Ballonjongen is er spuugziek van

Vorige week hield de familie Heene de wereld eventjes in zijn greep. De familie houdt zich graag bezig met amateurwetenschap. Zo bouwt de vader graag aluminium heliumballonen om atmosferische gegevens te verzamelen. Het jonge gezinslid Falcon leek het wel leuk om in het mandje daarvan te kruipen en koos het luchtruim. Dat is tenminste waar de kijker vanuit ging. Een helikopter volgde de ballon en bracht een live-stream uit op het internet nadat een ouder broertje beweerde Falcon hebben te zien wegvliegen.

Er werden talloze hulpdiensten ingezet. Uiteindelijk allemaal voor niets, want de ballon bleek na te zijn neergestreken op een akker leeg te zijn. Geen Falcon! Later werd de kleine avonturier dan toch gevonden. Hij verschuilde zich op zolder in een kartonnen doos omdat hij bang was dat zijn ouders boos zouden zijn dat hij de ballon had opgelaten.

De familie Heene wekt de schijn alleen een beetje tegen zich. Dit kwam voornamelijk door het antwoord dat de kleine in een interview gaf op de vraag waarom hij niet reageerde op het geroep van zijn ouders. "Jullie zeiden toch dat dit voor de show was?", bracht het ventje eruit. De ouders die nerveus met hun handen over hun knieën wreven wekte de argwaan van menigeen.

De familie is niet onbekend met aandacht van de media. Eerder deden ze al mee aan een televisieprogramma waarbij de moeders van twee gezinnen voor een korte periode van gezin wisselden. Men vraagt zich daarom af of dit allemaal niet een stunt is om weer op televisie te komen.

Ditmaal heeft de familie weer een televisieblunder op hun naam gezet. De jonge Falcon is zelf namelijk spuugziek van al die media-aandacht. In het zoveelste live-interview, dit maal gehouden door Diane Sawyer van de NBC, wordt het de kleine teveel. Hij trekt een beetje bleek weg en moet overgeven. Dit alles voor het oog van de camera terwijl papa Heene vrijwel ongegeneerd verder gaat om zich vrij te pleiten van de beschuldigingen dat het zou gaan om aandachttrekkerij. Zit het hem zo diep dat hij gewoon doorgaat en het interview niet stopt? Of zou het zijn... 'the show must go on'?

 The show must go on...