Van Persie: "Leuk voor AZ"

Twee keer was hij dicht bij een goal, maar beide keren zag Robin van Persie dat zijn schot werd gekeerd door Sergio Romero. In blessuretijd bleken die gemiste kansen cruciaal toen AZ gisteren thuis in Alkmaar alsnog een gelijkspel haalde.

Flitsende camera’s, handtekeningenjagers en gewone voetballiefhebbers stonden voorafgaand aan het duel te wachten op de spelersbus van Arsenal. Wachten op een glimp van de Arsenal-sterren. Van Persie oogstte het meeste applaus toen hij uit de bus stapte. Ook toen hij twee uur later gewisseld werd in de tweede helft had het AZ-publiek een applaus voor hem over.

Op dat moment was hij al belangrijk geweest bij de 0-1 van Cesc Fabregas. "Een mooie aanval", vond Van Persie na afloop tegenover Goal.com. Toch was het niet genoeg. AZ maakte in blessuretijd gelijk (1-1). "Wij hebben een aardige pot neergelegd die we eigenlijk horen te winnen. Ik vond AZ het eerste kwartier, twintig minuten scherp spelen. Dat is niks nieuws, want dat doet elke tegenstander tegen ons. Daarna nemen wij het meestal over. Ik had het gevoel dat we dat vanavond ook deden, zonder daarbij spectaculair te voetballen."

"Dat we de goal op het laatste moment nog tegen krijgen is een beetje gelukkig voor AZ", vervolgde Van Persie, die wel vond dat het een goed uitgespeelde goal was. "Schaars bracht hem goed in, Pellè won zijn duel en Mendes da Silva schiet 'm goed binnen. Maar een gelijkspel in een uitwedstrijd van de Champions League is niet slecht."

"Natuurlijk wilden wij wel winnen, maar ik ben niet ontevreden. Het is ook leuk voor AZ, die toch in een moeilijke periode zitten. Wij gaan niet dood van het gelijkspel; wij gaan gewoon door. Zij hebben het harder nodig dan wij", besloot Van Persie, alvorens hij door de perschef naar de spelersbus werd geroepen.