Laatste werkdag Bill Gates

Vandaag is de laatste dag dat Bill Gates bij Microsoft werkt. Hij legt al zijn operationele functies neer en zal enkel nog voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf blijven.

Gates richtte het bedrijf 33 jaar geleden met zijn vriend Paul Allen op en drukte daarmee een stempel op de digitale (r)evolutie van de afgelopen drie decennia. Zijn bedrijf maakte onder andere Windows evenals de Office toepassingen als de tekstverwerker Word, het rekenblad Excel en het programma waarmee menigeen zijn presentaties maakt; PowerPoint.

Zijn carrière liep echter niet altijd vlekkeloos. Regelmatig kreeg zijn bedrijf het aan de stok met de Europese antitrustautoriteiten. Ook in de VS diende een en ander via minnelijke schikkingen geregeld te worden en in Europa werd Microsoft veroordeeld tot de betaling van een recordboete.

Gates wordt opgevolgd door zijn rechterhand Steve Ballmer. Er liggen voor hem vele uitdagingen in het verschiet. Allereerst zal door Ballmer een antwoord gevonden moeten worden op het succes van internetgroep Google, marktleider wat onlinereclame betreft.

Met dank aan qu63 voor de submit.