De tien beste transfers van deze zomer (Nederland)

Sven (Svensational)
Onze partner in sportverslaggeving, Goal.com, gaat deze zomer voor u de meest in het oog springende transfers bijhouden. Welke transfers zijn erg opvallend en welke juist minder? Daarbij zal er een aparte editie van de Nederlandse Eredivisie zijn. Vandaag deel 1!

10. Michael Silberbauer: van FC Kopenhagen (Den) naar FC Utrecht.

Was in 2006 met een doelpunt nog medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions League. Goede aankoop van Utrecht, dat hoopt de aansluiting te vinden met de subtop.

9. Rogier Molhoek: van AZ naar Vitesse.

Was overbodig in Alkmaar. Speelde het afgelopen seizoen bij NAC Breda een belangrijke rol in de succesformatie van Ernie Brandts. Koos uiteindelijk voor de ambities van Vitesse.

8. Theo Janssen: van Vitesse naar FC Twente.

Vastgeroest in Arnhem, een nieuwe uitdaging in Enschede. De stap naar Twente kan wel eens heel belangrijk worden in de loopbaan van de flamboyante technicus.

7. Lasse Schöne: van De Graafschap naar NEC.

Hield de Superboeren bijna in zijn eentje in de Eredivisie. NEC lijkt de juiste stap in de carrière van de kleine spelmaker.

6. Gonzalo Garcia-Garcia: van SC Heerenveen naar FC Groningen.

Bij Heerenveen had men problemen met zijn mentaliteit, maar bij Heracles liet hij bij tijd en wijle prachtige staaltjes voetbal zien. Ron Jans ziet een mooie uitdaging in deze ex-speler van Real Madrid.

5. Brett Holman: van NEC naar AZ.

Was na de winterstop de motor van de Nijmeegse succesformatie van Mario Been. AZ gaat veel plezier beleven aan deze Australische kilometervreter.

4. Nordin Amrabat: van VVV-Venlo naar PSV.

Afgelopen seizoen een sensatie op de vleugel in Venlo. Gaat zich nu proberen staande te houden bij de landskampioen uit Eindhoven.

3. Francisco Rodriguez: van Chivas (Mex) naar PSV.

Wordt in Eindhoven herenigd met zijn maatje Carlos Salcido. Werd in 2006 kampioen van Mexico met Chivas.

2. Dario Cvitanich: van Banfield (Arg) naar Ajax.

Werd onlangs topscorer van de Argentijnse Clausura met dertien treffers. Alvast binnengehaald als opvolger van Klaas-Jan Huntelaar.

1. Karim El Ahmadi: van FC Twente naar Feyenoord.

Was twee seizoenen lang een belangrijke steunpilaar bij Twente. Moet de nieuwe vormgever van Feyenoord worden.