Atouba gestraft door Jol

Michel (methodmich)
Thimothée Atouba is door Martin Jol buiten de wedstrijdselectie voor de ontmoeting met Dinamo Zagreb gelaten. Bovendien kreeg de linksback uit Kameroen een boete. Atouba meldde zich maandag te laat bij Jong Ajax.

Atouba had moeten spelen met de Amsterdamse beloften, die in actie kwamen tegen Jong PSV. De Kameroener kwam echter te laat aan en bleef daardoor aan de kant. Bovendien besloot Jol hem te straffen.

"Het scheen allemaal een misverstand te zijn", zei de trainer tegen het ANP. "Hij komt uit Afrika en daar spreken ze Frans maar ook wel Engels. In Nederland is half vier gewoon half vier. In het Engels is 'half four' ook wel eens half vijf. We hebben hem toch maar een boete gegeven. Hij zit nu ook niet bij de selectie. We hebben behoefte aan spelers die serieus met hun vak bezig zijn. Hij had wel bij de selectie gezeten als hij gewoon op tijd was geweest.

Atouba maakt sinds zijn komst naar Amsterdam afgelopen zomer weinig indruk. De transfervrije verdediger kwam pas één keer in actie in de competitie en kon ook in de Europese duels die hij speelde niet overtuigen.