Sacha de Boer heeft mooiste stem

Presentatrice Sacha de Boer van het NOS Journaal heeft de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland, gevolgd door haar eigen man Rick Nieman (RTL Nieuws) en sportpresentator Humberto Tan. Dit blijkt uit onderzoek onder zeshonderd Nederlanders in opdracht van Specsavers Audiciens. Wendy van Dijk werd derde, maakte het hoortoestellenbedrijf vandaag bekend.

De respondenten luisterden tijdens het onderzoek naar elf geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders. De stem van Sacha de Boer werd vaak als zakelijk, maar ook als prettig rustig en duidelijk ervaren. Rick Nieman heeft een heel warm stemgeluid, dat eveneens hoog wordt gewaardeerd. De stem van Tan klinkt volgens het onderzoek enthousiast en die van Wendy van Dijk vriendelijk en vaak ook meelevend.

Op de vierde plaats eindigden actrice Carice van Houten, Radio 2-presentator Frits Spits en RTL-presentator Robert ten Brink. Spits scoorde vooral onder veertigplussers, mogelijk omdat de jongeren volgens de onderzoekers in mindere mate met de KRO-presentator zijn opgegroeid.

Journaalpresentator Philip Freriks eindigde op de zesde plaats, tussen zanger Marco Borsato en zangeres Ilse DeLange in. Radio-dj Edwin Evers van Radio 538 staat op de achtste plaats.