Ketelbrug nog een keertje open

Jeroen (Rahl)
Rijkswaterstaat opent zondag om 08.15 uur nogmaals de Ketelbrug om schepen te laten passeren die niet onder de brug door kunnen varen. Daarna wordt de brug weer vergrendeld. Dat heeft Rijkswaterstaat vandaag laten weten.

De klep van de Ketelbrug in de richting van Emmeloord kwam begin deze maand spontaan omhoog. Daardoor ontstonden er op de snelweg A6 ongevallen waarbij drie personen gewond raakten. Sindsdien is de brug vergrendeld en één keer open geweest voor het scheepvaartverkeer.

Rijkswaterstaat neemt wederom extra maatregelen om de brug tijdelijk te openen. Zo wordt er onder meer extra personeel en materieel ingezet op de weg, op de brug en op het water om de opening in goede banen te leiden. Het wegverkeer wordt tijdens de bijzondere opening omgeleid.

Rijkswaterstaat roept schippers die zondag onder de brug door willen varen op om dit telefonisch te melden bij de Centrale Meldpost IJsselmeergebied. Zo kan een inschatting worden gemaakt hoeveel tijd de opening in beslag neemt en kan de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk worden beperkt.

Ketelbrug weer eenmalig open  (foto: ANP)