FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 oktober 2009

Vrachtvliegtuig stort neer nabij Dubai

Een vrachtvliegtuig is in de buurt van de luchthaven Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten neergestort. De zes bemanningsleden kwamen bij het ongeluk om het leven. Dit meldden de luchthavenautoriteiten van Sharjah.

Het zou gaan om een Sudanese Boeing 707. Het toestel stortte vandaag kort na de start neer in de woestijn. Het vliegveld werd na het ongeluk meteen voor al het luchtverkeer gesloten.

Sharjah grenst aan de economische en toeristische stad Dubai. Over de precieze oorzaak van het ongeval is op dit moment nog niets bekend. Wel bekend is dat de Sudanese vloot sterk verouderd is.

In februari 2004 stortte er ook al een vliegtuig neer bij Sharjah waarbij 43 mensen omkwamen. Volgens de autoriteiten kampte het Iraanse passagiersvliegtuig toentertijd met technische problemen.

Jochie van 11 nu al zware crimineel

De politie van de Australische staat Victoria heeft de handen meer dan vol aan een elfjarige jongen. Het ventje moest vandaag voorkomen wegens twintig misdrijven, waaronder inbraak, autodiefstal en vandalisme.

Het was echter niet de eerste keer dat het jochie moest voorkomen. Al sinds zijn zevende is het mannetje bezig zijn strafblad te vullen. Ondanks dat hij nog te jong is om naar de middelbare school te gaan, bezorgt hij de politie al jarenlang overuren.

Het crimineeltje maakt gebruik van valse namen, heeft criminele truukjes geleerd van oudere jongens en is aan de drugs. Het ventje gaat niet naar school, maar zwerft kettingrokend over straat, onder invloed van speed en drank.

Ondanks dat zijn criminele leven al het vijfde jaar ingaat, maakt de politie zich de laatste twee jaar echt zorgen om het elfjarige kereltje. In slechts twee jaar tijd is hij al 35 keer in aanraking geweest met de politie, voor steeds zwaardere misdrijven. Hij was echter verdomd goed op de hoogte van zijn rechten en wist dat ze hem vanwege zijn leeftijd niets konden maken.

Nu is hij echter oud genoeg om daadwerkelijk te kunnen worden berecht. Hij wordt onder meer verdacht van gewapende overvallen, drugsdelicten, rijden zonder rijbewijs en aanvallen van de politie. De politie is nu bang dat het nog erger wordt, en de tiener iemand ernstig verwondt of zelfs vermoordt.

De jongen krijgt nog een laatste kans. Hij is nu in een pleeggezin geplaatst, dat hem 24 uur per dag streng in de gaten houdt. Zijn pleegouders zijn speciaal getraind om het leven van dergelijke rotjochies weer op de rails te krijgen.

Twijfel over komst nieuwe teams

Er heerst nog steeds veel twijfel of de drie nieuwe teams volgend jaar op de startopstelling zullen verschijnen. Een bezoek aan het USF1-team zorgde voor ernstige twijfel bij de FIA over de status van het team.

Ook bij Campos ziet de situatie er niet rooskleurig uit. Dit team zou zijn sponsorpakket nog niet rond hebben waardoor het nog niet duidelijk is of men voldoende geld zou hebben om aan de start te komen.

Bij Team USF1 wordt vooral getwijfeld over de productie van de onderdelen van de auto's en de ideeŽn van het team over het runnen van een Formule 1-team. Zo zouden alle medewerkers bijvoorbeeld een contract op maandbasis hebben. Dit is in de Verenigde Staten gebruikelijk, maar niet in de Formule 1. Ook zou men onderdelen op afroepbasis willen maken in de basis in Charlotte, wat volgens de deskundigen van de FIA geen serieuze optie was.

Brawn GP verdiende 400 miljoen dollar

De prestaties van Brawn GP hebben het team een kleine 400 miljoen dollar opgeleverd. Ross Brawn nam aan het begin van het seizoen het team voor ťťn dollar over van Honda.

Hiermee houdt het team 255 miljoen dollar over aan het einde van het seizoen. Waar Honda jarenlang veel geld, zonder resultaat, in het team stopte, lukte het Brawn en zijn team om met minimale middelen wel het doel te bereiken.

Voetbal: Uitslagen Champions League (21/10)

Vanavond zijn in de Champions League ook in de groepen A tot en met D de derde groepsduels afgewerkt. Met in het Bernabéu de kraker tussen Real Madrid en AC Milan, die in een hectisch duel door de Rossoneri werd gewonnen.

Groep A:

Juventus FC (ITA) - Maccabi Haifa FC (ISR) 1-0
47' Giorgio Chielini 1-0
68' Tiago Dutra (Maccabi Haifa FC)

FC Girondins de Bordeaux (FRA) - FC Bayern München (GER) 2-1
6' Michael Ciani(e.d.) 0-1
29' Michael Ciani 1-1
30' Thomas Muller (FC Bayern München/2x geel)
40' Marc Planus 2-1
87' Daniel van Buyten (FC Bayern München)

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Girondins de Bordeaux321074-2
2Juventus FC312052-1
3FC Bayern München311144-2
4Maccabi Haifa FC300300-5

Programma 3 november:

FC Bayern München (GER) - FC Girondins de Bordeaux (FRA)

Maccabi Haifa FC (ISR) - Juventus FC (ITA)


Groep B:

PFC CSKA Moskva (RUS) - Manchester United FC (ENG) 0-1
86' Antonio Valencia 0-1

VfL Wolfsburg (GER) - Beşiktaş JK (TUR) 0-0
74' Grafite (VfL Wolfsburg)

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Manchester United FC330094-1
2VfL Wolfsburg311144-3
3PFC CSKA Moskva310233-5
4Beşiktaş JK301201-3

Programma 3 november:

Manchester United FC (ENG) - PFC CSKA Moskva (RUS)

Beşiktaş JK (TUR) - VfL Wolfsburg (GER)


Groep C:

FC Zürich (SUI) - Olympique de Marseille (FRA) 0-1
69' Gabriel Heinze 0-1

Real Madrid CF (ESP) - AC Milan (ITA) 2-3
19' Raúl 1-0
62' Andrea Pirlo 1-1
66' Alexandre Pato 1-2
76' Royston Drenthe 2-2
88' Alexandre Pato 2-3

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Real Madrid CF3201610-5
2AC Milan320165-4
3Olympique de Marseille310232-5
4FC Zürich
310233-6

Programma 3 november:

AC Milan (ITA) - Real Madrid CF (ESP)

Olympique de Marseille (FRA) - FC Zürich (SUI)


Groep D:

FC Porto (POR) - APOEL FC (CYP) 2-1
21' Alvaro Pereira (e.d.) 0-1
33' Hulk 1-1
48' Hulk (pen.) 2-1
74' Mariano (FC Porto)

Chelsea FC (ENG) - Club Atlético de Madrid (ESP) 4-0
41' Salomon Kalou 1-0
52' Salomon Kalou 2-0
69' Frank Lampard 3-0
90' Luis Perea(e.d.) 4-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Chelsea FC330096-0
2FC Porto320164-2
3APOEL FC301211-3
4Club Atlético de Madrid301210-6

Programma 21 oktober:

APOEL FC (CYP) - FC Porto (POR)

Club Atlético de Madrid (ESP) - Chelsea FC (ENG)

Kaping Egyptisch toestel verijdeld

Veiligheidsfunctionarissen aan boord van een Egyptisch vliegtuig hebben vanavond de kaping van het toestel verijdeld. Zij grepen in toen een passagier in het vliegtuig van Egypt Air opsprong. Hij zwaaide met een mes en eiste dat het vliegtuig naar Jeruzalem moest vliegen.

Het vliegtuig was toen nog maar enkele minuten op weg van Istanbul naar de Egyptische hoofdstad Caïro. De man, een Sudanees, kon worden overmeesterd voordat hij bij de cockpit was. Niemand raakte gewond.

Meerderheid Amerikanen tegen beleid Obama

Sinds Obama de nieuwe president is heeft een meerderheid van de Amerikanen voor het eerst laten weten het niet eens te zijn met zijn beleid. Dit blijkt uit een peiling in opdracht van nieuwszender CNN die vandaag gepubliceerd is.

Negen maanden na zijn beëdiging als president heeft een meerderheid (51 procent) van de Amerikanen laten weten Obama niet langer te steunen in zaken als de hervorming van de gezondheidszorg. Ten opzichte van april is dit een stijging van tien procentpunten.

De persoonlijke populariteit van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten blijft echter onverminderd groot. Van de ondervraagden zegt twee derde dat Obama de persoonlijke kwaliteiten heeft die een president moet hebben.

Paul Begala, een politiek analist van CNN, laat weten dat Obama zich lijkt te ontwikkelen als voormalig president Ronald Reagan. "De mensen waren het vaak niet met Reagan eens, maar ze waren gek op de man." De persoonlijke populariteit van Obama kan volgens Begala een positieve uitwerking hebben op de uitvoering van zijn beleidsagenda.

De meest populaire persoon (56 procent steun) in de regering van Obama is Hillary Clinton, minister van Buitenlandse Zaken. Zelfs first lady Michelle Obama is minder populair dan Clinton.

[Update]Borderlands voor echte gamers, maar niet op de PS3

Update
Gearbox heeft inmiddels z'n excuses aangeboden en het probleem gevonden. Vooralsnog lijkt het er op dat het alleen in de Noord Amerikaanse release zit, maar de internationale versie wordt ook nog gecheckt. Gearbox maakte ook nog bekend dat de PSN-functionaliteit wel degelijk getest is, maar dat dit probleem niet naar voren kwam in de Take2-testomgeving.

Oorspronkelijk bericht
Borderlands ligt nog maar net in de winkel of het internet is in rep en roer. De PS3-versie van Borderlands bevat een nogal nare bug in de in-game friendslist die ervoor zorgt dat het hele "drop-in drop-out"-systeem vrijwel nooit werkt.

Mensen klagen over een laadtijd van soms wel 30 minuten om de public games op te halen, vrienden die niet op de friendslist getoond worden, mensen die je al lang en breed van je PSN Friendslist af gebonjourd hebt staan ineens op je join-game friendslist en de mensen die onverhoopt toch een online potje weten te starten krijgen een partij lag voor hun kiezen waar de honden geen brood van lusten.

Gearbox is inmiddels al in het forum actief bezig om alle klachten te verzamelen, een ETA voor een patch is nog niet gegeven.

Loterijwinnaar genaaid door tabakszaak

Een 25-jarige medewerker van een tabakszaak in een dorp nabij het Texaanse Dallas kan maar liefst twintig jaar celstraf tegemoet zien. De man heeft namelijk een loterijwinnaar bedrogen door te zeggen dat zijn lot niets waard was en zelf het prijzengeld geïnd.

En dat prijzengeld was niet mis. Het lot bleek goed voor maar liefst 1 miljoen dollar, ruim zes en halve ton in euro's. De zaak kwam vorige maand aan het licht, waarna de politie een onderzoek instartte.

In mei van dit jaar kwam er een klant in de winkel die vroeg of de medewerker even wilde kijken of er iets op zijn lot was gevallen. De hulp, een geboren Nepalees, vertelde de klant dat er geen prijs op het lot was gevallen. Vervolgens verzilverde de man het lot en nam de benen.

Waarschijnlijk is de man naar zijn thuisland gevlucht. Zijn collega's hebben de zaak aangekaart omdat ze het verdacht vonden dat ze hem nooit een lot hadden zien kopen.

Uitslagen Champions League (22/10/2009)

Vanavond zijn ook in de groepen A tot en met D de derde groepsduels afgewerkt. Met in het Bernabťu de kraker tussen Real Madrid en AC Milan, die in een hectisch duel door de Rossoneri werd gewonnen.

Groep A:

Juventus FC (ITA) - Maccabi Haifa FC (ISR) 1-0
47' Giorgio Chielini 1-0
68' Tiago Dutra (Maccabi Haifa FC)

FC Girondins de Bordeaux (FRA) - FC Bayern MŁnchen (GER) 2-1
6' Michael Ciani(e.d.) 0-1
29' Michael Ciani 1-1
30' Thomas Muller (FC Bayern MŁnchen/2x geel)
40' Marc Planus 2-1
87' Daniel van Buyten (FC Bayern MŁnchen)

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Girondins de Bordeaux321074-2
2Juventus FC312052-1
3FC Bayern MŁnchen311144-2
4Maccabi Haifa FC300300-5

Programma 3 november:

FC Bayern MŁnchen (GER) - FC Girondins de Bordeaux (FRA)

Maccabi Haifa FC (ISR) - Juventus FC (ITA)


Groep B:

PFC CSKA Moskva (RUS) - Manchester United FC (ENG) 0-1
86' Antonio Valencia 0-1

VfL Wolfsburg (GER) - Beşiktaş JK (TUR) 0-0
74' Grafite (VfL Wolfsburg)

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Manchester United FC330094-1
2VfL Wolfsburg311144-3
3PFC CSKA Moskva310233-5
4Beşiktaş JK301201-3

Programma 3 november:

Manchester United FC (ENG) - PFC CSKA Moskva (RUS)

Beşiktaş JK (TUR) - VfL Wolfsburg (GER)


Groep C:

FC ZŁrich (SUI) - Olympique de Marseille (FRA) 0-1
69' Gabriel Heinze 0-1

Real Madrid CF (ESP) - AC Milan (ITA) 2-3
19' Raķl 1-0
62' Andrea Pirlo 1-1
66' Alexandre Pato 1-2
76' Royston Drenthe 2-2
88' Alexandre Pato 2-3

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Real Madrid CF3201610-5
2AC Milan320165-4
3Olympique de Marseille310232-5
4FC ZŁrich310233-6

Programma 3 november:

AC Milan (ITA) - Real Madrid CF (ESP)

Olympique de Marseille (FRA) - FC ZŁrich (SUI)


Groep D:

FC Porto (POR) - APOEL FC (CYP) 2-1
21' Alvaro Pereira (e.d.) 0-1
33' Hulk 1-1
48' Hulk (pen.) 2-1
74' Mariano (FC Porto)

Chelsea FC (ENG) - Club Atlťtico de Madrid (ESP) 4-0
41' Salomon Kalou 1-0
52' Salomon Kalou 2-0
69' Frank Lampard 3-0
90' Luis Perea(e.d.) 4-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Chelsea FC330096-0
2FC Porto320164-2
3APOEL FC301211-3
4Club Atlťtico de Madrid301210-6

Programma 21 oktober:

APOEL FC (CYP) - FC Porto (POR)

Club Atlťtico de Madrid (ESP) - Chelsea FC (ENG)

Polikliniek stervensbegeleiding geopend

In het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen ongeneeslijk zieke patiënten sinds kort terecht in de 'polikliniek levenseindevragen'. Patiënten krijgen in deze polikliniek bijstand van een predikant of pastor.

Er waren altijd al geestelijk verzorgers in dienst van het ziekenhuis. Wie te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, kon de hulp van de protestantse predikanten of katholieke pastor al inschakelen. Deze hulp wordt nu echter standaard in een polikliniek aangeboden, maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Het ziekenhuis laat weten dat er voor de opening van de nieuwe polikliniek een flinke kloof zat tussen het 'slechtnieuwsgesprek' en het aanbreken van de terminale fase. Soms kan deze periode zelfs maanden duren. "Juist dan hebben patiënten veel vragen. Niet alleen over wat hun te wachten staat, maar ook levensvragen, of liever gezegd levenseindevragen. Juist dan is er op het gebied van zorg niet zo erg veel geregeld", laat geestelijk verzorger Martie Ottens weten.

Patiënten moesten 'vroeger' in het Albert Schweitzer ziekenhuis zelf aangeven dat zij behoefte hadden aan geestelijke bijstand. Dit konden zij echter alleen doen wanneer ze op de hoogte waren van het bestaan van deze zorg. "Nu profileren wij ons actief als een van de poliklinische afdelingen van het ziekenhuis", laat Ottens weten. Via het interne computersysteem van het ziekenhuis kunnen artsen die slechtnieuwsgesprekken voeren vanaf nu direct de hulp van de polikliniek inroepen en een afspraak inplannen voor de patiënt.

Een woordvoerder van het ziekenhuis benadrukte dat de stervensbegeleiding voor iedereen is: ook mensen die geen religie aanhangen. "De verzorgers zijn ook in staat om mensen zonder geloofsbeleving bij te staan", aldus de woordvoerder.

Vreeman:mogelijke corruptie reden voor stilte

Aanwijzingen voor corruptie door het Tilburgse raadslid Hans Smolders vormden in september vorig jaar de reden voor burgemeester Ruud Vreeman om de raad niet te informeren over het duurder uitvallen van de verbouwing van het Midi Theater. Vreeman heeft dat vanavond aan de raad verteld in een emotioneel verweer tegen de harde conclusies van een enquêtecommissie die meent dat hij zijn informatieplicht heeft geschonden.

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar corruptie door de fractievoorzitter van de Lijst Smolders Tilburg (LST) werd eerder deze week bekend. De burgemeester bekende vanavond dat hij degene is geweest die justitie heeft ingeschakeld. Smolders heeft volgens Vreeman 75.000 euro gevraagd aan de Amerikaanse ontwikkelaar die in Tilburg het grootste winkelcentrum van Nederland wilde bouwen om voor het project te stemmen.

Vreeman legde uit dat hij helemaal alleen voor het dilemma kwam te staan om de raad te informeren en anderzijds zijn plicht om de integriteit en bestuurbaarheid van de stad te bewaken. "Ik realiseerde me dat corruptie het beste gedijt in instabiele politieke verhoudingen. Een onbestuurbare stad met een integriteitprobleem was een schrikbeeld voor me."

De burgemeester vroeg de raad om begrip voor zijn persoonlijke afweging. "Ik vecht voor een integer Tilburg en een integere gemeenteraad in het belang van de inwoners."

Vreeman:mogelijke corruptie reden voor stilte  (foto: ANP)

Schaatsers buiten de prijzen in Kazachstan

De Nederlandse marathonschaatsers die zich via Kazachstan willen plaatsen voor de Olympiche Spelen zijn tijdens de nationale afstandskampioenschappen buiten de prijzen gevallen op de 1.500 meter.

De zege in de russische plaats Tsjeljabinsk was voor Dimitri Babenko, die kwam tot een tijd van 1.49,00. Beste marathonrijder was Jorrit Bergsma, die met 1.52,30 in de middenmoot eindigde. Arjan Stroetinga klokte 1.53,01. Rob Hadders en Christijn Groeneveld kwamen tot tijden van respectievelijk 1.53,04 en 1.54,90.

Grootste wielwebspin ter wereld ontdekt

Het wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE meldde vandaag dat de grootste wielwebspin op het eiland Madagaskar leeft. De wielwebspin is de spinnensoort die het bekende web in de vorm van een wiel maakt.

De mannetjesspin is echter niet bijzonder groot, maar het vrouwtje, met de naam Nephila, groeit uit tot een reus. De poten kunnen een lengte van twaalf centimeter bereiken en haar lichaam alleen is al vier centimeter lang. De spin kan een web van een meter lang maken.

De Sloveense wetenschapper Matjaz Kutner laat weten dat het mannetje van deze spinnensoort vijf keer zo klein is als het vrouwtje. Kutner onderzocht samen met zijn Amerikaanse collega Jonathan Coddington de ontwikkeling van spinnensoorten in Afrika. Kutner zag in 2000 al een dood exemplaar van de reuzenspin in een Zuid-Afrikaans museum, maar nu zijn de spinnen voor het eerst ook levend gezien.

Wetenschapper maakt botten

De Nederlandse biomedisch technoloog Jojanneke Jukes van de Universiteit Twente (UT) heeft botten weten te maken. Ze zette stamcellen aan tot het vormen van nieuw bot. Volgens de universiteit is dit de eerste keer dat een wetenschapper een lichaamsbot wist te kweken uit embryonale stamcellen.

Eerder wisten wetenschappers al kraakbeen te vormen uit stamcellen. Jukes deed onderzoek naar dragermateriaal voor de kweek van bot- en kraakbeenmateriaal. Om botten te 'maken' zaaide ze embryonale cellen op een keramische plaat. Nadat er kraakbeen gevormd was, implanteerde ze het materiaal in muizen. Ze stond er zelf van te kijken dat het kraakbeen in de muizen doorgroeide tot bot.

Jukes meent dat deze ontdekking een veelbelovende methode is om beschadigde botten in een mensenlichaam te vervangen. Een vergelijkbaar proces vindt plaats bij jonge kinderen: kraakbeen in sommige delen van het lichaam zet zich ook om tot bot. Wanneer wetenschappers er daadwerkelijk in slagen om in de mens nieuw bot te laten groeien, kan het zijn dat kunststofprothesen overbodig worden.

Baby gaat met mama inbreken

In het Australische Sydney is een vrouw gearresteerd die bezig was met inbreken. Dit op zich is nog niet zo bijzonder, maar de vrouw nam haar baby mee naar haar 'werk'.

Nadat de politie gealarmeerd was en ter plaatse kwam, troffen ze de vrouw, de baby en twee medeplichtigen aan. De groep was juist bezig met het naar buiten dragen van de buit.

De 26-jarige vrouw en een 29-jarige medeplichtige man zijn inbraak en diefstal ten laste gelegd. Een tweede vrouw van 29 die ook bij de inbraak aanwezig was, is niet in staat van beschuldiging gesteld. Zij is inmiddels vrijgelaten. De familie van de dievegge heeft zich ontfermd over haar baby.

Uncharted 2 schat hint naar Jak & Daxter

Naughty Dog heeft vorige week Uncharted 2: Among Thieves in de winkels gelegd voor de Playstation 3. De grote vraag is of de ontwikkelaar nu wederom hard gaat werken aan een Uncharted-game, of dat ze de Jak & Daxter-franchise weer nieuw leven in gaan blazen. Een tijd terug wist de ontwikkelaar te melden dat de serie bij Naughty Dog zeker niet vergeten is en ook tijdens de GamesCom van dit jaar dreven enkele geruchten voorbij. In Uncharted 2: Among Thieves is ergens een schat te vinden die wellicht suggereert dat Naughty Dog de serie inderdaad nog dicht bij het hart houdt. Pas op voor spoilers!

spoiler
Ja dames en heren, dat is een Orb

Opnieuw brand in Schoorlse duinen

In het duingebied van Schoorl is vanmiddag rond half zes opnieuw een grote brand uitgebroken. De brand woedt rond natuurgebied De Kerf en beslaat een gebied van 300 bij 300 meter. Dit heeft de politie woensdagavond bekendgemaakt. Omdat de wind richting de kust staat, lopen inwoners van Schoorl en het naastgelegen Bergen geen gevaar.

Meerdere brandweerkorpsen zijn in actie om de brand te blussen. Het vuur ontstond in een gebied met bos en sloeg over naar een deel met helmgras en heide. De brand is volgens de politie "redelijk onder controle te houden". De brandweer zorgt ervoor dat de brand zich niet verder uitbreidt.

Burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen, waar Schoorl onder valt, spreekt van "een geluk bij een ongeluk dat bewoners ditmaal geen gevaar lopen". Ze noemt het wel "allerverschrikkelijkst dat weer een stuk van het duingebied in vlammen opgaat".

De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Ze heeft wel scherp gecontroleerd en alle mensen die in het duingebied aanwezig waren om legitimatie gevraagd.

Het is de vierde duinbrand in drie maanden tijd. Eerst brak op 28 augustus brand uit in het Schoorlse duingebied. Hierbij ging 150 hectare duinen in vlammen op en was de brandweer dagenlang aan het blussen. Vervolgens was het 16 september enkele kilometers verderop raak; in de duinen tussen Bergen en Bergen aan Zee. De brandweer was deze brand binnen enkele uren meester. Vrijdag woedde er opnieuw een duinbrand, maar ook deze was snel onder controle.

Met dank aan -peet- voor de submit.

Baghdatis te sterk voor Ferrero

Marcos Baghdatis heeft bij het ATP toernooi in Stockholm een verrassende zege geboekt. de Cyprioot was te sterk voor Juan-Carlos Ferrero.

Baghdatis was in januari 2006 nog finalist op de Australian Open, maar zakte daarna ver terug, onder meer door blessures. De laatste maanden was hij vooral succesvol in het Challengercircuit. Vandaag klopte hij echter Ferrero, op dit moment 21e van de wereld, met 6-4 en 6-2.

Tafeltennissters treffen Japan

De Nederlandse tafeltennissters treffen vrijdag in de prestigieuze World Team Cup Japan. Aan het toernooi doen acht landen mee.

Nederland moet het in Oostenrijk doen zonder kopvrouw Li Jiao. Zij voelde zich grieperig en is vervangen door Linda Creemers. "Dit was voor ons het beste team dat we konden treffen. Je kunt ook gelijk China of Singapore krijgen en dan wordt het heel lastig. We hebben hier niets te verliezen zonder Li Jiao en kunnen vrijuit spelen," aldus Creemers.

Behalve Creemers komen Li Jie en Elena Timina namens Nederland in actie.

De loting voor de eerste ronde is als volgt:
Nederland - Japan
China - RoemeniŽ
Hongkong - Hongarije
Singapore - Oostenrijk

Namco Bandai kondigt Inversion aan voor PS3 en XBox 360

Namco Bandai heeft een nieuwe PS3 en Xbox 360 spel aangekondigd: Inversion. In deze first-person shooter moet je ook de zwaartekracht tarten. Het spel wordt door Saber Interactive ontwikkeld. Saber Interactive is onder meer ook bekend van TimeShift.

Je speelt als politieagent Davis Russel en bent op zoek naar je vermiste zoon in een stad die op zijn kop staat door een buitenaardse invasie. Deze vreemdelingen, lutadore genaamd, hebben zwaartekracht wapens waarmee ze gebieden zonder zwaartekracht kunnen instellen. Als speler krijg je ook de kans deze te gebruiken.

"We are doing things in Inversion that most people didn't think possible on the current generation of consoles. We can't wait to get Inversion in the hands of gamers across the world," aldus Saber directeur Matthew Karch.
Keyblades op Kingdom Hearts: Birth By Sleep screenshots

Onlangs is Kingdom Hearts: 358/2 Days -afgekort ook wel Kingdom Hearts: 179 Days genaamd- verschenen op de Nintendo DS, waarvan onze review spoedig zal volgen. Square Enix werkt momenteel echter aan nog een Kingdom Hearts game. Deze game, Kingdom Hearts: Birth By Sleep, komt exclusief naar de Playstation Portable en pakt het verhaal op van de indrukwekkende video aan het einde van Kingdom Hearts 2. Het precieze verhaal is niet bekend maar naast de nieuwe karakters zal Roxas ook zijn intrede doen in de game. Vandaag hebben we een lading nieuwe screenshots voor jullie. Kingdom Hearts: Birth By Sleep komt op een nader te bepalen datum uit.


Jihadist wilde winkelcentrum VS aanvallen

De Amerikaanse justitie heeft vandaag een 27-jarige terreurverdachte uit de staat Massachusetts aangehouden. Hij zou onder meer een winkelcentrum hebben willen aanvallen. Volgens lokale media is Tarek Mehanna uit Boston ook al in januari aangeklaagd omdat hij valse verklaringen had afgelegd tegen de FBI.

Volgens justitie voerde Mehanna met enkele andere samenzweerders verscheidene gesprekken over het lukraak schieten op het publiek van een winkelcentrum. Ze bespraken de logistiek van de aanval, de wapens die nodig zouden zijn en de mogelijkheid om het vuur te openen op hulpverleners. Het plan werd uiteindelijk opgegeven omdat ze de wapens niet konden bemachtigen.

Mehanna wordt beschuldigd van samenzwering om materiële hulp te verlenen aan terroristen, samenzwering om mensen in het buitenland te vermoorden en het zoeken van terroristische training in het Midden-Oosten. Ze wilden een heilige oorlog voeren tegen Amerikaanse belangen onder meer in Irak. Er zijn volgens justitie nog zeker twee mensen bij deze zaak betrokken, die speelde tussen 2001 en mei 2008.

Need for Speed is 100 miljoen keer verkocht

Uitgever van de Need for Speed franchise geeft vandaag aan dat ze, sinds de game voor het eerst over de toonbank ging in 1994, honderd miljoen exemplaren van Need for Speed hebben verkocht. Wereldwijd heeft de game meer dan 2,7 miljard dollar opgebracht, waardoor dit volgens de uitgever de meest succesvolle serie van racegames op de markt is.

"Few videogame franchises ever reach the 100M units mark, so this is a huge honor", aldus baas van EA Games Frank Gibeau.

Volgens Gibeau is dit succes te danken aan de vele miljoenen fans van de serie. Hij voegt toe dat ze met de release van Need for Speed SHIFT en de aankomende release van Need for Speed NITRO het nodige entertainment en racegeweld vol actie te kunnen bieden. De Need for Speed serie bestaat uit vijftien releases op veertien verschillende platformen.

Nare bijwerkingen...!

Damn... wat een verhaal! Een jongedame heeft recentelijk een griepprik gekregen, gewoon uit voorzorg. Echter, echt beter is Desiree Jennings er niet van geworden.

Door de bijwerkingen is haar hele leven verpest. Ja allemaal zielig boe boe, maar probeer je zelf eens te beheersen bij het kijken van deze "lol version" waarbij het zielige verhaal zo is geëdit dat het meisje als rapper en gothic schreeuwer wordt afgebeeld.

The Ballad of Gay Tony bevat expliciete seksscenes

De hele dag gonst het van de geruchten over de nieuwe DLC voor GTA IV: The Ballad of Gay Tony. De game heeft namelijk een 18+-beoordeling ontvangen van de Britse leeftijdsclassificeringsorganisatie BBFC op basis van seksueel getinte inhoud. The Ballad of Gay Tony is de nieuwste DLC voor Grand Theft Auto 4 die exclusief verschijnt op de Xbox 360.

Naast expliciet seksueel getint materiaal bevat de DLC een zeer grove vocabulaire en drugsmisbruik, aldus de BBFC. De organisatie meldt wel dat, hoewel er seksueel getint materiaal in voorkomt, dit altijd gecensureerd is en dat de karakters te allen tijde gekleed zijn. The Ballad of Gay Tony verschijnt op 29 oktober en zal 1600 Microsoft Points gaan kosten.

Man doet aanzoek in Super Mario-game

Een New Yorkse gamer heeft een wel heel originele manier gevonden om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. De anoniem gebleven man bewerkte een level van een oude Mario-game en vroeg haar hiermee om haar hand. Het hele aanzoek nam hij stiekem op met een camera en zette het filmpje op YouTube.

"Op 15 oktober 2009, was het ons 5 jarig jubileum dus besloot ik haar ten huwelijk te vragen", scheef de New Yorker als reactie bij het filmpje. "Ze mag dan niet al te verbaasd zijn in de video, maar je zou haar daarna hebben moeten zien, ze kon niet meer stil blijven zitten."

De gamer had namelijk gebruikgemaakt van een level-editing programma genaamd Lunar Magic om een level van de klassieke game Super Mario World aan te passen. Vervolgens vroeg hij zijn vriendin of ze zin had in een potje Mario op de Super Nintendo. Hierna ging hij voor haar op de knieën en gaf hij haar een ring.


Weer eens wat anders dan een prins op een wit paard...
Meer games vind je hier!

Nieuwe dag, New Super Mario Bros. Wii trailers

We krijgen ondertussen zowat elk dag nieuwe trailers van New Super Mario Bros. Wii. Dat is maar goed ook; Nintendo moet er toch voor zorgen dat gehypete gamers toch zoet blijven?! Vandaag hebben we twee mooie gameplay-trailers om ons mee te vermaken. We zien onder andere Super Guide gameplay in een trailer. New Super Mario Bros. Wii is op 15 november uit in Amerika. De Europese release volgt op 20 november.


2D platformer in de stijl van de New Super Mario Bros., maar dan met multiplayer ondersteuning! Speel samen met of tegen drie andere vrienden! De game zal uitgebreider zijn dan New Super Mario Bros. voor de Nintendo DS. Zo worden er nieuwe Power-ups en game-elementen geÔntroduceerd.

Safin verslaat Davydenko in Moskou

Marat Safin is aan zijn laatste toernooireeks van zijn carriŤre bezig. De Rus was dit jaar nog niet echt op dreef, maar hij heeft nu toch een aansprekende zege te pakken. Hij versloeg zijn landgenoot Nikolaj Davydenko tijdens het toernooi in Moskou.

Davydenko, als eerste geplaatst, won de eerste set nog wel. Maar Safin richtte zich op en versloeg net als vorig jaar zijn landgenoot, die vorige week nog het Masters van Shanghai won. Safin, die begin dit jaar zijn afscheid aankondigde won met 4-6, 6-4 en 6-2.

Klauteren en sneaken in Prison Break-screenshots

Naast films krijgen televisieseries ook steeds vaker hun eigen games. Zo had afgelopen jaar de game Lost zijn release die gebaseerd is op de gelijknamige televisieserie. Volgende serie die binnenkort een eigen game krijgt is Prison Break.

Voor de mensen die de serie niet kennen een kleine introductie. De serie gaat over Michael Scofield die een bank berooft maar zonder enig verweer zich laat oppakken en opsluiten in Fox River State Penitentiary. Zijn broer, Lincoln Burrows, zit op death row in deze zelfde gevangenis en Michael is er zeker van dat zijn broer onschuldig is en bedenkt een groots plan om hem te bevrijden. Er blijkt een groot complot te zijn waarbij The Company centraal staat.

In de game zul je niet als iemand in de serie spelen maar een totaal nieuw karakter genaamd Tom Paxton. Tom is een agent van The Company en heeft zich ook in de gevangenis laten opsluiten om erachter te komen wat een 'normale' jongen als Michael bezielt om zomaar een bank te beroven. In de game zul je karakters van de serie tegenkomen maar je zult alle gebeurtenissen van de serie uit het perspectief van Tom zien.

Van de game zijn vijf screenshots verschenen waaruit blijkt dat er veel gesneakt en geklommen zal moeten worden.

De game zal verschijnen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360 maar over een releasedatum is nog niets bekend.

Lindenbergh haalt uit naar Scheringa

Na de val van Dirk Scheringa rijzen in de voetballerij allerlei tips over verschillende malversaties van de topman van DSB. Veel mensen willen wel een boekje over de beste man open doen, maar Olaf Lindenbergh doet het als enige tegenover Voetbal International.

"Ik vind dit echt lullig voor AZ en alle gedupeerden, maar met Scheringa heb ik geen medelijden," liet Lindenbergh weten. In de zes jaar dat de middenvelder bij AZ onder contract stond, zag hij Scheringa veel risico's met zijn geld nemen. "Wat er nu is gebeurd, verbaast mij niks."

Lindenbergh kwam in 1999 naar AZ en hoorde tijdens de gesprekken dat hij ongeveer een miljoen gulden aan tekengeld kon ontvangen. De speler moest hier dan wel vijf jaar op wachten. "De onderhandelingen waren met de toenmalige financieel directeur Jan Kasper," herinnert de middenvelder zich. "Scheringa zat er zelf niet bij. Hij wist wel wat te regelen. Ik zou aandelen krijgen met een gegarandeerd rendement. Na vijf jaar praten we dan wel over een miljoen, dacht hij zo. Nou, dat klonk goed. Hij wilde alleen niets op papier zetten. Kasper zei: Als Dirk zijn woord geeft, dan komt het wel goed."

"Ik was met mijn zaakwaarnemer en er zat een advocaat bij. De club wilde niks op papier, want dan kon het niet volgens hem en daarbij was een mondelinge overeenkomst ook geldig. Wij dus akkoord. Maar toen ik een paar jaar later eens vroeg hoe het zat, wist Scheringa er niks meer van. Sterker nog: de aandelen waren zo gezakt dat ik intussen een schuld had van ongeveer 600 duizend gulden. Dan schrik je wel."

Lindenbergh besloot met de woorden: "Ik was niet de enige. Die Kasper wilde niks meer zeggen. Die werd waarschijnlijk tot zijn 65ste betaald om zijn mond te houden. Mijn vriendin was net zwanger. En dan loop je dus ineens met een enorme schuld. Ik kon alleen van het probleem af als ik mijn contract openbrak. Dan zou Dirk de schulden verder wel regelen. Als ik niet zou tekenen, had het nog veel verder kunnen oplopen. Ja, natuurlijk was ik daar kwaad over. Maar niemand kon mij garanderen hoe een rechtszaak zou aflopen."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Lindenbergh: 'Scheringa wist niets meer van het akkoord'

Bizarre hersenafwijking na griepprik ex-cheerleader

Desiree Jennings uit Ashburn, in de Amerikaanse staat Virginia, kreeg op 23 augustus van dit jaar nietsvermoedend een griepprik. Slechts tien dagen later is de 25-jarige oud-cheerleader veranderd in een freak die alleen achteruit normaal kan lopen.

Volgens medici heeft de vrouw een zeer zeldzame neurologische afwijking opgelopen. De dokters gaan ervan uit dat de ziekte, die slechts bij een op de miljoen voorkomt, is veroorzaakt door de seizoensgebonden griepprik.

De aandoening waaraan Jennings lijdt heet dystonie. Hierdoor heeft ze last van oncontroleerbare tics. Het is zelfs zo erg, dat ze achterwaarts de trap op en af moet lopen. Vooruit lopen is namelijk levensgevaarlijk. De brunette zegt dat ze zelfs niet kan eten zonder flauw te vallen.

Voor zo ver bekend is er niets dat de mooie vrouw kan genezen. Toch stellen de artsen dat dit verhaal mensen er niet van moet weerhouden zich jaarlijks te laten inenten tegen de griep. Volgens de vrouw had zij net de pech de enige van de miljoen mensen te zijn. 


De schokkende reportage die is gemaakt over de vrouw
Een andere kijk op het verhaal is hier te zien

Boom richt zich in 2010 op klassiekers

Lars Boom zal zich in 2010 voornamelijk richten op de grote klassiekers. De renner van de Rabobank, die dit jaar de Ronde van BelgiŽ en een Vuelta etappe won, zei dit tegen cyclingnews.

"Ik wil de grote wedstrijden rijden. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race zijn koersen die me motiveren," aldus Boom, die dit seizoen zijn debuut maakte bij de profs op de weg.

De voormalig wereldkampioen veldrijden zal, zoals eerder aangekondigd, zich deze winter weinig in het veld laten zien. "Ik zal als voorbereiding nog een paar veldritten rijden en wat koersen in januari, maar daar blijft het bij."

Mogelijke omkopingszaak in Rusland

Vremia Novostei meldt dat de UEFA de Russische voetbalbond heeft ingelicht over een vermoeden van omkoping in zes competitieduels dit seizoen.

De krant haalt de informatie uit een brief, die de Europese voetbalbond zou hebben verstuurd aan de Russische bond. Daarin zou worden gesproken over duistere praktijken bij zes wedstrijden.

Behalve vier tweedeklassers zouden ook Krylya Sovietov, Terek Grozny, Spartak Nalchik, Tom Tomsk en Amkar Perm betrokken zijn bij het gebeuren. De brief wordt door de bond afgedaan als een routine-kwestie. Volgens het orgaan worden alle gokpatronen automatisch gescand.

De UEFA is momenteel bezig met een grootschalig onderzoek naar omkoping in het Europese voetbal. De details van het onderzoek worden binnenkort verwacht.

Lindenbergh haalt uit naar Scheringa

Na de val van Dirk Scheringa rijzen in de voetballerij allerlei tips over verschillende malversaties van de topman van DSB. Veel mensen willen wel een boekje over de beste man open doen, maar Olaf Lindenbergh doet het als enige tegenover Voetbal International.

"Ik vind dit echt lullig voor AZ en alle gedupeerden, maar met Scheringa heb ik geen medelijden," liet Lindenbergh weten. In de zes jaar dat de middenvelder bij AZ onder contract stond, zag hij Scheringa veel risico's met zijn geld nemen. "Wat er nu is gebeurd, verbaast mij niks."

Lindenbergh kwam in 1999 naar AZ en hoorde tijdens de gesprekken dat hij ongeveer een miljoen gulden aan tekengeld kon ontvangen. De speler moest hier dan wel vijf jaar op wachten. "De onderhandelingen waren met de toenmalige financieel directeur Jan Kasper," herinnert de middenvelder zich. "Scheringa zat er zelf niet bij. Hij wist wel wat te regelen. Ik zou aandelen krijgen met een gegarandeerd rendement. Na vijf jaar praten we dan wel over een miljoen, dacht hij zo. Nou, dat klonk goed. Hij wilde alleen niets op papier zetten. Kasper zei: Als Dirk zijn woord geeft, dan komt het wel goed."

"Ik was met mijn zaakwaarnemer en er zat een advocaat bij. De club wilde niks op papier, want dan kon het niet volgens hem en daarbij was een mondelinge overeenkomst ook geldig. Wij dus akkoord. Maar toen ik een paar jaar later eens vroeg hoe het zat, wist Scheringa er niks meer van. Sterker nog: de aandelen waren zo gezakt dat ik intussen een schuld had van ongeveer 600 duizend gulden. Dan schrik je wel."

Lindenbergh besloot met de woorden: "Ik was niet de enige. Die Kasper wilde niks meer zeggen. Die werd waarschijnlijk tot zijn 65ste betaald om zijn mond te houden. Mijn vriendin was net zwanger. En dan loop je dus ineens met een enorme schuld. Ik kon alleen van het probleem af als ik mijn contract openbrak. Dan zou Dirk de schulden verder wel regelen. Als ik niet zou tekenen, had het nog veel verder kunnen oplopen. Ja, natuurlijk was ik daar kwaad over. Maar niemand kon mij garanderen hoe een rechtszaak zou aflopen."

Atouba gestraft door Jol

Thimothťe Atouba is door Martin Jol buiten de wedstrijdselectie voor de ontmoeting met Dinamo Zagreb gelaten. Bovendien kreeg de linksback uit Kameroen een boete. Atouba meldde zich maandag te laat bij Jong Ajax.

Atouba had moeten spelen met de Amsterdamse beloften, die in actie kwamen tegen Jong PSV. De Kameroener kwam echter te laat aan en bleef daardoor aan de kant. Bovendien besloot Jol hem te straffen.

"Het scheen allemaal een misverstand te zijn", zei de trainer tegen het ANP. "Hij komt uit Afrika en daar spreken ze Frans maar ook wel Engels. In Nederland is half vier gewoon half vier. In het Engels is 'half four' ook wel eens half vijf. We hebben hem toch maar een boete gegeven. Hij zit nu ook niet bij de selectie. We hebben behoefte aan spelers die serieus met hun vak bezig zijn. Hij had wel bij de selectie gezeten als hij gewoon op tijd was geweest.

Atouba maakt sinds zijn komst naar Amsterdam afgelopen zomer weinig indruk. De transfervrije verdediger kwam pas ťťn keer in actie in de competitie en kon ook in de Europese duels die hij speelde niet overtuigen.

Leerdam hervat training

Kelvin Leerdam heeft de groepstraining bij Feyenoord weer hervat. Dit heeft de club vandaag laten weten. De verdediger was de afgelopen weken afwezig, vanwege een blessure aan zijn lies.

"Het ging op zich goed, maar ik heb nog wel wat last," liet Leerdam na afloop van de training weten. "Het is even afwachten of ik een reactie krijg, maar ik hoop er donderdag gewoon weer bij te zijn."

Afgelopen weekend was Leroy Fer, tijdens het duel tegen Sparta Rotterdam, de vervanger van Leerdam. De Rotterdammers hopen zich zondag te revancheren tegen VVV-Venlo, nadat het de stadsderby met 2-1 verloor.

[WTCC] FIA publiceert kalender 2010

De World Motor Sport Council van de FIA heeft bekend gemaakt dat er volgend jaar in het World Touring Car Championship twaalf races zullen worden gehouden. De coureurs zullen voor het eerst sinds 2005 ook weer Zolder aan gaan doen.

De race in Portugal zal dit seizoen niet in de straten van Porto verreden worden, maar op Portim„o. De reden hiervoor is dat de overheid maar eenmaal in de twee jaar een race in de straten van de Portugese hoofstad toestaat. De race in Spanje verhuist van het voorjaar naar september.

Kalender WTCC 2010:

DatumRaceCircuit
7/3BraziliŽCuritiba
11/4MexicoPuebla
2/5MarokkoMarrakech
23/5ItaliŽn.n.b.
20/6BelgiŽZolder
4/7PortugalPortim„o
18/7Groot-BrittanniŽBrands Hatch
1/8TsjechiŽBrno
5/9DuitslandOschersleben
19/9SpanjeValencia
31/10JapanOkayama
21/11MacauMacau

Volop interesse voor shirtsponsoring AZ

De sponsorloze tenues van AZ gisteren in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal hebben de interesse gewekt van verschillende bedrijven en instellingen. Algemeen directeur Toon Gerbrands van de Alkmaarse voetbalclub zei vandaag door diverse partijen te zijn benaderd om als shirtsponsor te gaan optreden. De curator van DSB Bank, de failliete hoofdsponsor van AZ, is echter degene die hierover een beslissing neemt, zo benadrukte Gerbrands.

In samenspraak met de curator besloten de directie en het bestuur gisteren tegen Arsenal aan te treden in tenues zonder de naam van de gevallen bank van Dirk Scheringa, tevens voorzitter van AZ. De mogelijkheid bestaat echter dat DSB Bank zondag tegen Ajax terugkeert op de shirts van de landskampioen. "Beide tenues liggen klaar. Het is óf blanco, óf met DSB", aldus Gerbrands, die morgen of overmorgen opnieuw met de curator om de tafel gaat zitten. Beide partijen zullen dan ook praten over de naam van het onderkomen van AZ, DSB Stadion. Mogelijk worden de letters op de nok van de voetbalarena verwijderd.

 Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.


interesse voor shirtsponsoring AZ  (foto: ANP)

Backpackers hebben 3 keer zo veel seks

Wie graag eens flink de bloemetjes wil buitenzetten, doet er verstandig aan een rugzak aan te schaffen. Uit een onderzoek is gebleken dat (Britse) toeristen die met een rugzak door Australië reizen, drie keer zoveel seks hebben.

Het maandblad 'Sexually Transmitted Infections' heeft voor hun oktobernummer meer dan duizend backpackers in Sydney en omgeving ondervraagd naar hun seksavonturen tijdens de tocht. Uit het onderzoek is gebleken dat Britse rugzaktoeristen tijdens de reis drie keer zoveel bedpartners hebben als thuis. Zelfs als zij geen vrijgezel zijn is dit het geval.

Van de vrijgezelle backpackers met diverse bedpartners gaf zo'n 41 procent toe niet altijd een condoom te hebben gebruikt. Bijna een kwart van de rugzaktoeristen heeft zelfs onbeschermde seks gehad met meerdere bedpartners.

Australië wordt jaarlijks overspoeld door Britse toeristen. Van de ongeveer 700.000 Britten bestaat de overgrote meerderheid uit backpackers. Zij blijven maximaal een jaar op het continent en nemen klusjes aan om de reis te bekostigen.

Het zijn overigens niet alleen vrijgezelle rugzaktoeristen die meerdere bedpartners hebben. Ze blijken monogamie niet altijd even serieus te nemen. Een kleine twintig procent van de backpackers met een vaste relatie, heeft tijdens de reis seks met meerdere bedpartners.


Bert Visscher vindt een rugzak helemaal niks

Nog ťťn leerling busongeval in ziekenhuis

Er ligt nog één leerling in het ziekenhuis na het dodelijke busongeval van eergisteren bij het Spaanse Gerona. De leerling kwam gisteren samen met medeleerlingen naar Nederland, maar ligt nu in een Nijmeegs ziekenhuis. Dat meldde het Canisius College in Nijmegen vandaag.

Een gewonde leerkracht is vandaag uit een Spaans ziekenhuis ontslagen en komt zo snel mogelijk naar huis. Het lichaam van de 15-jarige leerlinge die het busongeluk niet overleefde, komt morgen naar Nederland.

De leerlingen die eergisteren in de bus zaten, kwamen vandaag bijeen in hun school in Nijmegen. Later in de week staan meer bijeenkomsten gepland. De lessen op het Canisius College beginnen morgen weer, aldus de schoolleiding.

'Leen van Frisia is besmet'

De merknamen die vallen onder DSB zijn zwaar beschadigd en besmet. Dat maakt het voor de curatoren extreem lastig om ze voor een goede prijs op de markt te verkopen. Dat zei merkenexpert Paul Moers van het bureau High Value vandaag.

Moers: "DSB Bank als merknaam is onherstelbaar beschadigd. Van Frisia en Becam weet misschien niet iedereen dat deze onderdeel zijn van DSB. Maar grote Nederlandse banken zullen huiverig zijn om deze over te nemen. Misschien kun je denken aan een partij als Afab die belangstelling heeft." Afab is een financieel dienstverlener in handen van ondernemer Maasbert Schouten.

Het beschadigde imago van de bank van Dirk Scheringa stelt curatoren voor een grote uitdaging, aldus Moers: "Die merken gaan zeker niet weg voor de hoofdprijs. Eerder zal er door een koper een korting worden gevraagd. Als er 70 procent van de prijs voor wordt betaald, zou dat mooi zijn, schat ik."

Behalve Frisia Financieringen, Becam, Postkrediet en Lenen.nl zijn er meer dan honderd andere merken onder welke DSB opereerde.

Bijna alle DSB-merken op een rij

Bloggen over God

Mensen met belangstelling voor God die daarover op een weblog willen schrijven, kunnen sinds een paar dagen terecht op www.god-blog.nl. Een vriendengroep uit Groningen heeft een site opgezet waar iedereen die dat wil een gratis weblog kan aanmaken met het geloof als thema.

Volgens de initiatiefnemers moet god-blog.nl een platform worden voor gelovigen en zoekenden met ruimte voor discussies en verschillende visies. De site is gericht op het christelijk geloof, maar mensen met een andere overtuiging zijn ook welkom om een weblog aan te maken. "Er is weinig ruimte voor gelovigen op internet," aldus een woordvoerder van God-blog. "Wij willen juist wel die speciale plek creëren waar mensen die iets met God hebben, zich thuisvoelen."

Behalve een eigen domeinnaam krijgen gebruikers op de site 30MB uploadruimte en keuze uit meer dan vijftien soorten vormgeving om hun blogs te personaliseren. De bijdragen worden gecontroleerd op godlasterende en kwetsende inhoud. "Het moet wel voor iedereen leuk blijven." Inmiddels hebben zich meer dan zeventig gelovige bloggers aangemeld. Vanavond gaat de internationale versie van de site online: www.god-blog.com.

Jongeren: bezuinig op koningshuis

Jongeren denken bij bezuinigingen wegens de economische crisis vooral aan het koningshuis, blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van NOS Headlines en Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag. Driekwart van de tweeduizend jongeren van 12 tot 24 jaar die aan de enquête meededen, zette dat bovenaan de lijst van mogelijke bezuinigingen.

Het mes mag wat veel jongeren betreft ook worden gezet in het ambtenarenapparaat, defensie en ontwikkelingshulp. Maar onderwijs, gezondheidszorg en studiefinanciering moeten buiten schot blijven.

Een kwart van de ondervraagden zegt inmiddels persoonlijk wat gemerkt te hebben van de crisis. Dit zijn vooral jongeren boven de 20 jaar. Zij geven aan minder geld en minder werk te hebben.

Lees ook superworms column danwel ode aan Willem-Alexander.


'bezuinig op koningshuis!'  (foto: ANP)

Britse agent betrapt ruimtewezens

Volgens een Britse politieagent bestaan aliens echt. Hij heeft ze zelfs betrapt bij de inspectie van een graancirkel, laat hij vandaag in de Daily Telegraph weten.

De agent zag in het veld drie blonde 'wezens' van ongeveer 1,80 meter lang staan. Hij parkeerde direct zijn auto om een kijkje te nemen. Toen hij de groep naderde werd hij omringd 'door het geluid van statische elektriciteit', aldus de agent. Toen de agent naar het drietal riep, kozen zij 'sneller dan iemand ooit heeft gezien' het hazenpad.

Het voorval vond reeds in juli plaats in het graafschap Wiltshire, maar een politiewoordvoerder weigert te reageren op de berichten. "Dit is een persoonlijke zaak", aldus de woordvoerder.

Met dank aan DrJackle voor de submit.

Polen akkoord met nieuw raketschild

De Poolse premier Donald Tusk heeft vandaag laten weten deel te willen nemen aan het nieuwe SM-3 project voor de raketafweer. Hij heeft laten weten dat zijn land dit beschouwd als 'zeer interessant en nuttig'.

Tusk had vandaag een ontmoeting met de Amerikaanse vicepresident Joe Biden. Deze laatste omschreef Polen als 'een van de nauwste bondgenoten van de VS' en 'een voorvechter' in Centraal-Europa. Biden liet weten blij te zijn met de bereidheid van Polen om delen van het geplande verdedigingssysteem op te stellen.

Vanmiddag zal Biden nog een ontmoeting hebben met de Poolse president Lech Kaczynski, een van de grootste voorstanders van een nauw bondgenootschap met de VS. Daarna zal Biden zijn reis voortzetten naar Roemenië en Tsjechië.

In augustus 2008 had Polen al een akkoord met de VS over de bouw van een Amerikaans steunpunt met tien onderscheppingsraketten. Deze voorziening zou samen met de radarinstallatie in Tsjechië deel uitmaken van het raketschild tegen langeafstandsraketten uit Iran. Begin september zag president Obama echter af van dit plan, dat zijn voorganger Bush nog had gemaakt.

Obama liet toen weten te streven naar een mobiel systeem dat beschermt tegen raketten met middellange en korte reikwijdte. In Centraal-Europa veroorzaakte deze koerswijziging in eerste instantie kritiek en ontgoocheling.

FIA: "Grand Prix Monaco definitief eerder"

De FIA heeft woensdag bekendgemaakt dat de Grand Prix van Monaco volgend jaar definitief een week eerder verreden zal gaan worden. De World Motor Sport Council heeft de datum van 16 mei voor de race goedgekeurd.

De Formule 1-bazen waren bang dat de kalender zoals voorgesteld logistiek onhaalbaar was, omdat na de race in Monaco al de Grand Prix van Turkije op het programma stond. Deze een week verplaatsen zou niet lukken, omdat het dan lastig is om alle apparatuur op tijd in Canada te krijgen voor de race in Montreal. De FIA bleek gevoelig voor dit argument.

Achter de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ staat nog een vraagteken, omdat de financiering voor de verbouwing van Donington Park nog altijd niet geregeld is en Silverstone de race niet koste wat het kost over wil nemen. Daarnaast is de race in Montreal nog altijd niet definitief terug op de kalender, maar de onderhandelingen zijn vrijwel afgerond.

Tenslotte zullen waarschijnlijk de races in Abu Dhabi en BraziliŽ worden omgedraaid. Hierdoor wordt het Arabische land net als dit jaar de afsluiter van het seizoen. De definitieve kalender zal in december worden gepubliceerd.

Voorlopige kalender 2010:

DatumGrand Prix
14/3Bahrein
28/3AustraliŽ
4/4MaleisiŽ
18/4China
9/5Spanje
16/5Monaco
30/5Turkije
13/6Canada
27/6Europa (Valencia)
11/7Groot-BrittanniŽ
25/7Duitsland
1/8Hongarije
29/8BelgiŽ
12/9ItaliŽ
26/9Singapore
3/10Japan
17/10Zuid-Korea
31/10Abu Dhabi
14/11BraziliŽ

Geen ww-uitkering voor DSB-schaatsploeg

De DSB-schaatsploeg komt voorlopig niet aanmerking voor een ww-uitkering. Dit komt omdat schaatsers, zoals Mark Tuitert, Marianne Timmer en Simon Kuipers, volgens het UWV beschikbaar moeten zijn voor betaald werk, maar met de Olympische Spelen in zicht is de kans klein dat de schaatsers een carrièreswitch overwegen.

Voor de schaatsers is het dan ook te hopen dat een nieuwe sponsor zich snel meldt. Overigens had DSB-topman Dirk Scheringa ook een schaapsherder op zijn loonlijst staan die op zijn landgoed werkte. Hij komt wél in aanmerking voor een ww-uitkering.

Prem heeft nog wel een advies voor Dirk Scheringa

Meisje (6) krijgt kattenvacht

De 6-jarige Chinese Li Xiaoyuan lijdt aan een mysterieuze ziekte. Het meisje lijkt een kattenvacht te krijgen. Het begon met een paar haren op haar rug, maar inmiddels groeit er een dikke laag grijs haar op haar armen en gezicht.

De vader van het meisje laat weten erg verdrietig te zijn. "Niemand wil met haar spelen. Ze noemen haar 'kattenmeisje' en doen heel gemeen tegen mijn dochter." De moeder van het meisje zegt helemaal ten einde raad te zijn: "Het breekt onze harten om ons meisje zo te moeten zien lijden."

De artsen weten niet wat ze met het meisje en haar vacht aan moeten. "De haren weg laseren is al geen optie meer. Zelfs als we de haren operatief zouden verwijderen, is de kans zeer groot dat ze binnen de kortste keren weer terugkomen, "aldus een arts.

Met dank aan bierspons voor de submit. 

Grote krakersactie in Utrecht

Komende zaterdag wordt in Utrecht een grote demonstratie vóór kraken gehouden. Dit heeft een groep krakers vandaag bekendgemaakt.

Vorige week besloot de Tweede Kamer het kraken te verbieden. Krakers en sympathisanten gaan de straat op om te laten zien dat kraken doorgaat. Volgens de krakers is kraken het beste pressiemiddel om eigenaren iets te laten doen met hun bezit.

Na het aannemen van de antikraakwet afgelopen donderdag sloeg een groep krakers een tentenkamp op voor de Tweede Kamer. Enkele honderden krakers protesteerden. De actie werd beëindigd door de ME.

Geen Championships voor Radwanska

Agnieszka Radwanska is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Moskou uitgeschakeld. De als derde geplaatste Poolse verloor met tweemaal 3-6 van de Russin Maria Kirilenko.

Door de nederlaag kan Radwanska deelname aan het WTA Championships, het officieuze WK, op haar buik schrijven. De strijd om het achtste en laatste ticket gaat nu nog tussen Vera Zvonareva en Jelena Jankovic.

Flavia Pennetta was ook al na de eerste ronde klaar. De Italiaanse, als vierde geplaatst, moest opgeven in haar partij tegen de Hongaarse Ńgnes SzŠvay.

Drie nieuwe arrestaties HvH

De politie heeft vandaag drie nieuwe verdachten aangehouden in verband met de fatale strandrellen eind augustus in Hoek van Holland. Het zijn een 20-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, een 18-jarige Rotterdammer en een jongen (17) uit Spijkenisse. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Het totale aantal aanhoudingen staat daarmee op 26. De politie verdenkt hen van openlijke geweldpleging tijdens het uit de hand gelopen dancefeest Sunset Grooves. De 19-jarige Robby van der Leeden kwam toen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond.

De politie toonde gisteravond foto's van tien nieuwe verdachten in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De 18-jarige Rotterdammer meldde zich vandaag op het politiebureau, maar kwam volgens een woordvoerster niet op de foto's voor. De 17-jarige Spijkenisser zou door zijn moeder op het politiebureau zijn afgeleverd.

alweer drie 'gevonden'  (foto: ANP)

AZ onderhandelt met nieuwe sponsor

Een woordvoerster van energiebedrijf Taqa heeft tegenover RTV Noord-Holland bevestigd dat AZ het bedrijf twee weken geleden heeft benaderd als nieuwe sponsor.

Afgelopen week is er een oriënterend gesprek gevoerd tussen de twee partijen. Taqa meldt wel dat zij nog geen concrete plannen heeft om AZ te gaan sponsoren. Toon Gerbrandts heeft de gesprekken bevestigd. "We hebben een delegatie ontvangen van het bedrijf over wat er allemaal mogelijk is bij AZ. Ze laten ons binnenkort weten wat ze gaan doen", aldus Gerbrands.

Overigens meldt Omrop Fryslân dat ondernemer Romke Kooyenga ook interesse heeft in een sponsordeal met de landskampioen. De Fries zou de club uit Alkmaar per wedstrijd willen sponsoren.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Sacha de Boer heeft mooiste stem

Presentatrice Sacha de Boer van het NOS Journaal heeft de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland, gevolgd door haar eigen man Rick Nieman (RTL Nieuws) en sportpresentator Humberto Tan. Dit blijkt uit onderzoek onder zeshonderd Nederlanders in opdracht van Specsavers Audiciens. Wendy van Dijk werd derde, maakte het hoortoestellenbedrijf vandaag bekend.

De respondenten luisterden tijdens het onderzoek naar elf geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders. De stem van Sacha de Boer werd vaak als zakelijk, maar ook als prettig rustig en duidelijk ervaren. Rick Nieman heeft een heel warm stemgeluid, dat eveneens hoog wordt gewaardeerd. De stem van Tan klinkt volgens het onderzoek enthousiast en die van Wendy van Dijk vriendelijk en vaak ook meelevend.

Op de vierde plaats eindigden actrice Carice van Houten, Radio 2-presentator Frits Spits en RTL-presentator Robert ten Brink. Spits scoorde vooral onder veertigplussers, mogelijk omdat de jongeren volgens de onderzoekers in mindere mate met de KRO-presentator zijn opgegroeid.

Journaalpresentator Philip Freriks eindigde op de zesde plaats, tussen zanger Marco Borsato en zangeres Ilse DeLange in. Radio-dj Edwin Evers van Radio 538 staat op de achtste plaats.

Jan Smit met oorontsteking in ziekenhuis

Jan Smit ligt in het ziekenhuis met een oorontsteking. De Volendamse zanger werd vanochtend opgenomen in het Volendamse ziekenhuis, nadat hij gisteravond nog had opgetreden met Marco Borsato tijdens diens benefietconcert in het Gelredome in Arnhem. De optredens van Jan Smit zijn tot en met zaterdag geannuleerd, aldus zijn manager Jaap Buijs vandaag.

Volgens Buijs had Jan Smit al een paar dagen last van zijn oor. Even leek het erop dat de Volendammer het concert met Marco Borsato moest afzeggen. De zanger ging toch na een positief advies van de dokter. Buijs zegt dat Jan Smit na het optreden twee keer nachtelijk bezoek van de dokter thuis heeft gehad vanwege de erge pijn. Volgens de manager betreft het een ontsteking aan de gehoorgang.

Om half acht vanochtend is Smit in het ziekenhuis beland. Daar moet hij voorlopig blijven. De bacterie die de oorontsteking veroorzaakt, is op kweek gezet. De zanger ligt aan het infuus en klinkt volgens zijn manager erg ziek.

Jan Smit met oorontsteking in ziekenhuis  (foto: ANP)
Met dank aan marcel-o voor de submit.

UWV somberder over werkloosheid

Uitkeringsinstituut UWV is somberder over de toenemende werkloosheid, omdat het beroep op de WW harder stijgt dan verwacht. Het UWV schrijft vandaag in een kwartaalverkenning ook kanttekeningen te plaatsen bij de ramingen van het Centraal Planbureau (CPB), die juist in de loop van 2009 iets optimistischer is geworden.

In de laatste verwachtingen van het CPB voor 2010 wordt uitgegaan van 615.000 werklozen, ofwel 8 procent van de beroepsbevolking. In juni gingen de rekenmeesters van het kabinet nog uit van 730.000 werklozen, ofwel 9,5 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde eerder deze week dat tussen juli en september gemiddeld 5 procent van de beroepsbevolking zonder baan zat.

§ 1,00 = $1,50

De euro is zojuist door de psychologische grens van 1,50 dollar gebroken. Sinds maart dit jaar begon de Amerikaanse munteenheid aan een gestage afgang van 1,24 naar nu 1,50 dollar. Dit is echter nog niet het absolute record, wat op 1,60 dollar per euro staat uit 2008.

Handelaars zien twee belangrijke redenen voor de zwakte van de dollar en sterkte van de euro. Het toenemende optimisme over de wereldeconomie overtuigt beleggers om meer risico's te nemen. Daardoor profiteert de dollar minder van zijn status van veilige haven in crisistijd.

Bovendien weegt de zeer lage Amerikaanse rente op de dollar. Daarom gebruiken beleggers de dollar als financieringsmunt voor zogenaamde 'carry trades'. Ze ontlenen Amerikaanse dollars tegen een lage rente en beleggen de opbrengst in hoogrentende munten, zoals de Australische en Nieuw-Zeelandse dollar.

Amerikaanse dollar onder druk

Kamer vreest hogere zorgpremie in 2010

De Tweede Kamer is bang dat de premies voor de zorgverzekering volgend jaar omhoog gaan. De verzekeraars moeten van De Nederlandsche Bank (DNB) 300 miljoen euro meer eigen vermogen hebben. Daardoor zouden de premies met 25 euro stijgen.

CDA en PvdA hebben vandaag opheldering gevraagd aan minister Ab Klink (Volksgezondheid). De SP wijt de dreigende premiestijging aan doorgeschoten marktwerking.

Nu is er nog een potje voor verzekeraars die veel meer moeten uitkeren dan hun collega's. Nu dit systeem wordt afgebouwd, gaan ze meer risico lopen. Daarom moeten ze zelf meer reserves hebben om klappen te kunnen opvangen. PvdA en SP noemen dit 'dood geld' dat niet aan zorg uitgegeven wordt. Ook het CDA wil van Klink weten of de zorgverzekeraars de komende jaren steeds grotere reserves moeten gaan aanleggen.

FOK!kers steken 17.500 dollar in microkredieten!!

bannert

Een tijdje geleden heeft iedereen op de FOK!frontpage kunnen lezen dat er op het forum een actie loopt over Kiva. Via deze microkrediet-organisatie kan iedereen kleine leningen verstrekken (vanaf 25 dollar) aan individuele ondernemers uit ontwikkelingslanden, die daarmee geholpen worden hun bedrijfjes op te starten of uit te breiden. Wat in onze Westerse ogen een klein bedrag aan lening is, maakt voor velen een groot verschil in hun dagelijkse leven.

Inmiddels kunnen we met vreugde vertellen dat er maar liefst een bedrag van 17.500 dollar aan microkredieten is opgehaald door team FOK!, en de eerste kredieten ook al netjes weer terugbetaald zijn. Het FOK!team bestaat inmiddels uit 153 leden, en staat op het punt om de top 100 van deelnemende teams binnen te dringen.

kiva
Wil je ook weten hoe het precies werkt, kun je de website van de organisatie raadplegen of even een kijkje nemen in het lopende Kiva-topic op het forum. Help jij het FOK!team mee naar de volgende mijlpaal, en de leningnemers naar een betere toekomst?!

[Upd][SF] Voorlopige kalender 2010 bekend

De organisatie van de Superleague Formula heeft een voorlopige racekalender voor 2010 bekendgemaakt. Opvallend aan deze twaalf evenementen tellende kalender is dat de coureurs ook Nederland aan gaan doen. Assen zal op 15 en 16 mei gastheer zijn van het evenement.

Opvallend aan de voorlopige datum van het evenement is dat deze samenvalt met de A1GP die dat weekend ook op het TT-circuit haar races afwerkt. Een ronde daarvoor rijden de coureurs in de Superleague Formula op Istanbul Park in Turkije, wat de eerste race buiten Europa betekent.

Op 3 en 4 april wordt het seizoen geopend op Silverstone, waarna op 13 en 14 november de laatste races van het jaar in Jerez plaats zullen gaan hebben. De coureurs rijden in Spanje ook op Jarama en Valencia. Tenslotte rijdt het circus in BelgiŽ zowel op Zolder als op Spa-Francorchamps.

De voorlopige kalender:

DatumCircuitLand
3/4 april 2010SilverstoneGroot-BrittanniŽ
1/2 meiIstanbul ParkTurkije
15/16 meiTT-Circuit AssenNederland
22/23 meiMagny-CoursFrankrijk
12/13 juniJaramaSpanje
3/4 juliZolderBelgiŽ
31 juli/1 augustusBrand HatchGroot-BrittanniŽ
4/5 septemberAdria RacewayItaliŽ
18/19 septemberEstorilPortugal
2/3 oktoberSpa-FrancorchampsBelgiŽ
23/24 oktoberValenciaSpanje
13/14 novemberJerezSpanje

Update

De organisatie van de Superleague Formula heeft haar excuses gemaakt over het verspreiden van de voorlopige racekalender. Deze is volgens een woordvoerder niet accuraat.

In Assen is de directie van het circuit flink geschrokken van de kalender, omdat op 15 en 16 mei daar niet de Superleague Formula, maar de A1GP plaatsvindt. "Er klopt dan ook niets van dat bericht. Iemand binnen de organisatie van de Superleague is waarschijnlijk iets te enthousiast geweest. Er is geen contact geweest," zei een woordvoerder van de organisatie van de A1GP-race in Assen tegen GPUpdate.net.

AZ bezig met nieuwe sponsor

Een woordvoerster van energiebedrijf Taqa heeft tegenover RTV Noord-Holland bevestigd dat AZ het bedrijf twee weken geleden heeft benaderd als nieuwe sponsor.

Afgelopen week is er een oriŽnterend gesprek gevoerd tussen de twee partijen. Taqa meldt wel dat zij nog geen concrete plannen heeft om AZ te gaan sponsoren. Toon Gerbrandts heeft de gesprekken bevestigd. "We hebben een delegatie ontvangen van het bedrijf over wat er allemaal mogelijk is bij AZ. Ze laten ons binnenkort weten wat ze gaan doen", aldus Gerbrands.

Overigens meldt Omrop Frysl‚n dat ondernemer Romke Kooyenga ook interesse heeft in een sponsordeal met de landskampioen. De Fries zou de club uit Alkmaar per wedstrijd willen sponsoren.

Man verbreekt wereldrecord GTA IV spelen

In de stad Mumbai in India heeft een man het voor elkaar gekregen om 40 uur achter elkaar GTA IV te spelen. De 26-jarige man deed dit van 4 september 10:00 tot 6 september 02:00, met slechts vier uurtjes pauze. Hiermee stoot hij de vorige recordhouder van de troon die het maar 28 uur en 1 minuut volhield.

"Er zijn veel spellen die ik heel lang heb gespeeld, maar nog nooit heb ik dit spel echt zo lang gespeeld. Ik wist dat ik het kon toen ik mijn broer zag spelen. Ik heb veel plezier gehad tijdens het spelen, zo vermoeiend was het ook weer niet," aldus de recordhouder Patnaik.

Om zich klaar te stomen voor de recordpoging deed hij verschillende oefeningen, waaronder hardlopen en Yoga. Onder het spelen zelf zijn er natuurlijk ook de nodige koppen koffie geconsumeerd. Hij heeft zelfs al aangekondigd dat hij zijn eigen record wil gaan verbreken door 48 uur te gaan spelen. 

  
Man verbreekt wereldrecord GTA IV spelen 

Sergeant: "LŲwik heeft niet getekend bij ons"

Gerben LŲwik heeft nog geen contract getekend bij Omega Pharma-Lotto. Eerder wezen de berichten in deze richting, maar de ploeg van Marc Sergeant zegt nog steeds op zoek te zijn naar een renner voor de klassiekers.

"Het klopt niet dat LŲwik al getekend heeft voor ons," meldt Sergeant in de Gazet van Antwerpen. Over de renner voor de klassiekers zei de ploegleider: "Het zou kunnen dat LŲwik die renner is, maar het kan ook nog iemand anders worden. Ons huiswerk voor 2010 is nog niet af."

Een andere naam die bij de Belgische formatie wordt genoemd is Johnny Hoogerland. De Zeeuw rijdt net als LŲwik voor Vacansoleil en liet dit najaar in onder meer de Vuelta a EspaŮa en de Ronde van Lombardije mooie dingen zien.

Ketelbrug nog een keertje open

Rijkswaterstaat opent zondag om 08.15 uur nogmaals de Ketelbrug om schepen te laten passeren die niet onder de brug door kunnen varen. Daarna wordt de brug weer vergrendeld. Dat heeft Rijkswaterstaat vandaag laten weten.

De klep van de Ketelbrug in de richting van Emmeloord kwam begin deze maand spontaan omhoog. Daardoor ontstonden er op de snelweg A6 ongevallen waarbij drie personen gewond raakten. Sindsdien is de brug vergrendeld en één keer open geweest voor het scheepvaartverkeer.

Rijkswaterstaat neemt wederom extra maatregelen om de brug tijdelijk te openen. Zo wordt er onder meer extra personeel en materieel ingezet op de weg, op de brug en op het water om de opening in goede banen te leiden. Het wegverkeer wordt tijdens de bijzondere opening omgeleid.

Rijkswaterstaat roept schippers die zondag onder de brug door willen varen op om dit telefonisch te melden bij de Centrale Meldpost IJsselmeergebied. Zo kan een inschatting worden gemaakt hoeveel tijd de opening in beslag neemt en kan de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk worden beperkt.

Ketelbrug weer eenmalig open  (foto: ANP)

Bank of England: hervorm bankensector

De bankensector moet fundamenteel worden hervormd. Aan de huidige situatie waarin banken zo groot zijn dat ze niet mogen omvallen en dus gered moeten worden door de overheid moet een einde komen. Dit zei Mervyn King, de gouverneur van de Bank of England, deze week.

De hoogste man van de Britse centrale bank stelde dat het gebruik van belastinggeld om de banken te redden een groot gevaar met zich meebrengt. Als bankiers weten dat ze gered worden door de overheid, is dit een prikkel om meer risico te nemen, aldus King.

"Het aanmoedigen van banken om risico's te nemen die resulteren in grote winsten en beloningen als dingen goed gaan en verliezen voor de belastingbetaler als ze slecht gaan, werkt verstorend." Volgens King is deze situatie niet te rijmen met het feit dat banken als private partijen op de markt actief zijn.

Europarlement kapittelt Berlusconi niet

Groenen, socialisten en liberalen in het Europarlement hebben woensdag vergeefs geprobeerd om de Italiaanse premier Silvio Berlusconi een flinke draai om de oren te geven. Met een verschil van drie van de 668 uitgebrachte stemmen verwierp het parlement een resolutie die Berlusconi kapittelde wegens een gebrek aan persvrijheid in Italië.

Berlusconi bezit vele commerciële omroepen en beïnvloedt de staatstelevisie. Steeds als hij kritiek krijgt op tv, laat hij de journalist of programma van de buis halen. De media melden daardoor bijna alleen nog lof voor de premier.

De resolutie was ingediend door Sophie in 't Veld (D66), Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) en Judith Sargentini (GroenLinks) en anderen. Ze vrezen dat Europa niet meer geloofwaardig opkomt voor mensenrechten elders in de wereld, als het in Italië zulke schendingen toestaat, "Als de Italiaanse premier Berlusconi de vrije hand krijgt om lastige journalisten weg te werken of te intimideren, waarom mag Turkije dat dan niet?", zegt Sargentini van Groenlinks.

Donovan wederom beste Amerikaans voetballer

Voor de zesde maal is Landon Donovan uitgeroepen tot de beste voetballer van de Verenigde Staten. 221 journalisten verkozen de speler van Los Angeles Galaxy en Amerikaans international bovendien tot de meest charismatische speler van het laatste decennium.

Achter Donovan eindigde keeper Tim Howard als tweede. Jozy Altidore maakte de topdrie compleet. Donovan was ook in 2002, 2003, 2004, 2007 en 2008 Amerika’s beste voetballer.

Aanrander gezocht in Nieuwegein en Houten

De politie Utrecht is op zoek naar een serieaanrander die actief is in Nieuwegein en Houten. Het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedt vandaag aandacht aan deze zaak.

Afgelopen weken zijn er diverse meldingen binnengekomen van vrouwen die onzedelijk zijn betast op verschillende fietspaden en wegen in Nieuwegein en Houten. De dader is volgens de politie een blanke man met een stevig postuur. De man rijdt op een snor- of bromfiets, heeft hij een muts op zijn hoofd en is tussen de 25 en 35 jaar oud.

Head: "Ook andere teams tegen veertiende team"

Volgens mede-eigenaar van het Formule 1-team van Williams Patrick Head zijn er meer renstallen die tegen de komst van een veertiende team in de Formule 1 zijn. Volgens de geruchten zou ook Campos Grand Prix tegen Qadbak Sauber in de F1 zijn.

Mario Theissen kan zich niet voorstellen dat er mensen tegen zijn team zijn, maar Head ziet dat anders. "Naar wat we begrepen hebben zijn er zeker zes andere teambazen die er tegen zijn. Ze zeggen allemaal 'Goed gedaan Frank. Je zei precies wat wij denken en goed dat je het doet.' Het is dus niet waar dat wij als enige team er tegen zijn."

Waar Frank Williams het deels zocht in de aard van de koper van BMW Sauber ziet Head vooral logistieke problemen opdoemen. "Ik heb begrepen dat enkele nieuwe teams gevraagd zijn om volgend jaar in AustraliŽ in de buitenlucht te gaan werken. Ik heb niets tegen Sauber of Peter Sauber of BMW. het maakt me niet uit welk team het veertiende is, maar het past er gewoon niet meer bij."

'Minder voor wissewasjes naar de dokter'

Minder mensen gaan voor wissewasjes naar de huisarts. Dat concludeert onderzoeker Frans Bongers van NIVEL in een proefschrift waarop hij vrijdag 6 november promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bongers baseert zich op cijfers tussen 1987 en 2001. Volgens hem is de huisarts in die periode veel efficiënter gaan werken. Zo had hij in 2001 de helft minder mensen voor zich in de spreekkamer met een griepje. Ook kwamen mensen beduidend minder met klachten op de proppen als diarree en keelpijn. Volgens de promovendus heeft voorlichting over een aantal gewone gezondheidsproblemen geholpen, en weten patiënten beter dat sommige klachten niet sneller over gaan door een bezoek aan de huisarts.

Minder mensen gaan voor wissewasjes naar de huisarts  (foto: ANP)

Ibrahimovic: "Wij konden gewoon niet winnen"

FC Barcelona leed dinsdag een beschamende nederlaag tegen Rubin Kazan. De Catalanen gingen in het eigen Camp Nou met 2-1 onderuit, ondanks dat Zlatan Ibrahimovic vlak na rust de Spanjaarden op gelijke hoogte bracht.

Een kwartier voor tijd zorgde Karadeniz Gokdeniz echter voor de drie punten voor Rubin Kazan, volgens Ibrahimovic onnodig. "Wij hadden een overvloed aan kansen en raakten het houtwerk twee keer, maar wij konden gewoon niet winnen. We hadden geen geluk", aldus de Zweed tegenover AS.

Bij de pakken neerzitten wil Ibrahimovic echter niet. De spits vindt dat ze in Rusland de drie punten moeten gaan pakken. "Deze wedstrijd is afgelopen en nu moeten we ons op het volgende duel richten. We moeten naar Rusland gaan om te winnen", besluit hij.

Bruce Willis tekent voor een rol in Kane & Lynch

Hollywood producer Adrian Askarieh heeft bekend gemaakt dat niemand minder dan Bruce Willis de rol van Kane zal gaan vertolken in de aankomende Kane and Lynch-film. In maart 2010 zullen de opnames beginnen. Lionsgate gaat de film uitbrengen en het bedrijf Millennium financiert de film. Na twee en een half jaar van valste starten gaat de film eindelijk in productie. Het is nog niet bekend wie de rol van Lynch op zich gaat nemen.

AZ in de gaten gehouden door KNVB

AZ krijgt de komende tijd te maken met belangstelling van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond gaat de Alkmaarders op de voet volgen inzake het faillissement van DSB Bank. Ook de overname van de aandelen van Dirk Scheringa in AZ wordt in de gaten gehouden.

Tot nu toe verloopt alles nog prima meldt een woordvoerster van de KNVB. "AZ heeft alleen een meldingsplicht aan de KNVB en dat doen ze keurig, maar wij hebben verder niets te zeggen over de afhandeling van het faillissement van DSB", geeft ze aan in een officiŽle verklaring. "Het enige waar wij op letten, is dat de nieuwe aandeelhouder of -houders geen banden hebben met andere clubs. Dat mag niet. We hopen natuurlijk wel dat het een stabiele kandidaat is, want we willen dat die club goed blijft draaien. We willen de competitie uitspelen met AZ en dat geldt ook voor de komende seizoenen", aldus de woordvoerster.

De KNVB heeft het recht om een club onder toezicht te stellen, wanneer een club de gemaakte financiŽle afspraken niet nakomt. Voor AZ is dat dit seizoen niet het geval. De begroting is rond en er dreigt vooralsnog geen gevaar voor de landskampioen.

Mourinho: "Denk dat mijn team zich kwalificeert"

Internazionale heeft onder het bewind van coach Josť Mourinho slechts twee van de elf Champions League-wedstrijden weten te winnen. Dinsdagavond werd het 2-2 tegen Dinamo Kiev. Mourinho heeft echter alle vertrouwen op een goede afloop.

De keuzeheer van de Italianen stelde naderhand dat het te vroeg is om te zeggen dat Inter blokkeert in Europese duels. "Wacht nog even, we zijn pas halverwege", zei de Portugees tegenover Sky Sports. "Er zijn nog drie wedstrijden en we praten daarna wel verder. Ik denk dat mijn team zich kwalificeert."

Groep F, met FC Barcelona, Rubin Kazan en Dinamo Kiev, is erg moeilijk, moet ook Mourinho toegeven. "Er is geen favoriet. Met drie teams op vier punten en ťťn op drie (Inter) zouden acht of negen punten genoeg moeten zijn om door te gaan. Natuurlijk had ik meer verwacht, maar het verschil tussen een gelijkspel en winst is erg klein."

Dinamo-coach Valeri Gazzaev was eveneens van mening dat zijn ploeg goede kans maakt op de volgende ronde. "Het is goed dat we nog twee keer thuis spelen", reageerde de oefenmeester. "Het is een moeilijke groep, maar we kunnen het doen. Er is desondanks genoeg werk aan de winkel, we hebben jonge spelers die meer ervaring op moeten doen."

Barrichello blijft mogelijk bij Brawn GP

Rubens Barrichello zal volgend jaar mogelijk toch bij Brawn GP blijven rijden. Van de Braziliaan werd verondersteld dat hij al getekend had bij Williams voor 2010 en dat Nico Rosberg zijn plek zou opvullen, maar er lijken nieuwe ontwikkelingen te zijn.

Barrichello zei tegen het Braziliaanse SporTV dat hij "verrast" is door de gebeurtenissen achter de schermen tijdens de Grand Prix van BraziliŽ afgelopen weekend. "Ik heb de mogelijkheid om bij Brawn te blijven, maar kan ook bij anderen tekenen," zei de 37-jarige coureur.

Ronaldo dichtbij nieuw contract

Corinthians is van plan om zeer binnenkort aanvaller Ronaldo een voorstel te doen voor een contractverlenging. De spelers zelf zou ook graag willen blijven bij de Braziliaanse club en zou geen negatief antwoord geven aan 'zijn' club.

"Ik ben een Corinthians-man voor het leven", zegt de Braziliaan woensdag tegen Marca. "Dit verhaal blijft duren", vervolgt de spits. "Het was altijd een droom om mijn carriŤre af te sluiten bij Flamengo, maar dat is nu een gepasseerd station." Het WK van 2010 in Zuid-Afrika zit nog steeds in het achterhoofd van Ronaldo. Wel beseft hij dat het moeilijk word om zich in dat goed draaiende team te spelen. "BraziliŽ heeft het goed gedaan in de kwalificatiereeks voor het WK. Dat is nooit gemakkelijk. Petje af voor Dunga", aldus El Gordo.

Ronaldo is een oude bekende van de Eredivisie. Hij speelde in de periode tussen 1994 en 1996 bij PSV, daarvoor was hij nog actief bij Cruzeiro in zijn vaderland. Ook stond de 33-jarige international bij FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan op de loonlijst.

Davids mogelijk naar Leicester City

Edgar Davids werd de laatste dagen in verband gebracht met een transfer naar Portsmouth. De club heeft echter laten weten aan The News dat een contract er niet in zit voor de Nederlander.

Er gingen geruchten dat The Pitbull al gesprekken heeft gehad met Pompey over een mogelijke verbintenis. Deze geruchten worden echter de wereld uitgeslagen door de Premier League-club, die het niet zien zitten in Davids. De Engelse krant weet nu dat de interesse voor de 36-jarige middenvelder van Leicester City wel serieus is. De club zou de oud-Ajacied graag aan zich binden, ook de speler zelf ziet een terugkeer naar Engeland wel zitten.

Davids begon zijn profcarriŤre bij Ajax, vervolgens werden AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale, Tottenham Hotspur en nogmaals Ajax door de geboren Surinamer versleten. Zijn hoogtepunt kende hij bij de Amsterdammers, waar hij in 1995 de Champions League mee won.

'Barcelona wil 22 miljoen euro op SuŠrez bieden'

FC Barcelona lijkt een serieuze poging te gaan ondernemen om Luis SuŠrez bij Ajax los te weken. De Catalanen wilden eerst Manchester City-aanvaller Robinho halen, maar die lijkt momenteel onhaalbaar voor Barcelona. Trainer Josep Guardiola wil graag een extra aanvaller aan zijn selectie toevoegen.

Barcelona wil volgens RAC1 een bod van rond de 22 miljoen euro gaan uitbrengen op de ster van Ajax. SuŠrez stond als nummer twee op het verlanglijstje van Guardiola. De kans is groot dat de Uruguyaan in de toekomst naar Barcelona vertrekt, want zijn schoonouders wonen ook in CataloniŽ en dat lijkt een belangrijk onderdeel te gaan worden in de transfer.

SuŠrez verkeert momenteel in bloedvorm bij Ajax. In tienwedstrijden scoorde de aanvoerder van Ajax al dertien keer en is daarmee de huidige topscorer van de Eredivisie.

Boulahrouz mikt op plaats in WK-selectie

VfB Stuttgart verloor dinsdag met Khalid Boulahrouz in de basis van Sevilla. De Duitsers gingen in eigen huis met 3-1 onderuit, mede dankzij slippertjes van de Nederlandse verdediger.

Boulahrouz baalde logischerwijs na afloop van de wedstrijd. "We hebben een lesje in efficiŽntie gehad. Het liep niet zo lekker. Ik speel het liefst als rechter centrale verdediger, terwijl ik nu met links moest opbouwen", citeerde Elf Voetbal uit de mond van de Kannibaal.

Daarnaast sprak hij over een mogelijke plaats in de WK-selectie. "Ik mik op de positie van rechter centrale verdediger, maar kan ook als rechtsback spelen. Nu ben ik fit, al moet ik nog wel naar een bepaalde constantheid werken. Belangrijk, want de bondscoach kijkt naar speeltijd en niet zozeer naar ervaring", besluit hij.

Guardiola: "Nederlaag valt te verklaren"

FC Barcelona ging dinsdag in eigen huis onderuit tegen Rubin Kazan. De Spaans regerend kampioen speelde een matige wedstrijd en werd verdiend afgestraft door de tegenstander in de Champions League. Pep Guardiola, trainer van BarÁa, was na de wedstrijd erg rustig.

"Dit is niet onverklaarbaar", zei de oefenmeester na afloop van de wedstrijd. "Dit is gewoon voetbal: elke ploeg kan winnen. Kazan speelde gewoon een goede wedstrijd."

De titelhouder van de Champions League speelde een erg matige wedstrijd, maar toch was de oefenmeester nog redelijk tevreden over zijn ploeg en kijkt hij alweer vooruit. "We waren ook niet zo slecht als ploeg. Nu moeten we nog zeker twee van onze drie resterende duels zien te winnen. We weten wat ons te doen staat."

'Heidfeld in beeld bij McLaren'

Het sillyseason in de Formule 1 is bezig en zo nu en dan duiken er onverwachte geruchten op. Zo wordt Nick Heidfeld momenteel gekoppeld aan McLaren. Volgens de Abendzeitung is Lewis Hamilton tegen de komst van Kimi RšikkŲnen en Nico Rosberg en duikt nu de naam van Heidfeld op bij het Britse team.

"Hij is de meest onderschatte rijder in de Formule 1," zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsch over Heidfeld. Ook Mercedesbaas Norbert Haug doet een duit in het zakje. "Hij presteert al tien jaar consistent op een hoog niveau."

Verwacht wordt dat McLaren na dit seizoen afscheid zal nemen van Heikki Kovalainen. Dat Heidfeld de Fin opvolgt is nog lang niet zeker, want volgens Bild is de Duitser ook in de race om naast Robert Kubica te gaan rijden bij Renault.

Kruiswijk mogelijk in de basis tegen Timisoara

Arnold Kruiswijk start mogelijk in de basis in de Europa League-wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Timisoara. De verdediger hoeft normaliter niet te rekenen op een basisplaats, maar door blessures en schorsingen lijkt hij een kans te krijgen in de startopstelling.

De 24-jarige linkspoot speelde nog geen enkele minuut voor Anderlecht in de nationale competitie, alleen in de thuiswedstrijd tegen Ajax mocht de oud speler van FC Groningen invallen. Kruiswijk verliet in 2008 FC Groningen om voor de paars-witten te gaan spelen, maar een succes werd het voorlopig nog niet in BelgiŽ.

Jelle van Damme, oud speler van Ajax, moet het duel vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan. Ook Olivier Deschacht is niet inzetbaar vanwege een blessure aan zijn bovenbeen.

Man verbreekt wereldrecord GTA IV spelen

In de stad Mumbai in India heeft een man het voor elkaar gekregen om 40 uur achter elkaar GTA IV te spelen. De 26-jarige man deed dit van 4 september 10:00 tot 6 september 02:00, met slechts vier uurtjes pauze. Hiermee stoot hij de vorige recordhouder van de troon die het maar 28 uur en 1 minuut volhield.

"There are so many other games which I have played for long hours," says Patnaik. But I had never tried playing this particular game seriously. However, I knew that I can do it after I saw my brother playing it ... I enjoyed the game very much. It's fun playing long hours. It wasn't that exhaustive for me, as one might feel."

Om zich klaar te stomen voor de recordpoging deed hij verschillende oefeningen, waaronder hardlopen en Yoga. Onder het spelen zelf zijn er natuurlijk ook de nodige koppen koffie geconsumeerd.Hij heeft zelfs al aangekondigd dat hij zijn eigen record wil gaan verbreken door 48 uur te gaan spelen.

Overlevingskans RKC 50-50

Alle aandacht gaat de laatste week uit naar de problemen bij AZ, maar voor een andere club uit de Eredivisie is de situatie nóg zorgwekkender. Deze week wordt duidelijk of er nog toekomst is voor RKC Waalwijk. De Brabantse club is de afgelopen week druk bezig geweest om een faillissement te voorkomen.

Suikeroom en hoofdsponsor Ben Mandemakers hoopt op hulp van de gemeente om betaald voetbal in Waalwijk te behouden. Mandemakers wil garant staan voor het tekort van drie miljoen, maar dan zou de gemeente de jaarlijkse huur moeten verlagen naar drie ton en de opgelopen huurachterstand van 612 duizend euro kwijt moeten schelden.

"Ik durf geen verwachting uit te spreken", aldus technisch directeur Mohammed Allach tegen Voetbal International. "Het is echt fifty-fifty, maar we doen er alles aan. Deze week moet alles duidelijk worden en daar heeft iedereen binnen en rondom de club ook behoefte aan. We kunnen het niet blijven uitstellen, het is nu tijd voor transparantie."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Daniel Alves drie weken aan de kant

Daniel Alves kan de komende drie weken niet in actie komen voor Barcelona.

Gisteren, in de verloren Champions League-wedstrijd tegen Rubin Kazan, raakte de verdediger geblesseerd aan zijn dijbeen. Barcelona gaat ervan uit dat Alves zes wedstrijden aan de kant staat, drie in de competitie, twee in de beker en de uitwedstrijd bij Rubin Kazan begin november.

"Dit is slecht nieuws. We dachten dat hij onverwoestbaar was, maar het menselijk lichaam heeft ook zijn grenzen,” aldus trainer Pep Guardiola.

Howett: "Salariseisen RšikkŲnen te hoog"

Kimi RšikkŲnen zal voorlopig nog niet naar het Formule 1-team van Toyota gaan. Volgens John Howett, de baas van het Japanse team, had de Fin exorbitant hoge salariseisen en ging daarom niet in op een voorstel van zijn team.

"Hij heeft een bedrag voorgesteld dat veel te hoog is. Hij zegt nog twee andere opties te hebben, dus we wachten rustig af," zegt Howett in Motorsport Aktuell over de wereldkampioen van 2007 die naar verluidt door Ferrari voor 25 miljoen euro afgekocht is en eenzelfde bedrag als jaarsalaris bij zijn nieuwe team eist.

Klassieker Earthworm Jim nu verkrijgbaar voor iPhone

Een iPhone-versie van de klassieke platformer Earthworm Jim is nu verkrijgbaar in de App Store. Het is alweer vijftien jaar geleden dat de game voor het eerst verscheen op de SNES. De game bestond uit een reeks knotsgekke levels alwaar je onder andere gekke koeien moest verslaan met Jim. Uiteindelijk was het de bedoeling om Prinses What's-Her-Name te redden. In de iPhone versie bestuur je Jim met een virtueel D-pad en actieknoppen. Ook zijn er wat racelevels waar je je voertuig bestuurt door de iPhone draaien.


'Scheringa tegen oplossing kunstcollectie'

De kunstcollectie van Dirk Scheringa had ondanks de beslaglegging door ABN Amro in zijn museum in Spanbroek kunnen blijven. Het was Scheringa zelf die een voorstel hiertoe afwees. Dat zeggen betrouwbare bronnen rond deze zaak vandaag.

ABN Amro heeft beslag gelegd op de kunstcollectie en haalde gisteravond het museum in Spanbroek leeg. De ongeveer 1300 magisch-realitstische werken dienen als onderpand voor de hypotheekschuld van 32 miljoen van DSB Beheer aan de bank. Dirk Scheringa had dat geld nodig voor zijn nieuwe grote museum in Opmeer.

Praat hier mee over deze zaak.

Kosten pensioen onbekend bij Nederlander

Bijna niemand die pensioen opbouwt, weet hoeveel hij daar zelf, samen met de werkgever, iedere maand aan kwijt is. Van de Nederlanders zegt 83 procent geen idee te hebben van de inleg.

Ruim twee derde van de Nederlanders heeft bovendien geen idee hoeveel van de maandelijkse inleg opgaat aan uitvoeringskosten, en dus niet in de pensioenspaarpot terechtkomt. Degenen die het wel denken te weten, zo'n 30 procent, schatten die kosten veel te hoog in. Ze denken bovendien dat een groot deel daarvan opgaat aan bonussen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de Verenging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB).

Eerder, in 2006, onderzocht De Nederlandsche Bank de feitelijke uitvoeringskosten van pensioenen. Een collectief geregeld pensioen bleek in dat onderzoek 3,5% van de premie te kosten. Wie individueel een pensioenverzekering afsluit, is van zijn inleg gemiddeld 25,7% aan kosten kwijt. Een werknemer met een gemiddeld salaris is in een collectieve pensioenregeling gedurende zijn werkzame leven dan ook meer dan 15.000 euro goedkoper uit voor de opbouw van dezelfde pensioenspaarpot, aldus de VB.

Kosten pensioen onbekend bij Nederlander  (foto: ANP)

TV: Castle

Sinds de sf-western Firefly is acteur Nathan Fillion een gevestigde naam. Als een echte ruwe bolster, blanke pit heeft zijn personage Kapitein Malcolm Reynolds misschien niet de hele wereld veroverd, maar wel een enorme fanschare opgebouwd. Iedereen was met stomheid geslagen toen de serie gestopt werd. Voor cast, crew en vooral ook regisseur Joss Whedon (Buffy, Angel) was het een grote klap. Hun toewijding en het enthousiasme van de fans zorgden nog voor een mooie finale in de vorm van de film Serenity. Acteurs uit Firefly komen goed op hun pootjes terecht. Zo is Summer Glau een lief uitziend Terminatortje in het ook geweldige Sarah Connor Chronicles en is Adam Baldwin (de ruwe bolster, geen blanke pit Jayne in de serie) een altijd geweldige bijrolspeler. Nathan Fillion was een dermate sterke aanwezigheid op het scherm dat hij in 2009 zijn eigen serie kreeg: Castle.

Apple komt met knoploze muis

Apple heeft een aantal van hun productlijnen van een nieuwe touch voorzien. Onder andere de MacBook en de Mighty Mouse, die vanaf nu Magic Mouse heet.

De Magic Mouse heeft geen knoppen meer. De bovenkant van de muis is nu een multi-touch oppervlak, wat een breed scala aan mogelijkheden biedt. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om te scrollen door de scroll-beweging te maken op het touch-oppervlak, van links naar rechts laat je bladeren door pagina’s en je kan zoomen. Nieuw muis van Apple: geen knoppen

Ook de MacBook heeft een opvallende verandering ondergaan. Waar de hardware vrijwel gelijk blijft aan de vorige MacBook (de enige verandering is een LED-scherm en een glazen multi-touch pad) bestaat het uiterlijk nu uit één stuk plastic. Ook telt de laptop wat minder kilo’s en is hij wat dunner dan zijn illustere voorganger.

Tot slot zijn de ook iMacs en Mac Mini’s vernieuwd. De iMac-lijn krijgt een model met 27 inch groot scherm dat een resolutie hoger dan full-HD zal bieden en de Mac Minis zijn verzien van snellere processoren. Tevens is er een Mac Mini beschikbaar gemaakt met twee 500GB harde schijven die dienst kunnen doen als server.

PS3 Slim versus Sony BRAVIA

We kennen het probleem allemaal: het polsbandje van de Wii-controller zit niet goed vast en het geheel klettert of in de televisie, of door het raam, of tegen de cavia van je kleine broertje. Een iets zeldzamer probleem is wanneer je PS3 Slim met tachtig kilometer per uur uit je handen schiet richting je Sony BRAVIA televisie. Ben je toch nieuwsgierig wat er gebeurt wanneer de 3,2 kilogram wegende Playstation 3 op deze wijze uit je handen vliegt? Kijk dan even naar de onderstaande video.

Het is overigens een promotievideo voor de PS3 in AustraliŽ waarbij flinke kortingen worden gegeven op de PS3 bij het kopen van een Sony BRAVIA televisie. De actie start op 22 oktober.

Met dank aan Strolie75 voor het melden op het forum

Veel doden door treinramp India

Door de botsing van de twee treinen in het noorden van India zijn vandaag zeker vijftien mensen om het leven gekomen en vele anderen gewond geraakt. Tientallen mensen kwamen vast te zitten in de brokstukken. Dit hebben Indiase media gemeld.

Een passagierstrein botste om nog onbekende redenen op een stilstaande trein. Het ongeluk gebeurde in de deelstaat Uttar Pradesh ten zuiden van de hoofdstad New Delhi.

Nalbandian begin 2010 terug op de baan

In januari komend jaar zal David Nalbandian weer te zien zijn op de tennisbaan. Sinds mei van dit jaar staat de Argentijn langs de kant wegens een blessure aan zijn heup en een operatie.

Nalbandian, die door zijn afwezigheid inmiddels is afgezakt naar de 20e plaats op de wereldranglijst, doet mee aan het toernooi in Auckland dat op 11 januari van start gaat. Dit als voorbereiding op de Australian Open die een week later begint.

Gijzeling in Frans Lidl-filiaal

In de buurt van Parijs zijn bewapende mannen vanochtend een Lidl-filiaal binnengestormd en houden daar drie gijzelaars vast. Drie andere gegijzelden zijn inmiddels vrijgelaten, zo stelt Sebastien Bailly, korpschef van de politie in Sevran.

De politie heeft de buitenwijk Sevran, ten noorden van Parijs afgezet en zelfs een helikopter ingezet.

Tegen de televisiezender RTL laat burgemeester Stephane Gatignon weten dat de gijzeling in volle gang is en de politie alles op alles zet om de gijzelaars veilig naar buiten te krijgen.

UPDATE 11:46

Een vierde gijzelaar zou vrijgelaten zijn. Wat de bedoelingen van de gijzelnemers zijn is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een vooraf geplande overval en zijn ze door de politie betrapt, waarop ze zes mensen wisten te gijzelen

UPDATE 12:07

De Franse krant le Parisien laat weten dat op dit moment  de gijzeling ten einde is. Alle zes gijzelaars zijn vrijgelaten en één dader is opgepakt. Een zevende 'vrijgelaten gijzelaar' wordt verdacht van medeplichtigheid. De politie had een speciaal interventieteam ingezet. De overval werd ingeleid door een rookbom en de daders waren gewapend met een wapen van het type Beretta. De gijzelaars waren allen medewerkers van de Lidl.

Gehavend Scheringa Museum opent deuren gratis

Het Scheringa Museum voor Realisme heeft vanochtend de deuren weer geopend, al is de helft van de toonzalen in het voormalige schoolgebouw leeg. De kunstcollectie van museumeigenaar en DSB-oprichter Dirk Scheringa is gisteravond weggehaald uit Spanbroek in opdracht van ABN Amro die de kunstwerken in beslag nam. Hoewel de entreeprijs doorgaans zeven euro bedraagt, is de toegang nu gratis.

Het enige wat voor de bezoekers in de grote lege witte zalen nog te zien is, zijn de achtergebleven spijkers in de muren. Op de kale plekken waar Scheringa's schilderijen tot gisteravond hingen, heeft de museumleiding briefjes opgehangen met de tekst 'Wij nodigen u uit om uw reactie op de muren te schrijven'. Na openingstijd kwamen de eerste bezoekers vanochtend binnendruppelen. Ze lieten teksten op de muren achter als 'Recht en onrecht hand in hand' en 'schandalig en droevig'.

In een deel van het museum is nog een tijdelijke tentoonstelling te zien van de schilder Jan van Tongeren. De werken zijn in bruikleen en geen onderdeel van de vaste collectie. Bezoekers kwamen voor deze tentoonstelling, maar vooral om de emotionele medewerkers van het museum een hart onder de riem te steken.

Gehavend Scheringa Museum opent deuren gratis  (foto: ANP)

Bezoek Wilders stuit op verzet in VS

Geert Wilders is gisteravond bij de Temple University in de Amerikaanse stad Philadelphia ontvangen door demonstranten. Zij droegen spandoeken met teksten als 'Zionisme is terrorisme' en 'Schaam je, Temple'. Dat meldden lokale media.

Wilders ging op uitnodiging van de conservatieve activist David Horowitz naar Philadelphia. Hij toonde zijn film Fitna en hield een toespraak van een half uur. Aan het einde van zijn speech kon de politicus door het boegeroep de vragen van het publiek niet langer beantwoorden. Het publiek was verdeeld over de woorden van Wilders: naast boegeroep, was er ook gejuich.

De universiteit was streng beveiligd. Studenten hadden zich eerder verzet tegen de komst van Wilders, maar de universiteit stelde meer belang te hechten aan de vrijheid van meningsuiting dan aan de mening van de student.

Bezoek Wilders stuit op verzet in VS  (foto: ANP)

Prijzen van koopwoningen verder gedaald

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in Nederland in september gemiddeld 5,3 procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster, die vandaag zijn gepubliceerd.

De huizenprijzen dalen al sinds februari onafgebroken. De daling was afgelopen maand wel iets minder sterk dan in augustus, toen de prijzen 5,6 procent lager waren dan een jaar eerder.

De grootste prijsdaling deed zich voor in Gelderland, waar koopwoningen in het afgelopen jaar gemiddeld 7 procent goedkoper werden. In Zeeland was de prijsdaling, met 0,7 procent, voor de vierde achtereenvolgende maand het kleinst.

Ruim 10.400 bestaande woningen wisselden in september van eigenaar. Dat is ruim 32 procent minder dan in september 2008. Ten opzichte van augustus steeg het totale aantal transacties echter met bijna 9 procent.

Kijken kijken niet kopen  (foto: ANP)

Bologna stuurt trainer de laan uit

Bologna heeft vanwege de slechte resultaten van de club haar trainer Giuseppe Papadopulo de laan uitgestuurd.

De ploeg won tot nu toe slechts ťťn keer in de Serie A dit seizoen en staat in de onderste regionen van de Italiaanse competitie met zes punten uit acht wedstrijden

Een opvolger is inmiddels ook al bekend: Franco Colomba die vorig seizoen overigens ook al een half jaar trainer was van Bologna. Onder zijn hoede wist Bologna zich toen net te handhaven in de Serie A.

Geen Formule 1-debuut voor Loeb

Sťbastien Loeb zal niet voor Scuderia Toro Rosso de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizeon in Abu Dhabi rijden. Een woordvoerder van het rallyteam van CitroŽn waar de meervoudig wereldkampioen voor rijdt zei dat de Fransman niet beschikt over de benodigde superlicentie.

Loeb testte afgelopen winter een bolide van Red Bull Racing en maakte daarin indruk. Enkele weken geleden stapte hij in een GP2-auto, maar kon toen niet meekomen met de rest van het veld. De Fransman zei dat hij dinsdag duidelijkheid wilde hebben over de superlicentie en dat is er niet gekomen. Daarom zal hij niet in Abu Dhabi in de Formule 1 rijden.

De Franse media reageert sceptisch op het verhaal van de rallykampioen. Zij stellen dat Loeb geen stoeltje is aangeboden voor Abu Dhabi of dat hij er vanaf heeft gezien om imagoverlies te voorkomen. Voormalig wereldkampioen Alain Prost vindt het verstandig dat Loeb niet racet. "Autosportfans waren benieuwd om te zien hoe Sebastien het zou doen, maar gezond verstand overwint. Sebastien is een groot kampioen en het zou zonde zijn om dat imago te verspelen. De twee disciplines verschillen enorm," meldt Prost aan Europe 1.

Overlevingskans RKC 50-50

Alle aandacht gaat de laatste week uit naar de problemen bij AZ, maar voor een andere club uit de Eredivisie is de situatie nůg zorgwekkender. Deze week wordt duidelijk of er nog toekomst is voor RKC Waalwijk. De Brabantse club is de afgelopen week druk bezig geweest om faillissement te voorkomen.

Suikeroom en hoofdsponsor Ben Mandemakers hoopt op hulp van de gemeente om betaald voetbal in Waalwijk te behouden. Mandemakers wil garant staan voor het tekort van drie miljoen, maar dan zou de gemeente de jaarlijkse huur moeten verlagen naar drie ton en de opgelopen huurachterstand van 612 duizend euro kwijt moeten schelden.

"Ik durf geen verwachting uit te spreken", aldus technisch directeur Mohammed Allach tegen Voetbal International. "Het is echt fifty-fifty, maar we doen er alles aan. Deze week moet alles duidelijk worden en daar heeft iedereen binnen en rondom de club ook behoefte aan. We kunnen het niet blijven uitstellen, het is nu tijd voor transparantie."

Nieuwe Xbox Update bevat meer dan verwacht

Buiten de Twitter-, Facebook- en Zune-ondersteuning zal er in de aankomende update voor de Xbox 360 nog meer zitten.

Zo zullen muziekgames als Lips, Guitar Hero en Rockband een eigen gedeelte krijgen op de marketplace, zodat het alleen maar makkelijker is om de nieuwe liedjes te kunnen vinden en die te kunnen downloaden. Verder komt er een nieuw kanaal bij genaamd "News and More" en daarin zul je nieuws kunnen lezen dat gestreamed wordt van MSNBC.com, MSN Autos, The New Yorker en Dilbert.
Of er andere sites worden gebruikt om het nieuws in Nederland weer te geven is nog niet bekend.

De update komt op 27 november online en kun je zoals gewoonlijk weer binnenhalen via Xbox Live.

Ku Klux Klan leeft weer op

De economische crisis en de daarbij gepaarde frustraties zorgen in Amerika voor een heropleving van de Ku Klux Klan (KKK). Eén van de voornaamste redenen is het feit dat met de komst van Barack Obama er nu een zwarte president in het Witte Huis zit. Voor de KKK-leden is dit onvoorstelbaar. Ze voelen zich bedreigd en hebben het zelfs al over het uitsterven van het 'blanke ras'. Voor de verkiezingen werd er vanuit de clan zelfs nog gedreigd met een aanslag. Een daadwerkelijke aanslag werd verijdeld.

In de Duitse krant 'Tagesspiegel' werd een KKK-lid geciteerd met de woorden: "Ik ben blank, voor mij bestaat er geen gelijkheid van behandeling. Mensen zoals Obama horen niet aan de top". De clan ging met de leus 'De buitenlanders pakken onze banen af!' op pad om nieuwe leden te werven en dat was met succes. Waren er een paar jaar geleden nog maar 2.000 leden, inmiddels zijn er naar schatting honderd subgroeperingen met in totaal meer dan 9.000 leden.

"Het extreem-rechts moet zich in Amerika toeleggen. Sinds Obama werd verkozen, wemelt het op het internet van mensen die de weg weten te vinden naar de relevante fora en daar hun ongenoegen spuien", aldus Thomas Greven, deskundige op het gebied van Amerikaanse binnenlandse politiek aan de Vrije Universiteit van Berlijn. Volgens hem ziet men ook steeds meer van de vreemdelingenhaat terug in het openbaar. Zo wordt er in het zuiden van het land gespuugd op de muren van huizen waar zwarte gezinnen wonen.

Volgens een insider is het dragen van een wit gewaad met puntig masker door de leden van de clan opgehouden met bestaan. "Dat we allemaal witte gewaden dragen is onzin. Ik heb een blauwe", liet hij 'Tagesspiegel' weten.

Nieuwe naam en opzet voor bijbeltest op tv

Het jaarlijkse tv-programma de Nationale Bijbeltest van de NCRV en de EO gaat verder onder de naam De Grote Bijbelquiz. Ook de opzet van de test, waarvan de zesde editie dinsdag (20.50 uur) wordt uitgezonden op Nederland 2, is anders dan voorgaande jaren. Dit maakten beide omroepen vandaag bekend.

Waren het vorig jaar zeelieden, doodgravers, kickboksers en corpsballen die het opnamen tegen een aantal BN'ers, dit jaar kiezen de omroepen ervoor om mensen uit verschillende regio's van het land te testen op hun bijbelkennis. Zit de meeste kennis bij de bewoners van de 'biblebelt' of bij de katholieken onder de rivieren? Zij nemen het op tegen noorderlingen en kandidaten uit de Randstad.

De presentatie van de vernieuwde quiz vanuit de Grote Kerk in Den Haag is in handen van Bert van Leeuwen en Jacobine Geel. De Grote Bijbelquiz is mede tot stand gekomen met het Nederlands Bijbelgenootschap en wordt uitgezonden tijdens de jaarlijkse Bijbel10daagse. Deze loopt dit jaar van 23 oktober tot en met 1 november.

BenŪtez blijft strijdbaar

Gisteren ging Liverpool voor het eerst in ruim twee deccenia voor de vierde maal achter elkaar onderuit. Toch blijft de manager van de Engelse ploeg, Rafael BenŪtez, ook na de nederlaag tegen Olympique Lyon in de Champions League strijdbaar.

Na afloop van de wedstrijd tegen de Franse club zei BenŪtez dat hij een verklaring heeft voor de vormdip van zijn ploeg. "We hadden voor en tijdens de wedstrijd te veel problemen met geblesseerde spelers. Geen Fernando Torres en Glen Johnson. Tijdens het duel vielen Steven Gerrard en Martin Kelly nog eens uit. Het was al knap dat we de rust ingingen met een 1-0 voorsprong. Hadden we vlak na de hervatting een van de kansen benut, dan was alles anders gelopen."

Liverpool ontvangt in de Engelse competitie aankomende zondag koploper Manchester United. "We zijn vaker uit een moeilijke positie teruggekomen. We beschikken over voldoende kwaliteit om de problemen te overwinnen," aldus BenŪtez.

In de Premier League staat Liverpool achtste met vijftien punten uit negen wedstrijden.

Ratchet & Clank: A Crack in Time krijgt morgen een demo


Volgende week verschijnt alweer het achtste deel in de Ratchet & Clank-serie. Ook dit deel zal Wombax Ratchet het met zijn robotvriendje Clank op moeten nemen tegen buitenaards gespuis. Dit met veel spring- en puzzelwerk en natuurlijk de gebruikelijke absurde wapens.

In Ratchet & Clank: A Crack in Time zal Ratchet gescheiden worden van Clank waarna ze moeten proberen elkaar terug te vinden. Hierbij zal de tijd een grote rol spelen en om mensen alvast een beetje met de tijd te laten spelen zal er morgen een demo op het PSN verschijnen. De demo bevat een level waarin je speelt als Clank die zijn weg moet vinden door een klok waarin aparte dingen met de tijd gebeuren.

Heb je nog bepaalde vragen omtrent de game dan kun je hier aangeven wat je graag zou willen weten want morgen zullen we van FOK!games in Antwerpen de mannen van Insomniac het hemd van het lijf kunnen vragen.Morgen aan de slag met deze metalen held

Pechtold wil geen premier worden

D66-leider Alexander Pechtold wil geen premier of vicepremier worden als zijn partij meedoet in een nieuw kabinet. Hij wil fractievoorzitter blijven, zei hij gisteren tijdens een werkbezoek aan Suriname in een interview met het ANP.

D66 staat in de jongste peiling van Maurice de Hond op 26 zetels en is daarmee de tweede partij van het land, na de PVV van Geert Wilders. Bij een dergelijke uitslag is een coalitie onder leiding van D66 mogelijk, maar Pechtold blijft dan in de Kamer.

"Daar heb ik Bolkestein altijd voor bewonderd: dat de politieke leider - en daar ligt mijn ambitie - in de Tweede Kamer zit." Maar het heeft voor Pechtold ook een heel praktische noodzaak, omdat een nieuwe grote D66-fractie onervaren zal zijn en leiding nodig heeft om het 'vier jaar vol te houden'.

Pechtold bereidt zich wel voor op regeringsdeelname. Hij verwacht dat er snel nieuwe verkiezingen komen als premier Jan Peter Balkenende EU-president zou worden. Als D66 in een nieuw kabinet komt, zal de partij een man 'van groot kaliber' leveren als leider van het eigen smaldeel in het kabinet.

'Geen premier voor mij!'  (foto: ANP)

Rentree Henin in Brisbane

Justine Henin heeft gisteren bevestigd dat ze haar rentree in het tenniscircuit begin januari zal maken bij het WTA-toernooi in Brisbane.

De Belgische voormalig nummer ťťn van de wereld had al een wildcard gekregen voor het Australische toernooi dat op 3 januari van start gaat. Henin zal als voorbereiding op het toernooi in Brisbane eind dit jaar twee demonstratiewedstrijden in Charleroi en Dubai spelen.

In mei vorig jaar stopte Henin met tennissen na een reeks van blessures. De Belgische won in haar loopbaan onder meer zeven grandslams.

Afghanistan: AustraliŽ trekt zich terug

De Australische minister van Defensie, John Faulkner, maakte vandaag bij een Australische radiozender bekend dat het land de troepen zo snel mogelijk uit Afghanistan wil terughalen.
Net als de Nederlanders verblijven de Australiërs in de zuidelijke provincie Uruzgan. In totaal heeft het land er zo'n 1.500 militairen gestationeerd.

Amerikaanse commandant generaal Stanley McChrystal waarschuwde vorige maand nog dat wanneer er geen extra middelen zouden komen tegen de strijd met de Taliban de internationale troepenmacht de oorlog in Afghanistan binnen één jaar zou kunnen verliezen. Op het moment omvat de gehele troepenmacht zo'n 100.000 man. President Obama overweegt nog eens 40.000 extra troepen te sturen.

Ondertussen gaat ook de vorming van de Afghaanse regering nog altijd voort. Volgens de Electorale Klachtencommissie (ECC) zijn er de vorige verkiezingsronde zoveel stemmen ongeldig geweest dat president Hamid Karzai de benodigde vijftig procent niet gehaald heeft. Deze had vervolgens geen bezwaar tegen een nieuwe verkiezingsronde. Inmiddels staat ook de datum daarvan vast. Op 7 november gaan de Afghanen wederom naar de stembus.

Koeman: "Dit moet vertrouwen geven"

Door een laat doelpunt van David Mendes da Silva mocht AZ gisteren na negentig minuten voetbal tegen Arsenal ťťn punt op het conto bijschrijven. AZ-trainer Ronald Koeman was na afloop vanzelfsprekend content met de puntendeling.

"Dit moet vertrouwen geven", glimlachte coach Ronald Koeman. Dat vertrouwen was de laatste weken ver te zoeken. Mede door de DSB-affaire is het zeer onrustig in Alkmaar en omstreken. Koeman was na het duel met Arsenal logischerwijs zowel blij met het spel als het resultaat.

"Dit was een fantastische wedstrijd. De spelers hebben alles gegeven, waren heel geconcentreerd. Ik ben erg blij met de manier waarop we gespeeld hebben. Het gelijkspel deed recht aan de verhoudingen op het veld", aldus de coach tegenover de aanwezige media in Alkmaar.

Wat Koeman zag, sprak echter niet allemaal tot de verbeelding. Centrale verdediger Niklas Moisander ging bij de openingstreffer van The Gunners stevig in de fout. "Het gaat mis bij een aanname, dat kan natuurlijk niet op dit niveau. Zij gokken daar juist op. Op dit niveau moeten we daar veel vaster in zijn, dat is kwaliteit."

Strandrellen: moeder brengt zoon naar politie

Een moeder heeft vanochtend haar zoon afgeleverd bij een politiebureau in Rotterdam. Ze herkende haar zoon gisteravond toen de politie in Opsporing Verzocht foto's toonde van tien verdachten van de rellen op het fataal verlopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De jongen is aangehouden. Zijn leeftijd is nog niet vrijgegeven.

Het was de tweede keer dat de politie een serie foto's van relschoppers op tv liet zien. Naar aanleiding daarvan kwamen tot vanochtend elf tips binnen.

De foto's stonden al wel op interne politiesites. De beelden worden ook gepubliceerd op de website van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Volgens een woordvoerder volgen binnenkort nog meer foto's in opsporingsprogramma's en op de politiewebsite. Na de eerste publicatie van de foto's in het programma en op de website heeft de politie zeven van de tien getoonde verdachten aangehouden.

De politie heeft tot nog toe 23 vermeende relschoppers aangehouden. Maandag werd een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij meldde zich op het politiebureau. Alle relschoppers worden verdacht van openlijke geweldpleging. De 19-jarige Robby van der Leeden uit Rotterdam kwam bij de rellen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond. Ook vijf agenten gelden als verdachten.

Tiener verdacht van bestelen Lindsay Lohan

Een tiener die wordt verdacht van het plunderen van de villa's van de Amerikaanse actrices Lindsay Lohan en Audrina Patridge, is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. De jonge juwelendief zou aan de haal zijn gegaan met circa 170.000 dollar (ruim 113.000 euro) aan juwelen en kleding.

De 18-jarige Amerikaan kan tot zes jaar cel krijgen voor zijn rooftochten in het rijke Hollywood Hills-gebied van Los Angeles. De vermeende dief zou de villa van Lohan, bekend uit de film Mean Girls, in augustus hebben ontdaan van 128.000 dollar (ruim 85.000 euro) aan juwelen, accessoires en kleding. Het huis van Patridge werd in februari onder handen genomen. De hoofdrolspeelster van MTV-serie The Hills verloor toen 43.000 dollar (ongeveer 29.000 euro) aan vergelijkbare spullen. De actrices waren niet thuis tijdens de inbraken.

Tiener verdacht van bestelen Lindsay Lohan  (foto: ANP)

Spears schikt rechtszaak met paparazzo

Britney Spears heeft een rechtszaak afgekocht die was aangespannen door een paparazzo wiens voet in 2007 onder de banden van haar Mercedes terecht was gekomen. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Spears raakte de man na het verlaten van een medisch centrum. Volgens de paparazzo had de zangeres het bewust op zijn voet voorzien. Hij daagde haar daarop voor de rechter wegens geweldpleging en mishandeling.

Het is onbekend wat voor bedrag de popprinses moet ophoesten om onder de gang naar de rechter uit te komen, maar de man eiste aanvankelijk ruim 221.000 dollar (circa 133.000 euro). Nog geen tiende van dat bedrag dient om zijn medische kosten te dekken. De resterende 195.000 dollar (130.000 euro) valt onder de noemer "algemene schade".

De man was niet de enige paparazzo wiens voeten het in 2007 door toedoen van de zangeres moesten ontgelden. In hetzelfde jaar maakten de voeten van zowel een agent als een andere fotograaf kennis met de banden van Spears' auto.

Het ongeval bleek overigens goed nieuws te zijn voor een kinderrechtenorganisatie. Showbizzsite TMZ, de werkgever van de fotograaf, verkocht diens van een bandenspoor voorziene sok aan de hoogste bieder en doneerde de opbrengst aan het goede doel.

'Minder afwachten bij zwangerschappen'

Verloskundigen en gynaecologen in Nederland stellen zich te afwachtend op bij zwangerschappen waardoor onnodig baby's sterven. Dat zegt hoogleraar verloskunde Gerard Visser van het UMC Utrecht vandaag in de Volkskrant. "Het verloskundige systeem in Nederland is achterhaald. We vertrouwen er hier te veel op dat de natuur het wel oplost."

Eind dit jaar moet een stuurgroep onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid met aanbevelingen komen om sterfte onder baby's te verminderen. Nederland heeft de hoogste babysterfte van Europa. Volgens Visser moet bij zwangere vrouwen na 38 weken een inschatting worden gemaakt van de risico's. "Is alles goed dan afwachten, zijn er risicofactoren dan ingrijpen", vindt hij.

Opgave Wozniacki in Luxemburg, Clijsters door

Caroline Wozniacki heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg in haar partij tegen Anne Kremer moeten opgeven. De Deense, als eerste geplaatst, stond met 7-5 en 5-0 voor toen ze met een rugblessure de strijd moest staken.

Klim Clijsters plaatste zich wel voor de tweede ronde. De Belgische, die een pauze van vijf weken had genomen, versloeg de Amerikaanse Megann Shaughnessy met tweemaal 6-2.

De Jonge neemt Henrique mee naar Hertha BSC

Paulo Henrique heeft van de clubleiding van zijn werkgever sc Heerenveen een standje gekregen. De Braziliaanse aanvaller keerde twee dagen te laat terug uit BraziliŽ en miste daardoor het duel met PSV.

Heerenveen legde de zondaar een boete op. "Er is een pittig gesprek geweest en de club heeft een passende maatregel genomen", aldus trainer Jan de Jonge op de clubsite van Heerenveen. Henrique bood zijn excuses aan, maar kreeg desondanks een fikse boete opgelegd. De hoogte hiervan werd niet bekend gemaakt.

Henrique was in BraziliŽ vanwege het overlijden van zijn grootmoeder. "Natuurlijk was het geen probleem dat hij daarheen ging, maar als je langer dan afgesproken wegblijft, moet je dat wel met de club overleggen", vervolgt De Jonge.

De Braziliaan gaat wel gewoon mee naar Berlijn voor het Europa League-duel met Hertha BSC. "Ik ben heel erg principieel, maar het moet niet ten koste gaan van de club, want dan ben je dom bezig."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de krokodillentranen van Scheringa’s museumdirecteur.

Eerlijk gezegd snap ik al die commotie over het weghalen van de kunst uit het Scheringa-museum niet. De kunstcollectie diende als onderpand voor een hypotheek die ABN-AMRO had verstrekt voor de nieuwbouw van het museum. En zodra duidelijk is dat de hypotheeknemer niet meer kan betalen, is het duidelijk dat de hypotheekgever zijn onderpand terug wil hebben. Trouwens...

Middlesbrough stuurt Southgate de laan uit

Gareth Southgate is ontslagen als manager van Middlesbrough. De Engelse club, momenteel uitkomend in het Championship, verloor voorafgaand aan de zege op Derby County drie thuisduels.

Het bleek de reden voor het ontslag van Southgate. Kort na de 2-0 overwinning werd het nieuws naar buiten gebracht door de clubleiding.

Een opvolger is nog niet aangesteld. Middlesbrough speelt nog altijd mee in de bovenste regionen van het tweede Engelse profniveau. Southgate verloor echter het vertrouwen van de club door het desastreuze 5-0 verlies tegen West Bromwich Albion. Leicester City en Watford bleken daarna ook een maatje te groot.

"De moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb genomen", was de eerste reactie van voorzitter Steve Gibson op het digitale thuis van Boro. "Southgate was, onder zware omstandigheden, als speler en manager zeer waardevol voor ons."

FinanciŽle sector strooit weer met bonussen

Medewerkers in de Britse financiële sector strijken dit jaar naar verwachting 6,6 miljard euro op. Dit doen ze minder dan een jaar nadat het wereldwijde financiële systeem op instorten stond. Dit blijkt uit onderzoek gehouden door het Centre for Economics and Business Research (CEBR) die vandaag het rapport daarvan publiceerde.

Hoofd van het CEBR, Douglas McWilliams, wist te melden dat door een gebrek aan concurrentie op de markt de winsten van banken dit jaar scherp gestegen zijn. In september kwamen de leiders van de G20-landen nog tezamen en besloten om de excessieve bonussen aan banden proberen te leggen.

Timothy Geithner, minister van Financiën in Amerika, liet gisteren nog weten het 'ten diepste beledigend' voor het volk te vinden dat managers in de financiële sector weer massieve bonussen krijgen uitbetaald. Dit terwijl dezelfde sector natuurlijk pas zelf nog grote schade aanrichtte.

Helemaal krom gaat het er aan toe bij Goldman Sachs. In de kredietcrisis vroeg de Amerikaanse bank maar liefst 6,7 miljard euro aan overheidssteun. Nu die inmiddels zijn terugbetaald gaat men vrolijk terug tot de orde van de dag. De bank is van plan dit jaar een zelfs een record te vestigen. Meer dan 13,4 miljard euro aan bonussen zullen worden uitgekeerd.

Jankovic nog in de race om ticket Masters

Jelena Jankovic heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Moskou bereikt. De Servische titelverdedigster versloeg Jarsolava Sjvedova uit Kazachstan met 6-4, 5-7 en 6-1.

Met de winst nam Jankovic revanche op Sjvedova die haar in de tweede ronde van de US Open van dit jaar verrassend versloeg.

Jankovic heeft nog steeds uitzicht op de Masters in Doha van volgende week. Ze strijdt met de Russische Vera Zvonareva en de Poolse Agnieszka Radwanska om het laatste ticket.

Van Persie: "Leuk voor AZ"

Twee keer was hij dicht bij een goal, maar beide keren zag Robin van Persie dat zijn schot werd gekeerd door Sergio Romero. In blessuretijd bleken die gemiste kansen cruciaal toen AZ gisteren thuis in Alkmaar alsnog een gelijkspel haalde.

Flitsende camera’s, handtekeningenjagers en gewone voetballiefhebbers stonden voorafgaand aan het duel te wachten op de spelersbus van Arsenal. Wachten op een glimp van de Arsenal-sterren. Van Persie oogstte het meeste applaus toen hij uit de bus stapte. Ook toen hij twee uur later gewisseld werd in de tweede helft had het AZ-publiek een applaus voor hem over.

Op dat moment was hij al belangrijk geweest bij de 0-1 van Cesc Fabregas. "Een mooie aanval", vond Van Persie na afloop tegenover Goal.com. Toch was het niet genoeg. AZ maakte in blessuretijd gelijk (1-1). "Wij hebben een aardige pot neergelegd die we eigenlijk horen te winnen. Ik vond AZ het eerste kwartier, twintig minuten scherp spelen. Dat is niks nieuws, want dat doet elke tegenstander tegen ons. Daarna nemen wij het meestal over. Ik had het gevoel dat we dat vanavond ook deden, zonder daarbij spectaculair te voetballen."

"Dat we de goal op het laatste moment nog tegen krijgen is een beetje gelukkig voor AZ", vervolgde Van Persie, die wel vond dat het een goed uitgespeelde goal was. "Schaars bracht hem goed in, PellŤ won zijn duel en Mendes da Silva schiet 'm goed binnen. Maar een gelijkspel in een uitwedstrijd van de Champions League is niet slecht."

"Natuurlijk wilden wij wel winnen, maar ik ben niet ontevreden. Het is ook leuk voor AZ, die toch in een moeilijke periode zitten. Wij gaan niet dood van het gelijkspel; wij gaan gewoon door. Zij hebben het harder nodig dan wij", besloot Van Persie, alvorens hij door de perschef naar de spelersbus werd geroepen.

Film: Halloween II

De Halloween-serie is met haar acht delen (remakes niet meegerekend) misschien wel ťťn van de meest befaamde filmreeksen binnen het slasher-horror genre. Films binnen deze stroming bevatten doorgaans een misvormde psychopaat, uiteraard vergezeld met een karakteristiek wapen, die er bijzonder veel voldoening uit haalt een groot aantal mensen op lugubere wijze van het leven te beroven. Als kers op de taart vindt dit uiteraard met een minimale opgaaf van redenen plaats. Te veel diepgang zal immers enkel afbreuk doen aan de kracht van dit genre. Recentelijk heeft niemand minder dan Rob Zombie de ondankbare taak op zich genomen om de oorsprong van de Halloween serie nieuw leven in te blazen. Dit begon in 2007 toen van zijn hand een reÔncarnatie van het originele eerste deel in de bioscoop verscheen. Over deze film waren de critici nog gematigd positief. Hoewel de remake geenszins de kwaliteit van het origineel wist te evenaren, was de film toch zeker een smakelijke slasher. Inmiddels is het alweer tijd voor Zombies tweede bijdrage aan de Halloween-reeks, getiteld Halloween II.


CD: The xx - xx

"We worden wel eens vergeleken met de goths in South Park. Daar kan ik wel mee leven. Ik heb altijd zwarte kleren gedragen. Maar we zien het zeker niet als een uniform. Ik voel me er gewoon gemakkelijk bij." Aldus Oliver Sims en Romy Madley Croft in een interview met 3voor12. Als prettig contrast met het stemmige zwart heeft Madley Croft een button met een schildpad op haar jasje. "Van mijn driejarige nichtje", lacht ze. "We zijn vorige week naar het London Aquarium geweest."

Ballonjongen is er spuugziek van

Vorige week hield de familie Heene de wereld eventjes in zijn greep. De familie houdt zich graag bezig met amateurwetenschap. Zo bouwt de vader graag aluminium heliumballonen om atmosferische gegevens te verzamelen. Het jonge gezinslid Falcon leek het wel leuk om in het mandje daarvan te kruipen en koos het luchtruim. Dat is tenminste waar de kijker vanuit ging. Een helikopter volgde de ballon en bracht een live-stream uit op het internet nadat een ouder broertje beweerde Falcon hebben te zien wegvliegen.

Er werden talloze hulpdiensten ingezet. Uiteindelijk allemaal voor niets, want de ballon bleek na te zijn neergestreken op een akker leeg te zijn. Geen Falcon! Later werd de kleine avonturier dan toch gevonden. Hij verschuilde zich op zolder in een kartonnen doos omdat hij bang was dat zijn ouders boos zouden zijn dat hij de ballon had opgelaten.

De familie Heene wekt de schijn alleen een beetje tegen zich. Dit kwam voornamelijk door het antwoord dat de kleine in een interview gaf op de vraag waarom hij niet reageerde op het geroep van zijn ouders. "Jullie zeiden toch dat dit voor de show was?", bracht het ventje eruit. De ouders die nerveus met hun handen over hun knieën wreven wekte de argwaan van menigeen.

De familie is niet onbekend met aandacht van de media. Eerder deden ze al mee aan een televisieprogramma waarbij de moeders van twee gezinnen voor een korte periode van gezin wisselden. Men vraagt zich daarom af of dit allemaal niet een stunt is om weer op televisie te komen.

Ditmaal heeft de familie weer een televisieblunder op hun naam gezet. De jonge Falcon is zelf namelijk spuugziek van al die media-aandacht. In het zoveelste live-interview, dit maal gehouden door Diane Sawyer van de NBC, wordt het de kleine teveel. Hij trekt een beetje bleek weg en moet overgeven. Dit alles voor het oog van de camera terwijl papa Heene vrijwel ongegeneerd verder gaat om zich vrij te pleiten van de beschuldigingen dat het zou gaan om aandachttrekkerij. Zit het hem zo diep dat hij gewoon doorgaat en het interview niet stopt? Of zou het zijn... 'the show must go on'?

 The show must go on...

Wereldwijd miljoen kinderen in gevangenissen

Onder de tien miljoen mensen die wereldwijd in gevangenissen zitten, bevinden zich één miljoen kinderen. De meeste gedetineerden worden onder onaanvaardbare omstandigheden opgesloten, die afbreuk doen aan de menselijke waardigheid.

Dit zei de speciale VN-rapporteur, Manfred Nowak, inzake marteling en andere vormen van gruwelijke en onmenselijke behandeling en bestraffing, gisteren tegen de pers in New York.

De Oostenrijkse jurist heeft het afgelopen jaar tientallen VN-lidstaten bezocht en er deels schrijnende toestanden aangetroffen. Zo heeft de Nigeriaanse politie een 'martelkamer' waar verdachten in hun benen worden geschoten en vervolgens zonder medische verzorging zwaar gewond worden achtergelaten.

In Indonesië en Paraguay krijgen gedetineerden soms niet eens eten. Ook wordt hen soms gevraagd dagelijks een bedrag te betalen voor het 'verblijf' in hun cel.

(foto: ANP)

Hij is weg

Want opeens zie ik hem niet meer. Al ruim twee weken lang mis ik hem. In het begin viel me dit niet op, maar na een week besef je ineens dat je hem niet gezien hebt. Dus let je de volgende week extra op. Weer niet gezien. Ik vraag me af of er iets met hem gebeurd is. Wie weet is hij thuis wel gevallen of heeft hij een beroerte gekregen en kan hij geen hulp halen. Aangezien ik hem altijd alleen heb gezien ga ik er, misschien geheel ten onrechte, van uit dat hij ook alleen woont.

Viva400 knipoog naar de Quote500

De BNN-presentatrices Sophie Hilbrand en Zarayda Groenhart staan in de Viva400, samen met de actrices Georgina Verbaan, Eva van de Wijdeven, Katja Schuurman, Eva Van Der Gucht, Rifka Lodeizen en Halina Reijn.

Staatssecretaris Sharon Dijksma neemt donderdag in Amsterdam de nieuwe Viva in ontvangst met daarin de lijst van de vierhonderd meest succesvolle vrouwen van Nederland. Dit maakte een woordvoerster van Sanoma Uitgevers dinsdag bekend.

Andere bekende Nederlanders op de lijst zijn 3FM-dj Claudia de Breij, politica Fatima Elatik, model Yfke Sturm, cabaretier Sara Kroos en de presentatrices Regina Romeijn en Froukje Jansen. De Viva400 is een knipoog naar de Quote 500; alleen wordt er bij de vrouwenlijst niet alleen gekeken naar inkomen en is er geen volgorde, omdat het om onvergelijkbare prestaties gaat.

70.000 fans willen Borsato zien

"Een maand geleden dacht ik; laat ik Marco maar eens een sms'je sturen. Borrel? Het werd een hele nacht zuipen en nu staan we hier met allemaal vrienden op het podium. Maar de trouwste vrienden zijn jullie!" Met die woorden trapte Paul de Leeuw gisteren het eerste van de twee Borsato & Friends-concerten in het Gelredome in Arnhem af.

Om de optredens van Diana Ross afgelopen weekeinde te kunnen betalen na het faillissement van zijn Entertainment Group trommelde Borsato al zijn muzikale vrienden op voor twee concerten in het Vitesse-station.

Naast De Leeuw werken ook onder anderen Jan Smit, Guus Meeuwis, Do, Yes-R en VanVelzen kosteloos mee aan het reddingsplan. De artiesten brengen hun grootste hits samen met de band van Borsato. Bijna 70.000 mensen kochten een kaartje.

Nog 46 zetels voor coalitie in peiling

Het vertrouwen in de regeringspartijen is opnieuw afgenomen. De coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie zou nog maar 46 zetels halen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

De PvdA bereikt met vijftien zetels een nieuw dieptepunt. De partij bezet in het echt nog 33 plekken in de Tweede Kamer. Het CDA zou 23 zetels halen (nu 41), de ChristenUnie acht (nu zes). De PVV blijft met 31 virtuele zetels de grootste partij, gevolgd door D66 met 25 stuks. Het verlies van de PvdA komt niet ten goede aan de SP. Deze partij zakt ook in de peiling. Alexander Pechtold (D66) blijft de best gewaardeerde fractievoorzitter met een score van 6,4. Mariëtte Hamer van de PvdA zakt meer dan een half punt; van een 5,3 naar een 4,7.

Lees ook onze columnserie Plat Haags!

Moordhoofdstad Mexico breekt record

In de Mexicaanse 'drugsstad' Ciudad Jerez is een luguber record gevestigd. Sinds begin dit jaar vielen daar al 2000 doden door geweld dat meestal met de illegale drugshandel te maken had.

Het afgelopen jaar kwamen in Ciudad Jerez 1653 mensen om door geweld, waardoor het toen al de gewelddadigste stad van Mexico was. De stad van 1,3 miljoen inwoners ligt tegen de grens met de Verenigde Staten en is daardoor aantrekkelijk voor drugssmokkelaars.

Sinds eind 2006 een omvangrijke militaire operatie tegen drugsbendes begon, kwamen in heel Mexico ongeveer 14.000 mensen door 'drugsgeweld' om het leven. Ondanks de stationering van 8500 manschappen in Ciudad Juarez, is het leger er klaarblijkelijk nog steeds niet in geslaagd het geweld in te dammen.

Pech voor Duitse fans Robbie Williams

Pech voor fans van Robbie Williams in het West-Duitse Düsseldorf. Zij hoopten gisteravond het comebackconcert van de Brit in Londen live te kunnen volgen in een bioscoop. Maar wegens technische problemen kon het satellietsignaal niet worden opgevangen.

Alle 1700 belangstellenden in vier zalen moesten onverrichter zake naar huis. De bioscoopexploitant kondigde aan de entree van 20 euro en de reiskosten terug te betalen. Net als in 36 andere Duitse steden waren de voorstellingen in Düsseldorf uitverkocht. Robbie Williams trad dinsdagavond voor de eerste keer in drie jaar weer op.

Guantanamo-gevangenen naar VS

Buitenlandse terreurverdachten in het Amerikaanse gevangenenkamp Guantanamo Bay op Cuba mogen uitsluitend naar de Verenigde Staten worden overgebracht voor een eventueel proces in Amerikaanse rechtbanken. De Amerikaanse Senaat stemde in met de nieuwe wet, die nu door president Barack Obama kan worden ondertekend.

Het Huis van Afgevaardigden van het parlement stemde vorige week al in met de maatregel. Met de instemming van het Congres is weer een obstakel uit de weg geruimd voor de Amerikaanse regering, die het kamp in januari leeg wil hebben.

De Democraat Obama kondigde bij zijn aantreden begin dit jaar aan dat hij het internationaal omstreden Guantanamo binnen een jaar wil sluiten. Hij moet dan wel een oplossing vinden voor de ruim tweehonderd gevangenen.

Need for Speed: Nitro in beeld

Electronic Arts heeft naast Need for Speed: Shift nog een Need for Speed in de planning staan. Het gaat ditmaal om Need for Speed: Nitro voor de Nintendo Wii en de DS.

Nitro is in tegenstelling tot Shift een racer die volledig gericht is als arcade racer dus zal je weinig realistische dingen in de game tegenkomen. Nu is er een trailer uitgebracht waarin je dure bolides ziet racen in Rio de Janeiro. In de trailer zal je onder andere de Nissan 370z en de Lamborghini Gallardo voorbij zien scheuren.

Hier de trailer:

Tennissers opgepakt vanwege seks

In Stockholm zijn twee professionele tennissers opgepakt op verdenking van het overtreden van de Zweedse prostitutiewet. De tennissers, die staan ingeschreven voor het ATP-toernooi Stockholm Open, werden aangehouden toen zij samen met prostituees naar hun hotel gingen. In Zweden is betalen voor seks strafbaar.

De twee verdachte tennissers komen niet uit Zweden. Volgens geruchten is de Italiaan Simone Bolelli een van hen. Hij heeft zich teruggetrokken voor het toernooi, om persoonlijke redenen.

De organisatie van het toernooi geeft geen commentaar op het vooral. "Dat zou ongepast zijn," stelt woordvoerder Pelle Hjertquist.

Met dank aan crv voor de submit.

Een goed gesprek met Heinrich de spelcomputer


Interactie is iets moois, zeker wanneer de spelcomputer bijvoorbeeld mijn bewegingen of commando´s begrijpt en dat omzet in gameplay. Zodoende, lijkt het me geweldig in de hoogste vorm van interactie, dus zonder controller, een game te beleven. Dan wil ik dat de held op het beeldscherm precies doet wat ik ook doe. Ik zie het voor me, door een precies juist getimede sprong ontloop ik net een explosie, rollend over de kamervloer begeef ik me in het midden van de strijd, terwijl ik met een soort Kung-Fu kick een klein meisje in een rolstoel red van een alien met een geweer. DAT is interactie die ik wil.

Maar waar ik niet op zit te wachten, is interactie waarbij ik een geforceerd gesprek heb met een soort uit de kluiten gewassen Tamagotchi.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
©FOK.nl e.a.