AZ in de gaten gehouden door KNVB

AZ krijgt de komende tijd te maken met belangstelling van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond gaat de Alkmaarders op de voet volgen inzake het faillissement van DSB Bank. Ook de overname van de aandelen van Dirk Scheringa in AZ wordt in de gaten gehouden.

Tot nu toe verloopt alles nog prima meldt een woordvoerster van de KNVB. "AZ heeft alleen een meldingsplicht aan de KNVB en dat doen ze keurig, maar wij hebben verder niets te zeggen over de afhandeling van het faillissement van DSB", geeft ze aan in een officiële verklaring. "Het enige waar wij op letten, is dat de nieuwe aandeelhouder of -houders geen banden hebben met andere clubs. Dat mag niet. We hopen natuurlijk wel dat het een stabiele kandidaat is, want we willen dat die club goed blijft draaien. We willen de competitie uitspelen met AZ en dat geldt ook voor de komende seizoenen", aldus de woordvoerster.

De KNVB heeft het recht om een club onder toezicht te stellen, wanneer een club de gemaakte financiële afspraken niet nakomt. Voor AZ is dat dit seizoen niet het geval. De begroting is rond en er dreigt vooralsnog geen gevaar voor de landskampioen.