Jihadist wilde winkelcentrum VS aanvallen

Redactie
De Amerikaanse justitie heeft vandaag een 27-jarige terreurverdachte uit de staat Massachusetts aangehouden. Hij zou onder meer een winkelcentrum hebben willen aanvallen. Volgens lokale media is Tarek Mehanna uit Boston ook al in januari aangeklaagd omdat hij valse verklaringen had afgelegd tegen de FBI.

Volgens justitie voerde Mehanna met enkele andere samenzweerders verscheidene gesprekken over het lukraak schieten op het publiek van een winkelcentrum. Ze bespraken de logistiek van de aanval, de wapens die nodig zouden zijn en de mogelijkheid om het vuur te openen op hulpverleners. Het plan werd uiteindelijk opgegeven omdat ze de wapens niet konden bemachtigen.

Mehanna wordt beschuldigd van samenzwering om materiële hulp te verlenen aan terroristen, samenzwering om mensen in het buitenland te vermoorden en het zoeken van terroristische training in het Midden-Oosten. Ze wilden een heilige oorlog voeren tegen Amerikaanse belangen onder meer in Irak. Er zijn volgens justitie nog zeker twee mensen bij deze zaak betrokken, die speelde tussen 2001 en mei 2008.