Nieuwe scans Resistance 2 tonen immens grote boss battle

Eke (Egamer)
De meest recente editie van de Gamepro heeft een uitgebreide preview van Resistance 2. Daar staat onder andere veel informatie in, maar ook screenshots die we nog niet kennen. Zo zie je een immens grote boss battle, wat één van de hoogtepunten in Resistance 2 moet worden.

Enfin, eerst gaan we door naar wat nieuwe details rond deze big-budget titel van Sony. Het verhaal gaat verder waar deel één geëindigd is. Hale is gekidnapt door een black-ops militair team en wordt meegenomen naar een onbekend vliegtuig. Dit vliegtuig is op weg naar IJsland, het thuishaven van een top-secret Amerikaans onderzoeksgebied. Er wordt daar gewerkt aan de Chimera-technologie.

Hale komt erachter dat hij niet alleen is met het chimera-virus. Hij komt ook andere mensen met het chimera-virus tegen en vormt samen met hen een squad genaamd Echo. Hale wordt leider van die squad. Later in de game ondergaat Hale een soort metamorfose.

De co-op- en competitive mode zijn de belangrijkste onderdelen van het online gedeelte. Je moet beide modi spelen om alle rewards en unlockables te verdienen. Het co-op gedeelte heeft op bepaalde momenten alle acht spelers nodig. Dus mochten jij en je vrienden met z'n vieren zijn, dan kun je een bepaalde boss niet verslaan.

Als laatste weet Gamepro een nieuw wapen te onthullen: The Sniper Grenade. Dit wapen is gebaseerd op de gestolen Chimera-technologie, die na het afvuren een vorm van 'schijt' verspreidt. Dit lekkere spul groeit in een geweldige radius, en kan handig zijn voor allerlei dingen. Zo kun je dit webachtige spul gebruiken als napalm.

Resistance 2 moet eind dit jaar uitkomen voor de PlayStation 3.