Sutil content met nieuwe onderdelen

Adrian Sutil, coureur voor Force India, is wel tevreden over de nieuwe onderdelen op de bolide. De vorige races leek de renstal de aansluiting nog niet gevonden te hebben maar na de testweek op Silverstone, verwacht hij dat het team het goed zal doen bij de Britse Grand Prix.

De geplande aerodynamische update zou in Engeland op de auto komen. "Het was een nuttige dag en we wisten de nieuwe demper veel te testen. Dat was ook ons doel van de dag. Het zal nog wel even duren voor hij goed werkt, maar er zit zeker veel potentie in. We moeten er nog wat meer informatie over te krijgen, want we hadden de hele dag nog last van onderstuur", zo zei Sutil.

"Qua aërodynamica zit het ook goed. De nieuwe voorvleugel en motorkap lijken goed te werken en we weten nu meer neerwaartse druk te genereren. We zullen volgende week zeker een stuk sterker voor de dag komen."

Testcoureur Vitantonio Liuzzi kwam tot de negende tijd, op ruim twee tienden achterstand tijdens de eerste testdag dinsdag. De tweede testdag kreeg Giancarlo Fisichella een crash, waardoor hij de tiende en laatste tijd noteerde. Sutil reed de derde testdag naar de zevende tijd, een kleine drie tienden langzamer dan zijn voorganger.