Robben wist dat WK risico was

Arjen Robben heeft voor het eerst sinds het bekend worden van zijn hernieuwde liesblessure toegegeven dat hij wist dat het spelen op het WK een risico was. Toch vindt de 26-jarige aanvaller van Bayern München dat hij de artsen en zichzelf geen verwijten kan maken dat hij na zijn eerdere blessure zo snel weer speelklaar voor het WK was.

"Ik kwam vorige week terug van vakantie om met de voorbereiding te beginnen in de veronderstelling dat ik honderd procent fit was. Dan word ik onderzocht en blijk ik geblesseerd te zijn," zei Robben tegen het Duitse Sport1. De blessure die vermoedelijk dezelfde is als die hij opliep in het oefenduel van Oranje tegen Hongarije zal hem twee maanden aan de kant houden.

"Het is moeilijk om te begrijpen dat ik op het WK vijf duels afwerkte zonder iets te merken van de kwetsuur. Ik heb ook helemaal geen pijn, heb nog steeds het gevoel dat ik kan spelen. Nu neem ik alle tijd om te herstellen, misschien neemt het revalidatieproces wel drie maanden in beslag," vervolgde Robben.

Hij wil de fysiotherapeut Dick van Toorn en de andere medici niet de schuld geven dat ze ervoor zorgden dat hij op het WK in Zuid-Afrika in actie kon komen. "Ik geef niemand hier de schuld van. Noch mijzelf, noch de artsen. Ik wist dat het een risico zou zijn om deel te nemen aan het WK."