Nieuwe naam en opzet voor bijbeltest op tv

Het jaarlijkse tv-programma de Nationale Bijbeltest van de NCRV en de EO gaat verder onder de naam De Grote Bijbelquiz. Ook de opzet van de test, waarvan de zesde editie dinsdag (20.50 uur) wordt uitgezonden op Nederland 2, is anders dan voorgaande jaren. Dit maakten beide omroepen vandaag bekend.

Waren het vorig jaar zeelieden, doodgravers, kickboksers en corpsballen die het opnamen tegen een aantal BN'ers, dit jaar kiezen de omroepen ervoor om mensen uit verschillende regio's van het land te testen op hun bijbelkennis. Zit de meeste kennis bij de bewoners van de 'biblebelt' of bij de katholieken onder de rivieren? Zij nemen het op tegen noorderlingen en kandidaten uit de Randstad.

De presentatie van de vernieuwde quiz vanuit de Grote Kerk in Den Haag is in handen van Bert van Leeuwen en Jacobine Geel. De Grote Bijbelquiz is mede tot stand gekomen met het Nederlands Bijbelgenootschap en wordt uitgezonden tijdens de jaarlijkse Bijbel10daagse. Deze loopt dit jaar van 23 oktober tot en met 1 november.