Review citizenM hotel Schiphol
Het concept van het citizenM hotel is simpel doch heel goed doordacht, gericht op de moderne reiziger die wel alle luxe en comfort wil, maar hier niet teveel voor wil betalen. Het idee is bedacht door voormalig topman van modemerk MEXX die samen met een groep mensen en bedrijven het idee heeft uitgewerkt. Het resultaat is citizenM. De kamers zijn luxe ingerichte containers die in een fabriek gebouwd worden.

Ze zijn voorzien van een (groot!) luxe bed, een plasma scherm, een luxe rainshower douche, een toilet en een wastafel. Geen kasten, geen groot bureau, geen ligbad en geen minibar. Voor je koffer hebben ze een leuke oplossing bedacht: onder het bed bevindt zich een grote lade waar makkelijk een opengeklapte koffer past. Als ik voor mezelf spreek is dit perfect; ik laat over het algemeen al mijn kleren in mijn koffer zitten en haal eruit wat ik nodig heb. Voor die paar dingen die ik thuis gestreken heb en die ik netjes wil houden is wel een kapstok met kleerhangers aanwezig. Een nachtje slapen kost tussen de 69 en de 139 euro, afhankelijk van de tijd van het jaar en hoe lang van tevoren je boekt.

Ik ben, zoals veel FOK!ers, redelijk verslaafd aan internet. Tijdens mijn vorige bezoek aan Amsterdam betaalde ik 27 euro voor 24 uur internet, schandalig naar mijn mening. Dat vinden ze bij citizenM ook want hier is (draadloos) internet gratis voor alle gasten. Ook video-on-demand is gratis in het hotel, aangezien we weinig tijd had om tv te kijken heb ik hier geen gebruik van kunnen maken.

Naast mijn internetverslaving houd ik ook van technologische snufjes, kwam dat effe goed uit! Elke kamer is voorzien van een moodpad, een soort van afstandsbediening ontwikkeld door Philips. Je kunt hem gebruiken om de tv te bedienen, maar ook om de jaloezieŽn te sluiten, het gordijn te sluiten of het licht te bedienen. Je kunt het licht in de kamer aanpassen in elke kleur die je wilt. Daarnaast kun je ook een 'mood' selecteren op het apparaat. Wij hadden een feestje dus hebben gekozen voor de party mood (andere opties zijn romantiek, zakelijk en rust). Het licht werd automatisch aangepast (paars) en een bijpassend muziekje begon te spelen. Leuk speelgoed! Het enige nadeel aan de moodpad was dat hij af en toe heel traag reageerde waardoor je soms lange tijd moest wachten voor je er iets mee kon doen.
Mijn eerste gedachte toen ik de kamer zag was: GAAF! Alleen er was een ding wat me meteen opviel: het toilet. Dit was niet het welbekende “kleine kamertje”, nee het staat praktisch midden in de kamer, met uitzicht op het bed, of andersom vanuit bed uitzicht op het toilet. Heel romantisch als je met z’n tweeŽn op een kamer zit. Toch viel dit heel erg mee. Naast het gordijn naast het bed kon je van het toilet toch een klein kamertje maken door de ronde, melk glazen deuren rond het toilet te sluiten. En voor degene die het zich mocht afvragen: vieze geurtjes maken geen kans door het in de toiletpot ingebouwde afzuigsysteem.