FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 juni 2008

'Gevaarlijkste zitplaats vliegtuigen achterin bij de ramen'

Als je van plan bent binnenkort te vliegen maar je hebt vliegangst, lees dan vooral verder. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een zitplaats bij de ramen van een vliegtuig het gevaarlijkst is, zeker als het een zitplaats achterin betreft.

Volgens de Britse onderzoekers hebben passagiers die vooraan in een vliegtuig zitten meer kans om te ontsnappen dan passagiers die achterin een vliegtuig zitten (65 procent tegenover 53 procent). Als je aan het gangpad zit is de ontsnappingskans groter (65 procent) dan wanneer je bij het raam zit (58 procent). De ontsnappingskansen bij de ramen en achterin zijn kleiner omdat er meestel een flinke paniek uitbreekt als een vliegtuig neerstort. Daardoor kost het meer tijd om bij een nooduitgang te komen. Het kost vanzelfsprekend ook meer tijd om bij een nooduitgang te komen als je er verder vandaan zit. Als je hooguit vijf rijen van een nooduitgang zit heb je de grootste kans op uit een brandend vliegtuig te ontsnappen.

Wetenschappers van de universiteit van Greenwich verrichtten het onderzoek. Zij vergeleken in totaal 105 vliegtuigongevallen met elkaar, waarbij naar de zitplek van de zwaarst getroffen passagiers is gekeken. Ze onderzochten tevens een grote vliegramp in 1985 in Manchester waarbij 55 mensen het leven lieten. Een groot deel van de slachtoffers bevond zich ver weg van een nooduitgang en overleed door het inademen van giftige dampen.

Geen exportverbod gifafval naar Derde Wereld

Er komt geen internationaal verbod op de export van giftig afval uit rijke landen naar de Derde Wereld. Op een bijeenkomst op het Indonesische eiland Bali gewijd aan het Verdrag van Basel, dat het grensoverschrijdend vervoer van giftig afval regelt, konden de aanwezige landen het niet eens worden.

Pleitbezorgers van een wereldwijd verbod waren vooral de Afrikaanse landen, die met een groot deel van het gevaarlijke afval worden opgescheept, en de Europese Unie, die zelf al wel een exportverbod kent. Tegenstanders waren de Verenigde Staten, Japan, Canada en India. Zij gaven als argument dat een exportverbod de dood kan betekenen voor de recyclingindustrie in de Derde Wereld, die door de stijgende metaalprijzen goede tijden beleeft.

Een lid van de Nigeriaanse delegatie, O.O. Dada, zei 'geshockeerd' en 'verbaasd' te zijn dat er geen verbod tot stand is gekomen. De Afrikaanse landen zullen nu waarschijnlijk gaan proberen onderling afspraken te maken over de import van gevaarlijk afval, zei hij. "We zullen moeten terugvallen op een plan om onszelf te beschermen."

De noodzaak van strengere maatregelen werd in 2006 duidelijk door het schandaal rond de Probo Koala, een schip van de in Nederland gevestigde maatschappij Trafigura dat honderden tonnen scheepsafval naar Ivoorkust bracht, waar een plaatselijke onderneming het dumpte in de buurt van Abidjan. Minstens tien omwonenden overleden en tienduizenden werden ziek.

Hoeveel ton giftig afval er door industrieën in rijke landen voor verwerking naar de Derde Wereld wordt gestuurd is niet bekend, maar iedereen op de bijeenkomst op Bali was het erover eens dat de handel in gevaarlijk afval omvangrijk is, dat de manier waarop het afval uiteindelijk wordt weggewerkt vaak niet deugt en dat het een groeiende bedrijfstak is.

Het Verdrag van Basel biedt de 170 deelnemende landen de mogelijkheid import van gevaarlijk afval te verbieden en verplicht exporteurs toestemming te vragen alvorens gevaarlijk materiaal naar een ander land te vervoeren. Maar door geldgebrek, wijdverbreide corruptie en het feit dat de VS geen ondertekenaar is, blijven ontwikkelingslanden dumpplaatsen voor gevaarlijk afval en worden miljoenen van hun burgers blootgesteld aan zware metalen, PCB's en andere gifstoffen.

Veel landen en organisaties denken dat alleen een algeheel verbod daar verandering in kan brengen. Het in Seattle gevestigde actiecomité Basel Action Network (BAN) had er vast op gerekend dat er op Bali zou worden afgesproken dat alle landen voortaan hun eigen afval zouden verwerken. "Jammer, heel jammer" dat dat niet gelukt is, zei BAN-woordvoerder Jim Puckett.

In plaats van een exportverbod namen de afgevaardigden richtlijnen aan voor de verwerking van afgedankte mobieltjes en spraken zij af soortgelijke richtlijnen -in samenspraak met de elektronica-industrie- op te stellen voor oude computers. Gastland Indonesië diende een compromisvoorstel in dat nieuw overleg over een verbod in het vooruitzicht stelt en landen aanmoedigt om net als de EU alvast zelf een exportverbod in te voeren, of op zijn minst te zorgen voor betere opsporing van en controle op illegaal afval.

Adebayor naar Milan volgens Seedorf

AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf beweert dat Emmanuel Adebayor tegen hem gezegd heeft dat hij deze zomer naar AC Milan komt. Momenteel is nog niet duidelijk of Adebayor weggaat bij Arsenal, maar de spits uit Togo wordt gelinkt aan een mogelijke transfer naar AC Milan of Barcelona.

AC Milan heeft er geen geheim van gemaakt dat de club interesse heeft in Adebayor. Clarence Seedorf heeft naar eigen zeggen een gesprek gehad met de spits van Arsenal. "Toen ik hem sprak zei hij: 'ik wacht op jou'. Laten we zien wat er gebeurt. Het is een geweldige speler en hij zal zeker belangrijk zijn als hij komt. Hij heeft al gezegd dat hij zou komen, het hangt nu van Arsenal af, anders komt hij naar Milan," aldus Seedorf.

Adebayor zelf zegt nog niet te weten waar zijn toekomst ligt. Eerder verklaarde hij bij Arsenal te willen blijven, maar daar lijkt verandering in gekomen: "k ben een voetballer, ik heb een driejarig contract bij Arsenal, maar zoals iedereen weet zijn er veel clubs die belangstelling in mij tonen. We gaan nu bespreken en besluiten wat we gaan doen. Er is nog niets besloten, dat doen we volgende week," aldus Adebayor.

Saha wil bij United blijven

Manchester United-spits Louis Saha wil op Old Trafford blijven. AS Roma, Bolton Wanderers en Fulham zouden interesse tonen in de Franse aanvaller.

"Ik ben een voetballer en ik heb tot nu toe niet veel kunnen spelen. Alleen het veld is nog belangrijk voor me," aldus Saha, die vorig seizoen slechts vijf competitiewedstrijden op het veld stond.

"Ik ben de hele zomer bezig mezelf terug te werken naar fitheid. Er zijn faciliteiten dichtbij mijn huis, dus ik werk met een specifiek programma. De coach heeft me niets gezegd verteld over een transfer of verhuur," zo meldde de Franse spits.

Elmander naar Bolton

Voor een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro heeft Bolton Wanderers de Zweedse international Johan Elmander overgenomen van Toulouse. De Zweed tekende een contract van drie jaar.

"Johan is een speler die ik al een langere tijd bewonder," zo beweert Bolton Wanderers-coach Gary Megson. "Hij is een speler die ons doelpunten bezorgt en ook kansen voor zijn ploeggenoten schept," voegde Megson eraan toe. In januari trachtte Bolton Wanderers reeds om Elmander vast leggen, maar dit liep op een mislukking uit.

'Lampard rond met Inter'

Het Franse Sportmedium 'France Football' meldt dat een transfer van Frank Lampard naar Inter Milan reeds is beklonken. De Engelse topmiddenvelder wordt daar herenigd met José Mourinho, onder wie hij bij Chelsea speelde. Er zou negen miljoen euro betaald zijn voor Lampard.

Naar verluidt heeft Lampard bij de Nerazzuri een vierjarig contract getekend. De international, die vorige week dertig is geworden, wordt al enkele weken met Inter Milan in verband gebracht. Deco zou in het geval van een transfer van Lampard naar Inter Milan de vervanger bij Chelsea zijn.

Clubarts Juventus verbaasd over hartkwaal Thuram

Volgens dr. Riccardo Agricola, de clubarts van Juventus, is er bij de Italiaanse club nooit iets opgevallen aan de gezondheid van Lilian Thuram. De voormalige Juventus-verdediger kwam bij Paris Saint Germain niet door de medische keuring vanwege hartproblemen.

Lilian Thuram heeft bij PSG geen contract kunnen ondertekenen, omdat hij niet door de medische keuring kwam vanwege hartproblemen. "Bij ons was Thuram in prima conditie. We hebben nooit iets aan hem gemerkt en ik denk dat de eerste tekenen van die problemen duidelijk werden, toen Lilian niet meer bij Juventus speelde," aldus Agricola.

Kennismigranten sneller en makkelijker het land in

Kennismigranten kunnen vanaf 2011 sneller en eenvoudiger in Nederland aan de slag. De aanmeldingsprocedure voor migranten die een belangrijke bijdrage zouden kunnen leveren aan de Nederlandse economie, cultuur of wetenschap wordt minstens de helft korter. Het kabinet heeft vrijdag een voorstel daartoe van staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) aangenomen.

In plaats van binnen zes maanden moet de verblijfsvergunning voor kennismigranten in 2011 binnen drie maanden worden uitgegeven. Als de instelling of het bedrijf waar de migrant gaat werken of studeren al als betrouwbaar bekend staat bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), moet de procedure zelfs binnen twee weken kunnen worden afgerond.

Albayrak verwacht dit onder meer te bereiken door verschillende aanvraagprocedures samen te voegen die migranten nu moeten doorlopen. Ook moeten bedrijven en instellingen meer verantwoordelijkheid nemen voor de migrant die zij naar Nederland willen halen, vindt de staatssecretaris. Zij zouden zich garant moeten stellen voor de migrant en zich bij de IND als betrouwbaar moeten laten registeren. Dan zou de procedure met weken kunnen worden verkort.

Alonso: "Duitsers zijn niet favoriet"

De Spaanse middenvelder Xabi Alonso denkt niet, in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Fernando Torres, dat Duitsland de favoriet is om het EK te winnen.

"Ik denk niet dat er een duidelijke favoriet is, er kan van alles gebeuren in een finale. Duitsland heeft een geweldig team met veel ervaring. Twee jaar geleden speelde deze ploeg geweldig op het WK," aldus Xabi Alonso. "We hebben een geweldige sfeer in de kleedkamer. Dat is momenteel voor ons een van de sleutels tot het succes," zo meldt de Liverpool-middenvelder over de Spaanse ploeg.

Obama prijst Clinton en vice versa

Bij hun eerste publieke optreden als bondgenoten in de race naar het Witte Huis hebben Barack Obama en Hillary Clinton elkaar vrijdag uitbundig geprezen. De Democratische senatoren voerden in New Hampshire een showtje op, met als doel de kiezers te tonen dat de eenheid in hun partij is hersteld.

De beloning voor Obama ligt voor de hand. Als hij in november de Republikeinse kandidaat John McCain verslaat wordt hij de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Clinton moet nog maar zien wat haar loyaliteit haar oplevert. Ze hoopt op het vicepresidentschap, maar of ze het krijgt is een tweede. Wel doet Obama moeite om de benarde financiële positie van zijn voormalige rivale te verlichten.

Het spektakel in een veld van het niet toevallig gekozen stadje Unity trok duizenden belangstellenden. Clinton voorspelde dat Obama 'onze nieuwe president wordt'. De senator uit Illinois prees daarop Hillary en Bill Clinton als steunpilaren van de Democratische partij, die hun visie en wijsheid de komende jaren nodig heeft.

Obama en Hillary Clinton hebben zeker elkaar nodig nu de verkiezingsrace zijn laatste fase ingaat. De voormalige first lady kan Obama aan kiezers en financiers helpen. Ze deed het bij de voorverkiezingen goed bij arbeiders en oudere vrouwen, groepen die McCain de laatste tijd het hof maakt.

Clinton heeft de zwarte senator nodig om haar campagneschuld van tien miljoen dollar in te lossen. Bovendien wil ze graag met respect worden behandeld door de jongere en minder ervaren Obama. "We zijn één partij, we zijn één Amerika en we rusten niet totdat we ons land terugnemen en het opnieuw op het pad naar vrede, voorspoed en vooruitgang in de 21e eeuw hebben gezet", zei Clinton.

"Ik weet dat hij voor u zal werken. Hij zal voor u vechten en hij zal het voor u opnemen elke dag die hij in het Witte Huis is", zei Clinton over Obama tegen de Amerikaanse kiezer. Obama is volgens Clinton 'een leider die investeert in de toekomst'.

Terim blijft Turkse bondscoach

Ondanks de uitschakeling in de halve finale tegen Duitsland, blijft Fatih Terim de bondscoach van de nationale Turkse ploeg. Naar verwachting zou Terim naar een Europese topclub verhuizen, maar uiteindelijk blijkt dat de oefenmeester aan zal blijven als keuzeheer van Turkije.

Terim lijkt tot 2010 bondscoach van Turkije te blijven. Het doel zal uiteraard zijn om de Turken op het WK in Zuid-Afrika weer hetzelfde aantrekkelijke voetbal te laten spelen als op Euro 2008."Terim blijft zijn huidige functie uitoefenen en zal aan het hoofd van de selectie staan op het WK in 2010," zo luidde een officiële verklaring van de Turkse bond.

Blessure Villa aan dijbeen

De Spaanse aanvaller David Villa heeft een verrekking in zijn dijbeenspier. De Spaanse voetbalbond maakte dit nieuws vrijdag bekend.

In een ziekenhuis in Wenen onderging Villa een mri-scan. Eerder vandaag werd al bekend gemaakt dat Villa de finale niet zou halen.

"Nu moet ik maar langs de kant genieten. Ik zou zelfs met een blessure wel willen spelen, maar dit is een teamprestatie. Er zijn anderen die wel 100 procent fit zijn en het een stuk beter zullen doen," aldus Villa tegenover Marca.

Torres gaat voor de winst

De Spaanse spits Fernando Torres heeft aangegeven dat het doel voor de Spanjaarden nog niet bereikt is. Volgens de aanvaller van Liverpool is de inzet van Spanje een enorme verspilling geweest als Duitsland de finale wint.

"Het is fijn om in de finale te zitten, maar niemand herinnert zich de nummer twee. We willen kampioen worden, zodat iedereen het de volgende vier jaar nog over ons heeft," aldus Fernando Torres.

In 1984 bereikte Spanje voor de laatste maal een EK-finale. Frankrijk won destijds het toernooi.

Hond viermaal gejat voor seks

Een hond uit Zaandam is de afgelopen tijd maar liefst vier keer ontvoerd geweest. De dader blijkt een 39-jarige inwoner van Wormer te zijn. Hij nam de trouwe viervoeter telkens mee om er zijn seksuele lusten mee te bevredigen.

Tot driemaal toe bracht hij het dier terug bij zijn baas. Alleen de vierde keer verzuimde hij de hond terug te brengen.

Verschillende getuigen hebben toegezien hoe de seksueel gefrustreerde man het dier van achteren nam en namen contact op met de politie. De man werd door agenten in de boeien geslagen, waarop de hond werd herenigd met zijn eigenaar.

De man beweerde eerst dat het beest telkens trouw met hem meeliep. Later trok hij deze verklaring echter weer in, en gaf toe dat hij telkens de ketting had losgemaakt.

Maandag scheert Metzelder baard af

De Duitse verdediger Christoph Metzelder zal komende maandag zijn baard afschilderen. Gedurende het toernooi liet Metzelder zijn gezichtsbeharing groeien.

Het eindresultaat van de finale is voor Metzelder niet van belang. "Na de finale gaat hij eraf, ongeacht het resultaat. Misschien doe ik nog iets bijzonders met mijn baard bij een eventuele huldiging in Berlijn," aldus Metzelder.


Metzelder nu nog met baard

Tientallen bekeuringen voor TT-bezoekers

De politie heeft vrijdag 73 bekeuringen uitgedeeld aan TT-bezoekers voor het illegaal betreden van een natuurgebied bij het TT-circuit bij Assen. Witterveld wordt door bezoekers van de motorraces gebruikt als sluiproute van de campings naar het circuit. Daarmee overtreden zij echter de natuurbeschermingswet.

Het is voor het eerst dat politie en Staatsbosbeheer met extra mankracht controleren of tijdens de jaarlijkse motorraces de natuurbeschermingswet op het Witterveld wel wordt nageleefd. Rond het heidegebied bevinden zich op dit moment naast een vaste camping, zeven extra tijdelijke campings speciaal voor TT-fans.

De politie laat weten ook rond de motorraces zaterdag en zondag streng te controleren in Witterveld.

Jarenlange celstraf voor diefstal lichaamsdelen

Een Amerikaanse tandarts moet jarenlang naar de gevangenis voor zijn prominente rol in de diefstal van ruim duizend lichaamsdelen. Een rechter van het hooggerechtshof in de staat New York verooordeelde de 44-jarige man vrijdag tot minimaal 18 jaar en maximaal 54 jaar cel.

De tandarts gaf leiding aan een groep die illegaal botten en organen uit honderden stoffelijke overschotten verhandelde. De bende liet de lichaamsdelen zonder toestemming van nabestaanden uit de lijken halen en verkocht ze aan biomedische bedrijven.

Een van de lichamen was van de bekende Britse radioveteraan Alistair Cooke, die in 2004 op 95-jarige leeftijd overleed. Direct na zijn overlijden in een ziekenhuis in New York haalden chirurgen botten uit zijn lijf om deze voor 7000 dollar te verkopen.

[E3 2008] Doom 4 niet aanwezig op E3

Update:
Zoals een paar scherpe users al opgemerkt hadden, is van dit verhaal niets waar. Blijkbaar heeft E3.net gewoon een paar sappige nieuwtjes de wereld in geholpen, want ID, de developer van Doom, is helemaal niet aanwezig op de E3.

Oorspronkelijk bericht:

Het is alweer enkele jaartjes geleden dat men mocht genieten van het derde deel in de Doom serie; Doom 3. Fans van de serie moeten de komende E3 goed in de gaten houden. Op de de communicatiesite voor de E3 is te lezen dat Doom 4 zijn onthulling tijdens het evenement zal kennen.

Doom 4 has quite a legacy to live up to. Doom certainly wasn't the first successful FPS, but it is definitely one of the most influential. Follow-ups Doom II: Hell on Earth and Doom 3, as well as 3's expansion pack Resurrection of Evil, only continued to satisfy fan expectations. With id Software co-founder and Doom's architect John Carmack on board, the coming fourth adventure in the series will hopefully be the best one yet.

Doom 4 zal verschijnen voor de PC en Xbox 360. De Playstation 3 blijft voorlopig dus achter want of het tijdelijk is, is nog niet bekend. De E3 is zeer binnenkort, dus houd Fok!games in de gaten.

Verhagen roept Israël op het matje

Nederland heeft Israël om opheldering gevraagd over de vermeende mishandeling van een Palestijnse journalist. Dat meldt een woordvoerder van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) vrijdag. De journalist, Mohammed Omer, heeft verklaard dat hij zich bij een grensovergang moest uitkleden, pepperspray in zijn gezicht gespoten kreeg en geslagen is. Nederlandse diplomaten hebben hem opgehaald uit het ziekenhuis in Jericho.

Buitenlandse Zaken heeft Israël ook om een onderzoek gevraagd naar het gebeuren. De Israëlische ambassadeur in Nederland heeft dit toegezegd, zegt de woordvoerder van Verhagen. De minister liet de ambassadeur vrijdag telefonisch weten van een democratische rechtsstaat als Israël te verwachten dat het zich aan zijn eigen normen houdt.

De Palestijn kwam terug van een prijsuitreiking in Londen toen hij donderdag door Nederlandse diplomaten weer naar de Gazastrook werd begeleid. Bij de grensovergang tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever werd hij gecontroleerd en naar verluidt mishandeld.

Peuter overleeft op kattenvoedsel na dood moeder

Een 2-jarig jongetje leeft nog omdat hij na de dood van zijn moeder het eten van de kat opat. Dat heeft de politie in Californië gezegd, meldt de krant Sacramento Bee vrijdag.

Het jongetje werd zes dagen na de dood van zijn moeder huilend aangetroffen. Een maatschappelijk werker die op bezoek kwam, belde de politie toen niemand opendeed.

De politie vond in het huis in Sacramento het lichaam van de 36-jarige moeder. Waaraan ze is overleden is onbekend, maar de kinderbescherming zei dat ze aan een chronische ziekte leed. Het jongetje wordt mogelijk bij een familielid ondergebracht.

Pensioenleeftijd voorlopig niet omhoog

De pensioengerechtigde leeftijd gaat vooralsnog niet omhoog van 65 naar 67 jaar. Het kabinet sluit echter niet uit dat dat in de toekomst wel moet gebeuren. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kabinetsreactie op het rapport van de commissie-Bakker.

Verhoging van de pensioenleeftijd kan alleen worden voorkomen als meer mensen doorwerken tot hun 65e, stelt het kabinet. "De feitelijke pensioenleeftijd ligt nu rond de 62. Die moeten we dichter bij 65 zien te krijgen", zei minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA). De commissie-Bakker had geadviseerd om vanaf 2016 de AOW- en pensioenleeftijd jaarlijks met één maand te verhogen, totdat die in 2040 zou uitkomen op 67. Donner wilde vrijdag niet vooruitlopen op het moment waarop het kabinet dit advies mogelijk toch opvolgt.

Volgend jaar komt het kabinet met fiscale maatregelen om langer doorwerken te stimuleren. Ook krijgen werkgevers korting op sociale premies als ze oudere werknemers in dienst nemen. Het kabinet studeert verder op het door de commissie geopperde idee voor een 'werkbudget' voor iedereen. Het gaat om geld dat werknemers kunnen besteden om zichzelf bij te scholen. Ook denkt het kabinet nog na over de invoering van een leerplicht die niet aan een leeftijd is gebonden, zoals nu.

De commissie-Bakker is genoemd naar de voorzitter, TNT-topman Peter Bakker. Het kabinet stelde de commissie begin dit jaar in, nadat de coalitiepartijen slaags waren geraakt over versoepeling van het ontslagrecht. De commissie presenteerde begin vorige week een serie voorstellen om het aantal werkende mensen te vergroten.

[WBD] S. Williams klopt Mauresmo

Serena Williams heeft de vierde ronde Wimbledon bereikt. Ze klopte Amelie Mauresmo.

De strijd tussen de twee oud-kampioenen was het mooiste affiche in de derde ronde van het damestoernooi. De eerste set was erg spannend. Mauresmo kwam sterk terug van een 4-1 tot 4-4 en kreeg toen zelfs nog een breakpoint. Met een krachtige opslag voorkwam de Amerikaanse serviceverlies. Ook in de tiebreak kwam Mauresmo terug van een achterstand, dit keer zonder resultaat. met een bal in het net gaf ze de eerste set weg.

Hierna was het verzet van Mauresmo, winnares in 2006, gebroken. Serena Williams, winnares in 2002 en 2003, won de tweede set met 6-1. Ze neemt in het de volgende ronde op tegen haar landgenote Bethanie Mattek, die Marion Bartoli uitschakelde.

Berlusconi wil onschendbare president

De Italiaanse regering heeft vrijdag een wet voorgesteld die voorziet in onschendbaarheid voor de president, de premier en de voorzitters van beide kamers van het parlement. De Kamer van Afgevaardigden en de Senaat, beide beheerst door de conservatieve coalitie van premier Silvio Berlusconi, moeten het voorstel goedkeuren.

Waarschijnlijke kritiek is dat de regering alleen maar uit zou zijn op het beschermen van de premier, momenteel verdachte in een corruptiezaak die dient voor de rechtbank van Milaan. Maar het eigenlijke doel van de maatregel, zei minister van justitie Angelino Alfano, is dat belangrijke figuren uit de politiek ongehinderd hun werk kunnen doen.

De onschendbare politicus zou alsnog vervolgd kunnen worden als zijn termijn is verlopen, omdat volgens het wetsvoorstel gedurende de onschendbaarheid de verjaring van een misdaad wordt stilgezet. De politicus kan ook afstand doen van de immuniteit van rechtsvervolging, staat in het voorstel.

Berlusconi is al vijftien jaar verwikkeld in talloze rechtszaken en heeft de directe confrontatie met de Italiaanse rechtspraak opgezocht. Eerder deze week zei Berlusconi dat sommige rechters politieke drijfveren hebben en noemde hij hen een kanker die woedt in de democratie.

Een ander wetsvoorstel dat naar het parlement is gestuurd -inmiddels omgedoopt tot het voorstel-Red-de-premier- moet er in voorzien dat bepaalde rechtszaken voor een jaar worden opgeschort. Het voorstel is onder meer van toepassing op de zaken tegen Berlusconi. Critici betwijfelen de grondwettelijkheid van het voorstel en zeggen dat het alleen maar dient om de premier te behoeden voor veroordeling, nu de zaak tegen hem zijn einde nadert. Voorstanders zeggen dat het voorstel de rechterlijke macht in staat stelt achterstanden weg te werken in zaken die zware geweldmisdrijven betreffen.

Ook tijdens Berlusconi's tweede periode als premier, van 2001 tot 2006, probeerden conservatieve parlementariërs een wet op onschendbaarheid in te voeren, maar het constitutionele hof oordeelde in 2004 dat hun voorstel in strijd was met de grondwet. Het nieuwe wetsvoorstel bereikt het parlement naar verwachting in juli, en wordt dan mogelijk pas na het zomerreces behandeld.

Einde in zicht voor 250cc-klasse

Er komt na 2010 een einde aan de 250cc-klasse. Vanaf 2011 zal een nieuwe klasse worden ingevoerd.

Dit heeft de Grand Prix-commissie van de internationale motorsportfederatie (FIM)vandaag bij de TT in Assen besloten. De 250cc-klasse gaat vervangen worden door Viertaktmotoren van maximaal 600cc en vier cilinders. Alle fabrieksteams zijn op de hoogte gebracht en hebben tot 31 juli de tijd om hun deelname in de nieuwe klasse toe te zeggen. Vanaf dan kunnen ze de nieuwe motor helemaal zelf gaan ontwikkelen.

Één van de redenen voor de wijziging is het milieu.De viertaktmachines zijn een stuk milieuvriendelijker dan de huidige tweetaktmotoren in de 250cc.

Lage opkomst verkiezingen Zimbabwe

Kiezers in Zimbabwe werden vrijdag op alle mogelijke manieren onder druk gezet hun stem uit te brengen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Op die manier was het de bedoeling om president Robert Mugabe, de enige kandidaat, nog enige schijn van geloofwaardigheid te bezorgen.

Wie niet ging stemmen moest vrezen voor geweld of brandstichting. In Harare maakten knokploegen van Mugabe's partij jacht op mensen die nog geen inkt aan hun vinger hadden ten teken dat ze hun stem hadden uitgebracht. Ondanks de grove intimidatie bleef de opkomst laag volgens journalisten en onafhankelijke waarnemers.

'Dit is geen verkiezing'
Oppositieleider Morgan Tsvangirai zei dat de uitslag van de tweede ronde alleen de angst van de mensen zal weerspiegelen. Tsvangirai won de eerste ronde, maar trok zich terug na een geweldsgolf tegen zijn aanhangers. "Wat zich vandaag afspeelt is geen verkiezing, maar een oefening in massa-intimidatie", zei hij op een persconferentie vanuit de Nederlandse ambassade, waar hij zijn toevlucht heeft gezocht. Hij zei dat hij nog steeds bereid is te onderhandelen over een overgangsbestuur voor Zimbabwe, maar niet weet of dat met Mugabe kan.

De angst en intimidatie contrasteerden met de sfeer van opwinding en hoop op verandering die de eerste ronde in maart kenmerkte. Terwijl overal paramilitaire politie patrouilleerde, zwierven militante aanhangers van Mugabe onder het zingen van revolutionaire liederen door de straten van Harare om kiezers te ronselen. "Ik moet wel gaan stemmen om veilig te blijven", zei een jonge vrouw die tomaten verkocht.

Een tv-cameraman en de kiezer die hij op straat aan het interviewen was, werden door een gewapende man in burger aangevallen en in een politiewagen gezet. Twee freelance verslaggevers die stonden te wachten bij het stembureau waar Mugabe zou verschijnen werden ook door de politie opgepakt.

Illegale wegversperringen
Een website voor Zimbabwaanse mensenrechtengroepen meldde dat aanhangers van Mugabe illegale wegversperringen hadden opgericht op de belangrijkste straten en wegen. De oproerpolitie blokkeerde de toegang tot de ambassade van Zuid-Afrika, kennelijk om de voorkomen dat nog meer oppositieleden daarheen vluchten. Zeker tweehonderd mensen bivakkeren al op het ambassadeterrein.

In de op een na grootste stad Bulawayo, een bolwerk van de oppositie, liet zich bijna niemand op straat zien. Rechtenactivist Dusani Ncube zei dat hij bij tien stembureaus was langsgegaan en twee mensen had zien stemmen. Een onafhankelijke waarnemer uit Bulawayo, Abel Chikomo, zei dat er langere rijen stonden bij de bars dan bij de stembureaus. "Men weet dat de verkiezingen een farce zijn." Hij zei echter te hebben gehoord dat mensen op het platteland rondom Bulawayo naar het stembureau worden gejaagd met het dreigement dat anders hun huizen worden platgebrand.

Politie dwingt burgers te stemmen
In de druk bevolkte wijk Mbare van Harare, waar de oppositie veel steun heeft, kwamen aanvankelijk nauwelijks kiezers opdagen. Later vormden zich rijen toen kiezers groepsgewijs arriveerden onder leiding van vermoedelijke activisten van Mugabe's partij Zanu-PF, die boeken met namen bij zich hadden. In een zijstraat werden de namen uit een boek afgeroepen en afgevinkt als de mensen naar het stembureau liepen. Op andere plaatsen kwamen echter maar twee à drie kiezers opdagen, die in het niet vielen bij de massaal aanwezige, intimiderende politieagenten.

Mugabe, die al sinds de onafhankelijkheid van Zimbabwe in 1980 president is, kan als enige kandidaat niet verliezen. Maar hij wil een zo hoog mogelijke opkomst halen om de overwinning te kunnen claimen over Tsvangirai, wiens naam op de stembiljetten is blijven staan omdat het te kort dag was om die te verwijderen. De 84-jarige Mugabe deed joviaal toen hij in Harare zijn stem kwam uitbrengen. Hij voelde zich 'fit, optimistisch en vrolijk', zei hij tegen een verslaggever. En hij had honger, voegde hij eraan toe.

EU veroordeelt verkiezingen
In het buitenland werden de verkiezingen luid veroordeeld. "De verkiezingen zijn een schijnvertoning en de uitslag zal net zo betekenisloos zijn", zei EU-woordvoerster Krisztina Nagy. Italië zei het tijd te vinden om de EU-ambassadeurs uit Zimbabwe terug te roepen.

De ministers van buitenlandse zaken van de Groep van Acht spraken er aan het eind van een tweedaagse bijeenkomst in Japan hun teleurstelling over uit dat de Zimbabwaanse autoriteiten 'een vrije en eerlijke tweede ronde van de presidentsverkiezingen onmogelijk hebben gemaakt'. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice zei dat de VS met andere leden van de VN-Veiligheidsraad over mogelijke sancties zal praten.

Premier Balkenende premier noemde de verkiezingen tijdens zijn wekelijkse persconferentie een farce. "Volstrekt ongeloofwaardig. De uitslag heeft geen enkele waarde. Mugabe heeft al zijn geloofwaardigheid verloren met zijn campagne van geweld. Mugabe neemt een loopje met de regels van de democratie", zei Balkenende. De premier verzocht de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki woensdag om actie. Mbeki zou alle mogelijkheden voor een vreedzame verandering in Zimbabwe moeten aangrijpen. "We moeten werken aan een oplossing, en snel", zei Balkenende vrijdag.

Na de zomer beslissing over Euro 2012

De UEFA beslist na de zomer over de organisatie van EURO 2012. Dat wordt georganiseerd door Polen en Oekraïne, maar de voorbereiding verloopt problematisch.

De bouw van stadions ligt achter op schema en de UEFA twijfelt aan de slagvaardigheid van de regeringen voor het vernieuwen van de infrastructuur. Volgende week bezoekt het uitvoerend comité van de UEFA Warschau en Kiev, vandaag boog het zich in Wenen over het dossier."Er was een levendige discussie over diverse zaken, maar er zijn geen beslissingen genomen," vertelde UEFA’s vice-preses Gerhard Mayer-Vorfelder na afloop aan Reuters. "Daarmee wachten we tot de volgende vergadering in september."

Rouvoet tevreden over embryo-akkoord

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) kan goed leven met het akkoord dat het kabinet vrijdag heeft gesloten over embryoselectie. "De deur naar embryoselectie staat niet meer wagenwijd open", zei Rouvoet na afloop van de ministerraad.

Ook het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) is blij met het compromis dat het kabinet heeft bereikt over embryoselectie. Het ziekenhuis mag onder strikte voorwaarden embryo's op meer ziekten gaan selecteren. Het kabinetsakkoord komt erop neer dat het azM mag doorgaan met het selecteren van embryo's in geval van erfelijke borst- en eierstokkanker en vergelijkbare aandoeningen. Bij andere ziektes moet eerst de landelijke commissie worden geraadpleegd.

"De opstelling van de regeringspartijen in deze getuigt van flexibiliteit en realiteitszin", schrijft het ziekenhuis in een reactie op het akkoord dat vrijdag officieel wereldkundig werd gemaakt. "Het academisch ziekenhuis Maastricht is tevreden met het vertrouwen dat het kabinet stelt in zijn werkwijze."

Vorige maand ontstond een conflict in de coalitie naar aanleiding van een brief waarin staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) verruiming aankondigde van de mogelijkheden voor embryoselectie. Rouvoet was daar boos over: zijn partij is principieel tegen embryoselectie.

Eerder deze week bereikten Rouvoet, Bussemaker en minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) al een compromis over de criteria die gaan gelden voor embryoselectie. Een landelijke commissie gaat verdere richtlijnen opstellen voor de toepassing ervan.

Rouvoet weersprak dat er sprake is van een compromis. "Dat woord heeft te veel de klankkleur van: we leveren allemaal wat in. Daar leent dit onderwerp zich niet voor. We hebben een weg gevonden die voor alle drie de partijen begaanbaar en verdedigbaar is."

'Bert Maalderink weg bij Studio Sport'

Oranje-verslaggever Bert Maalderink wil vertrekken bij Studio Sport. Hij heeft vandaag zijn ontslagbrief verstuurd aan de directie en de hoofdredactie van de NOS, meldde Nieuwe Revu op zijn website.

De rossige verslaggever, bekend om zijn zuigende vragen en vasthoudendheid, voelde zich in de steek gelaten tijdens de verslaggeving van het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. "Wegens gebrek aan vertrouwen en steun uit NOS-hoek tijdens dit EK, heb ik ontslag genomen", zegt Maalderink op revu.nl. De geboren Achterhoeker werd in 1993 door Kees Jansma bij Studio Sport gehaald.

De NOS bevestigt dat Maalderink inderdaad een brief heeft verstuurd. "Maar we willen graag nog met Bert praten", aldus een woordvoerder.

De verslaggever stoorde zich volgens Nieuwe Revu aan de kritiek die hij in de eigen NOS-programma's te verduren kreeg. Gasten in Jack van Gelders Studio Sportzomer hadden regelmatig commentaar op de scherpe toon van zijn vragen. Ook had Maalderink moeite met de beslissing van de Studio Sport-leiding om geen beelden uit te zenden van de besloten trainingen van Oranje.

"Van collega's hoor ik bijna niets over mijn reportages", zegt Maalderink deze week in het tijdschrift Nieuwe Revu. "Toch vreemd: twee miljoen mensen kijken dagelijks naar het programma waarin ze worden uitgezonden (het programma Studio Sportzomer), maar niemand reageert erop." De verslaggever hield afgelopen week voor Nieuwe Revu een dagboek bij van zijn belevenissen in Zwitserland.

De journalist kreeg de laatste maand ook buiten NOS-kringen kritiek over zich heen. Cabaretier Youp van 't Hek noemde hem in zijn NRC-column een 'onbedaarlijke eikel'. Bondscoach Marco van Basten en Kees Jansma smoesten over 'onze vriend', terwijl zij dachten dat de microfoons uitstonden.


Bert Maalderink met de bekende NOS-microfoon

Bron foto: FOK!frontpage

Frings zou zichzelf zondag opstellen

Torsten Frings zou zichzelf aanstaande zondag, tijdens de finale van het EK voetbal, in de basis zetten. Hiermee refereerde de speler naar een opmerking van een aantal dagen geleden, wat in Duitsland voor de nodige ophef zorgde.

In het groepsduel tegen Oostenrijk liep Frings een breuk aan één van zijn ribben op. Deze kwetsuur zorgde ervoor dat hij het duel tegen Portugal, tijdens de kwartfinales, moest missen. In de halve eindstrijd werd de speler pas na de rust ingezet.

Toch snapte de Duitser niet waarom hij toen op de bank moest starten. Naar eigen zeggen was hij in staat om in de basis te starten. Toch concludeerde de speler uiteindelijk dat het de juiste beslissing van bondscoach Joachim Löw was. "Dat heb ik toen ook tegen onze bondscoach Joachim Löw gezegd. 'De trainer Frings zou hetzelfde hebben gedaan als de trainer Löw', vertelde ik tegen hem. Daarmee was alle kou uit de lucht."

Frings weigert vooralsnog als reservespeler aan de finale van het EK voetbal te beginnen. "Ik heb tegen Turkije bewezen dat ik niet word gehinderd door mijn ribblessure. Daarom wil ik zondag spelen in Wenen. Ik heb geen enkele angst om klappen tegen mijn borst te krijgen. Die heb ik tegen Turkije genoeg gehad, maar daar had ik geen last van. Het gaat heel goed met mij. Ik verheug me heel erg op het duel met Spanje."

Utrecht vergeet zwakke brug af te sluiten

De gemeente Utrecht heeft duizenden deelnemers aan de Avondvierdaagse van de wijken Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn over een zwakke brug in het dorp De Meern laten lopen.

De verzwakte brug werd tijdens de laatste twee sinterklaasintochten wel afgesloten, om te voorkomen dat er te veel publiek op zou gaan staan, waardoor die zou kunnen bezwijken.

Maandag, tijdens de eerste etappe van de Avondvierdaagse, was het smalle bruggetje gewoon in gebruik, hoewel ooggetuigen verklaren dat een onbekende persoon op de terugweg mensen probeerde tegen te houden. Die handelde volgens gemeente en organisatie niet in hun opdracht.

Belasting vordert huurtoeslag terug

Bijna een op de drie huishoudens die in 2006 huurtoeslag hebben ontvangen, moet geld terug betalen. Gemiddeld eist de Belastingdienst zeshonderd euro terug van zo'n 320 duizend mensen die te veel huurtoeslag hebben gekregen. In totaal gaat het om een bedrag van 192 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief die minister voor Wonen Ella Vogelaar (PvdA) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Ongeveer zeventigduizend huishoudens moeten meer dan duizend euro terug betalen. Bij zo'n 125 duizend huishoudens gaat het om een bedrag hoger dan vijfhonderd euro, schrijft de commissie Wonen, Wijken en Integratie in antwoord op Kamervragen over de Voorjaarsnota van de commissie.

Terugbetalingsregeling

De Nederlandse Woonbond eiste eerder deze maand dat de fiscus een goede terugbetalingsregeling treft voor de huurders die de afgelopen jaren te veel huurtoeslag hebben ontvangen. De bond vreest dat tienduizenden huurders in de problemen komen als de fiscus het te veel uitgekeerde geld terugeist. Vooral omdat de betreffende huishoudens zich vooral in de laagste inkomensgroep bevinden.

In 2006 werd de huursubsidie vervangen door de huurtoeslag. Sindsdien vullen huurders het formulier zelf in. In veel gevallen zou een te hoge huur zijn opgegeven. Tot twee jaar geleden vulde de verhuurder de aanvraag voor huursubsidie in.

De huurtoeslag over 2006 is nog niet vastgesteld voor alle huishoudens die toeslag ontvingen. De vrijdag gepresenteerde zijn volgens de commissie dan ook nog niet definitief. De Belastingdienst verwacht later deze zomer wel alle definitieve huurtoeslagen verwerkt te hebben.

Over vorig jaar kan nog niet worden aangegeven hoeveel wordt teruggevorderd, omdat de toeslagen nog niet definitief zijn vastgesteld.

Tbs-er voelt zich slachtoffer sekstherapie

De 30-jarige tbs'er M.V. (Verbruggen) voelt zich een proefkonijn in een experiment met zogeheten intimiteittraining. De Pompekliniek experimenteerde eind jaren negentig met een alternatieve behandeling, waarbij tbs'ers met medewerking van een begeleider seksuele handelingen verrichten.

Dat bleek vandaag tijdens een behandeling van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle. De man stemde in 1998 en 1999 in met de alternatieve behandelmethode omdat hij zich eenzaam voelde. "Ik heb in mijn behandeling nooit gevraagd om seks, ik had behoefte aan een relatie. In plaats daarvan werd ik uitgekozen als proefkonijn."

De tbs-patiënt, veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarigen, verwijt de psychiater die toestemming gaf, dat hij moet hebben geweten dat er door een speciaal ingehuurde therapeute verboden seksuele handelingen werden verricht. Elke cliënt had tien tot twintig keer contact met haar. Ze lagen naakt en masturbeerden daarbij. Ook verwijt hij een gezondheidszorgpsycholoog dat ze destijds een foute diagnose heeft gesteld en dat de seksuele handelingen onder haar verantwoordelijkheid zijn gepleegd.

De kliniek stopte het experiment in 1999 na behandeling van circa zeven cliënten, mede omdat een van de tbs'ers opnieuw in de fout ging. "Ook voelde de therapeute die we hadden ingeschakeld zich te oud en veranderde het maatschappelijke politieke klimaat in Nederland", zei Jos Poelmann, destijds directeur van de Pompekliniek.

Poelmann verscheen vandaag als getuige in de zaak. "Er was in die tijd ook een kliniek die elke maand een busje prostituees liet voorrijden. Dat was bij ons absoluut niet aan de orde. Onze therapie was gericht op het voorkomen van recidive." Een tweede kliniek, waar het experiment ook werd toegepast, stopte volgens hem in de loop van 2005. Uit een wetenschappelijke publicatie van de hand van onder meer de gezondheidszorgpsycholoog blijkt dat Hoeve Boschoord te zijn.

De zaak is aanhangig gemaakt door de website Misbruik door Hulpverleners. "Het experiment is zonder wetenschappelijke basis en consensus in de beroepsgroep uitgevoerd", zei woordvoerster Tanja Zondervan. Volgens haar is de klacht nu pas ingediend omdat V. zich pas jaren later realiseerde wat hem is overkomen.

Volgens de verdediging staat niet de therapie, maar het handelen van beide deskundigen ter discussie. "Nergens blijkt uit dat de cliënt niet vrijwillig handelde. De strafbaarheid valt weg bij toestemming van de patiënt, anders zouden hulpverleners helemaal niets meer mogen", aldus de advocaat.

Het college doet omstreeks 28 augustus uitspraak.

Met dank aan Sneeuwbataljon voor de submit.

Wanneer is Dit: Opgave 16 - Uitslag

Kijk, het was dus de bedoeling dat jullie dachten dat het een mooi strand met een parasol was. Maar nee, er zit er altijd wel weer eentje bij die het beter weet. In dit geval dus (weer) Jordy-B. De lift is stevig gevuld: qu63, lolz, Sc0rPi0n, magical_reflex, Icefire1971, bees, blup, Klaasjuan, nexus-pilot, TagForce, LittleTortillaBoy, Rossdale, Champloo, elkravo, borisz, Charrel, padlarf, SweetCheeks, Daywalk3r, TheDarkPrince, JtS, Pjotrik, Hydrogeny, rednasje1987 en WurM. psyniels is uitgesloten voor verdere deelname.
 

'Bert Maalderink weg bij Studio Sport'

Oranje-verslaggever Bert Maalderink wil vertrekken bij Studio Sport. Hij heeft vandaag zijn ontslagbrief verstuurd aan de directie en de hoofdredactie van de NOS, meldde Nieuwe Revu op zijn website.

De rossige verslaggever, bekend om zijn zuigende vragen en vasthoudendheid, voelde zich in de steek gelaten tijdens de verslaggeving van het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. "Wegens gebrek aan vertrouwen en steun uit NOS-hoek tijdens dit EK, heb ik ontslag genomen", zegt Maalderink op revu.nl. De geboren Achterhoeker werd in 1993 door Kees Jansma bij Studio Sport gehaald.

De NOS bevestigt dat Maalderink inderdaad een brief heeft verstuurd. "Maar we willen graag nog met Bert praten", aldus een woordvoerder.

De verslaggever stoorde zich volgens Nieuwe Revu aan de kritiek die hij in de eigen NOS-programma's te verduren kreeg. Gasten in Jack van Gelders Studio Sportzomer hadden regelmatig commentaar op de scherpe toon van zijn vragen. Ook had Maalderink moeite met de beslissing van de Studio Sport-leiding om geen beelden uit te zenden van de besloten trainingen van Oranje.

"Van collega's hoor ik bijna niets over mijn reportages", zegt Maalderink deze week in het tijdschrift Nieuwe Revu. "Toch vreemd: twee miljoen mensen kijken dagelijks naar het programma waarin ze worden uitgezonden (het programma Studio Sportzomer), maar niemand reageert erop." De verslaggever hield afgelopen week voor Nieuwe Revu een dagboek bij van zijn belevenissen in Zwitserland.

De journalist kreeg de laatste maand ook buiten NOS-kringen kritiek over zich heen. Cabaretier Youp van 't Hek noemde hem in zijn NRC-column een 'onbedaarlijke eikel'. Bondscoach Marco van Basten en Kees Jansma smoesten over 'onze vriend', terwijl zij dachten dat de microfoons uitstonden.


Bert Maalderink met de bekende NOS-microfoon

Ook Sagnol achter Domenech

Willy Sagnol heeft te kennen gegeven achter Raymond Domenech te staan. De bondscoach van Frankrijk ligt namelijk onder vuur, vanwege de vroegtijdige uitschakeling op het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Eerder zegde ook Franck Ribéry zijn steun al toe.

Op 3 juli zal de Franse voetbalbond een beslissing nemen over het lot van Domenech. "Hij heeft al vier jaar mijn steun en daar verandert ons catastrofale optreden op het EK niets aan," liet Sagnol in een reactie weten. De fans van Les Bleus hebben zich echter tegen de bondscoach gekeerd. Tijdens het WK van 2006 bereikten de Fransen de finale, die ze uiteindelijk van Italië verloren.

Sagnol liet echter ook nog weten zich te beraden over de toekomst bij de Franse nationale ploeg. De verdediger wil eerst het mislukte EK verwerken en zal daarna een besluit nemen.

[Column] Van Zuid-Korea tot Rusland

Guus Hiddink werd gisteravond met Rusland uitgeschakeld in de halve finales van het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. De Russen verloren met 3-0 van Rusland. Toch heeft de succescoach uit Varsseveld het wederom voor elkaar, namelijk een onbekend land in de voetbalwereld tot grote hoogte laten stijgen.

Op 1 januari 2001 werd Hiddink voor het eerst bondscoach van een land wat voetballend niet veel voorstelde, namelijk Zuid-Korea. Dat land was ook één van de organisatoren van het WK in 2002, waardoor zij al geplaatst waren. Toch stelde de trainer voorafgaand aan de voorbereidingen wel een aantal eisen. Er moesten spelers uit de competitie worden gehaald en er moest een budget voor trainingskampen en oefenwedstrijden tegen topteams komen. Toen het wereldkampioenschap eenmaal was begonnen, zorgde het land voor een grote verrassing.

In de groepsfase wisten de Zuid-Koreanen van Polen (2-0) te winnen. Daarna speelden zij gelijk tegen de Verenigde Staten (1-1). De grote verrassing volgde in de laatste speelronde van de groepsfase. Toen werd Portugal namelijk met 2-0 verslagen, waarmee het land bovendien groepswinnaar werd. Uiteindelijk wist men tot de halve finales te reiken, waar men van Duitsland verloor (1-0). Voorafgaand aan de halve eindstrijd werden Italië en Spanje (na strafschoppen) verslagen. Na het WK koos de oefenmeester ervoor om bij PSV aan de slag te gaan.

Drie jaar later ging Hiddink een nieuwe uitdaging aan. Hij werd bondscoach van Australië en combineerde dit met zijn baan bij PSV. Aan de hand van de trainer uit Varsseveld werd het eindtoernooi van het WK 2006, dat in Duitsland werd gehouden, bereikt. Tijdens de groepsfase wisten The Socceroos van Japan (3-1) te winnen. Vervolgens was Brazilië te sterk (2-0) en werd gelijk gespeeld tegen Kroatië (2-2). Na deze drie wedstrijden stond Australië tweede in de groep en ging naar de achtste finales. Dit was ook meteen het eindstation voor het land, dat pas voor de tweede keer op een WK te zien was. Italië wist met een minimaal verschil te winnen (1-0).

Het meeste opzien baarde Hiddink toch wel op het EK van 2008. Hij wist zich namelijk met Rusland voor de eindronde in Oostenrijk en Zwitserland te plaatsen. Voorafgaand aan dit evenement werd in de groepsfase al een keer verrassend van Engeland gewonnen. Met het nodige geluk werd uiteindelijk ook kwalificatie afgedwongen. De eerste wedstrijd van het EK werd nog verloren van Spanje (4-1), maar van Griekenland (1-0) en Zweden (2-0) werd gewonnen. Bovendien stelde Hiddink met twee gewonnen wedstrijden de tweede plaats veilig. In de kwartfinales troffen de Russen Nederland. Voor aanvang van het duel dacht men dat Oranje de wedstrijd zou moeten kunnen winnen, maar niets bleek minder waar. Het keurkorps van Hiddink won uiteindelijk met 3-1. De halve finale werd echter van Spanje (3-0) verloren, maar de trainer zette wederom een prestatie van formaat neer.

Inmiddels heeft de coach uit Varsseveld ook de bijnaam Guus Geluk gekregen. Hiermee wordt gerefereerd aan de successen die de Nederlander als bondscoach heeft gehad. Ook als trainer is hij erg succesvol geweest. De verwachting is dat Hiddink voorlopig nog in Rusland zal blijven en wie weet dat hij over twee jaar weer een bijzondere prestatie zal neerzetten.

Guus Hiddink; één van de succesvolste coaches ooit.

NAC contracteert Cairo

NAC Breda heeft aanvaller Ellery Cairo gecontracteerd. De Rotterdammer maakte een goede indruk tijdens een stage en keert na vijf jaar dus weer terug in de Nederlandse competitie.

Cairo, die voor twee jaar tekent in Breda, speelde eerder voor Feyenoord, Excelsior, wederom Feyenoord en FC Twente. In de zomer van 2003 koos hij voor een buitenlands avontuur. De vleugelspeler kwam vervolgens twee seizoenen uit voor zowel SC Freiburg als Hertha BSC. Afgelopen seizoen speelde Cairo in Engeland voor Coventry City. Daar kwam hij slechts zeven keer in actie.

EK: Turken grootverdieners

De Turkse voetballers blijken dé grootverdieners op het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland. Alle 23 leden van het team krijgen elk een bonus 450.000 euro. Dat kondigde voorzitter Hasan Dogan van de Turkse voetbalbond vandaag aan.

Turkije bereikte voor het eerst in de geschiedenis de laatste vier van een EK, maar verloor woensdag met 2-3 van Duitsland. De Duitsers krijgen beduidend minder uitbetaald. Zij ontvangen 250.000 euro als ze zondag kampioen worden. De spelers van Spanje, de andere finalist, kunnen rekenen op 214.000 euro.

De Russische voetballers van Guus Hiddink gaan na de verloren halve finale (0-3 tegen Spanje) met elk 120.000 euro naar huis. Kroatië, kwartfinalist, betaalt weer een stuk beter: 300.000 euro.

De spelers van Frankrijk, Roemenië en Griekenland zijn het slechtst af: zij kregen helemaal geen bonus.

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK!Euro2008-site!

Vrouw rent naakt weg na val in mesttank

Een vrouw is na een val in een Duitse giertank naakt weggerend. Samen met een andere vrouw wilde ze stinkbommen maken door mest in sokken te stoppen. Dat meldde de Duitse politie vandaag.

De twee vrouwen zochten naar mest op een boerderij in het dorp Eberholzen, ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Hannover. De politie vond hun kleding in een veld. Een van hen moet helemaal naakt de plaats van delict hebben verlaten, liet een woordvoerder van de politie weten.

Het was onduidelijk wat de vrouwen met de stinkbommen wilden doen. Ze kunnen hun kleding - ongewassen, benadrukte een zegsman - ophalen bij het lokale politiebureau.

De tien beste transfers van deze zomer (Nederland)

Onze partner in sportverslaggeving, Goal.com, gaat deze zomer voor u de meest in het oog springende transfers bijhouden. Welke transfers zijn erg opvallend en welke juist minder? Daarbij zal er een aparte editie van de Nederlandse Eredivisie zijn. Vandaag deel 1!

10. Michael Silberbauer: van FC Kopenhagen (Den) naar FC Utrecht.

Was in 2006 met een doelpunt nog medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions League. Goede aankoop van Utrecht, dat hoopt de aansluiting te vinden met de subtop.

9. Rogier Molhoek: van AZ naar Vitesse.

Was overbodig in Alkmaar. Speelde het afgelopen seizoen bij NAC Breda een belangrijke rol in de succesformatie van Ernie Brandts. Koos uiteindelijk voor de ambities van Vitesse.

8. Theo Janssen: van Vitesse naar FC Twente.

Vastgeroest in Arnhem, een nieuwe uitdaging in Enschede. De stap naar Twente kan wel eens heel belangrijk worden in de loopbaan van de flamboyante technicus.

7. Lasse Schöne: van De Graafschap naar NEC.

Hield de Superboeren bijna in zijn eentje in de Eredivisie. NEC lijkt de juiste stap in de carrière van de kleine spelmaker.

6. Gonzalo Garcia-Garcia: van SC Heerenveen naar FC Groningen.

Bij Heerenveen had men problemen met zijn mentaliteit, maar bij Heracles liet hij bij tijd en wijle prachtige staaltjes voetbal zien. Ron Jans ziet een mooie uitdaging in deze ex-speler van Real Madrid.

5. Brett Holman: van NEC naar AZ.

Was na de winterstop de motor van de Nijmeegse succesformatie van Mario Been. AZ gaat veel plezier beleven aan deze Australische kilometervreter.

4. Nordin Amrabat: van VVV-Venlo naar PSV.

Afgelopen seizoen een sensatie op de vleugel in Venlo. Gaat zich nu proberen staande te houden bij de landskampioen uit Eindhoven.

3. Francisco Rodriguez: van Chivas (Mex) naar PSV.

Wordt in Eindhoven herenigd met zijn maatje Carlos Salcido. Werd in 2006 kampioen van Mexico met Chivas.

2. Dario Cvitanich: van Banfield (Arg) naar Ajax.

Werd onlangs topscorer van de Argentijnse Clausura met dertien treffers. Alvast binnengehaald als opvolger van Klaas-Jan Huntelaar.

1. Karim El Ahmadi: van FC Twente naar Feyenoord.

Was twee seizoenen lang een belangrijke steunpilaar bij Twente. Moet de nieuwe vormgever van Feyenoord worden.

Turken krijgen bijna half miljoen

Alle 23 spelers van de Turkse EK-selectie mogen 450.000 euro bijschrijven op hun bankrekening. De voorzitter van de Turkse voetbalbond, Hasan Dogan, maakte dit vandaag bekend. Turkije kwam voor het eerst in historie tot de halve finale op een EK.

De Turkse spelers zijn hoe dan ook de grootverdieners van dit toernooi. In het geval Duitsland Europees kampioen wordt, krijgen de spelers 250.000 euro per persoon. De Spanjaarden bij winst 'slechts' 214.000 euro. De gisteren uitgeschakelde Russen mogen elk 120.000 euro bijschrijven.

Alleen de Kroaten, uitgeschakeld in de kwartfinale, komen enigszins in de buurt van Turkije met 300.000 euro per speler.

De Ridder mogelijk naar Wigan

Daniel de Ridder speelt volgend seizoen mogelijk in het shirt van Wigan Athletic, bericht de Daily Mirror. De 24-jarige Amsterdammer degradeerde afgelopen seizoen met Birmingham City.

Bij Wigan is Steve Bruce - de man die De Ridder ook naar Birmingham haalde - trainer. De Ridder was bij Birmingham veroordeeld tot de tribune sinds het vertrek van Bruce. De oud-Ajacied heeft een contract dat in 2010 afloopt.

Velthuizen heeft wel oren naar PSV

Piet Velthuizen heeft wel interesse in een overgang naar PSV. De doelman staat op het lijstje van de Eindhovenaren, als opvolger van de vertrokken doelman Gomes.


Bij Vitesse heeft Velthuizen nog een contract tot 2010. Volgens Omroep Brabant is er nog geen contact geweest tussen PSV en de zaakwaarnemer van de keeper.Mocht PSV toch nog een beroep willen doen op Velthuizen dan moet de landskampioen zich eerst melden bij de Arnhemse club.

Het lijkt erop dat de club uit de lichtstad eerst gaat proberen zich te versterken met Andreas Isaksson. De doelman van Manchester City is bij de Engelse club op een zijspoor geraakt en wil daar graag vertrekken.

Adebayor wil niet vertrekken

Emmanuel Adebayor heeft een einde gemaakt aan alle transferspeculaties rondom zijn persoon. De aanvaller van Arsenal zou dichtbij een akkoord zijn met AC Milan, maar hij heeft kenbaar gemaakt dat hij ook volgend seizoen voor Arsenal speelt.

De spits uit Togo heeft een goed seizoen achter de rug en dat is bij de Europese top niet onopgemerkt gebleven. De Afrikaanse aanvaller scoorde aan de lopende band in het seizoen dat Arsenal het voor het eerst in jaren zonder Thierry Henry moest doen.

Adebayor werd onder meer gelinkt aan AC Milan, maar ook aan Barcelona. Naar eigen zeggen blijft hij nu dus toch bij Arsenal.

Kubica: "Gat is te groot geworden"

Robert Kubica wist in Canada de reace te winnen, maar de Pool is niet te spreken over de vorm van BMW. In Frankrijk verloor hij zijn leiding in het wereldkampioenschap weer aan Felipe Massa. De BMW-coureur denkt dat het gat met Ferrari en McLaren te groot geworden is.

"We kunnen niet bijblijven", zei Kubica tegen ITV. "In Australië waren we sneller dan Ferrari, in Maleisië en Bahrein waren we sneller dan McLaren en in Barcelona was het gat met Ferrari al vrij groot, maar konden we nog wel bij McLaren in de buurt blijven. Vervolgens bleek McLaren soms net zo snel als Ferrari."

"Ferrari is duidelijk vooruit gegaan en wij boeken minder snel progressie. In Magny-Cours was het gat al bijna een seconde. Na de test in Barcelona heeft het team een verkeerde richting gekozen, iets wat we in Silverstone recht zullen gaan zetten."

Teamgenoot Nick Heidfeld was wel blij met de sfeer die op de baan in Silverstone hangt. "Bij de ingang van het circuit van Silverstone hangt een bord met daarop de tekst: 'The home of British motorsport' en zo is de sfeer ook. Dit is een klassieke baan die zijn afkomst niet verloochent. Ik hou wel van het karakter van de baan. Het circuit kent veel snelle en bekende bochten, zoals Stowe. Copse en Beckets. Je kan ook altijd rekenen op de Britse fans, die altijd een geweldige sfeer creëren. De Britten weten veel van racen en ze zijn erg enthousiast. Ik hoop dat we een mooie show kunnen neerzetten."

Hartproblemen ontdekt bij Thuram

Bij de medische keuring van Lilian Thuram zijn hartproblemen aan het licht gekomen. De 36-jarige verdediger stond op het moment om de overstap te maken naar Paris Saint-Germain, maar die transfer lijkt nu geen doorgang te gaan vinden.

"Ik kom helaas melden dat ik niet door de medische keuring ben gekomen. De doktoren hebben ontdekt dat ik met hartproblemen kamp. Er zijn afwijkingen aangetroffen aan mijn hart, die mogelijk gevaarlijk zouden kunnen zijn bij het beoefenen van topsport," aldus de oud-international van Frankrijk.

Thuram speelde voor onder meer Juventus en Barcelona en kwam tot 142 interlands.

Zijn contract in Spanje is afgelopen en met deze medische keuring lijkt er mogelijk een triest einde te komen aan de loopbaan van de verdediger.

Roken in feesttenten ook taboe

Rokers die vanaf dinsdag een peuk willen opsteken in een feesttent hebben pech. Voor roken in open tenten op evenementen en festivals gaan dezelfde regels gelden als voor de reguliere horeca. Er mag vanaf 1 juli dus niet gerookt worden. Dat is de uitkomst van een gesprek donderdagmiddag tussen Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA), bevestigen beide partijen vrijdag.

Klink komt hiermee tegemoet aan de wens van de branchevereniging. KHN blaast daarom het kort geding over deze kwestie, dat dinsdag zou dienen, af. Op die dag gaat het rookverbod in ruimten met een horecabestemming in.

In een door het ministerie op 23 mei verstuurde handleiding stond dat tabaksliefhebbers onder voorwaarden in feesttenten wel mochten roken. Die wordt nu aangepast, zegt een woordvoerder van Klinks ministerie. "Daar wordt nu aan gewerkt, de aangepaste versie wordt voor dinsdag gepubliceerd."

Volgens haar ging het om de definitie van wat een tent is. "Als er horeca-activiteiten plaatsvinden, mag er gewoon niet gerookt worden", verheldert ze. Roken op een terras blijft wel mogelijk, ook onder een luifel of parasolvormige constructie, zolang het terras maar niet aan alle kanten is afgesloten.

KHN-directeur Lodewijk van der Grinten is tevreden. "Nu gelden dezelfde regels als voor de horeca. Dat is wel zo duidelijk".

Sutil content met nieuwe onderdelen

Adrian Sutil, coureur voor Force India, is wel tevreden over de nieuwe onderdelen op de bolide. De vorige races leek de renstal de aansluiting nog niet gevonden te hebben maar na de testweek op Silverstone, verwacht hij dat het team het goed zal doen bij de Britse Grand Prix.

De geplande aerodynamische update zou in Engeland op de auto komen. "Het was een nuttige dag en we wisten de nieuwe demper veel te testen. Dat was ook ons doel van de dag. Het zal nog wel even duren voor hij goed werkt, maar er zit zeker veel potentie in. We moeten er nog wat meer informatie over te krijgen, want we hadden de hele dag nog last van onderstuur", zo zei Sutil.

"Qua aërodynamica zit het ook goed. De nieuwe voorvleugel en motorkap lijken goed te werken en we weten nu meer neerwaartse druk te genereren. We zullen volgende week zeker een stuk sterker voor de dag komen."

Testcoureur Vitantonio Liuzzi kwam tot de negende tijd, op ruim twee tienden achterstand tijdens de eerste testdag dinsdag. De tweede testdag kreeg Giancarlo Fisichella een crash, waardoor hij de tiende en laatste tijd noteerde. Sutil reed de derde testdag naar de zevende tijd, een kleine drie tienden langzamer dan zijn voorganger.

Law & (dis)order van Stillwater in Saints Row 2 screenshots

Naast Grand Theft Auto IV komt dit jaar ook het vervolg uit op die andere Free Roaming gangster game: Saint's Row. Waar Rockstar een serieuze game neer heeft gezet, lijkt Volition te kiezen voor de wat ludiekere kant van de onderwereld. Hoe dit allemaal gaat uitpakken is nog even een paar maandjes wachten als in augustus de game uitkomt.


De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints zijn niet meer in controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

Aragonés: "Duitsers fysiek sterker dan wij"

De Spaanse bondscoach Luis Aragonés is enorm op zijn hoede voor Duitsland, de tegenstander van de Iberiërs in de EK-finale komende zondag.

Aragonés vreest met name de fysieke kracht van die Mannschaft. "Fysiek zijn de Duitsers sterker dan wij, maar doordat wij het veld zo groot maken, raken andere teams sneller uitgeput dan wij", zei de ervaren Spanjaard na afloop van de halve finale tegen Rusland (3-0 winst).

"Duitsland is echter Duitsland en zij lijken van iedereen te winnen", gaf Aragones verder aan. "We zullen zien of zij ons laten voetballen. Als wij de ruimte krijgen, heeft in ieder geval elk land het moeilijk tegen dit Spanje."

Russische media: "Het sprookje is over"

Voor Rusland kwam er donderdag een einde aan Euro 2008. Een kansloze 3-0 nederlaag tegen Spanje deed de hoop op een Russische eindzege vervliegen.

Over het algemeen reageert de Russische pers berustend en is men vol vertrouwen over de toekomst. "Afgelopen nacht is een einde gekomen aan het prachtige sprookje dat heette: de deelname van het Russische nationale team aan EURO 2008," aldus de lange kop in de Rossiiskaya Gazeta.

"De tijd waarin wonderen mogelijk waren, ging snel voorbij," gaat de krant verder.

"Het Europese sprookje is voorbij voor het Russische nationale team," schrijft Tvoi Den. "Maar we hoeven ons nergens voor te schamen. De ploeg heeft ons genoeg redenen gegeven om trots te zijn."

De krant doet verder een oproep aan bondscoach Guus Hiddink om Rusland optimaal op het WK van 2010 in Zuid-Afrika voor te bereiden. "We hopen dat er dan geen enkele ploeg is die ons nog kan stoppen. We zijn bereid om te wachten, Guus."

De sportkrant Sovetski Sport is optimistisch gestemd wat betreft de toekomst. "Alles ligt nog voor ons. We hebben nu de finale niet gehaald, maar het vertrouwen in het Russische voetbal is terug onder de bevolking."

Torres: "Duitsland favoriet"

Na de duidelijke 3-0 zege op Rusland in de halve finale van het EK beschouwen vele kenners Spanje als de grootste kanshebber op de Europese titel. Spits Fernando Torres is echter voorzichtig en plaatst juist de Duitsers in de favorietenrol.

"Natuurlijk willen we winnen. We willen kampioen worden, maar Duitsers zijn echte toernooivoetballers," zei Torres vrijdag.

"Duitsers weten maar al te goed hoe ze deze wedstrijden moeten spelen. We moeten voorzichtig zijn en ik denk dat Duitsland de favoriet voor de titel is."

Voorlopig geven de statistieken Torres gelijk. In zeven onderlinge ontmoetingen kon Spanje pas één keer winnen van Duitsland.

Torres gaat uiteraard wel voor de hoofdprijs. "Het is mooi dat we in de finale staan, maar niemand herinnert zich de runner-up. We willen kampioen worden en zorgen dat iedereen voor minimaal vier jaar over ons praat."

Fable 2 komt in oktober?

Weer een gerucht rond de Xbox 360, ditmaal betreft het de lancering van Fable 2. Al een paar maandjes hint Peter Molyneux naar een release in een periode dat blaadjes bruin worden en de temperaturen dalen, maar nu lijkt de man wat specifieker te worden. In een developer diary wordt er ingezoomd op het notitieboekje van Molyneux en daar wordt het woord "october" omcirkeld. Dit is natuurlijk geen bewijs, maar er zijn meer omstandigheden die hinten in de richting van oktober.

Zo heeft Microsoft al grote titels gepland voor augustus, september en november, maar is oktober nog leeg. Dit terwijl Microsoft een strategie heeft aangekondigd vorig jaar van één toptitel per maand richting de feestdagen. Daarnaast heeft een aantal grote Amerikaanse winkels als Gamespot en Amazon de game ook voor oktober in hun database staan. Microsoft zelf geeft geen commentaar op de geruchten en zo blijft het dus afwachten op de officiële datum.Duitsers statistische favoriet

Op basis van de statistieken is Duitsland zondag de favoriet in de EK-finale, waarin het aantreedt tegen Spanje.

Die Mannschaft heeft in het verleden uitstekende resultaten tegen de Spanjaarden geboekt. Duitsland en Spanje speelden in totaal negentien keer tegen elkaar. Onze oosterburen waren achtmaal de sterksten. Spanje kwam vijf keer als winnaar uit de strijd.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar op een EK troffen, was in 1988. Toen zegevierden de Duitsers met 2-0. In 2003 oefenden beide landen nog tegen elkaar. Toen won Spanje met 3-1.

Schijthuis

Uit het aantal synoniemen en uitdrukkingen dat er voor poepen bestaat, blijkt de centrale rol die dit proces in ons leven inneemt. Van de bekende gezegden als 'een zak tuinaarde openscheuren', 'de ruggengraat verlengen' of 'de rug snuiten', tot enkele persoonlijke favorieten als 'de pot funderen', 'een mol steken' of 'een bruine stropdas punniken'. Oja, of 'mijn rioolbelasting betalen', 'een laxatierapport opstellen' en het West-Friese 'de brune hengst op stal zett'n'. Ik vraag me echter af wat er gebeurt nadat Engelaar buiten de selectie is gezet. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen gemiddeld ruim 4 minuten op de wc verblijven. Trek daar 1 minuutje pure poeptijd vanaf, en voila: 3 minuten waarin we vrijwillig blijven zitten. Waarom?

Oranje vierde op fictieve ranglijst

Op de fictieve ranglijst van het EK voetbal eindigt het Nederlands elftal op de vierde plaats. Dat blijkt uit het klassement dat na de halve eindstrijd door het Duitse persbureau DPA is opgesteld.

Met alleen nog de finale te spelen, zondag in Wenen tussen Spanje en Duitsland, kan Oranje niet meer worden ingehaald. Rusland, dat Nederland in de kwartfinales uitschakelde (3-1), eindigt op de vijfde plaats in het schaduwklassement.

De onttroonde titelhouder Griekenland staat met nul punten troosteloos op de zestiende en laatste plaats.

In deze ranglijst gaat het om uitslagen na negentig minuten of na verlenging.

Fictieve EK-ranglijst

#TeamGespeeldWGVPuntenDoelsaldo
1.Spanje 54101311-3
2.Duitsland 54011210-6
3.Kroatië 4310105-2
4.Nederland 4301910-4
5.Rusland 530297-8
6.Turkije 521278-9
7.Portugal 420267-6
8.Italië 412153-4
9.Zwitserland 310233-3
10. Zweden 310233-4
11.Tsjechië 310234-6
12.Roemenië 302121-3
13.Oostenrijk 301211-3
14.Polen 301211-4
15.Frankrijk 301211-6
16.Griekenland 300301-5

Gegijzeld om alimentatieschuld

Voor een alimentatieschuld van ruim 100.000 euro wordt een 50-jarige man uit Breda al sinds vorige week gegijzeld. Het gijzelingsverzoek is door de advocaat van de ex-vrouw, woonachtig in Werkendam, ingediend en is vorige maand toegewezen door een rechter in Breda.

De man zal, als het aan zijn ex-vrouw ligt, in hechtenis blijven totdat hij zijn schuld gaat aflossen. De kosten van de gijzeling, die volgens de advocaat weinig voorkomen, worden betaald door de gemeente Werkendam.

Gedenkteken voor Brittney Speers in Timesplitters 4 scans

Na het ietwat tegenvallende Haze zijn de heren en dames van Free Radical Design druk bezig met een nieuw deel in de succesvolle Timesplittersserie. Dat er weer veel humor in zal zitten bewijzen onderstaande scans uit het blad PSW wel.
Het is voorlopig nog onbekend wanneer de game uit komt en op welke platforms, maar aangezien de scans uit een PlayStationblad komen is het aannemelijk dat de game in ieder geval op de PS3 uit zal komen.

Lerares sekst met schoolbasketballers

Zo we blijven nog even in de States. Want daar is naast de 60-jarige lerares uit Florida deze week ook een wat jongere lerares in de boeien geslagen wegens seks met minderjarigen. Dit keer betreft het de 34-jarige Julie Pritchett uit Trussville (Alabama). Zij werkte een half basketbalteam af.

In februari begon de getrouwde vrouw een relatie met een 15-jarige basketballer. Later benaderde ze andere jongens van het team voor seks. Sommigen zijn voor de wet meerderjarig, en weigeren mee te werken aan het onderzoek.

Een politiewoordvoerder omschreef haar als een 'seksueel roofdier'. ''Het lijkt erop dat zij een aantal problemen heeft, maar dat kan nooit een excuus zijn voor wat zij heeft gedaan.  Als je acht slachtoffers hebt gemaakt, alle jongeren, waarop ze grote invloed had, denk ik niet dat het verkeerd is om haar zo te karakteriseren.''

Pritchett had seks met de jongeren op de schoolcampus en in woningen van de jongens als daar verder niemand aanwezig was.  Ze riskeert maar liefst 20 jaar celstraf.

'Half basketbalteam'

Jungschläger naar De Graafschap

Peter Jungschläger blijft in de Eredivisie voetballen. De middenvelder degradeerde het afgelopen seizoen met VVV-Venlo naar de Jupiler League, maar speelt het komende seizoen voor De Graafschap, aldus Voetbal International.

Bij zijn transfer in de winterstop van RBC Roosendaal naar VVV-Venlo liet Jungschläger een gelimiteerde transfersom in zijn contract opnemen, waardoor hij nu voor De Graafschap haalbaar is. De middenvelder moet nog wel medisch gekeurd worden.

De 24-jarige Jungschläger debuteerde eind 2005 in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag. Een half jaar later verliet hij de Residentiestad voor RBC Roosendaal.

President Rusland bedankt Hiddink

Rusland strandde donderdag in de halve finale van het EK. Tegen Spanje werd er kansloos met 3-0 verloren. Desondanks zijn de Russen enorm trots op hun nationale ploeg.

Zo ook de Russische president Dmitri Medvedev. Bondscoach Guus Hiddink en het Russische voetbalelftal werden vrijdag door Medvedev bedankt voor hun 'uitstekende optreden' op Euro 2008.

"We hadden de mogelijkheid mooi voetbal te zien, iets wat we reeds lange tijd van onze spelers hadden verwacht," zei Medvedev tijdens de top tussen de Europese Unie en Rusland in de Siberische stad Chanty-Mansijsk.

Medvedev sprak de hoop uit dat dit EK-optreden een voorbode is voor een succesrijke periode in het Russische voetbal. Rusland bereikte in Oostenrijk en Zwitserland voor het eerst in twintig jaar de halve finale van een EK.

'Roda JC ziet Takak wel zitten'

Volgens tv-zender L1 staat Jasar Takak in de belangstelling van Roda JC. Bij zijn huidige club Vitesse mag de middenvelder vertrekken.

De Arnhemse club gaf Takak het afgelopen seizoen een kans om terug te keren in het betaalde voetbal, nadat hij in het seizoen 2006/2007 clubloos was gebleven. De middenvelder kwam het afgelopen jaar tot 23 competitiewedstrijden.

Voor Takak is er echter geen toekomst meer bij Vitesse. Roda JC, waar de middenvelder in zijn clubloze periode meetrainde om zijn conditie op peil te houden, is daarentegen geïnteresseerd in de 26-jarige Takak. Ook FC Twente zou hem volgen.

Lehmann wijt fouten aan Wenger

Duitsland mag dan zondag weliswaar in de finale van Euro 2008 staan, te danken aan de goede prestaties van doelman Jens Lehmann is dat zeker niet.

De 38-jarige sluitpost van de Duitsers maakt het hele toernooi al een onzekere en onscherpe indruk. In de halve finale tegen Turkije konden de Turkse tegentreffers op zijn conto worden geschreven.

Lehmann legt de schuld van zijn mindere vorm bij zijn inmiddels ex-manager Arsène Wenger. De Fransman zette de Duitser het afgelopen seizoen op de bank bij Arsenal ten faveure van de Spanjaard Manuel Almunia.

"Het is voor mij een moeilijk seizoen geweest en dat komt door mijn voormalig manager," verklaarde Lehmann in de Duitse media.

De doelman, die komend seizoen onder de lat zal staan bij VfB Stuttgart, kon het niet laten om nog even een sneer richting zijn voormalige coach uit te delen. "Ik ben er trots op om Arsenal in de finale te vertegenwoordigen," zei Lehmann met een sarcastische ondertoon.

PSV praat al met Isaksson

PSV laat er geen gras over groeien wat betreft de opvolging van doelman Heurelho Gomes. De Telegraaf meldt dat de Eindhovenaren al druk in gesprek zijn met Andreas Isaksson (Manchester City). PSV hoopt de Zweed op korte termijn te kunnen presenteren.

"Gezien de situatie is het niet vreemd dat het voorbereidende werk voor de komst van Isaksson reeds gedaan is," zegt PSV-trainer Huub Stevens in De Telegraaf.

De 26-jarige Isaksson raakte het afgelopen seizoen bij Manchester City zijn basisplaats kwijt aan Joe Hart. Desondanks was hij tijdens het EK de nummer één bij de Zweedse nationale ploeg. Eerder zei hij nog niets gehoord te hebben van de Eindhovense ploeg.

Lerares (60) had seks met leerlingen

De 60-jarige lerares Adrienne Laflamme uit de Amerikaanse staat Florida is gearresteerd vanwege het onderhouden van seksuele contacten met een minderjarige. Laflamme, die binnenkort 61 wordt, is minstens vijftien keer van bil gegaan met een 17-jarige scholier. De jongen had ze ontmoet op een gesloten school waar jeugdcriminelen onderwijs krijgen.

De relatie tussen de twee duurde een maand en begon toen de knaap de gesloten school mocht verlaten. Een keer heeft het koppel zelfs een 14-jarige jongen uitgenodigd om mee te doen, zo zegt een woordvoerder van het Palm Bay Police Department.  Er wordt nog onderzocht of de vrouw met andere minderjarigen de lakens heeft gedeeld.

En zoals naar goed Amerikaans gebruik gewoonlijk is, poseerde mevrouw Laflammee na haar arrestatie (met enige tegenzin) voor de politiefotograaf.

 

Nieuwe scans Resistance 2 tonen immens grote boss battle

De meest recente editie van de Gamepro heeft een uitgebreide preview van Resistance 2. Daar staat onder andere veel informatie in, maar ook screenshots die we nog niet kennen. Zo zie je een immens grote boss battle, wat één van de hoogtepunten in Resistance 2 moet worden.

Enfin, eerst gaan we door naar wat nieuwe details rond deze big-budget titel van Sony. Het verhaal gaat verder waar deel één geëindigd is. Hale is gekidnapt door een black-ops militair team en wordt meegenomen naar een onbekend vliegtuig. Dit vliegtuig is op weg naar IJsland, het thuishaven van een top-secret Amerikaans onderzoeksgebied. Er wordt daar gewerkt aan de Chimera-technologie.

Hale komt erachter dat hij niet alleen is met het chimera-virus. Hij komt ook andere mensen met het chimera-virus tegen en vormt samen met hen een squad genaamd Echo. Hale wordt leider van die squad. Later in de game ondergaat Hale een soort metamorfose.

De co-op- en competitive mode zijn de belangrijkste onderdelen van het online gedeelte. Je moet beide modi spelen om alle rewards en unlockables te verdienen. Het co-op gedeelte heeft op bepaalde momenten alle acht spelers nodig. Dus mochten jij en je vrienden met z'n vieren zijn, dan kun je een bepaalde boss niet verslaan.

Als laatste weet Gamepro een nieuw wapen te onthullen: The Sniper Grenade. Dit wapen is gebaseerd op de gestolen Chimera-technologie, die na het afvuren een vorm van 'schijt' verspreidt. Dit lekkere spul groeit in een geweldige radius, en kan handig zijn voor allerlei dingen. Zo kun je dit webachtige spul gebruiken als napalm.

Resistance 2 moet eind dit jaar uitkomen voor de PlayStation 3.

Balboa verlaat Real voor Benfica

Javier Ángel Balboa zal de komende vier seizoenen uitkomen voor het Portugese Benfica. De jonge vleugelspeler kon in zijn tweede seizoen in het eerste van Real Madrid niet imponeren.

In het seizoen 2005-06 maakte hij zijn debuut, maar vanwege het geringe aantal speelminuten werd hij het jaar erop verhuurd aan Real Racing Club de Santander. Teruggekomen bij de Madrilenen moest hij het afleggen tegen spelers als Arjen Robben en Royston Drenthe, waardoor hij vertrekt naar de Portugese competitie.

"Ik ben zeer gemotiveerd voor deze uitdaging", vertelde de 23-jarige international van Equatoriaal Guinea. De trainer van Benfica, Quique Sánchez Flores, is een oude bekende van Balboa. Hij werkte samen met hem in de jeugd van Real Madrid. "Het vertrouwen dat hij in mij heeft is heel belangrijk, en heeft me overgehaald om naar Benfica te gaan."

[Update] Castlevania wordt een fightinggame

Update 14:16
Submitter depax wist ons nog te melden dat er meer informatie rond deze fighter is verschenen. De karakters worden gemaakt door Takeshi Obata. Op het begin zul je niet meteen alle karakters tot je beschikking hebben. Zo kun je Maria, een personage uit het spel, alleen unlocken via de Wii-DS Connectivity. Tevens kunnen we ook online ondersteuning verwachten, maar meer informatie hierover is er nog niet.

Daarnaast bevat Castlevania Judgement een 'special move gauge', een soort balk die je op kunt vullen door je tegenstander te raken. Wanneer het balkje vol is, kun je een soort 'final smash' uitvoeren. Voor de Castlevania liefhebbers, die denken dat Castlevania geheel de verkeerde kant op gaat met deze fighter, heeft de welbekende Igarashi uitgelegd waarom hij een fightinggame wilde maken:

"I guess some fans may worry about the game quality, but I am confident that we can achieve a very high-quality game. I think that fans…will see that it stays true to the Castlevania series. Even though this is a fighting game I can guarantee that it will be fun."

Originele bericht
Ben je ook helemaal klaar met die "stomme" action-adventure waarin je het telkens moet opnemen tegen de krachten van de duisternis genaamd Castlevania met een paar simpele aanvallen. Wil je veel liever gewoon lekker op jouw manier en wat uitgebreider inhakken op Dracula en de zijne? Dan is er goed nieuws, want in de Nintendo Power van juli zijn de eerste beelden verschenen van Castlevania Judgement, een 3D Fighter rond de bekende serie.

Een aantal karakters is inmiddels al bevestigd als speelbaar, te weten: Dracula, Simon, Alucard, Shanoa, en Maria Renard. Je zult kunnen vechten met klassieke wapens als Holy Water en het gebruik hiervan zal, zoals het hoort, afhangen van hearts. De game belooft ook meer dan een standaard fighter te worden, monsters zullen langskomen om schade te doen, omgevingen zullen wijzigen en je kunt vallen zetten voor je tegenstander. Uiteraard is de besturing uniek ontwikkeld voor de Wii.
Löw onder indruk van Spanje

Joachim Löw verwacht een moeilijke eindstrijd aankomende zondag, als hij Spanje treft in de finale van het EK. De bondscoach van Duitsland is onder de indruk van de Spanjaarden.

Spanje wist gisteravond korte metten te maken met Rusland. Na een doelpuntloze ruststand stelde de ploeg van Luis Aragonés in de tweede helft orde op zaken: 3-0. De Duitsers waren woensdag al te sterk voor Turkije. Een zinderende halve finale leek op verlengingen af te gaan toen Philipp Lahm in de laatste minuut alsnog de winnende binnenschoot voor Die Mannschaft.

"De Spanjaarden hebben een indrukwekkend resultaat neergezet", vertelt Löw. "Ze hebben het hele toernooi al op het hoogste niveau gespeeld, en waren technisch zeer goed. Ze bewezen dat ze beter waren dan de Russen en hebben een gevarieerder spel dan de Portugezen. Hun middenvelders wijzigen hun spelpositities keer op keer en blijven aanvallen; dat maakt het bijzonder lastig ze te bespelen."

CU boos op OM na geven naam wethouder

De lokale afdeling van de ChristenUnie in Lelystad is woedend op het Openbaar Ministerie omdat die de naam van hun wethouder, die moet voorkomen in een mishandelingszaak, openbaar heeft gemaakt. In een persbericht maakt het OM melding van het feit dat wethouder Albert Kok  zich op 8 oktober bij de politierechter moet verantwoorden voor mishandeling ''in de huiselijke sfeer”. 

De Lelystadse ChristenUnie is ''verbijsterd'' dat het OM dit zomaar heeft gemeld. ''Het OM wijkt af van de goede regel dat mensen niet met hun volledige naam worden genoemd. Als je ergens in Nederland zorgvuldigheid mag verwachten, dan is het wel bij het OM. Mijn partij acht een welgemeend excuus aan de wethouder op zijn plaats en overweegt een klacht in te dienen'', aldus fractievoorzitter Boele Siepel vandaag.

Siepel vindt dat het hier een privékwestie betreft, waar het functioneren als wethouder niets mee te maken heeft.  De partij stelt verontwaardigd te zijn dat het OM ''op bewuste wijze meewerkt aan het in diskrediet brengen van een persoon in een openbare functie”.

Wethouder Kok zat in januari een nacht in een politiecel na een aangifte van mishandeling.   Volgens het OM speelde het geweld zich af in september vorig jaar. Albert Kok (Albert-Kok.nl) blijft zeker tot aan de zitting gewoon aan als wethouder Financien, Doelgroepen, Integratie, Emancipatie en Subsidies.

Het Openbaar Ministerie en de media maken in Nederland normaal gesproken namen van verdachten of veroordeelden nooit openbaar.  Van die regel wordt afgeweken als de persoon in kwestie een Bekende Nederlander is, een publieke functie bekleedt, of als de persoon zelf de media-aandacht heeft gezocht.

Miljonaire krijgt 11 jaar cel

Een Amerikaanse miljonaire heeft een gevangenisstraf van elf jaar gekregen voor het mishandelen van haar twee huishoudsters. De twee Indonesische vrouwen werden onder andere geslagen met paraplu's en bezems, bewerkt met messen en overgoten met heet water.

Valse voorwendselen
De huishoudsters werden in 2002 en 2005 door de 46-jarige Varsha Sabhnani onder valse voorwendselen naar Amerika gehaald. Na aankomst werden de paspoorten door Sabhnani ingenomen en werden zij gelijk in haar huis tewerkgesteld. "In haar arrogantie behandelde ze Samirah en Enung als minder dan mensen," verklaarde één van de aanklagers.

Straffen
Samirah en Enung werden ook door hun werkgeefster gestraft. Zo moesten zij bijvoorbeeld trappen lopen en koude douches nemen. Eén van de vrouwen moest zelfs chili-pepers eten en nadat ze had overgegeven, ook nog eens haar eigen kots opeten. Aan de mishandeling kwam een einde toen in mei 2007 één van de vrouwen het huis wist te ontvluchten en haar toevlucht zocht in een winkel.

'Goede vrouw'
De families van de twee vrouwen kregen elke maand 100 dollar van de miljonaire, maar de vrouwen zelf kregen zelfs geen eten. Als zwervers zochten ze naar eten in vuilnisbakken en hadden ze de koude keukenvloer als slaapplaats. De advocaat van Sabhnani wilde de rechter nog overtuigen van haar goedheid door duidelijk te maken dat ze al jaren goede doelen over de hele wereld steunt, maar de rechter heeft dit uiteindelijk niet meegenomen in zijn vonnis.

Uitspraak
De rechter, Arthur Spatt, heeft de miljonaire een gevangenisstraf van elf jaar opgelegd. Ook kreeg zij nog drie jaar voorwaardelijk en een boete van 25.000 dollar. Over de geëiste schadevergoeding van 1,1 miljoen dollar doet de rechter voorlopig nog geen uitspraak. Later vandaag hoort Mahender Sabhnani, de 51-jarige man van Varsha Sabhnani die zelf ook terechtstaat, welke straf hij door de rechter opgelegd krijgt.

Veiligheidsraad bespreekt sancties Zimbabwe

De VN-Veiligheidsraad komt maandag bijeen om te praten over zwaardere sancties tegen Zimbabwe. Dat zei de Duitse minister voor Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier vandaag tijdens een bijeenkomst van de G8.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de acht rijke industrielanden zeiden dat de uitslag van de verkiezingen niet geaccepteerd kan worden door de internationale gemeenschap als deze niet representatief is voor de mening van het volk. Ze stelden ook dat de uitslag van de eerste verkiezingsronde in Zimbabwe gerespecteerd moet worden. Toen behaalde oppositieleider Morgan Tsvangirai meer stemmen dan president Robert Mugabe.

De Amerikaanse minister Condoleezza Rice zei dat de VN-Veiligheidsraad zich moet beramen op de volgende stap nu Zimbabwe de verkiezingen doorzet. De Verenigde Staten zitten de VN-Veiligheidsraad momenteel voor.

Blizzard bezig met aparte promotie voor evenement in Parijs

Marketing heeft altijd als doel zoveel mogelijk (positieve) aandacht te krijgen voor je product. Blizzard is nu bezig met een opvallende manier van marketing, want nog niemand heeft een idee wat ze aan het promoten zijn. Als je naar de site gaat van Blizzard of de World Wide Invitational (WWI) krijg je eerst nog een mooi plaatje te zien, met verscheidene symbolen er in en de ogen die lijken op die van de Lich King. De symbolen komen uit verschillende games van Blizzard, zoals Diablo II, StarCraft II en Pax Imperia.

Zou Blizzard op de WWI aankondigingen gaan doen van opvolgers voor deze games?, of is het gewoon een promotiecampagne voor de WWI zelf welke plaats vindt in Parijs morgen en overmorgen? Voor een beetje speculeren en puzzelen kun je hier alle informatie vinden. Waarschijnlijk kondigt Blizzard morgen zelf wel aan waar het om gaat, dus een dagje geduld is natuurlijk ook een optie.

David Villa mist eindstrijd

David Villa zal aankomende zondag niet kunnen schitteren in de finale van het Europees kampioenschap. De spits viel geblesseerd uit tegen Rusland met een spierblessure.

In de eerste helft van de halve finale met de Russen moest Villa vervangen worden door Cesc Fàbregas. De middenvelder kon vervolgens het duel naar zijn hand zetten en was mede verantwoordelijk voor de uiteindelijke 0-3 overwinning. "Villa zal niet spelen in de finale", meldde bondscoach Luis Aragonés in de persconferentie. "Hij heeft een spierblessure opgelopen."

Villa is momenteel nog altijd topschutter van het toernooi met vier doelpunten. Hij kan nu alleen maar hopen dat de Duitse topscorer Lukas Podolski het niet op zijn heupen krijgt. De spits van Bayern München staat op drie treffers. "Het enige dat ik nu wil is genieten zondag. Ik vind het jammer dat ik niet mee kan doen, maar het is beter dat een fitte teamgenoot op het veld staat, aangezien ik met mijn blessure maar moeilijk kan lopen."

Zwangere Roemeense (11) mag abortus ondergaan

Een verkracht Roemeens meisje van 11 jaar dat in 'onblijde verwachting' is, mag een abortus ondergaan. Dat heeft een Roemeense overheidscommissie gisteren beslist.

Het meisje, dat verkracht is door haar oom, werd een abortus geweigerd omdat ze 21 weken in verwachting is. De Roemeense wet staat alleen abortus toe tot 14 weken. Twintig orthodox-christelijke organisaties dreigden met een aanklacht, omdat de abortus tegen de wet ingaat.

De ouders van het meisje ontdekten dat ze zwanger was bij een bezoek aan een huisarts. Daar vertelde ze verkracht te zijn door haar 19-jarige oom. Die is sindsdien met de noorderzon vertrokken.  De vader en moeder hadden gedreigd naar Groot-Brittannië te gaan om hun dochter daar een abortus te laten ondergaan. Daar mag het tot 24 weken mits de lichamelijke of geestelijke gezondheid van de aanstaande moeder in gevaar is.

Met dank aan Jojogirl voor de submit. 

Huursubsidie Herfkens kost 3.500 euro per maand

Iedere maand dat de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen geen geld terugvordert van Eveline Herfkens kost de Nederlander 3.500 euro. Volgens advocaat Roger van Dijk had dit voorkomen kunnen worden door een tweeregelig briefje, een zogenaamde stuitingsbrief.

Onterechte huursubsidie
De brief had verstuurd moeten worden zodra de affaire Herfkens bekend werd, in januari van dit jaar. Toen werd bekend dat oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens onterecht 280.000 dollar aan huursubsidie had ontvangen voor haar appartement in New York. Herfkens was in die periode werkzaam bij de Verenigde Naties.

Verjaringstermijn
De verjaringstermijn van 5 jaar is inmiddels gedeeltelijk verstreken wat betekent dat de subsidie, die Herfkens in 2002 en een gedeelte van 2003 heeft ontvangen, niet meer teruggevorderd kan worden. In totaal heeft dit de Nederlandse Staat al 48.000 dollar gekost. Elke volgende maand betekent een extra verliespost van 6.000 dollar, omgerekend 3.500 euro.

Terugvordering
De Tweede Kamer en de minister willen de onterechte huursubsidie wel gaan terugvorderen, maar Herfkens heeft al laten weten dat zij het geld niet terug wil betalen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet officieel nog geen uitspraken over de zaak, maar heeft inmiddels er wel op gewezen dat de aangehaalde stuitingsbrief alleen van toepassing is op civiele procedures en Herfkens wordt benaderd vanuit het ambtenarenrecht.

Peuter gevonden in sloot Duinrell

Een 2-jarig Noors jongetje is vanmorgen omstreeks 10:30 uur gevonden in een sloot op het kampeerterrein van attractiepark Duinrell in Wassenaar. Hij is vermoedelijk ontdekt door spelende kinderen.

De peuter is lange tijd ter plaatse gereanimeerd, waarna hij in kritieke toestand door een ambulance naar een ziekenhuis in Leiden is gebracht. Hoewel een traumahelikopter ter beschikking stond, is daar geen gebruik van gemaakt.

Het gezin uit Noorwegen bivakkeerde met hun camper vlakbij de sloot. De ouders van het jongetje wilden gisteren al naar huis gaan. Aangezien de kinderen het naar hun zin hadden in het attractiepark, besloten ze nog langer te blijven.

[Update] Avatarsysteem wordt Microsofts variant van Home?

Update 13.07u.
We hebben contact gezocht met Microsoft over deze geruchten. Het commentaar was kort en krachtig:"Dit zijn geruchten en niet meer dan dat."

Originele bericht
Vorige maand ging al het gerucht dat Microsoft met een nieuw avatar-systeem komt, welke de oude van plaatjes moet gaan vervangen. Inmiddels lijken deze geruchten nog verder door te trekken, want inmiddels is ook onderstaande plaatje verschenen, dat wel heel veel lijkt op het Home-concept van Sony. Het zou MyGamerPad moeten gaan heten en het lijkt dezelfde functies te gaan bieden die Home ook zal bieden.

Het plaatje is natuurlijk nog maar een gerucht, het is dus wachten op eventuele bevestiging, of ontkenning, van Microsoft.Leidse woningen ontruimd na gaslek

Aan het Bevrijdingsplein in Leiden zijn enkele panden ontruimd vanwege een gaslek. Het gaat om een nieuwe vestiging van Albert Heijn, de bijbehorende parkeergarage en veertig woningen. Dat laat de politie weten.

Het gaslek ontstond rond 9:45 uur, maar werd binnen tien minuten gedicht. Volgens de politie is het nog onbekend wanneer de supermarkt, parkeergarage en woningen worden vrijgegeven. Ongeveer 250 personen moesten hun huis verlaten.

De politie liet eerst weten dat er een hijskraan was omgevallen. "Nu blijkt dat tijdens het heien een paal is geraakt die terecht is gekomen op een gasleiding", alus de woordvoerder van de politie. Dinsdag werd de Amsterdamse Coentunnel nog afgesloten door een gaslek, waardoor een kilometers lange file ontstond.

'Marcouch heeft islamiseringsagenda'

In de PvdA-fractie van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart is wederom een crisis ontstaan. En ook dit keer draait het om PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. PvdA'er Jan Engel, die al eerder botste met Marcouch, is nu uit de fractie gestapt en vormt nu een eenmansfractie. Twee anderen, Clyde Moerlie en Pieter Beste, beraden zich op hun positie.

Ze beschuldigen de PvdA-voorman ervan een  geheime 'islamiseringsagenda' te hebben.  In een ingezonden brief in de Volkskrant uitten ze vorige week al kritiek op Marcouchs plan om islamlessen op openbare scholen te introduceren. Eerder dit jaar verweten ze hem dat hij burgemeester Job Cohen steunde in diens opvatting dat door de gemeente ingehuurde straatcoaches vrouwen om religieuze redenen een hand mogen weigeren.

Volgens Engel moesten Beste, Morlie  en hij van het bestuur hun onvoorwaardelijke steun betuigen aan Marcouch. ''Maar we leven hier niet in een Sovjetstaat. Binnen een partij moet je van mening kunnen verschillen'', aldus Engel in de Volkskrant.

Marcouch wil niet op de kwestie reageren. Hij verwijst naar fractievoorzitter Maarten van Maurik. Die zegt dat er  in de fractie best een meningsverschil mag bestaan. ''Maar zij hebben een heel andere lijn als het gaat om integratie en vooral de rol van religie daarbij. En ze stellen alles in het werk om hun standpunten naar voren te brengen. Marcouch is een politiek voorman van de PvdA, daarom mag hij wel zijn mening verkondigen.''

Gisteren verklaarde PvdA-minister Ella Vogelaar overigens dat ze het eens is met Marcouchs opvatting voor islamonderwijs op openbare scholen. Eerder al nam PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb het voor hem op. Marcouch wil op deze wijze radicalisering en slecht islamitisch onderwijs tegen gaan.

DVD: Unnatural Causes

Soms wordt een film gemaakt om direct op dvd uit te komen. Unnatural Causes is er zo eentje. De thriller werd niet geproduceerd met de bioscoop als einddoel, maar televisie of dvd was het uitgekozen medium. Het gaat hier om een thriller die alle voor het genre kenmerkende ingredienten heeft: : moord, hebzucht en veel niet voorziene omstandigheden. Het vaste recept voor een thriller, die is opgenomen in Barcelona. Het is erg jammer dat van deze mooie stad maar weinig zichtbaar wordt in de film. Wellicht had dit decor, beter belicht, kunnen leiden tot een sterker geheel. Het had in ieder geval veel mooie beelden op kunnen leveren. De vraag die rijst is: 'Waarom opnames in zo'n mooie stad maken om er vervolgens in de film nauwelijks echt iets van terug te vinden?' Het had net zo goed een kunstmatig decor kunnen zijn.

Prince of Persia ook naar de DS

Ubisoft komt dit jaar met een nieuwe Prince of Persia op de PC, de PlayStation 3 en de Xbox 360. De Wii blijft tot nu toe achter, maar gelukkig krijgt de handheld van Nintendo wel een Prince of Persia; Prince of Persia: The Fallen King.

Prince of Persia: The Fallen King is een exclusieve Nintendo DS versie in de Prince of Persia serie. In de game vlucht de Prince naar een ander koninkrijk. Dit koninkrijk moet uiteraard gered worden van kwaadaardige wezens, en uitgerekend de prins neemt deze taak op zich. Hij krijgt hierbij hulp van de mysterieuze Magus. Bekend is dat er geregeld gewisseld moet worden tussen de prins en Magus om puzzels op te lossen. Wij hebben alvast twee stukjes art en een screenshot, opvallend is het uiterlijk van de prins.
Illegaal downloaden in Nederland toch illegaal

Downloaden van illegale bestanden is in Nederland wel degelijk illegaal. Dat heeft een Haagse rechtbank deze week gesteld in een vonnis. ''Een kopie maken van illegaal materiaal is een illegale handeling''.

Hiermee is iedere Nederlander die beschermde liedjes, films of software ophaalt via internet, dus in overtreding. De brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, de NVPI, is blij met de uitspraak.  "Het komt volledig overeen met het standpunt dat wij hierover hebben ingenomen".

Het is voor het eerst dat een Nederlandse rechter het ongeautoriseerd downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal voor privégebruik bestempelt als illegaal. Het vonnis gaat regelrecht in tegen het standpunt van de regering, dat het downloaden voor privégebruik altijd heeft gedoogd.

Advocaat Arnout Groen, deskundige op het gebied van auteursrecht, zegt vandaag in het Financieel Dagblad dat  de platenmaatschappijen en antipiraterijstichting BREIN ''extatisch'' zullen zijn over het vonnis. ''Het wachten is op de eerste zaak die aanhangig wordt gemaakt tegen een downloader. Op basis van dit vonnis zou BREIN een goede kans maken. Iedereen die ook maar een liedje downloadt, maakt inbreuk op het auteursrecht. Een goede zaak. Het is een gek idee, dat je iets van waarde gratis kunt consumeren.''

Diverse deskundigen zeggen dat het laaste woord over deze kwestie voorlopig nog niet gezegd zal zijn. Wel gaan ze er van uit dat BREIN dit vonnis zal gaan gebruiken.

[MotoGP] Stoner domineert training

Het raceweekend in Assen begon goed voor Casey Stoner. De huidige wereldkampioen was in beide donderdagtrainingen de snelste man op het TT Circuit. Hij hield de winnaar van 2007, Valentino Rossi, zeven tiende van een seconde achter zich in de tweede oefensessie. Stoner zette een tijd neer van 1.36.087.

Rossi kwam niet verder dan een tijd van 1.36.819. Hiermee hield de Italiaan wel de sterk rijdende Colin Edwards achter zich. Verder was Nicky Hayden, winnaar in 2006 goed bezig met een vierde tijd.

Loris Capirossi, rijdend voor Suzuki, maakte een zware crash mee in de tweede training. Gelukkig bleef het voor de Italiaan, die net terugkeerde van een zware handblessure, bij een snee in zijn rechter onderarm. Het is overigens niet bekend of Capirossi verder kan rijden. Ben Spies zal hem niet vervangen.

Trainingstijden

#RijderTeamTijd
1C. Stoner Ducati Marlboro Team 1:36.087 26
2V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 1:36.819 29
3C. Edwards Tech 3 Yamaha 1:36.931 24
4N. Hayden Repsol Honda Team 1:37.012 28
5A. de Angelis Honda Gresini 1:37.126 29
6Shinya Nakano Honda Gresini 1:37.137 28
7R. de Puniet Honda LCR 1:37.187 25
8J. Hopkins Kawasaki Racing Team 1:37.251 26
9D. Pedrosa Repsol Honda Team 1:37.280 26
10C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP 1:37.282 29
11A. Dovizioso JiR Scot Racing Team 1:37.326 21
12S. Guintoli Team Alice 1:37.357 25
13J. Toseland Tech 3 Yamaha 1:37.838 19
14J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team 1:37.960 26
15A. West Kawasaki Racing Team 1:38.413 27
16T. Elias Team Alice 1:38.656 22
17L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP 1:38.667 6
18M. Melandri Ducati Marlboro Team 1:39.214 21

[NBA] Bulls kiezen een point guard in draft

De Chicago Bulls hadden de eerste keuze in de NBAa-draft van dit jaar. Derrick Rose werd door het voormalig team van Michael Jordan gekozen. De point guard, afkomstig uit Chicago, speelde voor de universiteit van Memphis.

In zijn eerste jaar in de college-competitie (NCAA) had hij gemiddeld 14,9 punten, 4,7 assists en 4,5 rebounds. Hij was overigens ook de leider op weg naar de finale van het kampioenschap. "Pointguards zijn moeilijk te vinden", lichtte Bulls-manager John Paxson de keus toe. De Miami Heat, die als tweede mochten kiezen, kozen voor een aanvaller van Kansas State Michael Beasley. Het is in de NBA gebruikelijk dat alle teams volgens een vooraf bepaalde volgorde één voor één een nieuwe speler kiezen.

Galatasaray geïnteresseerd in doelman Liverpool

De reservedoelman van Liverpool, Charles Itandje, staat volgend seizoen mogelijk onder contract bij Galatasaray, zo meldt I’Equipe.

De Turken hebben ongeveer vier miljoen euro over voor de tweede keeper die vorig jaar zijn oude club Racing Lens verliet en naar Anfield Road ging. In Liverpool moest hij vervolgens de concurrentiestrijd met Pepe Reina aan gaan. Nadat hij die strijd had verloren was hij het afgelopen seizoen de tweede keus van Rafael Benítez.

[WBD]: Roddick vroegtijdig naar huis

Wimbledon 2008 zit er voor Andy Roddick alweer op. Een vroegtijdig afscheid van de als zesde geplaatste Amerikaan, die in 2004 en 2005 verliezend finalist was.

In de tweede ronde werd Roddick verslagen door Janko Tipsarevic. De cijfers waren duidelijk. De eerste set ging nog wel naar de Amerikaan met 6-7, maar de drie volgende sets waren voor de geboren Joegoslaaf. 7-5, 6-4 en 7-6 (4).

Het is voor Roddick de eerste keer dat hij in de tweede ronde wordt uitgeschakeld. Ondanks de 27 aces van de Amerikaan, was het niet voldoende voor de winst. Roddick kreeg in de vierde set nog wel drie setpunten. Die kon hij echter ook niet binnenslepen.

De volgende tegenstander van Tipsarevic is Dmitry Tursunov. De Rus won met 7-6, 6-2 en 6-4 van de Engelsman Chris Eatuon.

'Vrome moslima's' als zakkenrollers

Oost-Europese zakkenrollers hanteren op Rotterdamse markten een sluwe manier om toe te kunnen slaan. Ze verkleden zich als vrome moslima's om zo ongemerkt mensen te kunnen bestelen. Het zijn veelal vrouwelijke Bulgaarse of Roemeense vrouwen met lange vingers die zich met een sluier ongrijpbaar wanen.

''Het is inmiddels een bekend fenomeen. We zien het steeds vaker, op vrijwel alle Rotterdamse markten,’’ zegt een politiewoordvoerder vandaag in het AD.

Op de Afrikaandermarkt in Rotterdam-Zuid werd deze week een gesluierde Bulgaarse vrouw op heterdaad betrapt bij het rollen van een portemonnee. Ze had maar liefst zeven verschillend gekleurde hoofddoeken bij zich, waarmee ze steeds van ‘identiteit’ kon wisselen.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Vanessa wegzetten als ex-hoer wederom beboet

Roddel- en achterklapsite ZIJonline is gisteren veroordeeld  tot 10.000 euro boete omdat het Connie Breukhoven alias Vanessa ten onrechte heeft weggezet als een dame die ooit werkzaam zou zijn geweest in de prostitutie. Een kort gedingrechter oordeelde vorig ook al dat de site in de fout was gegaan met de berichtgeving.

Leo van Rooijen van ZIJonline probeerde zich vrij te pleiten door te stellen dat hij het nieuws had overgenomen van de site Witheet.com. ''Wij vertouwden deze bron en namen het nieuws over. Als dat niet meer mag, dan heeft journalistiek Nederland een probleem. Dan ben je verantwoordelijk voor de uitspraken van anderen."

Volgens de rechter ging de nieuwskop en de tekst van het artikel op ZIJonline echter veel verder dan die op de website van Witheet. Onder meer door zonder voorbehoud als feit mee te delen dat dossiers van de Haagse zedenpolitie boven water zijn gekomen, waarin staat dat Connie zich prostitueerde. Hij noemde de berichtgeving ''een ernstige aantasting van de persoonlijke levenssfeer en van de eer en goede naam''. 

Vanessa reageerde gisteren verheugd op de uitspraak. "Ik ben blij dat het recht zegeviert. Als ik niet gewonnen had, dan was ik in hoger beroep gegaan. Nu zijn we eindelijk van het geouwehoer af."

Website Witheet werd vorig jaar al veroordeeld tot een geldboete en een verplichte rectificatie. De beheerder van Witheet, Matt Hoorn, beweerde toen dat hij de bewijzen in zijn bezit had (een dossier van de Haagse zedenpolitie waarin Connies naam voorkwam). Maar Hoorn kwam vorig jaar niet opdagen bij de rechtszitting en liet het woord aan zijn advocaat die bronbescherming als reden opvoerde om de stukken niet te laten zien.

Vanessa ooit (in 1986)

 

Bijlmoord was wraak voor NAVO-optreden.

Tegen de 42-jarige Amerikaan Carlos H. is gisteren voor de rechtbank in Breda 12 jaar celstraf en tbs geëist voor het doodhakken in Roosendaal van de 22-jarige student Thijs Geers. De uit Michigan afkomstige man wilde eigenlijk een Nederlandse commando van de lokale kazerne treffen als wraak voor de invallen in Irak en Afghanistan.  Toen hij geen geschikte militair kon vinden, koelde hij zijn woede maar op Geers.

De student die op een bankje in de wachtruimte van het station een frietje zat te eten, wordt van achteren vol met de bij geraakt op zijn achterhoofd. Uit het sectierapport blijkt dat de eerste slag waarschijnlijk al fataal is. Daarna hakt Carlos H. nog vijf maal met zijn bijl in op de schedel van het slachtoffer, die opzij zakt en op de grond valt.

H., een overtuigd communist en criticaster van het kapitalisme en imperialisme, had in augustus al het plan opgevat om een commando te vermoorden. Een week later reist hij per trein naar Roosendaal, waar hij op donderdag 6 september een kamer neemt in hotel Merks, vlakbij het station. Hij koopt een plattegrond van Roosendaal en omcirkelt daarop het station en de kazerne van de commando’s.  Hij weet er wel een paar te traceren, maar die zijn of te groot, of net weer verdwenen als H. wil toeslaan.  Uiteindelijk slaat hij dan maar in op Geers.

De Amerikaan verblijft al sinds 2002 in Nederland. In Amsterdam en Groningen verdiende hij de kost met vertaalwerk. Bij zijn aanhouding zei hij dat  de moord een politieke daad was.

Hij presenteerde gisteren een geschreven verklaring, waarin hij zijn daad rechtvaardigt in het licht van de overheersing van de NAVO-landen. "Ik neem mijn volle verantwoordelijkheid voor het doden van Thijs Geers. De bezetting van Cubaanse gronden door troepen van de NAVO maakt het nodig om mannelijke NAVO-burgers te doden. Ik voel geen berouw."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Ter Horst voert Balkenende-norm in

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken gaat de Balkenende-norm invoeren voor alle bedrijven in de (semi-)publieke sector. De Ministerraad is hier gisteren mee akkoord gegaan. Bestuurders van de publieke omroep , universiteiten, woningcorporaties en andere instanties die met belastinggeld worden betaald, mogen voortaan niet meer verdienen dan de 171.000 euro die de minister-president jaarlijks verdient.

De minister neemt de aanbevelingen van het kabinet over, dat de afgelopen tijd een advies van oud-VVD'er Hans Dijkstal onderzocht. De maatregel gaat overigens alleen gelden voor nieuwe bestuurders. Bedrijven die onder de regeling gaan vallen moeten voortaan een zogenaamde beloningscode aan het kabinet overhandigen.

De voorzitter van de publieke omroep, Henk Hagoort, heeft alvast positief gereageerd op de nieuwe norm. Hij is van mening dat alle bestuurders bij de publieke omroep de Balkenende-norm moeten respecteren. Hagoort heeft zelf het goede voorbeeld gegeven; hij heeft een salaris dat niet hoger is dan dat van de premier.

Topsalarissen in de publieke en semi-publieke sector zorgen al jaren voor veel gespreksstof. Diverse gevallen zijn dan ook al aan de kaak gesteld. Zo bleek in 2006 dat meer dan duizend ambtenaren meer verdienden van de premier en dat ook bestuurders in de gezondheidszorg en NOS-presentatoren aanzienlijk meer kregen. D66-Kamerlid Bert Bakker diende in 2005 al een voorstel in over de salarissen in de publieke sector.

VVD start actie tegen kindersekstoerisme

VVD-parlementariërs Jules Maaten en Fred Teeven zijn vrijdag een handtekeningenactie begonnen om het kindersekstoerisme tegen te gaan. Zij willen dat de Europese politieorganisatie Europol meer bevoegdheden krijgt om pedofielen en hun netwerken op te sporen. Nu mag Europol alleen informatie analyseren en acties coördineren.


De VVD'ers willen dat Europol de verdachte pedofielen ook zelf gaat opsporen. Die bevoegdheid hebben tot op heden alleen de landen zelf.
Vanuit Nederland alleen al reizen volgens de parlementariërs drieduizend toeristen per jaar naar onder meer Zuidoost-Azië om seks met minderjarigen te hebben. Het sekstoerisme leidt nauwelijks tot arrestaties en veroordelingen. In heel Zuidoost-Azië werden vorig jaar veertig toeristen veroordeeld, weet het tweetal.
Europarlementariër Maaten en Tweede Kamerlid Teeven hebben de website sayno.eu gelanceerd. Zij hopen dat een miljoen Europeanen de digitale petitie aan de Europese Commissie (EC) tekenen. De petitie moet de EC overhalen van 'Europol een Europese FBI te maken'.

De actie is een samenwerking met onder meer de hulporganisaties Terres des Hommes, Plan International en Save the Children.

Heerenveen blijft hopen op Janmaat

SC Heerenveen heeft de hoop op Daryl Janmaat nog niet opgegeven. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de onderhandelingen inmiddels weer druk gaande en zou er schot in de zaak zitten.

De 18-jarige rechtsback brak dit seizoen door bij de Residentieclub en zou zelf wel wat zien in een vertrek naar Friesland. ADO Den Haag wenste eerst niet mee te werken aan een transfer, maar lijkt nu toch overstag te gaan.

Gehandicapten gaan er fors op achteruit

Veel chronisch zieken en gehandicapten met een laag tot modaal inkomen gaan komend jaar fors in inkomen achteruit door de beperking van de aftrek van ziektekosten.

Gehandicapten en zieken die in AWBZ-instellingen verblijven, leveren 8 tot 9 procent in, chronische zieken of gehandicapten met een uitkering of een inkomen onder modaal vaak 2 tot 9 procent. Dat becijferde het Nibud in opdracht van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad).

De regering wil met ingang van volgend jaar de fiscale regeling Buitengewone Uitgaven verruilen voor vaste toeslagen. ''De inkomenseffecten blijken veel negatiever dan gedacht'', zei de CG-raad vanochtend. ''De vaste toeslagen wegen niet op tegen het wegvallen van de aftrekposten.'' De toeslag kan een hoge zijn van 450 euro of een lage van 250 euro. Sommige mensen zouden helemaal niet voor compensatie in aanmerking komen.

De Tweede Kamer debatteert 1 juli over de beperking van de aftrek. De CG-raad doet een dringend beroep op het parlement om het dreigende koopkrachtverlies voor de kwetsbare groepen te voorkomen.

Kouyaté mag naar Anderlecht

Cheikhou Kouyaté heeft van de rechtbank toestemming gekregen om naar Anderlecht te verhuizen. De 19-jarige middenvelder mag zijn huidige werkgever FC Brussels transfervrij verlaten, zo meldt Voetbal België.

Kouyaté kwam begin 2008 bij de A-selectie van FC Brussels terecht en speelde daar de afgelopen maanden tien competitiewedstrijden. Vervolgens verbrak de Senegalees zijn contract bij de degradant en bereikte hij overeenstemming met Anderlecht.

FC Brussels besloot vervolgens naar de rechtbank te stappen om de contractbreuk aan te vechten, maar de rechter stelde uiteindelijk Kouyaté in het gelijk. De middenvelder is het met Anderlecht eens geworden over een verbintenis voor vier seizoenen.

Amnesty tegen opsluiten illegalen

Amnesty International heeft stevige kritiek op de wijze waarop Nederland illegale vreemdelingen opsluit in een poging hen het land uit te krijgen. De mensenrechtenorganisatie stelt dat de buitenlanders ten onrechte als criminelen worden behandeld en dat ze te lang worden vastgezet.

Amnesty International baseert deze conclusies op eigen onderzoek naar vreemdelingendetentie in Nederland, dat vandaag is gepubliceerd. ''Door de lange duur en het strafrechtelijke regime waaronder mensen worden opgesloten, lijkt vreemdelingenbewaring te zijn verworden tot een middel om asielzoekers en migranten af te schrikken'', zei directeur Eduard Nazarski van Amnesty.

De organisatie vindt het kwalijk dat Nederland geen maximumtermijn stelt aan vreemdelingendetentie. Temeer omdat buitenlanders soms voor een tweede en derde keer worden opgepakt, waardoor ze uiteindelijk maandenlang vastzitten.

Illegaliteit is in Nederland niet strafbaar, merkt Amnesty International op. Daarom is het onjuist dat voor vreemdelingendetentie hetzelfde regime geldt als voor criminelen die een straf moeten uitzitten. De organisatie constateert dat asielzoekers en migranten zelfs slechter af zijn, omdat zij in tegenstelling tot veroordeelden geen onderwijs, werk of verlof krijgen.

Het Europees Parlement heeft vorige week besloten dat vreemdelingenbewaring voortaan niet langer dan 18 maanden mag duren. ''Het wordt tijd dat de staatssecretaris het Nederlandse beleid weer in lijn brengt met internationale standaarden'', aldus Nazarski.

CD: Orishas - Cosita Buena

Wie op Lowlands 2007 in de tent bij de Orishas stond, zal vast nog weten dat er een zwetend dansfeestje werd gebouwd. De van oorsprong Cubaanse heren Ruzzo Medina, Yotuel Romero en Roldan Gonzalez schotelden het publiek opzwepende en dansbare ritmes voor en dansten zelf ook het hele optreden over de planken heen. Na een greatest hits verzameling (Antidiotico) in 2007 heeft de band inmiddels hun vierde studio-album afgeleverd, Cosita Buena. Staat ook dit album weer bol van de Cubaanse hiphop gemixt met samba, rumba en andere dansstijlen?

Ruil Aissati - Pieters in de maak

Ismaïl Aissati en Erik Pieters gaan zeer waarschijnlijk van club wisselen. Middenvelder Aissati zit bij PSV op een dood spoor en zou een nieuwe uitdaging zoeken. Linksback Pieters wordt al langer in verband gebracht met de Eindhovenaren, die op zoek zijn naar een linksback.

Dit omdat de komst van Young-Pyo Lee niet haalbaar lijkt en Slobodan Rajkovic niet nogmaals kan worden gehuurd van Chelsea. Omdat eerder Alcides al vertrok bij de landskampioen heeft het op dit moment met Mike Zonneveld slechts een potentiële linksback. Daarnaast kan ook aanwinst Jérémie Bréchet op die positie uit de voeten.

Spurs-verdediger Lee heeft een overgang zelf tegengehouden. Zijn financiële eisen zouden te gortig zijn, terwijl Chelsea hoopt om Rajkovic te kunnen verkopen.

De Telegraaf meldt nu dat PSV en FC Utrecht een akkoord hebben bereikt over een spelersruil tussen middenvelder Ismaïl Aissati en linksback Erik Pieters. Beide clubs hebben een deal met gesloten beurzen gemaakt. Pieters moet nog wel tot een persoonlijk akkoord komen met de Eindhovenaren.

Mourinho in Madrid voor Robben

Nieuwbakken Inter-trainer José Mourinho heeft zijn voormalig pupil Arjen Robben nog altijd in het vizier.

De twee werkten bij Chelsea met elkaar samen en de Portugees zou in de Nederlander een mogelijke versterking zien voor Inter. Robben speelde het afgelopen seizoen bij Real Madrid, maar had lange tijd te kampen met diverse blessures. Ook het EK van de Groninger viel in duigen vanwege een blessure.

Desalniettemin ziet Mourinho in Robben een potentiële versterking voor Inter, dat op zoek is naar een sterke flankspeler. Eerste opties zijn Mancini (AS Roma) en Ricardo Quaresma (FC Porto), maar als die spelers niet haalbaar zijn, komt Robben mogelijk concreet in beeld weet MediaSport.

'Ajax biedt op Benayoun'

In de zoektocht naar aanvallende versterkingen hoopt Ajax een grote vis aan de haak te slaan. Volgens The Daily Mail heeft de Amsterdamse club een bod van zes miljoen euro weggelegd bij Liverpool voor Yossi Benayoun, de Israelische middenvelder van 'The Reds'.

Benayoun is een aanvallende middenvelder, die ook op de vleugels kan spelen.
Het is geen geheim dat Ajax op zoek is naar creatieve versterkingen en bij die zoektocht struint het de Europese topclubs af.

Bij Benayoun heeft het echter concurrentie want de 28-jarige international is ook in beeld bij Portsmouth en Tottenham Hotspur. Benayoun werd vorig seizoen voor elf miljoen euro overgenomen van West Ham United, maar wist geen vaste waarde te worden bij Liverpool.

Sensation White live uitgezonden door BNN

Sensation White wordt 5 juli voor het eerst in het achtjarig bestaan van het dancefeest live uitgezonden op de televisie. Dat maakte televisiezender BNN donderdag bekend op de zomerpresentatie. Het live-verslag wordt door de jongerenzender op Nederland 3 uitgezonden.


Sensation vindt, zoals ieder jaar, plaats in de Amsterdam Arena. Liefhebbers van trancemuziek kunnen hun hart ophalen met bekende dj's als Fedde le Grand, Laidback Luke en Marco V. Zoals ieder jaar is het de bedoeling dat de bezoekers in het wit gekleed zijn.
Van 00.05 uur tot 03.00 uur wordt live verslag gedaan op 3. Ook op de site van BNN kunnen de verwikkelingen gevolgd worden via een livestream.

Sekses verdeeld over one-night stands

Mannen en vrouwen kijken verschillend terug op one-night stands. Bijna de helft van de vrouwen vindt achteraf dat het een slecht idee was. Ze voelen zich gebruikt of hebben het gevoel dat ze zichzelf teleurstellen, bericht de Britse omroep BBC.

Van de mannen is 80% juist zeer content met de korte ontmoeting. Ze voelen zich tevredener, seksueel voldaan en vol zelfvertrouwen na de betekenisloze seks.

Voor het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Human Nature, waren 1.700 mensen ondervraagd die ooit eenmalige seks hadden gehad.

Boek: Taschen - Ed Fox Glamour from the ground up

Er zijn maar weinig mannen die met een gerust hart een erotisch blad of boek afrekenen in een bomvolle boekwinkel. De gematigde foto's op een Panorama leveren weinig gefrons op, maar als je met een Penthouse of een ander blootblad bij de kassa staat, krijg je toch altijd een beetje het gevoel dat je met een lichte afkeur bekeken wordt. Toch is er uitgever met wiens erotische uitgaven je goed gezien kunt worden: Taschen. Naast boeken over bijvoorbeeld design, architectuur en reizen heeft de van oorsprong Duitse uitgever ook veel erotisch getinte publicaties. Het gaat daarbij niet om sleazy magazines of ordinaire pornoshoots, het gaat om Kunst (inderdaad, met een hoofdletter). Een van de nieuwste boeken van Taschen is samengesteld door Dian Hanson en heeft als onderwerp het werk van fotograaf Ed Fox. Zijn voorliefde voor vrouwen is, zoals bij zoveel mannen, duidelijk. Maar Fox heeft een bijzondere fetish: vrouwenvoeten. Daarom fotografeerde hij tientallen vrouwen, waarbij de focus ligt op hun voeten. Het verklaart gelijk de titel: Ed Fox - Glamour from the ground up.

Gemeenteraad steunt plan milieuzone Amsterdam

De coalitiepartijen PvdA en GroenLinks steunden gisteren in de Amsterdamse gemeenteraad de plannen van wethouders Tjeerd Herrema (Verkeer) en Marijke Vos (Milieu) om vervuilende auto's uit de binnenstad te weren. Daarmee kan er worden doorgegaan met invoering van de 'milieuzone'.

De bewindslieden krijgen nu groen licht van de raad. Toch kon het plan van de bewindslieden rekenen op zware kritiek van alle oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad. Met name de VVD toonde zich gisteravond laat fel tegenstander van het weren van vervuilende auto's. Raadslid Robert Flos sprak van "een asociaal anti-autoplan, in plaats van een plan voor betere luchtkwaliteit."

Post de leukste Youtube video en win!

De weblog gaf je al een linkje richting een prijsvraag voor het concert dat Justice geeft tijdens 5 Days Off (zaterdag 5 juli in de Heineken Music Hall). Nu kunnen we zelfs bekend maken dat we nog een set extra van 2 kaarten kunnen weggeven hiervoor.

Wat je hiervoor moet doen is simpel: laat ons weten wat jouw favoriete video is op Youtube (of een andere video site) en post deze in de reacties onder dit item. De set van 2 kaarten zal verloot worden onder de inzenders.

Wil je meer weten over 5 Days Off, neem dan eens een kijkje op de website. Deze actie wordt mode mogelijk gemaakt door Heineken Refreshing Sounds, hoofdsponsor van 5 Days Off.

Bergers staken werk in wrak veerboot

Duikers hebben vandaag hun pogingen gestaakt om slachtoffers te bergen uit het wrak van veerboot de Princess of Stars voor de kust van het Filipijnse eiland Sibuyan. De boot heeft ook uiterst giftige insecticiden aan boord, zo werd vandaag duidelijk. De autoriteiten in Manila moeten nu bepalen hoe de berging van de lijken verder gaat, aldus de leiding van het duikersteam.

Het schip kapseisde zaterdag tijdens noodweer. Honderden mensen verloren het leven. De stoffelijke resten van bijna 750 slachtoffers zijn mogelijk nog in de romp van schip. Nog geen vijftig mensen hebben de ramp overleefd. Bijna zeventig lijken zijn tot dusverre geborgen. De Princess of Stars verging vlak voor de kust van het eiland Sibuyan, circa 300 kilometer ten zuiden van Manila. Het was onder weg naar het eiland Cebu.

'Asperges in de ruimte'

De bodem van Mars biedt mogelijkheden tot leven en lijkt bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor de teelt van asperges. Dit zei de wetenschapper Sam Kounaves van de NASA gisteren.

Alles wijst erop dat de bodem op de planeet "leven mogelijk heeft gemaakt, maakt of zal maken". Dit brachten Kounaves en zijn collega's s van het Amerikaans ruimtevaartagentschap NASA gisteren met onverholen opwinding naar voren. Zij analyseren de informatie die de instrumenten op of rond Mars de NASA bieden.

De Phoenix Marslander heeft eerder al ijs aangetroffen en werpt zich nu verder op de bodem van Mars. "De grond is vermoedelijk het soort dat je in je achtertuin hebt," aldus Kounaves. De Phoenix Marslander vindt niets giftigs. "Er is niets dat leven uitsluit," aldus Kounaves.

Laatste werkdag Bill Gates

Vandaag is de laatste dag dat Bill Gates bij Microsoft werkt. Hij legt al zijn operationele functies neer en zal enkel nog voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf blijven.

Gates richtte het bedrijf 33 jaar geleden met zijn vriend Paul Allen op en drukte daarmee een stempel op de digitale (r)evolutie van de afgelopen drie decennia. Zijn bedrijf maakte onder andere Windows evenals de Office toepassingen als de tekstverwerker Word, het rekenblad Excel en het programma waarmee menigeen zijn presentaties maakt; PowerPoint.

Zijn carrière liep echter niet altijd vlekkeloos. Regelmatig kreeg zijn bedrijf het aan de stok met de Europese antitrustautoriteiten. Ook in de VS diende een en ander via minnelijke schikkingen geregeld te worden en in Europa werd Microsoft veroordeeld tot de betaling van een recordboete.

Gates wordt opgevolgd door zijn rechterhand Steve Ballmer. Er liggen voor hem vele uitdagingen in het verschiet. Allereerst zal door Ballmer een antwoord gevonden moeten worden op het succes van internetgroep Google, marktleider wat onlinereclame betreft.

Met dank aan qu63 voor de submit.

Voorlopig geen duidelijkheid over vaderverlof

Of er een betaald vaderverlof komt van twee weken is vooralsnog onduidelijk. De behandeling van een initiatiefwet hiertoe van GroenLinks is gisteravond op verzoek van de indieners aangehouden omdat er geen meerderheid voor is in de Tweede Kamer.

GroenLinks gaat zijn voorstel nu aanpassen, in de hoop dan wel voldoende fracties achter het voorstel te krijgen. Op dit moment hebben vaders maar twee dagen betaald verlof na de geboorte van hun kind. GroenLinks wil die periode uitbreiden naar twee weken. De werkgevers zouden voor de kosten moeten opdraaien. Dat laatste stuit op bezwaar bij een Kamermeerderheid.

Waarschijnlijk zal GroenLinks nu voorstellen de periode van twee weken in te korten, bijvoorbeeld naar één week, zoals de PVV heeft geopperd. Ook kijken de indieners naar een andere financiering, bijvoorbeeld uit het werkloosheidsfonds. De naam 'vaderverlof' willen ze wijzigen in 'babyverlof', want de regeling moet ook gaan gelden voor lesbische vrouwen.

Mugabe zinspeelt op delen macht

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe is misschien wel bereid om te praten over een regering die de macht deelt met oppositiepartij MDC, maar pas na de verkiezingen. Dat heeft een woordvoerder van Mugabe gisteren aan de Amerikaanse nieuwszender CNN laten weten.

"Wanneer de presidentsverkiezingen van vandaag voorbij zijn, hebben we als land een overwinning te pakken waarbij alle andere spelers worden betrokken", aldus de zegsman van ZANU-PF. "Dit is de reden waarom mijn president zegt: Kijk, de cake Zimbabwe is te groot voor alleen de ZANU-PF, laat iedereen meedoen. Als land kunnen we bruggen bouwen."

China draagt dossier Noord-Korea over

De Chinese regering heeft vandaag het Noord-Koreaanse document waarin dat land stelt zijn nucleaire projecten uit de doeken te doen, overgedragen aan onder meer de VS. Ook Japan, Zuid-Korea en Rusland hebben het dossier ontvangen. De Amerikaanse gezant Christopher Hill zei dit vandaag in het Japanse Kyoto.

Noord-Korea had eerder vandaag uiteindelijk een inventaris van zijn nucleaire activiteiten aan Peking gegeven. De vijf genoemde landen pogen Noord-Korea er al lange tijd van te overtuigen dat het zijn nucleaire ambities moet laten varen in ruil voor hulp. De inventaris is van cruciaal belang voor de onderhandelingen.

Prijsdaling Xbox 360 in Amerika

De Xbox 360 ondergaat binnenkort een redelijke prijsdaling in Amerika. De Arcade versie zal met 30 dollar dalen naar 250 dollar (ongeveer 160 euro), de Premium versie met 50 dollar naar 300 dollar (ongeveer 190 euro) en de Elite versie met maar liefst 70 dollar naar 380 dollar (ongeveer 240 euro). Het is nu natuurlijk de vraag of deze prijsdaling ook doorgevoerd zal worden naar Nederland. Dit zou de geruchten die eerder ontstonden bevestigen.Genentest ter preventie ernstige borstkanker

Wetenschappers zijn er al langer achter dat kanker voor een deel genetisch bepaald is. Britse wetenschappers zeggen dat er daarom een eenvoudige genentest zit aan te komen voor alle vrouwen van dertig jaar.

Aan de hand van de uitslag kunnen wetenschappers bepalen of de vrouw een laag, gemiddeld of hoog risico loopt om borstkanker te krijgen. Vrouwen met een laag risico zouden dan minder vaak gescreend hoeven worden dan vrouwen met een hoog risico.

Een vrouw met een laag risico zou dan bijvoorbeeld de start van regelmatige controle uit kunnen stellen. Deze begint gewoonlijk op vijftigjarige leeftijd. Bij een vrouw van dertig met een hoog risico, zou deze regelmatige controle al kunnen beginnen op dertigjarige leeftijd.

Toch zitten er nadelen aan dit plan. Zo zou de toename van controles onder de bevolking kunnen zorgen voor financiële problemen. Er komen namelijk veel meer patiënten die gecontroleerd moeten worden, wat weer betekent dat er meer artsen en apparatuur nodig zijn. Verder is het wel bewezen dat röntgenstraling effectief is voor het redden van vrouwenlevens boven de vijftig jaar, maar of dit ook geldt voor jongere vrouwen is niet duidelijk. Dit komt doordat de dichtheid van de borst voor de overgang anders is dan erna, waardoor de borstkanker moeilijker te ontdekken is.

Jongen pleegt zelfmoord na ruzie over Wii

Een 13-jarige Britse jongen heeft zichzelf opgehangen nadat zijn vader zijn nieuwe Nintendo Wii-spelletje had afgepakt tijdens een ruzie. De jongen was boos dat hij niet meteen mocht spelen.

De knul had geld gekregen voor zijn verjaardag en besloot hiervan een computerspelletje te kopen. Thuisgekomen wilde hij onmiddellijk zijn spel uitproberen, maar zijn zusje zat achter de tv. Er ontstond ruzie en zijn vader beëindigde deze door de jongen het spel af te pakken. Hierop ontstak de jongen in woede en rende naar zijn kamer.

Enkele uren later vond de vader zijn zoon hangend aan een van de spijlen van zijn hoogslaper. Hij had zich opgehangen met de stropdas van zijn schooluniform.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.