Financiële sector strooit weer met bonussen

Medewerkers in de Britse financiële sector strijken dit jaar naar verwachting 6,6 miljard euro op. Dit doen ze minder dan een jaar nadat het wereldwijde financiële systeem op instorten stond. Dit blijkt uit onderzoek gehouden door het Centre for Economics and Business Research (CEBR) die vandaag het rapport daarvan publiceerde.

Hoofd van het CEBR, Douglas McWilliams, wist te melden dat door een gebrek aan concurrentie op de markt de winsten van banken dit jaar scherp gestegen zijn. In september kwamen de leiders van de G20-landen nog tezamen en besloten om de excessieve bonussen aan banden proberen te leggen.

Timothy Geithner, minister van Financiën in Amerika, liet gisteren nog weten het 'ten diepste beledigend' voor het volk te vinden dat managers in de financiële sector weer massieve bonussen krijgen uitbetaald. Dit terwijl dezelfde sector natuurlijk pas zelf nog grote schade aanrichtte.

Helemaal krom gaat het er aan toe bij Goldman Sachs. In de kredietcrisis vroeg de Amerikaanse bank maar liefst 6,7 miljard euro aan overheidssteun. Nu die inmiddels zijn terugbetaald gaat men vrolijk terug tot de orde van de dag. De bank is van plan dit jaar een zelfs een record te vestigen. Meer dan 13,4 miljard euro aan bonussen zullen worden uitgekeerd.