Bloggen over God

Mensen met belangstelling voor God die daarover op een weblog willen schrijven, kunnen sinds een paar dagen terecht op www.god-blog.nl. Een vriendengroep uit Groningen heeft een site opgezet waar iedereen die dat wil een gratis weblog kan aanmaken met het geloof als thema.

Volgens de initiatiefnemers moet god-blog.nl een platform worden voor gelovigen en zoekenden met ruimte voor discussies en verschillende visies. De site is gericht op het christelijk geloof, maar mensen met een andere overtuiging zijn ook welkom om een weblog aan te maken. "Er is weinig ruimte voor gelovigen op internet," aldus een woordvoerder van God-blog. "Wij willen juist wel die speciale plek creëren waar mensen die iets met God hebben, zich thuisvoelen."

Behalve een eigen domeinnaam krijgen gebruikers op de site 30MB uploadruimte en keuze uit meer dan vijftien soorten vormgeving om hun blogs te personaliseren. De bijdragen worden gecontroleerd op godlasterende en kwetsende inhoud. "Het moet wel voor iedereen leuk blijven." Inmiddels hebben zich meer dan zeventig gelovige bloggers aangemeld. Vanavond gaat de internationale versie van de site online: www.god-blog.com.