Spears schikt rechtszaak met paparazzo

static
Britney Spears heeft een rechtszaak afgekocht die was aangespannen door een paparazzo wiens voet in 2007 onder de banden van haar Mercedes terecht was gekomen. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Spears raakte de man na het verlaten van een medisch centrum. Volgens de paparazzo had de zangeres het bewust op zijn voet voorzien. Hij daagde haar daarop voor de rechter wegens geweldpleging en mishandeling.

Het is onbekend wat voor bedrag de popprinses moet ophoesten om onder de gang naar de rechter uit te komen, maar de man eiste aanvankelijk ruim 221.000 dollar (circa 133.000 euro). Nog geen tiende van dat bedrag dient om zijn medische kosten te dekken. De resterende 195.000 dollar (130.000 euro) valt onder de noemer "algemene schade".

De man was niet de enige paparazzo wiens voeten het in 2007 door toedoen van de zangeres moesten ontgelden. In hetzelfde jaar maakten de voeten van zowel een agent als een andere fotograaf kennis met de banden van Spears' auto.

Het ongeval bleek overigens goed nieuws te zijn voor een kinderrechtenorganisatie. Showbizzsite TMZ, de werkgever van de fotograaf, verkocht diens van een bandenspoor voorziene sok aan de hoogste bieder en doneerde de opbrengst aan het goede doel.