Man overleden na aanval met bijl

Icoon MisdaadDe man die gisteravond met een bijl werd aangevallen op het station van Roosendaal, is overleden. Waarom de man werd bewerkt met de bijl kan de politie nog niet zeggen. Wel is inmiddels bekend dat het om een 22-jarige man uit Bergen op Zoom gaat.

De politie heeft inmiddels ook een dader aangehouden: een 41-jarige man. Naar zijn woon- of verblijfplaats wordt nog een nader onderzoek ingesteld. Over een mogelijke relatie tussen slachtoffer en dader is nog niets bekend.

Het gebeurde gisteren allemaal rond 19.30 uur. Het slachtoffer zat in een wachtruimte. "De verdachte kwam de ruimte binnenlopen en begon met de bijl op het slachtoffer in te slaan", aldus een politiewoordvoerder. Hulpdiensten hadden daarna een uur nodig het slachtoffer te stabiliseren zodat hij met een helikopter naar het St.Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht kon worden. Daar is hij overleden.

Ondanks dat er wat sporen op het Brabantse station afgesloten werden, heeft het treinverkeer weinig hinder ondervonden van het incident.

Met dank aan mrmikeyz, HoFhofleverancier en mistermaniac voor de submit.