Gijzeling in Frans Lidl-filiaal

In de buurt van Parijs zijn bewapende mannen vanochtend een Lidl-filiaal binnengestormd en houden daar drie gijzelaars vast. Drie andere gegijzelden zijn inmiddels vrijgelaten, zo stelt Sebastien Bailly, korpschef van de politie in Sevran.

De politie heeft de buitenwijk Sevran, ten noorden van Parijs afgezet en zelfs een helikopter ingezet.

Tegen de televisiezender RTL laat burgemeester Stephane Gatignon weten dat de gijzeling in volle gang is en de politie alles op alles zet om de gijzelaars veilig naar buiten te krijgen.

UPDATE 11:46

Een vierde gijzelaar zou vrijgelaten zijn. Wat de bedoelingen van de gijzelnemers zijn is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een vooraf geplande overval en zijn ze door de politie betrapt, waarop ze zes mensen wisten te gijzelen

UPDATE 12:07

De Franse krant le Parisien laat weten dat op dit moment  de gijzeling ten einde is. Alle zes gijzelaars zijn vrijgelaten en één dader is opgepakt. Een zevende 'vrijgelaten gijzelaar' wordt verdacht van medeplichtigheid. De politie had een speciaal interventieteam ingezet. De overval werd ingeleid door een rookbom en de daders waren gewapend met een wapen van het type Beretta. De gijzelaars waren allen medewerkers van de Lidl.