'Leen van Frisia is besmet'

De merknamen die vallen onder DSB zijn zwaar beschadigd en besmet. Dat maakt het voor de curatoren extreem lastig om ze voor een goede prijs op de markt te verkopen. Dat zei merkenexpert Paul Moers van het bureau High Value vandaag.

Moers: "DSB Bank als merknaam is onherstelbaar beschadigd. Van Frisia en Becam weet misschien niet iedereen dat deze onderdeel zijn van DSB. Maar grote Nederlandse banken zullen huiverig zijn om deze over te nemen. Misschien kun je denken aan een partij als Afab die belangstelling heeft." Afab is een financieel dienstverlener in handen van ondernemer Maasbert Schouten.

Het beschadigde imago van de bank van Dirk Scheringa stelt curatoren voor een grote uitdaging, aldus Moers: "Die merken gaan zeker niet weg voor de hoofdprijs. Eerder zal er door een koper een korting worden gevraagd. Als er 70 procent van de prijs voor wordt betaald, zou dat mooi zijn, schat ik."

Behalve Frisia Financieringen, Becam, Postkrediet en Lenen.nl zijn er meer dan honderd andere merken onder welke DSB opereerde.

Bijna alle DSB-merken op een rij