Geen Formule 1-debuut voor Loeb

Sébastien Loeb zal niet voor Scuderia Toro Rosso de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizeon in Abu Dhabi rijden. Een woordvoerder van het rallyteam van Citroën waar de meervoudig wereldkampioen voor rijdt zei dat de Fransman niet beschikt over de benodigde superlicentie.

Loeb testte afgelopen winter een bolide van Red Bull Racing en maakte daarin indruk. Enkele weken geleden stapte hij in een GP2-auto, maar kon toen niet meekomen met de rest van het veld. De Fransman zei dat hij dinsdag duidelijkheid wilde hebben over de superlicentie en dat is er niet gekomen. Daarom zal hij niet in Abu Dhabi in de Formule 1 rijden.

De Franse media reageert sceptisch op het verhaal van de rallykampioen. Zij stellen dat Loeb geen stoeltje is aangeboden voor Abu Dhabi of dat hij er vanaf heeft gezien om imagoverlies te voorkomen. Voormalig wereldkampioen Alain Prost vindt het verstandig dat Loeb niet racet. "Autosportfans waren benieuwd om te zien hoe Sebastien het zou doen, maar gezond verstand overwint. Sebastien is een groot kampioen en het zou zonde zijn om dat imago te verspelen. De twee disciplines verschillen enorm," meldt Prost aan Europe 1.