Backpackers hebben 3 keer zo veel seks

Wie graag eens flink de bloemetjes wil buitenzetten, doet er verstandig aan een rugzak aan te schaffen. Uit een onderzoek is gebleken dat (Britse) toeristen die met een rugzak door Australië reizen, drie keer zoveel seks hebben.

Het maandblad 'Sexually Transmitted Infections' heeft voor hun oktobernummer meer dan duizend backpackers in Sydney en omgeving ondervraagd naar hun seksavonturen tijdens de tocht. Uit het onderzoek is gebleken dat Britse rugzaktoeristen tijdens de reis drie keer zoveel bedpartners hebben als thuis. Zelfs als zij geen vrijgezel zijn is dit het geval.

Van de vrijgezelle backpackers met diverse bedpartners gaf zo'n 41 procent toe niet altijd een condoom te hebben gebruikt. Bijna een kwart van de rugzaktoeristen heeft zelfs onbeschermde seks gehad met meerdere bedpartners.

Australië wordt jaarlijks overspoeld door Britse toeristen. Van de ongeveer 700.000 Britten bestaat de overgrote meerderheid uit backpackers. Zij blijven maximaal een jaar op het continent en nemen klusjes aan om de reis te bekostigen.

Het zijn overigens niet alleen vrijgezelle rugzaktoeristen die meerdere bedpartners hebben. Ze blijken monogamie niet altijd even serieus te nemen. Een kleine twintig procent van de backpackers met een vaste relatie, heeft tijdens de reis seks met meerdere bedpartners.


Bert Visscher vindt een rugzak helemaal niks