[SF] Voorlopige kalender 2010 bekend

De organisatie van de Superleague Formula heeft een voorlopige racekalender voor 2010 bekendgemaakt. Opvallend aan deze twaalf evenementen tellende kalender is dat de coureurs ook Nederland aan gaan doen. Assen zal op 15 en 16 mei gastheer zijn van het evenement.

Opvallend aan de voorlopige datum van het evenement is dat deze samenvalt met de A1GP die dat weekend ook op het TT-circuit haar races afwerkt. Een ronde daarvoor rijden de coureurs in de Superleague Formula op Istanbul Park in Turkije, wat de eerste race buiten Europa betekent.

Op 3 en 4 april wordt het seizoen geopend op Silverstone, waarna op 13 en 14 november de laatste races van het jaar in Jerez plaats zullen gaan hebben. De coureurs rijden in Spanje ook op Jarama en Valencia. Tenslotte rijdt het circus in België zowel op Zolder als op Spa-Francorchamps.

De voorlopige kalender:

DatumCircuitLand
3/4 april 2010SilverstoneGroot-Brittannië
1/2 meiIstanbul ParkTurkije
15/16 meiTT-Circuit AssenNederland
22/23 meiMagny-CoursFrankrijk
12/13 juniJaramaSpanje
3/4 juliZolderBelgië
31 juli/1 augustusBrand HatchGroot-Brittannië
4/5 septemberAdria RacewayItalië
18/19 septemberEstorilPortugal
2/3 oktoberSpa-FrancorchampsBelgië
23/24 oktoberValenciaSpanje
13/14 novemberJerezSpanje

Update

De organisatie van de Superleague Formula heeft haar excuses gemaakt over het verspreiden van de voorlopige racekalender. Deze is volgens een woordvoerder niet accuraat.

In Assen is de directie van het circuit flink geschrokken van de kalender, omdat op 15 en 16 mei daar niet de Superleague Formula, maar de A1GP plaatsvindt. "Er klopt dan ook niets van dat bericht. Iemand binnen de organisatie van de Superleague is waarschijnlijk iets te enthousiast geweest. Er is geen contact geweest," zei een woordvoerder van de organisatie van de A1GP-race in Assen tegen GPUpdate.net.