Afghanistan: Australië trekt zich terug

shiz
De Australische minister van Defensie, John Faulkner, maakte vandaag bij een Australische radiozender bekend dat het land de troepen zo snel mogelijk uit Afghanistan wil terughalen.
Net als de Nederlanders verblijven de Australiërs in de zuidelijke provincie Uruzgan. In totaal heeft het land er zo'n 1.500 militairen gestationeerd.

Amerikaanse commandant generaal Stanley McChrystal waarschuwde vorige maand nog dat wanneer er geen extra middelen zouden komen tegen de strijd met de Taliban de internationale troepenmacht de oorlog in Afghanistan binnen één jaar zou kunnen verliezen. Op het moment omvat de gehele troepenmacht zo'n 100.000 man. President Obama overweegt nog eens 40.000 extra troepen te sturen.

Ondertussen gaat ook de vorming van de Afghaanse regering nog altijd voort. Volgens de Electorale Klachtencommissie (ECC) zijn er de vorige verkiezingsronde zoveel stemmen ongeldig geweest dat president Hamid Karzai de benodigde vijftig procent niet gehaald heeft. Deze had vervolgens geen bezwaar tegen een nieuwe verkiezingsronde. Inmiddels staat ook de datum daarvan vast. Op 7 november gaan de Afghanen wederom naar de stembus.