Frings zou zichzelf zondag opstellen

Sjors (Sj0rSz)
Torsten Frings zou zichzelf aanstaande zondag, tijdens de finale van het EK voetbal, in de basis zetten. Hiermee refereerde de speler naar een opmerking van een aantal dagen geleden, wat in Duitsland voor de nodige ophef zorgde.

In het groepsduel tegen Oostenrijk liep Frings een breuk aan één van zijn ribben op. Deze kwetsuur zorgde ervoor dat hij het duel tegen Portugal, tijdens de kwartfinales, moest missen. In de halve eindstrijd werd de speler pas na de rust ingezet.

Toch snapte de Duitser niet waarom hij toen op de bank moest starten. Naar eigen zeggen was hij in staat om in de basis te starten. Toch concludeerde de speler uiteindelijk dat het de juiste beslissing van bondscoach Joachim Löw was. "Dat heb ik toen ook tegen onze bondscoach Joachim Löw gezegd. 'De trainer Frings zou hetzelfde hebben gedaan als de trainer Löw', vertelde ik tegen hem. Daarmee was alle kou uit de lucht."

Frings weigert vooralsnog als reservespeler aan de finale van het EK voetbal te beginnen. "Ik heb tegen Turkije bewezen dat ik niet word gehinderd door mijn ribblessure. Daarom wil ik zondag spelen in Wenen. Ik heb geen enkele angst om klappen tegen mijn borst te krijgen. Die heb ik tegen Turkije genoeg gehad, maar daar had ik geen last van. Het gaat heel goed met mij. Ik verheug me heel erg op het duel met Spanje."