Koeman: "Dit moet vertrouwen geven"

Olga Kroeders
Door een laat doelpunt van David Mendes da Silva mocht AZ gisteren na negentig minuten voetbal tegen Arsenal één punt op het conto bijschrijven. AZ-trainer Ronald Koeman was na afloop vanzelfsprekend content met de puntendeling.

"Dit moet vertrouwen geven", glimlachte coach Ronald Koeman. Dat vertrouwen was de laatste weken ver te zoeken. Mede door de DSB-affaire is het zeer onrustig in Alkmaar en omstreken. Koeman was na het duel met Arsenal logischerwijs zowel blij met het spel als het resultaat.

"Dit was een fantastische wedstrijd. De spelers hebben alles gegeven, waren heel geconcentreerd. Ik ben erg blij met de manier waarop we gespeeld hebben. Het gelijkspel deed recht aan de verhoudingen op het veld", aldus de coach tegenover de aanwezige media in Alkmaar.

Wat Koeman zag, sprak echter niet allemaal tot de verbeelding. Centrale verdediger Niklas Moisander ging bij de openingstreffer van The Gunners stevig in de fout. "Het gaat mis bij een aanname, dat kan natuurlijk niet op dit niveau. Zij gokken daar juist op. Op dit niveau moeten we daar veel vaster in zijn, dat is kwaliteit."