Jochie van 11 nu al zware crimineel

De politie van de Australische staat Victoria heeft de handen meer dan vol aan een elfjarige jongen. Het ventje moest vandaag voorkomen wegens twintig misdrijven, waaronder inbraak, autodiefstal en vandalisme.

Het was echter niet de eerste keer dat het jochie moest voorkomen. Al sinds zijn zevende is het mannetje bezig zijn strafblad te vullen. Ondanks dat hij nog te jong is om naar de middelbare school te gaan, bezorgt hij de politie al jarenlang overuren.

Het crimineeltje maakt gebruik van valse namen, heeft criminele truukjes geleerd van oudere jongens en is aan de drugs. Het ventje gaat niet naar school, maar zwerft kettingrokend over straat, onder invloed van speed en drank.

Ondanks dat zijn criminele leven al het vijfde jaar ingaat, maakt de politie zich de laatste twee jaar echt zorgen om het elfjarige kereltje. In slechts twee jaar tijd is hij al 35 keer in aanraking geweest met de politie, voor steeds zwaardere misdrijven. Hij was echter verdomd goed op de hoogte van zijn rechten en wist dat ze hem vanwege zijn leeftijd niets konden maken.

Nu is hij echter oud genoeg om daadwerkelijk te kunnen worden berecht. Hij wordt onder meer verdacht van gewapende overvallen, drugsdelicten, rijden zonder rijbewijs en aanvallen van de politie. De politie is nu bang dat het nog erger wordt, en de tiener iemand ernstig verwondt of zelfs vermoordt.

De jongen krijgt nog een laatste kans. Hij is nu in een pleeggezin geplaatst, dat hem 24 uur per dag streng in de gaten houdt. Zijn pleegouders zijn speciaal getraind om het leven van dergelijke rotjochies weer op de rails te krijgen.