Apple komt met knoploze muis

Apple heeft een aantal van hun productlijnen van een nieuwe touch voorzien. Onder andere de MacBook en de Mighty Mouse, die vanaf nu Magic Mouse heet.

De Magic Mouse heeft geen knoppen meer. De bovenkant van de muis is nu een multi-touch oppervlak, wat een breed scala aan mogelijkheden biedt. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om te scrollen door de scroll-beweging te maken op het touch-oppervlak, van links naar rechts laat je bladeren door pagina’s en je kan zoomen. Nieuw muis van Apple: geen knoppen

Ook de MacBook heeft een opvallende verandering ondergaan. Waar de hardware vrijwel gelijk blijft aan de vorige MacBook (de enige verandering is een LED-scherm en een glazen multi-touch pad) bestaat het uiterlijk nu uit één stuk plastic. Ook telt de laptop wat minder kilo’s en is hij wat dunner dan zijn illustere voorganger.

Tot slot zijn de ook iMacs en Mac Mini’s vernieuwd. De iMac-lijn krijgt een model met 27 inch groot scherm dat een resolutie hoger dan full-HD zal bieden en de Mac Minis zijn verzien van snellere processoren. Tevens is er een Mac Mini beschikbaar gemaakt met twee 500GB harde schijven die dienst kunnen doen als server.