9 augustus, wat gebeurde er zoal vandaag?

Vandaag moet je lief zijn voor vrouwen. In Zuid-Afrika tenminste, waar vandaag nationale vrouwendag wordt gevierd. En hoewel het weer nu even niet meezit, werd er zes jaar geleden een record gevestigd. Met een gemiddelde temperatuur van 26,5°C was het in 2004 gemiddeld het warmste etmaal.

De hele wereld is nog steeds woedend op het Britse BP vanwege de miljoenen liters gelekte olie, maar ook wij konden er wat van. In 1974 liep de Nederlandse tanker Metulla vast bij het zuiden van Chili. 53.000 ton ruwe olie vervuilen de stranden van Vuurland en zo'n veertigduizend pinguïns leggen het loodje.

65 jaar geleden gooiden de Amerikanen hun tweede atoombom in de strijd. De Japanse stad Nagasaki is het haasje, het telt in een klap 40.000 minder inwoners.

Doe jij trouwens aan beach soccer? Dat treft, want sinds drie jaar is strandvoetbal een officiële sport. Het NOC*NSF heeft Beach Soccer in 2007 als echte sport vastgelegd.

Tenslotte weer de jarigen van vandaag. Otto Rehhagel, de Duitse voetbaltrainer, wordt vandaag 72. Rinus Gerritsen, bassist van de Golden Earring, is vandaag 64 geworden. Gillian Anderson, de mooie rooie die Dana Scully speelde in The X-Files, wordt vandaag al weer 42. Iedereen weer van harte gefeliciteerd!


Al weer 42, waar blijft de tijd...