naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde Turk moest vorige week voorkomen bij de rechter. Hij werd ervan verdacht zijn vrouw een pak rammel te hebben verkocht. Volgens de eigenaar van een kebabtent is het slaan echter onderdeel van een traditionele Turkse dans.

Allaetin Can werd onlangs opgepakt nadat voorbijgangers hadden gezien hoe hij voor zijn etablissement zijn vrouw sloeg, schopte en wurgde. Donderdag verklaarde hij in de rechtbank niet schuldig te zijn aan het slaan van zijn vrouw, maar bezig was met 'kolbasti', een Turkse dans. Om zijn verweer kracht bij te zetten, toonde zijn advocaat beelden van een dergelijke dans in de rechtszaal.

De rechter gaf Can gelijk en sprak de beste man vrij. Eenmaal buiten vertelde Can dat hij, zijn vrouw en hun twee kinderen destijds vierden dat ze enorm veel geld hadden verdiend die dag. Om dit uitbundig te vieren, deden ze op straat de bewuste dans.

De dans kolbasti is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het simuleert een gevecht en betekent letterlijk 'op heterdaad betrapt door de politie'. "Mijn vrouw en ik dansen altijd", vertelt Can. "Wat is daar mis mee? Omdat ze de Engelse taal niet goed beheerst, kon ze het niet uitleggen en ben ik opgepakt."


Gewoon een dans, geen gevecht...

Apple-directeur vertrekt na 'antennagate'

Mark Papermaster, bij Apple verantwoordelijk voor de hardware van de iPhone, verlaat het bedrijf. Dat heeft het technologiebedrijf zaterdag bevestigd tegenover de Amerikaanse krant The New York Times. Het is niet duidelijk of Papermasters vertrek vrijwillig is of niet.

Zijn vertrek volgt op de breed uitgemeten problemen met de antenne van de iPhone 4, door Apple-topman Steve Jobs later 'antennagate' genoemd. Consumenten klaagden erover dat het bereik kon wegvallen. Door de aanhoudende klachten kwam Apple uiteindelijk met een beschermhoesje op de proppen dat tot september gratis aan klanten wordt uitgedeeld.

De voormalige IBM-manager werkte sinds 2008 bij Apple. Hij wordt opgevolgd door Bob Mansfield, die nu verantwoordelijk is voor de hardware van de Macintosh.

Douglas (FC Twente) denkt niet aan transfer

FC Twente hoeft vooralsnog weinig vrees te hebben dat Douglas voor het einde van de transferperiode vertrekt. De Braziliaan ziet nog voldoende uitdagingen in Enschede. "Ik zit hier prima, we gaan Champions League spelen en ik kan nog veel leren", laat Douglas weten op de website van NuSport. "Natuurlijk wil ik wel een stap maken, maar dat komt vanzelf wel."

De 22-jarige centrumverdediger heeft nog een contract tot medio 2012. Deze zomer is er nog geen belangstelling gekomen van andere clubs. "Er heeft zich nog niemand gemeld bij mijn zaakwaarnemer. Pas als dat gebeurt, ga ik er rustig over nadenken. Ik ben er nu helemaal niet mee bezig."

Vrijdag kwam regerend kampioen Twente niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Roda JC in het openingsduel van het nieuwe Eredivisieseizoen. "De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd lastig. We speelden eigenlijk best goed. Of we beter zijn dan vorig jaar? Dat weet ik niet, dat is nog te vroeg om te zeggen. Favoriet voor de titel zijn we in ieder geval niet, dat zijn PSV en Ajax, maar we maken natuurlijk wel kans."

Boten gezonken na Gay Pride

In de middag en avond na de Gay Pride botenparade in Amsterdam zijn zaterdag zeker vier boten gezonken. Alle opvarenden konden uit het water komen en niemand raakte ernstig gewond. Wel liep een aantal van hen onderkoelingsverschijnselen op. Daarnaast moesten nog 34 anderen door de brandweer uit het water worden geholpen.

Om 16.30 uur zonk een bootje met vijf opvarenden op de Prinsengracht. Zij konden zelf op de wal komen. Het bootje was door een botsing lek geraakt.

Rond zevenen zonken drie bootjes op verschillende plekken in de stad. Bij het Max Euweplein, achter het Leidseplein, raakten 25 mensen te water toen hun boot zonk. De boot werd volgepompt met water, doordat de motor koelwater alleen nog naar binnen pompte en niet meer naar buiten.

Op de Keizersgracht moesten twee mensen naar de kant zwemmen, nadat hun boot zonk. Op het IJ bij restaurant Wilhelminadok belandden drie mensen in het water. Toen de brandweer daar kwam om hulp te bieden, waren ze al uit het water. Wel kregen de drenkelingen nog warmtedekens tegen onderkoeling.

De brandweer is bij grote evenementen altijd extra alert op drenkelingen. De duikers zijn daarvoor al paraat op het water. Normaal gesproken komen ze pas in actie na een melding. Ook tijdens het scheepvaartevenement Sail deze maand in Amsterdam verwacht de brandweer drukte.

IJscoman jat fiets 9-jarig jochie

Een negenjarige jongen uit de Amerikaanse stad Detroit moet zijn fiets missen. Het rijwiel is gestolen door een van de grootste kindervrienden aller tijden: de ijscoboer.

De bijzondere fietsendiefstal vond vrijdagmiddag plaats. De twaalfjarige Emmett Long zag uit de verte het busje van de ijscoman aan komen rijden. Samen met zijn drie jaar jongere broer Zach besloot hij op hun fietsjes de beste man tegemoet te rijden.

"Mijn broer ging een ijsje kopen en zou mij er ook eentje geven", vertelt Zach. Het ventje stapte van zijn stalen ros om op de ijskaart zijn keuze te maken. "Ik zag hem vanuit mijn ooghoek achter zijn ijscowagen verdwijnen", vertelt Emmett. "Ik kon hem vanaf dat moment niet zien omdat de auto in de weg stond. Ik zag hem pas weer toen hij voorbij de ijswagen was en kon niet geloven dat hij een fiets had gestolen."

Gillend renden de jongens naar huis en vertelden hun vader in geuren en kleuren over de diefstal. Vader Emmett senior ging het busje nog achterna, maar het mocht niet meer baten. De ijsvogel bleek gevlogen.

Zach is erg verdrietig over de diefstal van zijn fiets. Omdat de familie geen nieuw rijwiel kan betalen, heeft zijn zus haar spaarpot aangebroken om haar broertje een nieuwe fiets te geven.

Het slachtoffer kreeg de fiets twee maanden geleden cadeau van zijn opa en oma. De twee jongens wisten een uitgebreide beschrijving te geven van de dader. De politie is nu naarstig op zoek naar de ijscoboer en zijn busje.


Respect the man in the icecream van!

Hockeyers pakken brons op Champions Trophy

Het Nederlands hockeyteam is de Champions Trophy als derde geëindigd. Oranje won in Mönchengladbach met 4-1 van gastland Duitsland. Teun de Nooijer scoorde na acht minuten uit een strafbal en voegde daar later een veldgoal aan toe. Rogier Hofman had tussendoor het net gevonden en Mink van der Weerden maakte uit een strafcorner de vierde Nederlandse goal. Florian Woesch redde de Duitse eer.

Voor Nederland is het brons de eerste podiumplaats sinds 2007 toen Oranje ook derde werd, de verrassende ontknoping van een wisselvallig toernooi. Onder de nieuwe bondscoach Paul van Ass werd de eerste wedstrijd tegen Spanje gewonnen, maar daarna waren Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland te sterk.

In de laatste poulewedstrijd gisteren versloeg Nederland Duitsland en dwong daarmee deelname aan de wedstrijd om de derde plaats af. Spanje werd eerder vandaag vijfde door Nieuw-Zeeland met 3-2 te kloppen. De finale gaat tussen Australië en Engeland.

Japans gebrabbel in Pokémon debuut-trailer

Pokémon Black en White komen dit jaar in Japan uit. Over precies veertig dagen kunnen onze vrienden uit het Oosten genieten van de nieuwste Pokémon-games. Pokémon Black en White introduceren de nieuwste generatie aan Pokémon. Alhoewel het hier al om de vijfde generatie gaat, zal het spel nog steeds uitkomen op de Nintendo DS.

De games zullen natuurlijk een stuk uitgebreider zijn dan hun voorgangers.  In de onderstaande trailer worden de nieuwe functies kort uitgelegd. Wij kunnen pas in 2011 aan de slag gaan met de game.

Man zit drie weken dood in auto

Een 46-jarige man heeft in de Franse stad Brest drie weken dood in zijn auto gezeten voordat dit werd opgemerkt. De auto stond in het centrum van de stad geparkeerd. De man is op natuurlijke wijze overleden.

Een oplettende voorbijganger had de man al een aantal dagen in de auto zien zitten en waarschuwde de brandweer. De houding van de man was niet vreemd, waardoor het leek alsof hij sliep. Uit onderzoek bleek dat er geen sprake is van een misdrijf en dat de man al zo'n drie weken terug op natuurlijke wijze is overleden.

Tetsuya Nomura wil The World Ends With You-vervolg

The World Ends With You is een door Square-Enix ontwikkelde game voor de Nintendo DS. De game scoorde zeer goed, maar verkocht helaas niet al te best in Japan. In Amerika verkocht de game echter stukken beter. 

Tetsuya Nomura, de character desgner van de game, reageerde hierop door te zeggen dat hij zeker een vervolg zou willen zien. Momenteel heeft hij het echter druk met andere titels, maar wanneer de tijd rijp is, zou hij graag The World Ends With You 2 maken.

Glock: "Ik houd mijn ogen open"

Timo Glock heeft een doorlopend contract bij Virgin Racing, maar sluit niet uit dat hij naar een ander team verhuist in 2011. De Duitser is een van de vele coureurs die kans maakt op een stoeltje bij Renault.

Glock had het volgende te zeggen in een gesprek met ITV: "Ik houd mijn ogen open. Ik weet niet of er een mogelijkheid is bij Renault, zoveel praat ik niet met ze. Ik heb nu een doorlopend contract, maar als het niet gaat zoals het zou moeten, dan zal ik om me heen kijken wat voor opties er verder zijn."

Bakkal meldt zich af voor Oranje

Otman Bakkal heeft zich afgemeld voor de oefeninterland tegen Oekraïne, die voor woensdag a.s. op de rol staat. De middenvelder van PSV viel gisteren, tijdens het duel tegen sc Heerenveen (3-1), uit met een spierblessure.

De kwetsuur van Bakkal is niet ernstig, maar de wedstrijd met het Nederlands elftal lijkt te vroeg te komen. Bovendien wordt de speler vandaag aan een onderzoek onderworpen.

Het oefenduel tussen Oekraïne en Nederland begint woensdagavond om 20:00 uur (Nederlandse tijd).

Krajicek door in kwalificatie Cincinnati

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van het kwalificatietoernooi in Cincinnati bereikt. De Nederlandse tennisster was in de eerste ronde met 6-0, 7-5 te sterk voor de als zeventiende geplaatste Roemeense Edina Gallovits.

In de tweede ronde treft ze Vera Dushevina (8) uit Rusland. Wint Krajicek die partij dan staat ze in het hoofdtoernooi. Vorige week sneuvelde Krajicek in San Diego al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Wozniacki wint titel voor eigen publiek

Caroline Wozniacki heeft het WTA-toernooi in Kopenhagen gewonnen. De Deense nummer drie van de wereld voldeed aan de verwachtingen van het thuispubliek door Klara Zakopalova met 6-2, 7-6 (5) te verslaan. De finale duurde 78 minuten. Het was de eerste editie van het Deense tennistoernooi. Wozniacki's zege betekende haar achtste WTA-titel.

Zakopalova (7) had in de halve finale nog gestunt door de als tweede geplaatste Na Li te verslaan. In de eindstrijd kon ze het Wozniacki echter niet moeilijk maken. In de eerste set brak Wozniacki de opslag van de Tsjechische twee keer. In de tweede nam Zakopalova een break voorsprong, maar Wozniacki vocht terug en was in de tiebreak de sterkste.

Futuristische actie in Vanquish trailer

Vanquish is een third-person shooter die zich in de nabije toekomst afspeelt. Het spel wordt ontwikkeld door Platinum Games (de studio achter Madworld en Bayonetta).

In Vanquish speel je als Sam, een amerikaanse soldaat uitgerust met een zeer futuristisch pak. Uitgever Sega heeft onlangs een trailer online gezet die jullie hieronder kunnen bekijken. Vanquish is vanaf oktober 2010 beschikbaar voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Volleybalvrouwen verliezen van China

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben hun eerste weekeinde van de World Grand Prix afgesloten met een nederlaag. Gastland China versloeg Oranje met 3-1 (19-25, 25-20, 25-15 en 22-18).

De vrouwen van bondscoach Avital Selinger begonnen niet goed aan het duel, maar ze slaagden erin een 7-10 achterstand in korte tijd om te buigen naar een voorsprong van 16-13. Even later wonnen ze ook de eerste set.

China bleek in het vervolg van het duel echter toch sterker te zijn. Oranje had in de tweede en vierde set kansen, maar de belangrijkste punten gingen naar de tegenstandster.

[WvdW] Voorbeschouwing: FC Groningen - Ajax

Dit weekend gaat de Nederlandse Eredivisie eindelijk weer van start. Dit seizoen besteedt FOK!sport elke week uitgebreid aandacht aan één bepaald duel. In de eerste speelronde gaat onze aandacht uit naar de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax.

FC Groningen besloot het seizoen 2009/2010 als achtste en kwalificeerde zich zodoende voor de play-offs om Europees voetbal. Deze extra wedstrijden verliepen voor de manschappen van de toenmalige trainer, Ron Jans, dramatisch. In de eerste ronde troffen de Groningers FC Utrecht, waar het pleit na één duel al was beslecht. De Utrechtse formatie was met 3-1 te sterk, waardoor het uitzicht op deelname aan de Europa League al snel vertroebelde. Ook de return liep voor FC Groningen uit op een nederlaag, namelijk 2-0.


Koen van der Laak in actie tegen Vitesse (Wikimedia Commons/Rodneysss1982)


Ajax miste het kampioenschap afgelopen seizoen op een haar na. FC Twente, dat uiteindelijk met de landstitel aan de haal ging, had namelijk één punt meer dan de Amsterdammers. De beslissing viel in de afgelopen voetbaljaargang ook pas op de laatste speeldag. Ajax nam het op tegen N.E.C. Nijmegen en won daar uiteindelijk met grote cijfers; 1-4. Dit was echter niet genoeg voor het kampioenschap, aangezien FC Twente met 2-0 van NAC Breda won.

De wedstrijd, die voor zondag a.s. op de rol staat, is in elk geval bijzonder voor Daley Blind. De zoon van voormalig voetballer Danny Blind speelde gedurende het afgelopen seizoen voor FC Groningen en kwam daar zeventien keer in actie. Dit seizoen zal de verdediger weer in het shirt van Ajax te zien zijn. Luis Suárez, voormalig speler van de Groningers, zal niet in actie komen. De aanvaller pakte afgelopen weekend een rode kaart tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal en werd vervolgens voor twee duels geschorst.


Luis Suárez is geschorst en speelt niet (Wikimedia Commons/Paulblank)


Vorig seizoen speelden beide ploegen, zoals gebruikelijk, twee keer tegen elkaar. Ajax bleek twee keer de sterkste van de twee te zijn. In het Euroborg-stadion wonnen de Amsterdammers met 2-0 door doelpunten van Miralem Sulejmani en Dennis Rommedahl. Enkele maanden later verloren de Groningers met 3-0 in de Amsterdam ArenA. Destijds waren Jan Vertonghen (2x) en Siem de Jong trefzeker.

Het heeft er alle schijn van dat FC Groningen ook deze keer het onderspit zal delven. De ploeg won op 25 januari 2009 voor de laatste keer van Ajax (1-0). In De Groene Hel weet je het echter nooit, waardoor de Groningse formatie zomaar als winaar van het veld zou kunnen stappen.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar de mogelijke uitslag, dus speculeer alvast over het resultaat van deze wedstrijd. Het duel tussen FC Groningen en Ajax begint zondagmiddag om 14:30 uur!

Coach AEK Athene belaagd door eigen fans

Dusan Bajevic heeft gisteren een hachelijk moment meegemaakt. De trainer van AEK Athene werd namelijk aangevallen door zijn eigen fans, nadat de Griekse ploeg met 2-1 van eerstedivisionist Kallithea verloor.

De 61-jarige trainer viel op de grond, waarna verschillende fans hem sloegen. De voorzitter van AEK Athene, Stavros Adamidis, spreekt logischerwijs van een schandalige houding van de achterban.

"Het is een grote schande voor AEK dat dit is gebeurd", aldus Adamidis. "De coach blijft zeker bij ons. Dit is onacceptabel. Hij is zeer geschrokken, maar ik heb hem verzekerd dat wij hem niet kwijt willen. We roepen de echte fans van AEK op te helpen om de club van deze raddraaiers te ontdoen."

Bajevic heeft overigens een stroeve relatie met de supporters van AEK Athene. In het verleden zwaaide de oefenmeester namelijk de scepter over de selectie van rivaal Olympiakos Piraeus.

'Nipte meerderheid voor kabinet met PVV-steun'

Een nipte meerderheid van de kiezers, 52 procent, hoopt dat de onderhandelingen over het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV zullen slagen. Dat blijkt uit een zondag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond.

Een week eerder zei in de politieke peiling nog 59 procent te hopen dat gesprekken tussen VVD, PVV en CDA tot een kabinet zouden leiden. Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) beginnen maandag met de onderhandelingen over het minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV.

De peiling van De Hond is via internet gehouden onder drieduizend kiezers, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Sneak preview - Geuzenpop

Gisteravond was de rustige openingsavond van Geuzenpop in Enschede. Fingers on Fire opende de avond.

Pas later op de avond begon het wat drukker te worden, eerder deze avond liepen er meer fotografen rond dan publiek. Zoals The Paceshifters het ook leuk opmerkten: 'Het lijkt wel een persconferentie!'

Al met al wel een leuke, maar rustige openingsavond.

FOK! was aanwezig en zal snel een fotoverslag van Geuzenpop plaatsen!

 

Fingers on Fire

 

Liloe and the Rigs

Foto's door Manon Roest

Man rijdt twintig jaar zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdagavond een 49-jarige automobilist uit het Limburgse plaatsje Roosteren betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat deed hij al twintig jaar lang. Dat maakte de politie zondag bekend.

De man viel door de mand tijdens een verkeerscontrole op de Pijerstraat in Echt. De politie gaf de man een stopteken omdat hij geen autogordel droeg. De man kon geen rijbewijs tonen, en gaf toe al twintig jaar zonder rijbewijs rondgereden te hebben. De man moest zijn auto laten staan en kreeg een proces verbaal.

FOK! Film Top-100 2010 - laatste dag!

In het forum Film, Tv & Radio is de negende jaarlijkse verkiezing van de FOK! Film Top-100 van start gegaan. Een hele maand lang kan iedereen z'n top 10, top 25, top 50 of top 100 samenstellen.

Vorig jaar stond de The Shawshank Redemption op nummer één, gevolgd door Pulp Fiction en The Godfather. De volledige lijst is hier te zien.

Wil jij ervoor zorgen dat The Shawshank redemption weer wint, of vind je dat de verzamelde werken van John Candy meer lof verdienen, haast je dan naar FOK! Film Top 100 2010 - 9e editie en deel jouw favoriete films met de rest van FOK!

Lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je een lijst met films plaatst! Als je bepaalde regels over het hoofd ziet, telt je inzending mogelijk niet mee, en is je moeite voor niets! Je kunt vandaag nog tot 18:00 uur stemmen.

Van MVSP hebben wij 2 exemplaren van het Filmjaarboek 2009/2010 gekregen om te verloten onder de inzenders. Het Filmjaarboek is een uitgave van Uitgeverij International Theatre & Film Books. De winnaars worden samen met de uitslag bekendgemaakt.

Greipel naar Omega Pharma-Lotto

Andre Greipel rijdt komend seizoen voor Omega Pharma-Lotto. De 28-jarige Duitser komt over van HTC Columbia.

Greipel maakte het nieuws op zijn eigen website bekend. "Zowel sportief als financieel zijn we eruit en een van de komende dagen zal ik tekenen."

Lotto maakte vanmorgen bekend dat Olivier Kaisen zijn contract bij de ploeg heeft verlengd. De nieuwe verbintenis loopt tot eind 2011 met de optie voor nog een jaar.

Tofste baas - Tweede Ronde - dag 32

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Master Hand (Super Smash Bros.-serie)
Waar de Master Hand vandaan is gekomen is voor velen nog steeds een Mysterie. Waar alle andere karakters in de Super Smash Bros.-serie allemaal uit andere games komen, is Master Hand er het buitenbeentje. Hij is de baas in Melee en Brawl en een goede uitdaging, zelfs voor de ervaren speler. Doordat hij groot is heeft hij de mogelijkheid om zijn vijanden alle hoeken van het veld te laten zien door deze te slaan, te flicken en vast te pakken.

Lich King (World of Warcraft)
Het is natuurlijk een eer om als baas je naam te mogen lenen aan een uitbreidingspakket voor World of Warcraft, De Lich King is dan ook een gigantisch sterke baas. Dat mag ook wel, want hij is de grote leider van The Scourge. Toch duurde het niet lang voordat de baas verslagen werd. Eén dag nadat hij beschikbaar kwam in de game werd hij namelijk al verslagen.

Ganondorf (Zelda)
Ganondorf, Ganon voor vrienden, de duistere tovenaar en natuurlijk aartsvijand van Link. Deze afstammeling van de Gerudo-clan is zo geobsedeerd door macht, dat hij blijft proberen de Triforce compleet te krijgen, zodat hij zal heersen over Hyrule. Hij heeft twee vormen, die van een mens, en die van een varkensachtig wezen, dat op zijn zachtst gezegd, groot kan worden. Lichtgevende of zilveren pijlen staan niet op zijn wenslijst en ook meesterzwaarden behoren niet tot zijn favorieten.

Master HandLich KingGanondorf

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

VVD is PvdA voorbij en loopt in op PVV

De VVD doet het goed in de peilingen. De partij van Mark Rutte krijgt in de nieuwste peiling van Maurice de Hond 26 zetels. Daarmee moet het de PVV nog altijd voor laten gaan als grootste partij, maar is de VVD wel de PvdA voorbij. De PVV staat nu op 31 zetels, de PvdA op 24.

Op links loopt de SP in op de PvdA. De partij van Emile Roemer heeft achttien zetels, zes minder dan de PvdA. Er is ook weinig vertrouwen in Job Cohen als oppositieleider. Slechts negen procent denkt dat hij het het nieuwe kabinet lastig zal maken. Zelfs PvdA-kiezers verwachten niet veel van hem in die rol.

Het vertrouwen in Alexander Pechtold (D66) en Roemer is veel groter. Beide partijleiders worden door ongeveer een derde van de drieduizend ondervraagden genoemd als aanjager van de oppositie. Femke Halsema (GroenLinks) wordt door zestien procent gezien als sterkste opponent van het kabinet.

D66 staat in de peiling nu op twaalf zetels, een meer dan vorige week. Het CDA verliest er een en komt op achttien zetels. GroenLinks (12), ChristenUnie (5), SGP (2) en de Partij voor de Dieren (2) blijven stabiel.

Robben Duits voetballer van het jaar

Arjen Robben is in Duitsland uitgeroepen tot voetballer van het seizoen 2009-2010. Bij de verkiezing van het voetbalblad Kicker onder 925 journalisten kreeg de Nederlandse international van Bayern München de meeste stemmen. Dat maakte Kicker zondag bekend.

Met 445 stemmen won hij ruim voor zijn Duitse ploeggenoten Bastian Schweinsteiger (180) en Thomas Müller (118). De op dit moment geblesseerde Robben had een belangrijk aandeel in het succes van Bayern München van afgelopen seizoen. De Duitse club won de titel en de beker.

Dat geldt ook voor Louis van Gaal. De Nederlandse coach van Bayern München werd bij de verkiezing gekozen tot trainer van het jaar. Hij eindigde met 398 stemmen voor Felix Magath van Schalke 04 (231).

Opnieuw nederlaag voor Phelps

Michael Phelps heeft bij de Amerikaanse zwemkampioenschappen in Irvine opnieuw een nederlaag geleden. Op de 200 meter rugslag finishte de achtvoudig olympisch kampioen van Peking slechts als vierde in 1.56,98. De zege was in 1.55,58 voor Ryan Lochte.

Phelps moest eerder tijdens het toernooi op de 200 meter wisselslag de overwinning ook al aan Lochte laten. Phelps ging op de rugslag hard van start, maar kon het tempo niet volhouden. "Ik wil deze afstand nooit meer zwemmen", mopperde het Amerikaanse zwemwonder na afloop. "Al had ik wel ingezet op een tijd onder de 1.57 en dat is toch gelukt. Maar de laatste 20 meter had ik het gevoel alsof ik stilstond."

Phelps was niet volledig voorbereid op dit toernooi. Hij is nog niet volop in training. De Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn voor hem het belangrijkste doel.

Nadal en Djokovic dubbelen in Toronto

De Spanjaard Rafael Nadal en de Serviër Novak Djokovic gaan samen dubbelen bij het tennistoernooi in Toronto. Het is voor het eerst sinds 1976 dat de nummers één en twee van de wereldranglijst een koppel vormen.

Jimmy Connors en Arthur Ashe deden dit 34 jaar geleden voor het laatst bij het toernooi in North Conway. Zij bezetten toen de eerste twee plaatsen op de wereldranglijst.

Nadal en Djokovic nemen het in de eerste ronde op tegen het Canadese tweetal Milos Raonic en Vasek Pospisil.

Nadal speelt vanaf maandag in Toronto zijn eerste toernooi sinds zijn winst op Wimbledon in juli. Hij bezocht daarna onder meer Zuid-Afrika, waar hij Spanje ten koste van Nederland de wereldtitel zag winnen.

Toivonen: "Ik voel me nu fris"

Ola Toivonen liet zichzelf meteen goed zien in het eerste competitieduel. De Zweedse aanvaller was goed voor twee doelpunten.

"Ik voel me goed in hoofd en lichaam", aldus een goed uitgeruste Toivonen na afloop van het eerste competitieduel tegen de Telegraaf. Vorig seizoen begon hij nog vermoeid, maar dit jaar kon hij uitrusten in de aanloop naar het seizoen.

"Dit jaar heb ik gelukkig wel een paar weken echt vakantie kunnen nemen, dat is goed voor het hoofd", aldus Toivonen. "Daarna heb ik een goede voorbereiding van zes weken gedraaid. Ik voel me nu fris."

In de eerste helft tegen sc Heerenveen hadden Toivonen en heel PSV het nog moeilijk, maar in de tweede helft ging het beter. "We hadden het heel moeilijk, ook omdat we veel balverlies hadden. Na rust stonden we 'hoger' op het veld en speelden we wel goed."

Nadat de Zweed had getekend voor de 1-0 met een kopbal zorgde hij er ook nog voor dat PSV definitief afstand nam van de Friezen. Ditmaal met een prachtige knal van afstand (1-2).

8 augustus, wat gebeurde er zoal vandaag?

Wat gebeurde er op de achtste van de achtste? Juist vanwege de acht (een Chinees geluksgetal, evenals de mijne) vond twee jaar geleden de opening van de Olympische Zomerspelen in Peking plaats. Minder leuk nieuws uit het Verre Oosten: 65 jaar geleden verklaarde Rusland de oorlog aan Japan.

En vraag het maar eens aan je vader of zelfs je opa, misschien dat zij hierbij aanwezig waren. Op deze dag, 46 jaar geleden, traden de Rolling Stones voor het eerst op in ons land. Het optreden in het Scheveningse Kurhaus werd echter voortijdig afgebroken. De oudjes van tegenwoordig braken de hele toko af.

Of ze vroeger wel op tijd reden is niet bekend, maar de verre voorloper van de NS bestaat al weer enige jaren. Op deze dag in 1837 werd de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij opgericht.

En tot slot nog een paar verjaardagen. Dieuwertje Blok is jarig. Deze oer-Milf is inmiddels 53 lentes geworden. Ook Louis van Gaal is een jaartje ouder geworden. De succesvolle trainer is 59 geworden. Ook Dustin Hoffman mag een jaartje bijschrijven, indien nog in leven. Hij is al weer 73 geworden. Van harte allen, ook de jarige FOK!kers.

Jans: "Na zondagsschot op zaterdag was de wedstrijd van PSV"

Ron Jans debuteerde bij sc Heerenveen met een verlies tegen PSV. Hoewel de uitslag (1-3) niet tevreden stemde waren er voor Jans wel aan aantal lichtpuntjes te ontdekken. "We hebben het PSV heel moeilijk gemaakt", zegt Jans tegenover het ANP.

Onder de aanmoedigingen van het publiek ("ze zweepten ons op") zag Jans zijn ploeg in de eerste helft goed spelen. "We hadden bij rust eigenlijk met 1-0 voor moeten staan. Niet dat we zoveel kansen hadden, maar wel veel mogelijkheden om kansen te creëren."

Pas diep in de tweede helft ziet Jans de kans op een droomdebuut vervliegen. Ola Toivonen scoort met een fantastisch schot de 1-2. "Toivonen schiet op zaterdagavond een zondagsschot binnen. Daarna was het de wedstrijd van PSV, wij waren niet meer bij machte om ons nog een keer op te richten."

Boek: Sarah Stovell - Mijn hart van hout

Met haar romans wil Sarah Stovell ons geschiedenis bijbrengen door het vertellen van 'verborgen levensverhalen van gewone, onbekende mensen'. Zo ook met haar tweede boek 'Mijn hart van hout'. Tijdens een cursus Amerikaanse geschiedenis ontdekte Stovell het verhaal van het slavenmeisje Celia. In 1855 stond de Afrikaanse Celia terecht voor de moord op haar blanke baas. 'Mijn hart van hout' is gebaseerd op de rechtszaak van Celia.

 

 

Splinter Cell- en Prince of Persia-trilogie in HD naar PS3?

Twee van de meest succesvolle franchises van Ubisoft voor de vorige generatie consoles waren Splinter Cell en Prince of Persia. Van beide franchises verschenen drie games welke geprezen werden door vele gamers. Binnenkort kunnen we misschien in HD aan de slag met deze zes games.

Op Amazon lijken namelijk pre-orders te staan van de Prince of Persia-trilogie en de Splinter Cell-trilogie voor de PlayStation 3 voor 39,95 dollar. Deze zijn hier en hier te vinden. Ubisoft heeft nog niet gereageerd op de plaatsing van de trilogies. Wij zijn benieuwd.

Rutten: "Veel ploegen gaan het hier heel moeilijk krijgen"

Fred Rutten behaalde een belangrijke overwinning in de eerste wedstrijd van de competitie. Heerenveen werd in de laatste fase van de wedstrijd verslagen met 1-3. Het einde was voor PSV, maar de eerste helft vertelde een ander verhaal.

De uitspraak een 'wedstrijd met twee gezichten' werd veel gebruikt gisteravond na de wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen. In de eerste helft was het Heerenveen dat de klok sloeg, maar na rust werd dat volgens Rutten "gerepareerd".

"We wisten van tevoren dat het een heet avondje zou worden, dat hebben we ook gezegd. In de eerste helft hadden we het ontzettend moeilijk, we vergaten wat we het beste kunnen en dat is voetballen. Na rust hebben we dat gerepareerd. Dan zie je dat dit PSV heel aardig kan voetballen en ook productief is", aldus Rutten.

De oefenmeester van PSV heeft een grote slag geslagen gisteren. Heerenveen uit is verslagen en dat moet de concurrentie nog maar eens laten zien. "Het is een team dat heel veel energie in de wedstrijd gooit. Ik denk dat veel ploegen het dit seizoen hier heel moeilijk gaan krijgen", aldus Rutten over de tegenstander.

Topdrukte bij Dierenambulance Amsterdam

De Amsterdamse dierenambulance beleeft deze weken topdrukte doordat veel dieren aan hun lot worden overgelaten als hun baasje op vakantie gaat. Vooral konijnen en andere knaagdieren worden opvallend vaak gedumpt of op straat losgelaten. Dit heeft een woordvoerder van de dierenambulance zondag gemeld.

Behalve de knaagdieren krijgt de dierenambulance ook jongere dieren en vogels. "Ook honden die aan een boom worden achtergelaten maken wij nog steeds mee", stelt de zegsman. "Het is een groot maatschappelijk probleem dat elke zomer weer terugkeert. Mensen die impulsief een dier kopen, maar daar geen verantwoordelijkheid voor willen nemen als ze op vakantie gaan."

Volgens de woordvoerder is het voor een deel ook een financieel probleem. "Je huisdier in een pension laten kost veel geld."

Topdrukte bij Dierenambulance Amsterdam (foto: ANP)

Radwanska, Kuznetsova naar finale San Diego

De finale van het WTA-toernooi in het Amerikaanse San Diego gaat tussen Agnieszka Radwanska en Svetlana Kuznetsova. Radwanska versloeg Daniela Hantuchova met 6-4 en 6-2, Kuznetsova was met 6-4 en 6-0 Flavia Pennetta de baas.

Radwanska had weinig problemen met de Slowaakse. De zevende game in de tweede set was de spannendste in het duel. Die duurde twintig minuten en Hantuchova werkte zeven matchpoints weg. Radwanska trok de partij in de volgende game echter alsnog naar zich toe.

Voetganger overlijdt na ongeval op A17

Door een verkeersongeval op de A17 bij Zevenbergen (gemeente Moerdijk) is zaterdagavond een 27-jarige man uit Litouwen om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de snelweg tussen Zevenbergen en Moerdijk. Een 30-jarige Rotterdammer bleek met zijn auto van de weg te zijn geraakt en in de sloot te zijn beland. De bestuurder zat zwaargewond bekneld in zijn voertuig.

Uit sporenonderzoek bleek echter dat er nog een tweede slachtoffer moest zijn. Deze vond de politie bijna een halve kilometer vòòr de plaats van het ongeval op de weg.

Steeds vaker roofvogel als huisdier

Roofvogels en uilen worden steeds vaker als huisdier gehouden. Dat meldt Vogelbescherming Nederland zondag op basis van eigen onderzoek. Vooral de kerkuil, steenuil, oehoe en slechtvalk zijn populair. Voor de vogels wordt enkele tientjes (kerkuil) tot duizenden euro's (arenden) betaald.

De Vogelbescherming is tegen het houden van roofvogels en uilen als huisdier en wil dat ze op een lijst worden geplaatst met dieren die worden afgeraden als huisdier. Nu kan iedereen gewoon een roofvogel kopen mits die in gevangenschap is geweekt.

Volgens de Vogelbescherming ontsnappen de vogels vaak, waardoor de natuurlijke populaties bedreigd worden. Zo werden dit jaar al zeventien ontsnapte oehoes gevonden in Nederland. Dat zijn er ongeveer evenveel als er in het wild leven.

Vooral uilen zijn populair. Sinds de Harry Potter-boeken en -films is de vraag naar uilen fors gestegen. De Vogelbescherming benadrukt dat het geen goed idee is om in navolging van de tovenaarsleerling met een kooi met een uil te zeulen. De dieren zijn niet geschikt als huisdier.

Steeds vaker roofvogel als huisdier

Kampioen Bursaspor hard onderuit in Supercup

Bursaspor is het nieuwe seizoen in Turkije teleurstellend begonnen. De regerend kampioen ging in de strijd om de Supercup hard onderuit tegen Trabzonspor: 0-3.

Teofilo Gutierrez was de beul van Bursaspor. De Colombiaan was na rust goed voor een zuivere hattrick. Hij scoorde in de 55ste, 61ste en 72ste minuut.

Bursaspor pakte vorig seizoen zijn eerste landstitel door grootmachten Fenerbahçe, Galatasaray, Besiktas en Trabzonspor voor te blijven. Laatstgenoemde club pakte de beker.

Komend weekend begint de Turkse competitie. Bursaspor begint met een thuiswedstrijd tegen Konyaspor en Trabzonspor speelt uit tegen Ankaragücü.

Netwerk verenigt Nederlanders in Hollywood

Het Nederlandse Consulaat Generaal in San Francisco heeft een netwerk opgericht voor Nederlanders die werkzaam zijn in de Amerikaanse entertainmentindustrie. Dat meldde een woordvoerster van deze Holland Hollywood Connection (HHC) zondag.

Het is de bedoeling dat de nieuwe organisatie Nederlanders die in Hollywood werken of willen werken met elkaar en Amerikaanse collega's in contact brengt. Op deze manier hoopt het netwerk de positieve van Nederlanders in de Amerikaanse entertainmentindustrie te versterken en betere kansen voor hen te helpen creëren.

Momenteel hebben al enkele tientallen Nederlanders die in de Verenigde Staten werken zich bij de Holland Hollywood Connection aangesloten. Hoewel de zegsvrouw geen namen wil noemen 'zitten hier ook bekende Nederlanders bij die relevante successen op hun naam hebben staan'.

Nalbandian, Baghdatis naar finale Washington

Voor het eerst sinds anderhalf jaar tijd staat David Nalbandian weer in een finale van een ATP-toernooi. Bij het toernooi in Washington versloeg hij Marin Cilic in de halve eindstrijd met tweemaal 6-2.

Nalbandian, ooit de nummer drie van de wereld, stond het afgelopen jaar met blessures aan de kant. Tijdens het toernooi in Washington liet de Argentijn echter zien dat hij nog lang niet afgeschreven is. Hij verloor tegen Cilic nog wel zijn eerste servicebeurt, maar vervolgens waren negen van de tien volgende games voor hem en was het duel beslist.

In de finale treft Nalbandian Marcos Baghdatis. De Cyprioot was in de andere halve eindstrijd Xavier Malisse met 6-2 en 7-6 de baas.

Vier gewonden bij ongeluk bij Schelluinen

Bij een ongeluk in Schelluinen zijn zaterdagnacht vier jonge mannen gewond geraakt. Eén van hen is er volgens de politie 'zeer ernstig' aan toe. De auto met de slachtoffers reed bij een rotonde tegen een lantaarnpaal. De brandweer is ongeveer anderhalf uur bezig geweest een van de slachtoffers uit de auto te knippen.

Twee andere inzittenden raakten lichtgewond. De vierde is ter controle ook naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 0.30 uur op de N216 net buiten het dorp bij Gorinchem. Waardoor de auto tegen de paal reed is nog niet bekend. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.

Capello haalt bezem door selectie, Walcott terug

Fabio Capello heeft Arsenal-trio Jack Wilshere, Kieran Gibbs en Theo Walcott opgeroepen voor het oefenduel van woensdag met Hongarije. Daarnaast kreeg Fulham-spits Bobby Zamora zijn eerste oproep en keerde ook Sunderlands Darren Bent terug.

Er is geen plaats voor West Ham United-keeper Robert Green, die op het afgelopen WK opzichtig in de fout ging tegen de Verenigde Staten. Ook veteraan David James kreeg geen oproep.

Capello koos voor de keepers Ben Foster (Birmingham City), Paul Robinson (Blackburn Rovers) en Joe Hart (Manchester City). Laatstgenoemde zat ook al in de WK-selectie.

Verder ontbreken ten opzichte van het WK Matthew Upson, Emile Heskey, Peter Crouch, Joe Cole en Jermain Defoe. Capello kondigde na het teleurstellende WK al aan te willen verjongen.

Eerste 3D pornofilm in de maak

Een groep filmmakers in Hongkong werkt aan de, voor zover bekend, eerste driedimensionale pornofilm. '3D Sex and Zen: Extreme Ecstasy' moet in mei volgend jaar klaar zijn en gaat omgerekend circa 2,5 miljoen euro kosten, zo meldde de krant South China Sunday Morning Post zondag.

Producent Stephen Chiu verwacht de seksfilm te verkopen aan betaalzenders in Japan, Zuid-Korea, Hongkong en een reeks andere landen in Azië. De Japanse pornoactrices Yukiko Suo en Saori Hara zijn de blikvangers van de film, die losjes is gebaseerd op een klassieker uit de Chinese erotische literatuur. Chiu filmt onder meer 'orgies, swinging en een aantal uiterst expliciete seksscenes in 3D', aldus de krant in Hongkong.

Er bestaan meer plannen voor pornofilms in 3D. Zo werkt de Italiaanse regisseur Tinto Bras aan een remake van zijn erotische film Caligula uit 1979, terwijl Hustler bezig is met een pornoversie gebaseerd op Avatar. Deze sciencefiction film van regisseur James Cameron heeft in ruim een half jaar tijd een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro opgebracht en betekende de doorbraak voor 3D-technologie in de filmindustrie.

Je hebt er wel een apart brilletje voor nodig!

Armblessure houdt Stosur aan kant

Samantha Stosur heeft zich afgemeld voor het WTA-toernooi van Cincinnati. De Australische tennisster, de nummer vijf van de wereldranglijst, kampt met een armblessure. De dokter heeft haar geadviseerd rust te nemen.

Stosur verloor in de kwartfinale van het San Diego Open van de Italiaanse Flavia Pennetta. Omdat de pijn tijdens het spelen niet te harden was besloot ze naar een ziekenhuis te gaan voor onderzoek. Vrijdag moest de Amerikaanse favoriete Venus Williams al afzeggen voor Cincinnati. Een knieblessure dwarsboomt haar voorbereiding op het US Open.

Treinconducteur met de dood bedreigd

Een 21-jarige zwartrijder uit Delfzijl is vrijdag opgepakt omdat hij een treinconducteur met de dood bedreigd had. Dat heeft de politie zondag gemeld.

Een conducteur had de man in een trein richting Delfzijl gecontroleerd en constateerde dat deze geen vervoersbewijs bij zich had. Hij schreef daarom een boete uit voor de passagier, die zich moest legitimeren. Daarop werd de verdachte agressief en bedreigde hij de conducteur met de dood.

Toegesnelde agenten hielden de man aan.

Waar zouden we zijn, zonder de trein? (foto: ANP)

Vloet: "Nu al meer voetbal dan vorig jaar"

Wiljan Vloet was bijzonder tevreden met de 1-0 overwinning van N.E.C. Nijmegen op VVV-Venlo in het openingsweekeinde van het Eredivisieseizoen.

"We hebben nu al meer voetbal laten zien dan vorig jaar", vertelde de N.E.C.-coach voor de camera van NOS Studio Sport. "We hebben thuis vorig seizoen weinig amusement laten zien en nu wel. Dat vind ik ook belangrijk. We hebben veel kansen vanuit voetbal gecreëerd en niet vanuit toeval."

"Ik vond dat we de betere ploeg waren in de eerste helft, maar we vergaten om door te drukken. In de tweede helft braken we het gelukkig snel open", vervolgde de coach. "Wij zijn fris en vrolijk begonnen met de intentie om te winnen."

NEC is nog niet klaar op de transfermarkt, zo liet de coach weten. "We willen nog versterking halen."

Plet geniet van droomdebuut

Glynor Plet had zich geen mooier debuut in de Eredivisie kunnen wensen. De nieuwe spits van Heracles Almelo maakte twee doelpunten voor Heracles Almelo in de 3-0 zege op Willem II.

"Ik denk dat je wel van een droomdebuut kunt spreken", sprak de 23-jarige aanvaller tegen NOS Studio Sport. "Ik heb een aardig grote stap gemaakt van Telstar en dan gelijk twee goals maken is mooi."

"Je merkt wel dat je sneller moet handelen", vervolgt Plet. "Ik moet vooraf al nadenken waar de lopende mensen komen. Het verschil in tempo is enorm groot."

Plet benutte twee assists van een andere debutant, Xander Houtkoop. "Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er meer ruimte en kreeg ik twee goede voorzetten van Xander. We hebben een goed voetballende ploeg."

Nederland voorlopig met negen renners naar WK

Door de derde plaats van wielrenner Bouke Mollema in Polen is Nederland in de UCI-landenranking gestegen naar een tiende plaats. Als die klassering wordt vastgehouden, dan mag Nederland negen renners afvaardigen naar het WK in Australië.

"De uitslag van de Vattenfall Cyclassics volgende week in Duitsland zal uitsluitsel geven met hoeveel renners we mogen afreizen naar Geelong", liet bondscoach Leo van Vliet in een reactie op de website wielerland.nl weten. Nederland heeft in de rangschikking een kleine voorsprong op onder meer Slovenië en Duitsland. Het WK staat begin oktober op de agenda.

Xabi Alonso schiet Real voorbij Galaxy

Real Madrid heeft bij een oefenwedstrijd tegen Los Angeles Galaxy een 2-0 achterstand omgebogen in winst. Xabi Alonso schoot de winnende 3-2 diagonaal via de binnenkant van de paal binnen. Gonzalo Higuain maakte de andere twee treffers voor de Madrilenen. Todd Dunivant en Landon Donovan hadden Galaxy op voorsprong gezet.

Galaxy, zonder de geblesseerde David Beckham, kwam in de veertigste minuut op voorsprong. Dunivant prikte de rebound, na een bal op de paal, liggend binnen. De 2-0 werd gescoord uit een penalty, nadat Mahamadou Diarra Galaxy-speler Juninho in zijn gezicht had geschopt.

Higuain stelde in tien minuten orde op zaken. In de 51e minuut scoorde hij uit een voorzet van Cristiano Ronaldo. Kort daarna onderschepte Fernando Gago de bal en rondde Higuain knap af.

Bij Galaxy nam Clint Mathis afscheid van het voetbal. De 46-voudig international speelde 27 minuten mee. Bij Real deed aanwinst Sami Khedira mee. De Duitse verdedigende middenvelder kwam onlangs over van Vfb Stuttgart.

Tientallen doden door natuurgeweld in China

Door aardverschuivingen als gevolg van hevige regens zijn zondag in het noordwesten van China zeker tachtig mensen om het leven gekomen. Ruim tweeduizend mensen worden nog vermist, meldden Chinese staatsmedia.

In het voornamelijk door Tibetanen bewoond gebied Gannan in de provincie Gansu, werd een stad getroffen door modderstromen. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven en werd een waterkrachtcentrale verwoest. Ook raakten zeker zeventig mensen gewond.

Circa 20.000 inwoners van het getroffen gebied zijn geëvacueerd, meldde de staatstelevisie. De Chinese premier Wen Jiabao bezoekt de streek spoedig .

Ook andere delen van China zijn recentelijk getroffen door natuurgeweld. Ruim honderd mensen zijn dood of vermist nadat het noordoosten van het land de afgelopen dagen werd getroffen door zware stormen. Het zuiden- en midden van China worden al het hele jaar geteisterd door overstromingen.

Dode bij WK Sauna in Finland

Bij het WK Sauna in Finland is zaterdag een van de finalisten omgekomen. Zijn tegenstrever werd ook onwel en is naar een ziekenhuis gebracht. De finalisten liepen ernstige brandwonden op.

Bij de wedstrijd is het de bedoeling om zo lang mogelijk in de 110 graden hete sauna te blijven zitten. Hoe lang de mannen in de sauna zaten is niet bekendgemaakt.

Volgens de organisatie zijn alle regels opgevolgd. Een daarvan is dat de deelnemers van tevoren een doktersverklaring moeten laten zien. De politie onderzoekt de dood van de man van middelbare leeftijd.

De wedstrijd werd na het incident gestaakt. Er deden ongeveer 130 mensen uit vijftien landen mee aan het kampioenschap dat sinds 1999 wordt gehouden.

Split/Second DLC komt al deze maand

Black Rock heeft via de officiële Facebook-pagina van het spel Split/Second aangekondigd dat er komende tijd drie DLC pakketten zullen komen. De DLC zal komende weken te downloaden zijn via Xbox Live en het PSN. In september zal er een groter DLC-pakket komen dat een nieuwe omgeving aanbiedt.

De eerste van de drie DLC-pakketten bestaat uit nieuwe verf voor je auto's zodat ze er nog beter uit zullen zien. Het tweede pakketje zal High Octane Supercar Pack gaan heten en bevat nieuwe auto's, waaronder degene van het plaatje hieronder. Het derde pakket zal gratis zijn en is als bedankje voor de fans, een special edition van de originele Ryback Cyclone.

Hou de komende tijd Xbox Live en het PSN in de gaten voor de DLC want er is geen precieze datum bekend.

Auto

Valverde terug naar Olympiakos

Coach Ernesto Valverde keert terug naar Olympiakos. De Spanjaard leidde de club een jaar geleden naar de titel en bekerwinst, maar kon vervolgens geen overeenstemming bereiken over een nieuw contract.

Er was een vacature bij Olympiakos, na het ontslag van trainer Ewald Lienen eerder in de week. De Duitser werd ontslagen na een tegenvallend resultaat in de Europa League.

Valverde was het afgelopen seizoen actief bij Villarreal, maar werd daar in januari weggestuurd.

Deco naar Fluminense

De transfer van Deco naar Fluminense hing al langer in de lucht, maar is nu definitief. Chelsea ging akkoord en de Braziliaan tekende een contract voor twee jaar bij de club uit zijn geboorteland.

In het contract werd tevens een optie voor nog een jaar opgenomen. Hij wordt maandag gepresenteerd. Afgelopen vrijdag doorstond hij met succes de medische keuring.

Deco begon zijn loopbaan bij het Braziliaanse Corinthians (1996-1997) en vertrok daarna naar Europa. Via Benfica (1997), Alverca (1997-1998), Salgueiros (1998-1999), FC Porto (1999-2004 en FC Barcelona (2004-2008) kwam hij in 2008 bij Chelsea terecht.

De 32-jarige middenvelder is een geboren Braziliaan, maar koos voor een interlandloopbaan bij Portugal. Na de uitschakeling op het afgelopen WK zette hij een punt achter zijn interlandloopbaan.

Nieuwe president Colombia wijzigt koers

De nieuwe president van Colombia, Juan Manuel Santos Calderón, heeft bij zijn inauguratie gezegd dat het zijn prioriteit is de betrekkingen met Venezuela en Ecuador te herstellen. Hij zei het onder zijn voorganger geschade vertrouwen te willen herstellen en 'diplomatie en voorzichtigheid te prefereren'.

Zijn voorganger, Alvarez Uribe, was niet voorzichtig, maar dankzij zijn harde hand is het geweld in Colombia teruggedrongen en leden de strijders van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) een reeks vernederende nederlagen. Uribe's succesvolle strijd tegen de FARC bracht hem wel in conflict met de buurlanden Ecuador en Venezuela, die respectievelijk in maart 2008 en juli 2010 de diplomatieke betrekkingen met Colombia verbraken.

Zij rekenen er kennelijk ook op dat een nieuwe wind waait in Bogota, want de president van Ecuador, Rafael Correa, en de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nicolás Maduro, woonden de installatie van Santos zaterdag bij.

De sfeer van verzoening in Bogota werd enigszins vertroebeld door de mededeling van vrijdag dat Uribe op de valreep procedures is gestart tegen de Venezolaanse president Hugo Chávez en tegen Venezuela bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag en bij de Interamerikaanse Commissie voor de Mensenrechten (CIDH) in Washington.

Santos, die dinsdag zestig jaar wordt, had bij zijn inauguratie ook een boodschap voor de beweging FARC, die in de jaren zestig als marxistische guerrilla is begonnen. Hij zei dat hij openstaat voor een dialoog om een einde te maken aan het geweld, maar de guerrilla moet zich dan eerst afkeren van 'de wapens, de ontvoeringen en de drugshandel'.

Uribe werd in 2002 tot president gekozen mede omdat zich fel keerde tegen de vruchteloze onderhandelingen die zijn voorganger, Andrés Pastrana met FARC-leiders voerde.

FOK!kers masturberen veel

FOK!kers masturberen veel. Dat blijkt uit de speciale poll op de Frontpage. Hierbij moet gedacht worden aan een paar keer per week tot dagelijks.

Maar liefst 38,5 procent van de stemmers zegt elke dag te masturberen. 29 procent doet het zeker een paar keer per week. Negen procent doet het soms en 7 procent nooit.

Enkele reacties: Schoolstudent: "Ik kan dus echt niet geloven dat mensen elke dag rukken, he. Wordt zo snel saai. Of je moet natuurlijk tijd te veel hebben en echte kwaliteitsfilms in overvloed." En LiamP zegt: "Vroeger toen ik net ontdekt had hoe het allemaal werkte, deed ik het nog wel eens vijf keer op een dag. Nu is het meer eens in de vijf dagen."

BobLeSPonge heeft wel een heel aparte kijk op masturberen: "Dagelijks? Als ik vanaf mijn 14e dagelijks met mijn brommer ga rijden, dan hoef ik niet te verwachten dat hij op mijn 30e nog naar de supermarkt kan zonder eerst naar de garage te moeten. Oftewel: gaat het zaakje niet kapot na zoveel masturberen en geeft dat dan geen problemen als je later nog kinderen wilt?"

Ook stemmen?

Kinect snapt gebarentaal

Volgens het onlangs gepubliceerde patent dat Microsoft op de Kinect heeft, is de Kinect in staat om gebarentaal te lezen. Verder is de Kinect zo accuraat dat het ook zou kunnen liplezen en de afzonderlijke vingers en tenen van iemand's lichaam kan herkennen.

"Als een user niet in staat is om te praten, kan hij niet meedoen in voicechat. Hij zou misschien in staat zijn om input te kunnen typen, maar dit kan een arbeidsintensief en langzaam proces zijn voor iemand die vloeiend gebarentaal kan gebruiken. Met het huidige systeem zou hij gebarentaal-bewegingen kunnen maken, die dan via een display vertaald worden naar de andere users", aldus het patent.

Dat deze mogelijkheden op het patent staan is zeker geen garantie dat de Kinect bij de launch direct al features zal hebben die gebruik kunnen maken van gebarentaal of liplezen, maar dat de mogelijkheid er is geeft wel hoop voor de toekomst. Stel je voor, voortaan kunnen we onze middelvinger opsteken als we weer eens overhoop geknald worden in een FPS.

Kinect patent

Permafrost uit ijstijd in Polen gevonden

Geologen hebben in het noordoosten van Polen, niet ver van de grens met Litouwen, permafrost gevonden die dateert van ongeveer 13.000 jaar geleden, aan het eind van de laatste ijstijd. Volgens de geologen kan de permafrost van groot belang zijn bij het onderzoek naar het opwarmen van de aarde.

Directeur Jerzy Nawrocki van het Poolse geologische instituut PGI zei dat tijdens boorwerkzaamheden bij het dorp Szypliszki op 356 meter diepte permafrost is gevonden. Het zou gaan om de eerste vondst van permafrost uit de laatste ijstijd in Centraal-Europa. Volgens Nawrocki bevestigt de vondst de theorie van wetenschappers dat er in Polen gletsjers zijn geweest.

Hij zei dat wetenschappers bij het maken van betrouwbare modellen over toekomstige klimaatverandering moeten kunnen beschikken over betrouwbare gegevens uit het verleden, zoals de gevonden permafrost.

Grote zoekactie naar dader carjacking

De politie is zaterdagavond bij Almere een grote zoekactie begonnen naar een van de daders van carjacking eerder op de avond in Amsterdam Zuid-Oost. Een andere dader kon worden aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland gezegd.

De twee mannen dwongen een 52-jarige Amsterdammer rond 20.00 uur op de Dolingadreef in Amsterdam Zuid-Oost onder bedreiging van vuurwapens zijn auto af te staan. De politie kwam de auto rond 21.35 uur op het spoor op de A1 en zette de achtervolging in, geassisteerd door mensen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Bij de afrit op de A6 naar Almere-Stad kon de politie de auto tot stoppen dwingen. Het lukte hen een van de daders aan te houden, de ander zag kans te vluchten, ondanks de omsingeling en het feit dat de politie een waarschuwingsschot loste. De politie was tegen middernacht nog met man en macht naar hem op zoek.

Carjacking door Ronald de Best

Carjacking door Ronald de Best

Carjacking door Ronald de Best

Foto's door: Ronald de Best

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.