Ronaldo dichtbij nieuw contract

Corinthians is van plan om zeer binnenkort aanvaller Ronaldo een voorstel te doen voor een contractverlenging. De spelers zelf zou ook graag willen blijven bij de Braziliaanse club en zou geen negatief antwoord geven aan 'zijn' club.

"Ik ben een Corinthians-man voor het leven", zegt de Braziliaan woensdag tegen Marca. "Dit verhaal blijft duren", vervolgt de spits. "Het was altijd een droom om mijn carrière af te sluiten bij Flamengo, maar dat is nu een gepasseerd station." Het WK van 2010 in Zuid-Afrika zit nog steeds in het achterhoofd van Ronaldo. Wel beseft hij dat het moeilijk word om zich in dat goed draaiende team te spelen. "Brazilië heeft het goed gedaan in de kwalificatiereeks voor het WK. Dat is nooit gemakkelijk. Petje af voor Dunga", aldus El Gordo.

Ronaldo is een oude bekende van de Eredivisie. Hij speelde in de periode tussen 1994 en 1996 bij PSV, daarvoor was hij nog actief bij Cruzeiro in zijn vaderland. Ook stond de 33-jarige international bij FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan op de loonlijst.