Kubica: "Gat is te groot geworden"

Robert Kubica wist in Canada de reace te winnen, maar de Pool is niet te spreken over de vorm van BMW. In Frankrijk verloor hij zijn leiding in het wereldkampioenschap weer aan Felipe Massa. De BMW-coureur denkt dat het gat met Ferrari en McLaren te groot geworden is.

"We kunnen niet bijblijven", zei Kubica tegen ITV. "In Australië waren we sneller dan Ferrari, in Maleisië en Bahrein waren we sneller dan McLaren en in Barcelona was het gat met Ferrari al vrij groot, maar konden we nog wel bij McLaren in de buurt blijven. Vervolgens bleek McLaren soms net zo snel als Ferrari."

"Ferrari is duidelijk vooruit gegaan en wij boeken minder snel progressie. In Magny-Cours was het gat al bijna een seconde. Na de test in Barcelona heeft het team een verkeerde richting gekozen, iets wat we in Silverstone recht zullen gaan zetten."

Teamgenoot Nick Heidfeld was wel blij met de sfeer die op de baan in Silverstone hangt. "Bij de ingang van het circuit van Silverstone hangt een bord met daarop de tekst: 'The home of British motorsport' en zo is de sfeer ook. Dit is een klassieke baan die zijn afkomst niet verloochent. Ik hou wel van het karakter van de baan. Het circuit kent veel snelle en bekende bochten, zoals Stowe. Copse en Beckets. Je kan ook altijd rekenen op de Britse fans, die altijd een geweldige sfeer creëren. De Britten weten veel van racen en ze zijn erg enthousiast. Ik hoop dat we een mooie show kunnen neerzetten."