FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 mei 2008

President Gambia wil homo's onthoofden

President Yahya Jammeh van Gambia wil homoseksuelen die het land niet vrijwillig verlaten, onthoofden.

"Gambia is een land van gelovige", aldus het staatshoofd volgens Gambiaanse journalisten donderdag."Zondige en immorele praktijken zoals homoseksualiteit zullen in dit land niet worden gedoogd." De president wil "het hoofd afsnijden" van elke homoseksueel die in Gambia wordt gepakt.

Jaap is Gouden Kooi miljonair

Het zit erop. Na bijna twee jaar haat, liefde, seks, treiteren en terror is in een matte finale op RTL5 een eind gekomen aan de Gouden Kooi. Terror Jaap ging er uiteindelijk met een cheque van meer dan één miljoen euro vandoor en mag zich de enige echte Gouden Kooi miljonair noemen. De rest blijft met lege handen over. De villa blijft in handen van John de Mol die van plan is na de zomer een Gouden Kooi 2 te starten.

De uitzending op RTL5 werd zoals viel te verwachten lang gerekt om mensen maar veel te laten bellen. Huub viel als eerste af gevolgd door Amanda. Daarna bleven Brian en King Jaap over. Uiteraard werd er weer leuk gejongleerd met tussenstanden. De hele week stond Brian voor in de polls. In de laatste tussenstand stond Jaap voor. Ook op FOK! bleek Jaap het populairst. En heel verrassend, Jaap ging er met de prijs vandoor. Jaap wil met het prijzengeld een Terrorshow opzetten. De helft gaat naar eigen zeggen naar het goede doel.

De Gouden Kooi startte in 2006 bij Talpa en ging na de fusie over naar RTL5. John de Mol is bezig om De Gouden Kooi in andere landen onder te brengen, hij verwacht dat de eerste in Frankrijk op televisie komt. RTL gaat dit jaar naar verluidt een nieuwe BigBrother uitzenden.

Doe ook mee aan de nieuwe poll! Gouden Kooi 2, goed idee?Foto ANP

Autodealer geeft pistool bij auto

Weg met sneue acties als een pennenset of een goedkope financiering bij aanschaf van een nieuwe auto. Een Amerikaanse autodealer heeft pas echt een goede actie bedacht. Wie namelijk bij Walter Moore uit het plaatsje Butler een nieuwe auto koopt, krijgt er gratis een semi-automatisch geweer bij cadeau.

Wie afkerig is van geweld, kan in plaats van het vuurwapen ook kiezen voor 250 dollar aan brandstof. Toch kiest maar liefst tachtig procent voor het geweer. Dit krijgen ze overigens niet gelijk bij aanschaf overhandigd. De koper krijgt namelijk van Max Motors een waardebon, waarmee ze bij de dichtstbijzijnde wapenhandelaarhet felbegeerde vuurwapen kan ophalen.

Ondanks dat Moore goede zaken doet met zijn spectaculaire actie, is niet iedereen er even blij mee. De verkoper is zich echter van geen kwaad bewust. "De meeste van mijn klanten hebben toch al een wapen", lacht hij.

 


Wie een wapen wil, moet snel zijn. De actie loopt nog tot het einde van deze maand

Madonna vindt adoptiezaak even zwaar als bevalling

Madonna vindt de adoptiezaak van haar Malawische adoptiekind David net zo pijnlijk als op biologische wijze bevallen van een kind. "Het was pijnlijk en het was een echte worsteling. Ik begreep het niet zo goed", zei de zangeres donderdag tijdens een persconferentie in Cannes. Tijdens het filmfestival in de Franse badplaats werd haar documentaire over de adoptiezaak 'I am because we are' buiten de officiële selectie getoond.

De Queen of Pop trekt zich de beschuldigingen aan haar adres zich erg aan. "Ik heb mijn eigen vorm van weeën ondergaan toen ik de pers te woord moest staan. Zij beschuldigden mij van het kidnappen van een kind", vertelt ze.

De 49-jarige superster zorgt sinds oktober 2006 voor David. Zijn biologische moeder stierf toen het jongetje een jaar oud was. Zijn vader stopte David in een weeshuis omdat hij niet voor de baby kon zorgen. Toen Madonna zich over hem ontfermde, heeft hij de adoptie nooit tegen willen werken.

De adoptie moet nog steeds toegekend worden. Volgens een advocaat van Madonna buigt een Malawische rechter zich over de zaak en doet hij binnenkort uitspraak.

Madonna heeft al twee kinderen. Haar dochter Lourdes is 11 jaar zoontje Rocco is 7.

McLaren goed begonnen in Monaco

McLaren Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen zijn het raceweekend in Monaco goed begonnen. Hamilton reed in de tweede vrije training veruit de snelste tijd van de dag en Kovalainen werd in diezelfde training vijfde.

"Ik ben echt gek op Monaco en ik geniet van elk moment op de baan. De auto voelde vanaf het begin goed aan en ik kon direct flink hard gaan. Terwijl het circuit beter werd gedurende de twee sessies, maakten we prima progressie met de set-up en de banden. De eerste sessie gebruikte ik dezelfde banden. Er is nog genoeg werk te doen, maar ik heb het prima naar mijn zin," aldus een zeer tevreden Hamilton.

Kovalainen had het ondanks enkele kleine problemen ook naar zijn zin in het Vorstendom: "Een positieve start van het weekend in Monaco en ik denk zeker dat er nog meer aan zit te komen. Tegen het einde van de sessie reed ik op nieuwe banden, maar bleken de aanpassingen aan de afstelling niet zo'n succes. Daarbij was ik niet zo tevreden met mijn ronde, dus er is nog genoeg ruimte voor verbetering op zaterdag. Het is altijd geweldig om op deze baan te rijden en het is bijna onmogelijk om te beschrijven hoe het voelt. Ik kan niet wachten op de rest van het weekend."

Engels echtpaar belandt per ongeluk op startbaan

Net als je een stukje met de auto hebt gereden, overkomt het je. Je belandt opeens naast een passagiersvliegtuig. Het voorval gebeurde gisteren, toen een oud Engels echtpaar bijna de landingsbaan van de luchthaven van Norwich opreed.

Het echtpaar was op zoek naar de ingang van het kantoor van een speciale luchtvaartmaatschappij. De twee wilden namelijk een cheque van 10.000 pond aan een goed doel komen overhandigen. Tijdens de zoektocht kozen ze per ongeluk voor een verkeerde ingang. Nietsvermoedend reden ze verder, totdat ze door veiligheidspersoneel werden gewaarschuwd. Deze vertelde het echtpaar dat ze geluk hebben gehad, dat er geen ongeluk gebeurde in de 400 meter die ze op de startbaan reden.

De bestuurder vertelde: “Ik kan mijn vrouw wel de schuld geven, omdat zij de kaart in haar handen had, maar ik was degene die door een open poort reed.”

De afdeling voor transport van het desbetreffende vliegveld gaat dit voorval onderzoeken. Er hebben zich eerder voorvallen voorgedaan, waarbij journalisten zogenoemde beveiligde gebieden moeiteloos konden binnendringen.

Probeer Jason's moves uit in Bourne Conspiracy demo

Vanaf vandaag kun je de demo downloaden van The Bourne Conspiracy. Zoals bekend geen Matt Damon, maar wel een arsenaal aan wapens en vechtmoves. Zet je Xbox of PS3 even aan en kijk of het niveau van de films gehaald wordt.

Over een maandje, 27 juni om precies te zijn, ligt het spel in de winkels. Of je naar de winkel moet rennen of niet kun je nu in ieder geval zelf bepalen.

Nieuwe auto STR voldoet nog niet

Scuderia Torro Rosso-rijders Sébastien Bourdais en Sebastian Vettel zijn nog niet geheel tevreden over de nieuwe STR3. Donderdag werd in Monaco de nieuwe auto voor het eerst ingezet tijdens een raceweekend. Bourdais eindigde op de achttiende plaats, terwijl Vettel zelfs twintigste en laatste werd.

"Vanochtend werd ik wakker met de gedachte dat ik eindelijk met een Formule 1-auto in Monaco mocht gaan rijden. De trainingen gebruikten we natuurlijk vooral om de nieuwe auto te leren kennen. We hebben de hele tijd met veel brandstof gereden, dus er moet niet te veel aandacht aan de rondetijden worden geschonken. We zijn nog niet op de positie waar we willen zijn, maar we zijn er dichterbij dan het lijkt," aldus Bourdais, die toch niet helemaal tevreden over de nieuwe auto was. "We missen wat grip, vooral omdat we wat neerwaartse druk tekort komen. Dat is ook te merken aan onze topsnelheden. Gelukkig heb ik hier in het verleden al wel eerder gereden, dus ik kon snel in een ritme komen."

Vettel was minder positief over vandaag: "Dit waren niet de beste sessies die ik heb gereden. We wisten dat het sowieso wel moeilijk zou worden, omdat we de nieuwe auto hadden meegenomen. Het is wel vreemd, want ik heb het hier in het verleden altijd erg goed gedaan, maar nu kon ik totaal niet met de auto omgaan. Aan het eind van de dag hebben we wel een stap voorwaarts gezet, maar het is nog niet genoeg."

Met kenteken parkeren in Amsterdam

Elke automobilist krijgt er vroeg of laat mee te maken: je parkeert je bolide in het centrum en dan moet je snel heen en weer rennen naar een parkeerautomaat om een kaartje te kopen, in de hoop ondertussen geen boete te krijgen.

Amsterdam heeft een oplossing gevonden voor dit probleem. Door het invoeren van het kenteken op de parkeerautomaat wordt in een database opgeslagen dat je betaald hebt. De controleurs van de dienst Stadstoezicht hebben toegang tot deze database en kunnen zo nagaan of je hebt betaald.

Volgende maand verschijnen de eerste betaalautomaten die met kentekens werken in stadsdeel Slotervaart. Volgend jaar is de binnenstad aan de beurt, in 2010 moeten alle Amsterdamse parkeerautomaten voorzien zijn.

Hockeysters verliezen weer

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun tweede nederlaag geleden in het toernooi om de Champions Trophy. Gisteren was Japan te sterk voor Nederland, vandaag werd er met 2-0 verloren van Argentinië.

In Mönchengladbach bleek dat Oranje zowel aanvallend als defensief te kort komt om op het hoogste niveau mee te kunnen doen. De nummer twee op de wereldranglijst wist wel raad met het ontbreken van de vele speelsters aan Nederlandse zijde en zette voor rust de eindstand al op het bord. Nederland probeerde het onder andere met Agliotti wel, maar kwam in de wedstrijd in de passing en afronding te kort om echt gevaarlijk te worden.

Oranje staat in de poule derde met zes punten uit vier gespeelde wedstrijden. Zaterdag spelen de nummers een en twee van de poule, Duitsland en Argentinië die beiden negen punten hebben, tegen elkaar. Mocht een van beide ploegen de wedstrijd winnen en Nederland wint van Australië, dan heeft Nederland nog kans op de finale, anders resteert de strijd om het brons.

Guitar Hero: World Tour laat wat van zich zien

Gisteren werd de allereerste trailer van Guitar Hero: World Tour op het internet geplaatst. Een nieuw drumstel, een nieuwe gitaar (waarvan nog weinig over bekend is) en een aantal nieuwe modes moeten ervoor zorgen dat Guitar Hero een 'revolutie' ondergaat. Battle of the Bands is één van de nieuwe modi. Battle of the Bands is een unieke online mode, waar je tegen andere bands kunt 'vechten'. Wie de meeste punten haalt, wint de wedstrijd.

Daarnaast geeft Guitar Hero: World Tour de mogelijkheid om 'wereldberoemd' te worden. Je kunt in de game zelf liedjes opnemen en vervolgens verspreiden via het internet. Om jullie nog meer te vertroetelen, zijn er vandaag de eerste screenshots van Guitar Hero: World Tour verschenen, met een mooie render van het drumstel.


Messi met Argentinië naar Spelen

Lionel Messi zal naar alle waarschijnlijkheid meespelen met de Argentijnse ploeg als die strijd om olympisch goud. Dat maakte de Argentijnse spelmaker van Barcelona bekend. Messi moest kiezen tussen de Spelen en de voorrondes van de Champions League met Barcelona.

"De Spelen is een evenement dat ik als voetballer nooit meer mee kan maken. Daar zie ik erg naar uit", zei Messi. Barcelona moet nog wel akkoord gaan met zijn beslissing. Messi denkt echter dat dit wel goed komt. "We weten nog niet tegen wie we moeten spelen in de voorronde, maar Barcelona is niet van mij afhankelijk om wedstrijden te winnen. Dat zullen de club en de fans wel begrijpen."

Barcelona eindigde dit seizoen op de derde plaats in de Primera División en dat was niet genoeg voor directe plaatsing voor het miljoenenbal. De heenwedstrijden worden op 12 en 13 augustus gespeeld, de returns volgen twee weken later.

Streekbussen rijden weer paar dagen

Na drie dagen van actievoeren, gaan de buschauffeurs in het streekvervoer de komende dagen weer werken. Als er geen oplossing komt voor het loonconflict, zetten zij hun actie volgende week voort. Dan rijden zij net als deze week op dinsdag, woensdag en donderdag alleen in de spitsuren.

Werkgevers en vakbonden zijn de afgelopen dagen geen stap dichter bij elkaar gekomen. Voortzetting van de actie lijkt dan ook onafwendbaar.

Vandaag voerden een kleine duizend buschauffeurs uit het hele land rond het middaguur actie bij het hoofdkantoor van busbedrijf Connexxion. Zij boden de raad van bestuur acht regentonnen aan. Die staan symbool voor de 812.000 euro die voormalig topman Rob Holten mee kreeg bij zijn vertrek bij Connexxion. Als reactie hierop gaf de raad van bestuur de chauffeurs appels en peren terug, zo meldde vakbond FNV Bondgenoten.

OM eist levenslang tegen Fourniret en Olivier

Het Franse Openbaar Ministerie heeft vandaag levenslang geëist tegen de 'maagdenmoordenaar' Michel Fourniret zonder mogelijkheid ooit weer op vrije voeten te komen. Ook tegen Fournirets echtgenote Monique Olivier is levenslang geëist. Maar zij heeft nog wel kans op vrijlating, na minimaal dertig jaar als het aan de aanklagers ligt.

De 66-jarige Fransman heeft tussen 1987 en 2001 zeven vrouwen en meisjes ontvoerd, verkracht en vermoord. De 59-jarige Olivier wordt ervan beschuldigd direct betrokken te zijn geweest bij een van de moorden en ze zou haar echtgenoot hebben geholpen bij zeker vier andere moorden. Ze stelt dat ze handelde onder directe invloed van haar man. De rechtbank doet uitspraak op 28 mei.

Nys eerder weg bij Rabobank

Veldrijder Sven Nys stapt deze maand al over van Rabobank naar Landbouwkrediet. Eerder zou hij aan het eind van het kalenderjaar overgaan naar de nieuwe werkgever.

De 31-jarige Belg heeft tien jaar gereden voor de Rabobank-ploeg waarin hij meer dan tweehonderd wedstrijden won, zeven keer het klassement om de Superprestige, vijf keer de wereldbeker en één wereldtitel.

Met de vervroegde overgang kan Nys voor zijn nieuwe Belgische werkgever in de ronde van België uitkomen, die op 28 mei begint. "Gezien onze relatie en de goede samenwerking van de voorbije jaren, wilden we Sven dat mogelijk maken", meldde algemeen directeur Harold Knebel van de Rabo-ploeg donderdag. Verder komt Nys dit jaar nog in actie op de Olympische Spelen op het onderdeel mountainbiken.

Stakingen hangen examenkandidaat de keel uit

De scholieren die momenteel met hun eindexamens bezig zijn, raken steeds geïrriteerder over de stakingen in het openbaar vervoer. Dat meldde een woordvoerster van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) donderdag. De scholieren deden bij het LAKS hun beklag.

"In het begin was het even vervelend, maar nu beginnen de scholieren echt geïrriteerd te raken", aldus Charlotte van Meerwijk van het LAKS. "We hebben al eens bij het stakende personeel aangegeven dat het voor de examenleerlingen heel vervelend is, maar aangezien er voor volgende week opnieuw stakingen zijn aangekondigd, zullen we hen duidelijk maken dat het de examenkandidaten nu de keel uithangt."

Bij het LAKS zijn nog geen meldingen bekend van leerlingen die het examen hebben gemist door de stakingen of daardoor te laat kwamen. "De meeste leerlingen vragen ouders te rijden, of iets dergelijks. Maar dat kun je niet elke dag blijven doen", zegt Van Meerwijk.

Bij de Eindexamenklachtenlijn van het LAKS zijn inmiddels ruim 40.000 klachten binnengekomen. Vandaag waren er veel klachten van vmbo'ers die voor hun examen wiskunde de verkeerde stof hadden opgekregen. Het LAKS gaat die klachten nader onderzoeken. De klachten kwamen uit verschillende delen van het land, terwijl een eerste controle leerde dat het CITO, het instituut dat de eindexamen vervaardigt, de juiste stof had opgegeven.

[RG] Schultz niet naar hoofdtoernooi

Brenda Schultz-McCarthy is er niet in geslaagd de derde ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros te bereiken.

De 37-jarige Schultz, momenteel nummer 240 van de wereld, verloor kansloos van de 21 jaar jongere Olga Poetsjkova uit Rusland. De nummer 118 van de wereldranglijst won met 6-2, 6-1. Schultz deed twaalf keer mee aan het hoofdtoernooi in Parijs. Een vierde ronde in 1988 en 1993 was haar beste resultaat. Bij haar laatste deelname in 1999 was de eerste ronde het eindstation.

Rotterdam akkoord met bestemmingsplan Maasvlakte

De gemeenteraad van Rotterdam heeft vandaag het bestemmingsplan voor de Tweede Maasvlakte goedgekeurd. In het plan staat beschreven hoe het nieuwe havengebied eruit komt te zien. Alleen de SP stemde tegen.

De Tweede Maasvlakte is een miljardenproject. De meeste ruimte op het in zee aan te leggen havengebied is gereserveerd voor containeroverslag. Verder zullen chemie- en distributiebedrijven zich hier vestigen. Ook komt er een groot aantal windmolens. Het nieuwe gebied moet de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven versterken en zorgen voor een economische impuls. Om negatieve effecten als geluidsoverlast te compenseren, wordt 750 hectare aan natuur- en recreatiegebieden aangelegd.

Stalkende schrijver 800 liefdesbrieven vrijgesproken

Een Franse rechtbank heeft een opdringerige ex-advocaat vrijgesproken. De beste man was zo gek op een collega, dat hij haar achthonderd liefdesbrieven en vele bossen bloemen stuurde.

Aanvankelijk werd de 45-jarige raadsheer veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf. Ondanks die veroordeling bleef de man doorgaan met zijn pennevruchten, nog meer dan voorheen. Regelmatig ontving de vrouw dan ook vijf brieven per dag.

Volgens Franse media heeft de stalker inmiddels zijn bef aan de wilgen gehangen. Hij woont nu bij zijn oma en leeft van een uitkering.

Van Persie en Melchiot missen Oekraïne

Robin van Persie en Mario Melchiot missen het oefenduel met Oekraïne. Beiden hebben last van blessures.

Het tweetal trainde vandaag apart van de groep. Volgens Van Persie heeft hij geen last meer van een dijbeenblessure. "Maar ik moet nog wel inhoud kweken. Ik hoop dat ik er na het weekeinde weer helemaal bij ben," aldus de Arsenal-spits. Melchiot is nog niet fit na een spierscheuring in zijn lies drie weken geleden. "Ook dat heeft nog even tijd nodig," aldus bondscoach Van Basten.

Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy en Jan Vennegoor of Hesselink meldden zich pas donderdagavond bij de selectie. Ook zij zullen zaterdag waarschijnlijk niet in actie komen.

[Special] Op weg naar Beijing I

Nog 78 dagen te gaan tot de 29ste Olympische Zomerspelen in Beijing, tijd om vast eens vooruit te kijken! De komende weken gaan we hier op FOK!sport door middel van een aantal specials alvast een aanloop nemen naar de Spelen. Met voorbeschouwingen, stukjes geschiedenis en achtergrondstukken hopen we jullie vast in de stemming te krijgen.

Dat het bijzondere Spelen gaan worden moge duidelijk zijn. Het is alweer heel wat jaren terug dat er vooraf zoveel ophef was over de Spelen zonder dat het specifiek over de sport gaat. Opzich niets mis met alle ophef rond de situatie in China. De mensenrechten en de bezetting van Tibet verdienen alle aandacht. Maar wat mij tegen staat is de oproep aan de sporters een gebaar te maken. Sporters worden daardoor in een positie gedwongen die ze helemaal niet willen. Politici moeten niet de verantwoordelijkheid van hun falen bij de sporters leggen. Het was juist de rol van die politici de afgelopen jaren om de problemen onder de aandacht te brengen! Als er dan zo nodig een statement gemaakt moet worden is het aan de hoge heren om weg te blijven bij de spelen en zo de sporters te ontlasten van de zware last die de politiek nu bij hen legt. Sport en politiek dienen mijns inziens zoveel mogelijk gescheiden te blijven!

Dat er zoveel ophef zou komen was ook wel een beetje te voorzien toen in 2001 Beijing werd verkozen ten koste van Istanbul, Osaka, Parijs en Toronto. Ook toen waren de mensenrechten in China een hot item! Hopelijk kan de invasie van journalisten en bezoekers een kleine verandering in gang zetten! En bedenk ook dat zonder de Spelen van deze zomer er nooit zoveel aandacht was geweest voor Tibet. Mede dankzij de Spelen staat de situatie daar weer op de kaart!

De komende specials gaan we dieper in op de andere aspecten van deze Olympische Spelen en laten we het politieke vraagstuk achter ons. We gaan vooruitkijken naar diverse (bijzondere) sporten, grote sporters, de mooie stadions en terug kijken naar de rijke olympische geschiedenis en natuurlijk de Nederlandse afvaardiging. Hopelijk gaat zo de olympische vlam ook bij jou branden.

Waar is de vlam? In de kustprovincie Jiangsu, een rijke en welvarend gebied met ongeveer 75 miljoen inwoners. De provincie staat vooral bekend om haar sterke agrarische sector en goed ontwikkelde industrie!

Systeemeisen en datum voor Devil May Cry 4

Het is alweer eventjes geleden dat de PlayStation 3 en Xbox 360 Devil May Cry 4 kregen. De game komt binnenkort echter ook nog naar de PC. Vandaag is dan eindelijk de releasedatum vrijgegeven, samen met de systeemeisen van DMC4. Wil je de game spelen? Dan zul je moeten wachten tot 24 juli en je PC moet aan de volgende systeemeisen voldoen.

Minimum:

CPU: Intel Pentium 4 3GHz
RAM: 512MB (Windows XP), 1GB (Windows Vista)
VGA: GeForce 6600 with 256MB of VRAM (SM3 Required)
HDD: 8GB Free
OS: Windows XP
MONITOR: Resolution at least 640x480

Recommended:

CPU: Intel Core 2 Duo
RAM: 1GB (Windows XP), (2GB pre Windows Vista)
VGA: GeForce 8600 with 512MB of VRAM
HDD: 8GB Free
OS: Windows Vista
MONITOR: Resolution 1280x720

Suïcidaal rickrollt AVRO-dj tijdens uitzending

FOK!ker Fosfolipide zat afgelopen weekend te luisteren naar het AVRO-programma 'Nachtdienst'. Dit radioprogramma wordt elke zondag van 01.00 tot 07.00 uur uitgezonden op Radio 1.

Afgelopen zondag was het onderwerp van het programma zelfmoord. Ruim drie uur werd er al serieus over dit onderwerp gepraat, totdat ene 'Jochem de Vries' in de uitzending kwam.

De Vries, die in het telefoongesprek beweert meerdere zelfmoordpogingen te hebben gedaan, begint het gesprek heel serieus. Als hij aan het eind van het gesprek vraagt of hij nog iets mag zeggen, wil de presentator het gesprek beëindigen. Toch lukt het 'Jochem' de presentator te verbazen, door het refrein te zingen van Rick Astleys 'Never gonna give you up'.


Het fragment is door de bewuste FOK!ker opgenomen. De rickroll begint pas op 06:38

Amy Winehouse op de vlucht voor geesten

Amy Winehouse is uit haar huis gevlucht. De spuitende zangeres is er namelijk van overtuigd dat het spookt in haar huis. Met name spook Henry zou haar het leven zuur willen maken.

Midden in de nacht heeft Amy haar appartement in het noorden van Londen verlaten. Volgens haar hebben de geesten zelfs de krassen op haar armen veroorzaakt. "Amy is verschrikkelijk bang en denkt dat Henry het hele huis heeft overgenomen en daarbij slechte geesten heeft meegenomen die haar krabben en pijn doen."

Amy hoopt nu dat paragnosten de geesten weten te verjagen. Tot die tijd verblijft ze in een hotel.

 


Who ya gonna call?

'Barendrechtse jeugd wordt verwend'

De gemeente Barendrecht heeft een apart plan gelanceerd om de overlast van hangjongeren tegen te gaan. Door een zogenaamde loungebus door de gemeente te laten rijden, zal de overlast van de hangjeugd sterk af moeten nemen.

"De groep rondhangende jongeren baart Barendrecht zorgen, zowel vanwege het welbevinden van de jongeren zelf als de daarmee gepaarde overlast en onveiligheidsgevoelens bij veel andere Barendrechters", aldus Coby van Deursen, wethouder jeugdbeleid.

De loungebus is vooral bedoeld voor de jongeren tussen vijftien en drieëntwintig jaar. In de bus kunnen ze elkaar ontmoeten of gewoon wat rondhangen. Bovendien zullen er in en om de bus sportactiviteiten en spelletjes worden georganiseerd, en zal er ook een jeugdwerker aanwezig zijn.

Voor de hangjongeren tussen de tien en vijftien jaar zou volgens de gemeente een sport- en spelbus in het leven geroepen moeten worden. Het wachten is nog op het geld dat de gemeente vrij zal moeten maken om de plannen te kunnen financieren.

met dank aan DJMO voor de submit

Duitse dief gepakt door wilde zwijnen

Even leek het erop dat een autodief uit het noord-Duitse Schwerin de politie te slim af was. Gelukkig voor de agenten bood een aantal wilde zwijnen spontaan hun hulp aan.

De politie was vandaag verwikkeld in een wilde achtervolging. Voor hen reed een 18-jarige man die een SUV had gestolen. De dief reed een veldje in, stapte uit en zette het op een lopen.

Ineens hoorde de politie hulpgeroep van de autodief. Toen de agenten op het geluid afliepen, zagen ze dat een aantal wilde zwijnen de dief dreigend aankeek. De dieren waren boos omdat zij hun jongen wilden beschermen. De agenten bevrijdden de jongeman, en sloegen hem gelijk in de boeien.

Mede-oprichter LPF verdacht van hypotheekfraude

Vastgoedhandelaar en mede-oprichter van de LPF John Dost zit sinds dinsdag vast op verdenking van hypotheekfraude. Dit heeft het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) vandaag gezegd.

Dost wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte. Waarschijnlijk komt hij morgen vrij, zo zei een woordvoerster van het OM. In dezelfde zaak zit nog een verdachte vast.

Dost was in 2002 betrokken bij de oprichting van de LPF. Hij stelde onder meer een kantoor beschikbaar voor de politieke beweging van Pim Fortuyn. Dit kantoor in Rotterdam heeft nog lange tijd gediend als een museum met memorabilia van de vermoorde politicus.

Verdachten Zweedse kerncentrale weer vrij

Twee mannen die gisteren werden aangehouden omdat ze verdachten waren bij de vondst van explosief materiaal bij een kerncentrale, zijn vandaag weer vrijgelaten. Het Zweedse Openbaar Ministerie heeft onvoldoende aanwijzingen om de twee nog langer vast te houden. Wel blijven er verdenkingen bestaan, aldus een politiewoordvoerder.

Gisteren was er groot alarm bij een controle bij de kerncentrale van het Zweedse Oskarshamn. Daarbij werden sporen gevonden van een uiterst explosief materiaal op een zak die een van beide verdachten bij zich had. De politie verdacht de twee er daarom van sabotage te willen plegen tegen de kerncentrale. De twee waren als lassers ingehuurd voor onderhoudswerkzaamheden aan een van de drie nucleaire reactoren.

Drugsrunners observeren politie

De ruim vierhonderd drugsrunners in Maastricht hebben eigen 'observatieteams' die het doen en laten van de politie in de gaten houden. Ze registreren kentekens en houden bij wanneer de politie uitrukt voor invallen in drugspanden. Een woordvoerster van de politie bevestigde vanmiddag dit bericht in de Limburgse kranten.

In een taxi trof de politie onlangs een lijst aan met kentekens van onopvallende politiewagens. De politie ziet zich genoodzaakt de eigen auto's steeds van andere kentekenplaten te voorzien. Op zoek naar drugstoeristen laten drugsrunners kompanen meerijden die achterstevoren in de auto zitten om te kijken of de politie hen volgt.

CDA vreest Gouden Kooi deel 2

Het CDA ziet de plannen van RTL en mediaondernemer John de Mol voor een vervolg op het realityprogramma De Gouden Kooi zwaar in. De Mol maakte die plannen vandaag bekend, op de dag dat er aan de huidige reeks een eind komt. De Gouden Kooi deel 2 zou in het najaar de buis op kunnen.

Tweede-Kamerlid Joop Atsma van het CDA is bang dat het programma, dat hij nu al verwerpelijk vindt, in de toekomst nog meer de grenzen van het fatsoen gaat opzoeken en daar verder overheen gaat. Volgens Atsma bestaat dat risico omdat De Mol de door hem bedachte 'treitershow' graag aan buitenlandse zenders wil verkopen. Contracten daarover zijn echter nog niet ondertekend en de buitenlandse zenders blijken huiverig. Om ze over de streep te trekken heeft De Mol meer kijkers nodig en wellicht probeert hij die te scoren door nog verder 'over the top' te gaan in het programma, is de analyse van Atsma.

De parlementariër ziet zijn stelling onderbouwd door de laatste maanden van de nog lopende reeks. Daarin werd het gedrag van de bewoners van het luxe landdhuis in Eemnes al steeds grover, vertelt hij. "Dat doet het ergste vrezen voor een nieuwe editie. Wat moet De Mol doen om zijn programma verkoopbaar te maken,vraag ik me af. Het is toch al één grote lieg- en bedriegshow. Heel veel dingen worden aangestuurd door de redactie van het programma. Dat heb ik gehoord van ex-bewoners. Hun namen mag ik niet naar buiten brengen, want dan moeten ze een boete betalen", aldus Atsma.

'Meer Amerikaanse militairen naar huis'

De Amerikaanse bevelhebber in Irak, generaal David Petraeus, heeft vandaag in Washington gezegd dat hij verwacht dit jaar extra troepen naar huis te kunnen sturen, nog voor zijn vertrek in september.

De VS hebben 155.000 militairen in Irak gelegerd. Eind juli zijn hier nog 140.000 van over na het voltooien van de huidige terugtrekkingen. Petraeus noemde geen nieuwe aantallen.

De generaal sprak vandaag voor een Amerikaanse senaatscommissie, die definitief het groene licht moet geven voor zijn benoeming tot commandant van het Central Command (Centcom). Deze is belast met de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten, de Golfregio, de Hoorn van Afrika en Afghanistan. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft president George Bush al ingestemd met de promotie.

FOK!Kers: Jaap wint Gouden Kooi

Het is toch fokking niet normaal! De terror is totaal! Jaap gaat de Gouden Kooi winnen. Tenminste, dat denken de FOK!kers in de FP-poll waarop zo'n 5000 users stemden. De Godfather van De Kooi aka Terror Jaap sleept maar liefst 46,7 procent van de stemmen binnen.

Op twee staat Huub met 23,9 procent van de stemmen. De minst favoriete persoon onder de bewoners zelf maakt op FOK! nog een klein kansje om te winnen. Tortelduifjes Brian en Amanda zijn waarschijnlijk gelukkig in de liefde want winnen doen ze vanavond niet volgens FOK! Wie vanavond de meeste stemmen van de kijkers krijgt wint een miljoen plus duizend euro voor elke dag in de met camera's volgehangen villa. De villa winnen ze niet, daar komt Big Brother 213 in.

De reacties zijn dit keer overigens eensgezind. Velen vroegen om de optie: Rot op met de Kooi, zet ze allemaal tegen de muur en het boeit me geen fuck. Wij hebben expres die mogelijkheid niet toegevoegd omdat wij ook wel weten wat jullie er van vinden, namelijk: 'De Gouden Kooi  Talpa  '. Vanavond is de grote finale die wordt gepresenteerd door Bridget en Rutger van GeenStijl. Het programma begint vanavond om 20.30 uur op RTL5.

STEM NU. Je kunt voor de laatste nieuwtjes op het forum terecht in DGK.Het is fokking niet normaal!


Het lot van een madeliefje

diedje90 stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Mooi bloempje.
Wit bloempje.
Lentebloempje.
Grasbloempje.
Eetbaar bloempje.
Rijgbaar bloempje.

Wat een leven.
Als je eindelijk met je tere kopje boven de grond uit bent gekomen, en je in je volle schoonheid opgericht hebt naar de zon, denk je dat je de alles aankunt. De wereld aan je voeten. Je familie dichtbij. En het enige wat je de hele dag hoeft te doen is zonnen.
Wat een leven.

Girafje geboren in Artis

De giraffenfamilie in Artis heeft er sinds een week een nieuwe telg bij. Adam werd vrijdag geboren en maakt het goed. Dat heeft de dierentuin vandaag laten weten.

Adam mocht vandaag voor het eerst naar buiten. Samen met zijn moeder Iwana kon hij in volle gezondheid zijn buitenverblijf gaan verkennen. Adam is het eerste jong van Iwana. Artis heeft nu in totaal vier giraffen.

Een giraf is ongeveer veertien maanden zwanger. Een pasgeboren giraf is circa 2 meter hoog en weegt ongeveer vijftig kilo.

Top Spin 3 achievements bekend

Vandaag heeft 2K Games de achievements die te behalen zijn met Top Spin 3 bekend gemaakt. Zoals gewoonlijk zijn er weer 1000 puntjes te verdienen. De meeste achievements zijn te behalen door simpelweg een van de modi uit te spelen. Voor de complete lijst met achievements klik hier

Top Spin draait om tennissen en het liefst zo realistisch mogelijk. Je kunt zowel online als offline proberen te stijgen op de wereldranglijst. Dit keer kun je je character ook aanpassen door middel van make-up, tatoeages en andere manieren. De game zal verschijnen op de PlayStation 3 en de Xbox 360.

[Giro] 'Benna' completeert hattrick

Daniele Bennati heeft zijn derde ritzege in de Giro d’Italia beet. De Italiaan van Liquigas was in de twaalfde rit, een etappe over 172 kilometer tussen Forlì en Carpi, in de massaspurt nipt te sterk voor Mark Cavendish en Robbie McEwen. Giovanni Visconti (Quick-Step) blijft leider.

Na de opeenvolgende puisten die het wielergilde gisteren voor de wielen kreeg, wachtte het peloton vandaag een quasivlakke rit naar Carpi. Voor de spurters één van de laatste, zo niet de laatste kans om nog eens uit te pakken met een overwinning. De spurtersploegen was er dan ook veel aan gelegen om de meute in gesloten formatie naar het toeristische stadje Carpi te loodsen, alwaar diens kopmannen dan dienden te vechten om de ritzege. Kortom, de kroniek van een aangekondigde sprint.

Niet iedereen legde zich echter zomaar neer bij een massale aankomst, zo koos de Bask Dionisio Galparsoro voor het offensief. De renner van Euskaltel ging vanuit het vertrek in de aanval en kreeg een vrijgeleide van het peloton. Binnen 47 kilometer had de nummer 120 uit de algemene rangschikking dan ook al een mooie marge van veertien minuten bijeen gereden.

Maar de sprintersploegen hielden de controle, waardoor de dappere ontsnapping van Galparsoro nimmer enige reële kans van slagen had. Na een solovlucht van maar liefst 163 kilometer kwam alles negen kilometer voor de meet samen. De aangekondigde spurt, op de kasseien van Carpi, werd uiteindelijk een prooi voor Bennati, die Cavendish en McEwen nipt voor bleef. In de algemene rangschikking veranderde er nagenoeg niks, waardoor Visconti ook morgen weer het maglia rosa om zijn lenden draagt.

Uitslag:

#NaamPloegLandTijd
1Daniele BennatiLiquigasItalië4:05:29
2Mark Cavendish Team High Road Groot-Brittaniëz.t
3Robbie McEwenSilence-LottoAustraliëz.t
4Koldo FernándezEuskaltelSpanjez.t
5Paolo BettiniQuick-StepItaliëz.t

Roze Trui:

#NaamPloegLandTijd
1Giovanni ViscontiQuick-StepItalië53:05:46
2Gabriele BosisioLPRItalië+ 5,50
3Alberto ContadorAstanaSpanje+ 6,59
4Marzio BruseghinLampreItalië+ 7,52
5Andreas KlödenAstanaDuitsland+ 7,54

Bioshock komt naar de PlayStation 3

De geruchtenmolen van een Bioshock PS3-versie lijkt gestopt te zijn met draaien, want PlayStation Magazine UK heeft in de volgende editie van het blad een uitgebreide preview te lezen zal zijn van de game.
Verder is er niets bekend over de PS3-release van Bioshock; of er exclusieve extra's zullen zijn, of er extra plasmid-packs te downloaden zullen zijn en of er bijzondere dingen met de Sixaxis-controller gedaan worden.

Zodra er meer bekend is, laten we jullie dat natuurlijk weten, dus houd FOK!games in de gaten voor updates.

Gratis slimmer worden

Snel nog even je Spaans of Frans bijspijkeren voordat je op vakantie gaat, dan kan helemaal gratis bij de Hema, ze bieden online taal cursussen aan. Alleen zijn het prutsers bij de Hema en hebben ze de boel niet goed dichtgespijkerd.

Het hele verhaal kun je hier lezen, en voor de luie mensen de samenvatting:

- Ga naar de Hema cursus site, klik op een cursus naar keuze, klik dan op gratis proefles en als die proefles er staat vervang dan in de adresbalk het woordje proefles door cursus, en presto je kunt studeren. Tenminste net zolang tot de Hema de boel dicht gooit...

Oh ja, volgens de wet is het illegaal om dit soort dingen te doen, dus niet doen, foei, mag niet

Buschauffeurs smijten met tonnen bij Connexxion

Ongeveer negenhonderd buschauffeurs hebben donderdag gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van Connexxion in Hilversum. Ze boden acht regentonnen aan, een verwijzing naar de 812 duizend euro die voormalig topman Rob van Holten meekreeg bij zijn vertrek. "Daar was wel geld voor, maar er is kennelijk geen geld om de buschauffeurs een loonsverhoging te geven", licht een woordvoerder van FNV Bondgenoten toe.

De bonden en de vervoerbedrijven zijn ook donderdag niet dichter tot elkaar gekomen in hun slepende cao-conflict over het streekbusvervoer. De voorzitter van de raad van bestuur van Connexxion, Peter Kortenhorst, kwam tijdens de demonstratie rond het middaguur nog naar buiten en sprak de actievoerders kort toe. Maar van inhoudelijke toenadering was geen sprake, zegt de FNV-woordvoerder.

Donderdag wordt net als de afgelopen twee dagen en vorige week gestaakt in het streekbusvervoer. Ook voor volgende week dinsdag, woensdag en donderdag zijn acties gepland. Vanwege de eindexamens in het voortgezet onderwijs rijden tijdens de spitsuren wel bussen. Na volgende week zijn stakingen gepland voor onbepaalde tijd.

Line-up Mysteryland bekend

De complete line-up van Nederlands oudste dance-festival is bekend. Mysteryland viert 23 augustus haar 15e verjaardag en pakt groots uit. Het feest wordt als vanouds gehouden op het voormalig Floriadeterrein in de gemeente Haarlemmermeer.

Ook dit jaar pakt Mysteryland uit met straattheater, bizarre acts, melige workshops, intieme restaurantjes, kleurrijke bouwsels en alle andere verrassende optredens die inmiddels onlosmakelijk verbonden zijn met Mysteryland.

Meer dan 150 artiesten zullen op verschillende 18 podia optreden. Onder hen zijn onder andere: David Guetta, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Tiësto, Roger Sanchez, Green Velvet, Marco V, Chuckie, Boys Noize, The Prophet, Loco Dice, Isis, Rush en de Jeugd van Tegenwoordig. Kaarten kosten 60 euro en zijn verkrijgbaar bij de vaste verkooppunten.

Uitslag 2e vrije training Monaco

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de GP van Monaco. De Brit was vier tienden sneller dan Nico Rosberg, die op zijn beurt Kimi Räikkönen en Felipe Massa weer voor bleef. De sessie kende een korte code rood doordat Fernando Alonso zijn vleugel verloor.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:15.14040
2 N. Rosberg Williams 1:15.53339
3 K. Räikkönen Ferrari 1:15.57242
4 F. Massa Ferrari 1:15.86937
5 H. Kovalainen McLaren 1:15.88139
6 R. Kubica BMW 1:16.29634
7 F. Alonso Renault 1:16.31027
8 J. Button Honda 1:16.35145
9 K. Nakajima Williams 1:16.37240
10 R. Barrichello Honda 1:16.41832
11 N. Heidfeld BMW 1:16.42644
12 T. Glock Toyota 1:16.68846
13 M. Webber Red Bull 1:17.09439
14 D. Coulthard Red Bull 1:17.13139
15 N. Piquet jr. Renault 1:17.24635
16 G. Fisichella Force India F1 1:17.25133
17 J. Trulli Toyota 1:17.37928
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:17.58138
19 A. Sutil Force India F1 1:18.17631
20 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:18.22538

Koe ramt auto op A325

Een losgeslagen koe heeft vanmorgen voor opschudding gezorgd op de A325 ter hoogte van Bemmel. Het dier rende de rijbaan op en ramde meerdere malen een passerende auto, waarvan de automobilist nog net op tijd kon stoppen.

De koe viel de auto van de 43-jarige Velpenaar meerdere malen aan. Na het beest haar woede kwijt was, koos zij het hazenpad en vluchtte via struiken de berm in. De politie heeft de eigenaar van de koe kunnen traceren, hij mag opdraaien voor de reparatiekosten van de auto. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Nagefloten toeriste trekt kleren uit

Een Israëlische toeriste in Nieuw-Zeeland ergerde zich zo aan wegwerkers die haar nafloten, dat ze al haar kleren uittrok om de mannen te tonen wat ze misten. Dat heeft de politie vandaag gezegd.

De arbeiders waren aan het werk in de stad Kerikeri toen de Israëlische langsliep, op weg naar de pinautomaat. Ze werd nagefloten en reageerde door kalm haar kleren uit te trekken. Het was een zachte herfstdag. Het gefluit (en het werk) kwam tot een abrupt einde. Ze pinde geld, trok haar kleren weer aan en liep kalm weg.

"Ik zal ze laten zien wat ik heb", dacht de toeriste volgens een agent. Ze kreeg op het bureau te horen dat haar gedrag ongepast was. "Ze legde uit dat de Nieuw-Zeelandse mannen haar lastig hadden gevallen", zei een agent. "Ze is geen onaantrekkelijke dame."

Buitenlanders ontvluchten Zuid-Afrika

Enkele duizenden immigranten zijn Zuid-Afrika ontvlucht na de uitingen van vreemdelingenhaat. Buurland Mozambique heeft speciale bussen ingezet om haar landgenoten veilig naar huis te brengen. Zeker 9.000 Mozambikanen hebben inmiddels van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Een correspondente van de BBC zag chaotische taferelen en knokpartijen bij een politiebureau in Johannesburg, waar Mozambikanen met elkaar op de vuist gingen voor een plaats in de bus. Circa acht van de 42 gedode immigranten, vluchtelingen en gastarbeiders komen uit Mozambique.

Ook enkele Zimbabwanen gaan naar huis. Ze geven de voorkeur aan de politieke en economische instabiliteit in eigen land dan achterna gezeten worden door groepen gewapende Zuid-Afrikanen. ,,Ik heb een dochtertje thuis. Ik wil haar graag zien opgroeien'', aldus een 24-jarige Zimbabwaan.

Aartsbisschop biedt paus ontslag aan

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel, kardinaal Godfried Danneels, heeft paus Benedictus XVI zijn ontslag aangeboden.

Danneels wordt op 4 juni 75 jaar en is volgens het kerkelijke wetboek verplicht bij het bereiken van die leeftijd de paus zijn ontslag aan te bieden. Als Benedictus het ontslag aanvaardt, begint de procedure voor Danneels' opvolging. De kardinaal heeft eerder laten weten, dat hij nog wel een paar jaar door wil gaan.

Danneels, ook in Nederland een veelgevraagd spreker, werd in december 1977 tot bisschop van Antwerpen benoemd. Twee jaar later volgde hij kardinaal Leo Suenens op als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en hoofd van de Belgische kerkprovincie.

Ecclestone dreigt Britse Grand Prix te schrappen

Bernie Ecclestone gaf aan dat de onderhandelingen tussen hem en Silverstone stroef verlopen. Indien de onderhandelingen niet op zijn manier verlopen, zal hij de race te schrappen.

Voor Silverstone tien anderen, waren de woorden van Ecclestone. Als de eigenaren van het circuit, de British Racing Drivers' Club (BRDC), het door Ecclestone aangeboden contract niet ondertekenen, dan speelt men met vuur. De eerste deadline om het verdrag te verlengen is inmiddels al verstreken.

Het voorstel dat gedaan is aan de BRDC is het standaardcontract dat aan alle Europese promotors geboden wordt. Het contract biedt veertien miljoen euro per jaar in, met een jaarlijkse stijging van vijf procent. De handtekening van de BRDC is nog niet op het contract gezet.

Het huidige contract dat tot 2009 loopt, kan verloren gaan, zo wordt door Ecclestone gezegd. “Ik verwacht dat ze nog wel een keer bij me zullen aankloppen”, reageert Ecclestone tegenover de Daily Telegraph. “Voldoen ze aan de voorwaarden, dan kunnen we zaken doen. Momenteel is dat niet het geval en dus ziet het er op dit moment naar uit dat Silverstone de race kwijtraakt.”

De voorwaarden zijn dat het circuit en de faciliteiten een upgrade krijgen. BRDC vindt dit geen probleem indien de Formule 1 er maar blijft racen. “Anders is het de investering niet waard”, beredeneert het circuit. Silverstone staat al sinds de oprichting van de Formule 1 in 1950 op de kalender.

'Arsenal maakt werk van Nasri'

Samir Nasri zou wel eens de nieuwe aankoop kunnen worden van het team van Arsène Wenger. Arsenal heeft een bod uitgebracht van zeventien miljoen op het supertalent van Olympique Marseille. Nasri heeft zelf wel oren naar een overgang.

Nasri, inmiddels gezien als dé creatieve geest van Olympique Marseille, liet na het laatste competitieduel tegen Strasbourg weten dat er een grote kans is dat hij de club de rug zal keren komende zomer: "Het was belangrijk om te scoren, waarschijnlijk was het mijn laatste duel in het Stade Vélodrome." De jonge Fransman kan voor een gelimiteerde transfersom van zeventien miljoen zijn club verlaten, het bedrag wat Arsenal bereid is te betalen.

In Londen zou Nasri de opvolger moeten worden van Alexander Hleb, die te kennen heeft gegeven The Gunners te willen verlaten. De zaakwaarnemer van Nasri liet weten dat Arsenal niet de enige club is die naar de diensten van zijn pupil verlangen: "We hebben geen haast, het is waar dat we een aanbieding van Arsenal bestuderen. Maar er zijn meer clubs geïnteresseerd."

Bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft Nasri opgenomen in zijn voorlopige EK-selectie.

Van der Sar: "Ik wist waar de bal naartoe ging"

In 1995 lukte het hem voor de eerste keer met Ajax, gisteravond flikte hij het kunstje opnieuw, ditmaal met Manchester United. Edwin van der Sar won voor de tweede keer in zijn loopbaan de Champions League. Gisteren werd hij matchwinnaar tegen Chelsea door tijdens de penaltyreeks de pingel van Anelka te stoppen.

"Ik wist waar Anelka die penalty ging schieten. Ik wachtte iets langer dan normaal en zag in die milliseconden de bal op me af komen. Ongelooflijk. Toen ik mijn vuist er tegenaan kon zetten wist ik dat de cup binnen was", aldus een glunderende van der Sar na afloop van de finale. De keeper van het Nederlands Elftal vervolgt: "Ik wilde nou ook eens mijn Hans van Breukelen-moment. En nu heb ik hem."

Ook trainer Sir Alex Ferguson was na afloop vol lof over de prestaties van zijn team. "Dit is de eerste penaltyreeks in een belangrijk duel die ik win. In de eerste helft speelden we fantastisch en had het 3-0 kunnen staan. Maar zij maken op gelukkige wijze 1-1. Chelsea was na rust de betere ploeg", aldus de winnende coach.

Volendam huurt Narsingh

Furdjel Narsingh zal komend seizoen voor FC Volendam spelen. De promovendus huurt de aanvaller voor een jaar van AZ. De 20-jarige spits tekende recentelijk een tweejarig contract bij de Alkmaarders. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax.

Volendam liet ook weten dat het contract van Hamit Hildiz met een jaar zal verlengd worden. Twee jaar geleden maakte de verdediger zijn debuut bij Volendam. Hij heeft dit seizoen elf wedstrijden voor de kampioen van de Jupiler League gespeeld. Johan Plat zal naar FC Zwolle vertrekken. De 21-jarige Volendammer speelde veertien wedstrijden in de hoofdmacht.

75 miljard euro ten onrechte 'ontwikkelingshulp' in 2010

Hoewel de EU in 2000 gezamenlijk besloot elk jaar meer ontwikkelingshulp te schenken, is er vorig jaar een terugval geconstateerd. Werd er in 2006 nog 0,41 procent van het gezamenlijke bruto nationaal product geschonken, in 2007 bleef de hulp steken op 0,38 procent. In harde euro's betekent dit een afname van 47,7 naar 46,1 miljard.

Een samenwerkingsverband van 1600 hulporganisaties als Oxfam, ActionAid en CARE meldden dit vandaag. Van het geld wat wél naar arme landen wordt weggesluisd, wordt ook nog eens een deel ten onrechte ontwikkelingshulp genoemd. Cijfers over de hoogte van ontwikkelingshulp waren bij veel landen schromelijk overdreven. Vooral Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Griekenland en Portugal maken zich schuldig aan het ten onrechte bestempelen van transacties als 'hulp'.

Concreet uit zich dit in bedragen die vorig jaar opliepen tot acht miljard euro. Zestig procent van dat 'ontwikkelingsgeld' ging naar het kwijtschelden van staatsschulden in de Derde Wereld, hetgeen officieel geen ontwikkelingshulp mag heten. Veel landen in de EU houden de bevolking dus te hoge cijfers voor, en schenken in werkelijkheid stukken minder dan men wil doen vermoeden.

De 27 ministers van Buitenlandse Zaken zullen het probleem volgende week onderzoeken. Eerder gaven hoge functionarissen binnen de EU al aan dat er een te grote discrepantie zit tussen het aanbieden van hulp en het daadwerkelijk schenken ervan. Als het verschil op blijft lopen zoals ze sinds 2000 deed, zal er in 2010 een 'tekort' zijn ontstaan van ruim 75 miljard euro.

Juventus onderhandelt over Alonso

Volgens vele Britse bronnen zijn Liverpool en Juventus het bijna eens geworden over de overgang van Xabi Alonso. De onderhandeling zouden in een vergevorderde stadium zijn over de 26-jarige Spanjaard. De Oude Dame zou ongeveer vijftien miljoen voor Xabi Alonso over hebben.

De middenvelder begon zijn carrière bij Real Sociedad alvorens hij in 2004 zijn landgenoot Rafael Benitez naar Liverpool volgde. Bij de Reds wist hij zich tot vaste waarde te spelen en won zelfs de Champions League in 2005.

Feyenoord wil Kluivert

Het lijkt erop dat Patrick Kluivert al een nieuwe club heeft gevonden. De spits, wiens contract bij OSC Lille niet verlengd
zal worden, wordt gevolgd door Feyenoord.

Het Franse L'Equipe meldt dat Feyenoord met de komst van Kluivert een tijdelijke oplossing ziet voor het spitsenprobleem. In het afgelopen seizoen was de club uit Rotterdam druk bezig om een spits naast Roy Makaay te vinden, maar zonder succes. Met de komst van de ex-international , zou het aantrekken van een jong talent interessant worden, zodat deze zich kan ontwikkelen in de schaduw van het ervaren trio Makaay, Kluivert en Mols. De druk op Mols kan lichter worden door de komst van Kluivert en daardoor kan hij terugkeren in zijn oude rol als pinch-hitter.

De Mul heeft het moeilijk in Sevilla

Tom de Mul heeft het niet naar zijn zin in Spanje. De Belg, die vorig seizoen de overstap van Ajax naar Sevilla maakte, vertelt dat hij het niet makkelijk heeft bij zijn nieuwe club.

De Mul, Belgisch belofte-international, vertelt: "De aanpassing was moeilijk. De warmte, maar ook het hogere ritme én het feit dat ik er rechts in een 4-4-2 moest spelen, maakten het moeilijk. Ik ben ongetwijfeld beter geworden, maar dat ik te weinig speel, is duidelijk."

De Mul heeft bij Sevilla nog een contract voor vier jaar. Aan een vertrek wil de vleugelspeler voorlopig nog niet denken: "Ik geloof nog altijd dat ik het hier kan maken. Maar dat moet dan wel gebeuren in het komende half jaar."

'Bejaarden in de war met medicijnen'

Bejaarden, mensen met een verstandelijke handicap en andere zwakken in de samenleving dreigen de dupe te worden van het beleid om medicijnen goedkoper te maken. Dat meldt de Stichting Belangenbehartiging Openbare Apothekers vandaag.

Verzekeraars mogen vanaf juni alleen nog de allergoedkoopste varianten van een aantal medicijnen voorschrijven. Het kan dus voorkomen dat patiënten die nu andere, duurdere varianten voorgeschreven krijgen van hun arts of behandelend specialist, zullen moeten overstappen naar een ander medicijn. De overheid hoopt via deze maatregel te besparen op de medicijnuitgaven. Medicijnen met dezelfde werking komen vaak van meerdere producenten met zeer verschillende prijzen.

Apothekers schatten dat bijna 1 procent van de bevolking, 150.000 ouderen, in de war zal raken als ze hun oude, vertrouwde doosje peppilletjes in moeten wisselen voor een andershetend surrogaat. Bejaarden krijgen hun pillen vaak in een speciaal zakje, zodat ze de medicijnen uit elkaar kunnen houden en de tijdstippen van innemen niet kunnen verwisselen of vergeten.

Apothekers kunnen in de toekomst niet meer garanderen de tijd te hebben voor het stoppen van medicijnen in een zakje, waarbij de ouwetjes dus behalve een volledig andershetend medicijn ook nog eens zelf moeten uitvogelen wat ze op welke tijden moeten innemen.

Film: El Orfanato

Guillermo del Toro’s naam mag dan het grootst op de cover prijken, de grootste creatieve geesten achter El Orfanato zijn toch echt twee andere Spaanssprekenden. El Orfanato is het filmdebuut van regisseur Juan Antonio Bayona naar een script van Sergio A. Sanchez. Daar het budget van de film bij het uiteindelijke script stukken duurder zou uitvallen dan eerst gepland was, werd de hulp ingeschakeld van Del Toro als producer. Na het lezen van het script wilde hij maar al te graag meewerken. Het waarom van zijn enthousiasme is nu bij ons in de Nederlandse bioscopen te aanschouwen.

Rigters mag Blackburn Rovers verlaten

Voor Maceo Rigters is geen toekomst meer weggelegd bij Blackburn Rovers. Trainer Mark Hughes heeft te kennen gegeven dat de oud-speler van NAC niet meer nodig is. Hij hoopt de aanvaller te kunnen verkopen om zo een deel van de betaalde transfersom van een half miljoen terug te kunnen krijgen.

Rigters zijn avontuur in Engeland liep uit op een mineur. Na een sterk EK onder-21, toonden diverse binnen- en buitenlandse clubs interesse in de Amsterdammer. Blackburn Rovers trok uiteindelijk aan het langste eind. In Engeland had Rigters te maken met zware concurrentie, waardoor de 24-jarige Rigters geen basisplaats kon veroveren. Ook een uitleenperiode bij Norwich City liep uit op een deceptie, hij raakte geblesseerd aan zijn hamstring.

Diverse clubs uit de Championship en Nederland zouden reeds interesse getoond hebben in Rigters.

Man wint 980.000 euro met poker

Een man is dinsdagavond naar huis gegaan met ruim 980.000 euro na een avondje pokeren in het casino in Rotterdam. Dat maakte het Holland Casino vandaag bekend. Het gaat om de hoogste jackpot ooit bij een tafelspel in het casino in Rotterdam.

De regelmatige bezoeker van het casino deed mee aan Carribean Stud Poker, een vrij ingewikkelde variant op het kaartspel. In dit spel wordt een deel van de opbrengst in een jackpot gestopt. Deze keert niet vaak uit, waardoor het bedrag in de pot flink kan oplopen.

De man, die anoniem wil blijven, maakte de klapper met een royal flush en nam in totaal 986.622,12 euro mee.

'Terry zou geen penalty nemen'

John Terry kon Chelsea gisteren naar de overwinning schieten tijdens de finale van de Champions League. De natte grasmat, waardoor Terry uitgleed tijdens het nemen van zijn penalty, gooide roet in het eten. Henk ten Cate geeft toe dat Terry niet op het lijstje van penaltynemers voorkwam.

Terry zat volgens de assistent-trainer van Chelsea niet bij de eerste vijf penaltynemers: ""Het was niet de bedoeling dat hij er één zou nemen, maar na de rode kaart voor Didier Drogba moesten we gaan schuiven." Deze beslissing had uiteindelijk fatale gevolgen.

Nadat Terry miste, kwam Manchester United terug in de wedstrijd om vervolgens zelf na de misser van Anelka met de cup met de grote oren aan de haal te gaan.

Iedereen gratis entree bij Zwarte Cross

De organisatie van het motorcross-, muziek- en stuntfestijn Zwarte Cross heeft er vanaf gezien om allochtonen op vertoon van een buitenlands paspoort gratis toegang te verlenen. Dat meldde de organisatie vanmiddag.

De allochtonen-actie deed veel stof opwaaien. Een tiental mensen heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling op basis van artikel 1 van de Grondwet. De organisatie ziet nu van de ludiek bedoelde actie af ''om een negatieve spiraal te voorkomen''. ''Onze actie is niet bedoeld om deze lieden een podium te geven hun onvrede te uiten over bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen", aldus een woordvoerder.

Als 'goedmaker' geeft de organisatie nu iedereen vrije toegang op vrijdag 25 juli vanaf 18.00 uur. In het aansluitende weekeinde moet iedereen gewoon de toegangsprijs betalen.

Haase verliest in Pörtschach

Robin Haase heeft de tweede ronde van het ATP-toernooi van Pörtschach niet overleefd. De Oostenrijker Jürgen Melzer, nummer 103 van de wereld, was in drie sets te sterk voor onze landgenoot, die terug te vinden is op de 58e plek, 3-6, 6-4, 2-6.

Haase, tijdens dit toernooi als achtste geplaatst, was de laatste nog actieve Nederlander van het toernooi. Eerder verloor Martin Verkerk in de eerste ronde zijn partij van de Tsjech Jiri Vanek.

13-jarige aanrander onder invloed van drank

In Hardinxveld-Giessendam is afgelopen maandag een jongen van 13 jaar opgepakt voor het lastigvallen van vrouwen. Zijn meest gewelddadige aanval vond zaterdag 22 maart plaats terwijl de knul onder invloed was van drank zo heeft de politie bekend gemaakt. Deze aanranding had plaats op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam en gebeurde in het bijzijn van een leeftijdsgenootje van de dader.

De aangifte van het 29-jarige slachtoffer, en die van de getuige, die het verhaal aan zijn ouders vertelde, hebben geleid tot de aanhouding van de dader. Niet alleen zat de jeugdige aanrander aan de billen van de vrouw, maar trok hij ook zijn penis tevoorschijn waarna hij de vrouw in de berm duwde.

Politiewoordvoerster Wilma Noordergraaf verklaart het volgende: “Deze aanranding is de laatste en de meest extreme in een langere serie. Naast de twee andere aangiften die we al hebben, heeft de jongen zeker nog tussen de vijf en tien vrouwen lastiggevallen.” Volgens Noordergraaf viel de dader vorig jaar voor het eerst vrouwen lastig. “Het is voor hem begonnen als stoerdoenerij, zo blijkt uit gesprekken die we met deze jongen hebben gehad. Hij heeft absoluut niet overzien wat hij met zijn gedrag heeft aangericht.” Ze benadrukt nog eens extra dat vrouwen vooral aangifte moeten doen.

Rector Jacob van der Linden, werkzaam op het Willem de Zwijgercollege in Hardinxveld-Giessendam waar de 13-jarige op school zit, verklaart: “In verband met privacy geven wij geen commentaar. Als we iets ondernemen, is de pers niet de eerste die wij inlichten”.

Vernielingen, inbraken en diefstal
Naast de 13-jarige aanrander werden er onlangs nog drie jongeren opgepakt wegens vernielingen, inbraken en diefstal. Roel Augusteijn, burgemeester van het dorp vindt het niet tekenend voor de plaatselijke jeugd. “Welnee, het zijn een paar raddraaiers die toevallig in Hardinxveld wonen”. Over de 13-jarige aanrander zegt hij dat het ‘dramatisch’ is dat een 13-jarige op zo’n jonge leeftijd en op zo’n wijze seksueel actief is. Hij benadrukt: “Maar het gaat hier om een uitzondering.”

Volgens de burgemeester heeft de aanhouding van het drietal jongeren vorige week niets met de gemeenschap te maken. Hij reageert fel “Alles gaat hier juist heel goed. De politie weet achter elkaar zaken op te lossen. Daar zullen de burgers blij mee zijn.”. Een half jaar geleden maakte de burgervader zich meer zorgen. Het dorp werd geteisterd door weekeinden gevuld met vernielingen. Hij liet een brief uitgaan naar ouder met kinderen van twaalf tot achttien jaar met de oproep om beter op de kinderen te letten. Verder zou Hardinxveld qua criminaliteit onder het gemiddelde scoren, als het drietal buiten beschouwing wordt gelaten. Hij zegt dan ook: “Suggesties over structurele ontsporing van de jeugd werp ik verre van me.”

Ook Steven Wierckx, plaatsvervangend teamchef van de politie Gorinchem denkt dat de aanhouding van de drie veel scheelt. Hij vermoedt dat de vernielingen zijn voortgekomen uit verveling, dronkenschap en meelopersgedrag. Wierckx verklaart: “Maar in de afgelopen maanden zijn er vijftien andere verdachten aangehouden voor vandalisme in het dorp. Nog niet alle zaken zijn opgelost. Er moet meer respect komen voor andermans eigendom.”

De burgemeester denkt dat de grootste ellende in het dorp nu achter de rug is.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

De karakters van The Agency in beeld

het is druk op de MMO markt. Er komen steeds meer games die allemaal maar één ding willen: Net zo succesvol worden als World of Warcraft. Op de consoles zijn er veel minder van zulke games. Op de PS3 en ook de PC zal er binnenkort ééntje komen genaamd The Agency.

In The Agency kan je in de voetsporen treden van James Bond door als een geheime agent te spelen. In onderstaande trailer zien we de verschillende karakters van het spel.


Belgen proberen trein te jatten

In de Belgische plaats Aarschot hebben twee mannen geprobeerd om een trein, volgeladen met nieuwe auto's, te stelen. Ooggetuigen zagen het duo bij de goederentrein en waarschuwden de politie. Beide verdachten gingen er snel vandoor toen ze ontdekt werden. De politie heeft één van hen opgepakt en ze weten wie de ander is.

De 23-jarige Mario B. kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Tijdens zijn arrestatie gedroeg de dronkaard zich agressief en probeerde hij agenten te slaan. De flikken moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de man in bedwang te houden.

Het parket in Leuven meldt dat de tweede treinendief bekend is en dat hij zal worden opgepakt. Beide mannen zijn al eerder in aanraking geweest met justitie en politie.

VVD'er vraagt verbod op loterijverlies.nl

Europarlementslid Toine Manders (VVD) heeft de Europese Commissie vandaag gevraagd om een verbod op de actie Loterijverlies.nl. De actie is een rechtszaak van inmiddels 15.000 mensen tegen de Staatsloterij wegens misleidende reclame.

''De spelers worden dubbel gefopt'', vindt Manders, zelf ex-advocaat. Hij vindt dat het juridisch bureau de inschrijvers misleidt door te stellen dat de actie goedkoop is.

Het organiserend bureau Morand vraagt minstens 25 euro inschrijfgeld. Afhankelijk van het aantal gekochte staatsloten loopt dat op. ''De totale opbrengst voor het adviesbureau, nog voordat het een tegenprestatie heeft geleverd, bedraagt vele honderdduizenden euro's, misschien wel meer dan een miljoen.''

Volgens Manders is deze rechtszaak precies het soort collectieve actie dat het Europees Parlement niet wil in Europa. ''Het parlement vraagt de Europese Commissie al langer om een voorstel voor collectieve acties, maar benadrukt dat het vooral niet mag leiden tot Amerikaanse toestanden, waar het vooral advocaten zijn die onevenredig garen spinnen bij de miljoenen die in deze zaken worden uitgekeerd.''

Juridisch adviesbureau Morand wil met loterijverlies.nl dat de gedupeerden hun inleggeld terugkrijgen. Staatsloterij meldde jarenlang een groot aantal winnaars van prijzen van 50.000 en 100.000 euro. In werkelijkheid bleek dat aantal lager.

Uiteindelijk kan het gaan om een claim van 500 miljoen euro tegen de Staatsloterij. Morand Juridische Bijstand zei eerder juridisch te kunnen onderbouwen dat de kans groot is om het proces te winnen. De Reclame Code Commissie oordeelde namelijk al dat hier sprake was van misleidende reclame. Morand Juridische Bijstand, die de rechtzaak voorbereidt, verwacht nog voor de zomer het proces te kunnen starten.

Meer informatie Tom Clancy's HAWX

Anderhalve maand geleden werd een nieuwe game onder de Tom Clancy naam aangekondigd. Ubisoft wil met deze game, de oorlog vanuit de ogen van een straaljagerpiloot laten zien. Er zijn nu meer details vrijgekomen over de game.

Het verhaal speelt zich af in 2012. Het HAWX team is een team dat zijn beginselen heeft in 1945 waar ze geheime stealth missies uitvoerden in de tweede wereld oorlog. Sinds dien is de groep een geheime groep die geheime missies blijft ontvoeren en experimenten doet met nieuwe soorten vliegtuigen. Nu, in 2012 wordt de HAWX eenheid opgetrommeld om zich te mengen in een oorlog tussen de Private Military Companies (PMC's) en de VS.

De game zal deze herfst op de PC, Playstation 3 en Xbox 360 verschijnen. Het zal mogelijk worden om net als in Ghost Recon, een squad van een aantal vliegtuigen indirect te besturen. Online zal het mogelijk worden om met 15 man tegelijk te schieten.

Bedreigster Wilders weer in de fout

 De 34-jarige Tilburgse S. I., die twee weken geleden in hoger beroep terecht stond wegens  het bedreigen van PVV-voorman Geert Wilders, is opnieuw in de fout gegaan. Tegen haar is aangifte gedaan van belaging.  Wie ze belaagd heeft, maakte Justitie niet bekend.  Ze beging de misstap tijdens haar voorlopige vrijlating. Die vrijlating had als expliciete voorwaarde dat ze geen strafbare feiten mocht plegen.

Het hof zou vrijdag uitspraak doen, maar dat is nu uitgesteld. Het hof wil dat de geestelijke vermogens van de vrouw opnieuw worden onderzocht. De zaak gaat op 12 juni verder. De vrouw stuurde Wilders in 2006 en 2007 een recordaantal dreigmailtjes toe.

I. bood twee weken terug nog haar excuses aan Wilders aan en schudde de politicus in de rechtszaal de hand. Wilders was aanwezig om te getuigen op verzoek van de advocaat van de verdachte.

De rechter veroordeelde de Tilburgse vorig jaar tot een jaar cel plus tbs. Volgens deskundigen is ze verminderd toerekeningsvatbaar en bestaat een verhoogd risico dat ze geweld gebruikt. De advocaat-generaal kwam twee weken terug tot eenzelfde eis: Een jaar cel en tbs

Senderos in belangstelling van Juventus

Juventus gaat wederom proberen om Philippe Senderos over te nemen van Arsenal. De 23-jarige Zwitser stond al eerder in de belangstelling van Juve maar tot een transfer is het tot nu toe niet gekomen.

Na zijn fout in de kwartfinale van de Champions League tegen Liverpool kwam de verdediger niet veel aan spelen toe, ondanks de fout hoopt hij te blijven. "De manager (Arsène Wenger) wil me houden en ik heb het zelf ook erg naar mijn zin bij de club. Ik wil hier ook volgend seizoen nog spelen." Volgens geruchten in Italië zou Juventus echter een bod van vijf miljoen euro voorbereiden op de centrumverdediger.

Brandbom treft beschoten boekhandel in Veen

Bij boekhandel 't Schrijvertje in het Brabantse Veen is woensdagnacht brand gesticht met een brandbom. Eerder deze maand werd op de winkel geschoten. De politie vermoedt dat de twee zaken samenhangen en is een onderzoek gestart. "Het is erg toevallig dat dezelfde winkel in een maand tijd twee keer getroffen wordt", laat een woordvoerder van de politie Midden en West Brabant weten.

Een omwonende hoorde glasgerinkel en een achteruitrijdende auto en ging samen met de eigenaar naar binnen. Het tweetal wist de brand te blussen door de vlammen uit te trappen. De technische recherche is bezig met een sporenonderzoek.

In de nacht van 5 op 6 mei werd met een vuurwapen op de etalageruiten van de christelijke boekwinkel geschoten.

Hans Teeuwen lanceert filmpjes-site

Hans Teeuwen is dan wel gestopt met theater maar weg is de cabaretier nog lang niet. Vandaag lanceert Teeuwen zijn eigen youtube, namelijk een site voor leuke filmpjes. De url wordt www.hansteeuwen.tv.

Het is de bedoeling dat hij zelf filmpjes gaan maken en presenteren. Maar ook ander geniaal talent kan in de toekomst zijn ei kwijt op de website. De site zal een platform worden voor beschouwingen, absurdisme en andere dingen die je nu ook op youtube vindt. Teeuwen zei onlangs in Pauw & Witteman al dat YouTube een inspiratiebron vormde voor zijn initiatief. Teeuwen weet als geen ander wat internet kan doen voor je populariteit. Vorig jaar werd het fragment van hem en de Meiden van Halal verkozen tot leukste tv-fragment. Het fragment was ook vele malen bekeken op internet.


AC Milan: Eto'o, Drogba of Adebayor

De coach van AC Milan Carlo Ancelotti heeft een lijst met vier spelers die hij graag naar Milaan wil halen. Opvallend aan het lijstje is dat Barcelona-spits Ronaldinho, die vaak gelinkt werd met AC Milan, niet op dat lijstje voorkomt.

Samuel Eto'o (Barcelona), Didier Drogba (Chelsea), Emmanuel Adebayor (Arsenal) en Amauri (Palermo) staan op de lijst van Ancelotti. "Deze vier spelers hebben precies de kwaliteiten die wij nodig hebben. Eén van de vier binnenhalen zou perfect zijn", aldus Ancelotti in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. Milan moet op zoek gaan naar versterking aangezien de club dit jaar slechts vijfde werd in de Italiaanse Serie A en hierdoor niet zal meedoen aan de Champions League.

Xenofobisch geweld Zuid-Afrika breidt zich uit

In Zuid-Afrika is in vannacht weer geweld gebruikt tegen immigranten uit omringende Afrikaanse landen. Door de komst van het leger bleef het in Johannesburg vrij rustig. Het geweld breidde zich uit naar de oostelijke havenstad Durban, Brits en Secunda.

In Secunda is een Mozambikaan doodgeschoten. Twee bussen gingen in vlammen op. Winkels van Somaliërs werden geplunderd en meer dan honderd mensen sloegen op de vlucht. In de geweldsuitbarsting van de afgelopen dagen zijn ten minste 43 mensen om het leven gekomen. Honderden zijn gewond en 30.000 mensen zijn verdreven.

Flessendopjes als gratis speelgoed

De Belgische uitvinder Eric Parein heeft iets bedacht waardoor flessen en potjes dienen als leuk speelgoed en zelfs als bouwmateriaal voor huizen. Hij wil zo het afvalprobleem helpen verminderen. Dat schrijft de Belgische krant De Gazet van Antwerpen vandaag.

De uitvinding, genaamd Captoy Cuptoy Concept (CCC), vervangt de klassieke schroefdoppen van plastic flessen door een dopje met gleuf en uitstulping zodat ze in elkaar klikken en als bouwstenen gebruikt kunnen worden. ''Kinderen kunnen met mijn dopjes huisjes bouwen en figuurtjes maken. Fantastisch speelgoed, en gratis!'', aldus de trotse uitvinder.

Parein heeft dezelde plannen voor lege noedelpotjes. Die kunnen volgens hem gebruikt worden als serieus bouwmateriaal: ''In Afrika kunnen ze hele dorpen bouwen van noedel-potjes.''

Yolanthe krijgt fikse boete voor rammen paal

De politierechter in Amsterdam heeft vanochtend Yolanthe Cabau van Kasbergen een boete van 2.500 euro gegeven. De actrice en presentatrice kreeg die omdat ze op 4 februari in Uithoorn in het kader van het tv-programma Crazy 88 van BNN een flitspaal had geramd.

Daarna was ze doorgereden. De straf is conform de eis van justitie.

De rechter liet in zijn straf meewegen dat Cabau van Kasbergen een bekende Nederlander is. ''Wat mij betreft leidt dat tot een bepaalde verantwoordelijkheid. Als u dan dit soort rare feiten pleegt, zou het heel goed kunnen dat anderen ook dit soort rare feiten gaan plegen.''

Yolanthe C. van K.

Militair overreden tijdens oefening

Tijdens een militaire oefening op de Oirschotse Heide is afgelopen nacht een 43-jarige onderofficier om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond middernacht.

De onderofficier stond achter een pantservoertuig, dat tijdens de oefening vast kwam te staan. Het slachtoffer begeleidde het voertuig bij het losrijden, toen hij er door nog onbekende reden onder belandde en werd overreden. Zijn familie is op de hoogte gesteld van het tragische ongeluk, de marechaussee stelt een onderzoek in.

Het gebeurt zelden dat een militair omkomt bij een oefening. De laatste keer was bijna een jaar geleden, toen een sergeant een helikopterongeluk tijdens de open dagen van de landmacht in Wezep niet overleefde.

Vrouwen AZ landskampioen

Vorig jaar is begonnen met de eerste profcompetitie voor voetbalvrouwen. De eerste landstitel is gewonnen door dames van AZ. De Alkmaarse vrouwen wonnen gisteren in eigen huis met 2-1 van SC Heerenveen.  

AZ kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Claudia van den Heiligenberg. Merel van Nes zorgde even later voor de 2-0. Voor Heerenveen scoorde Judith Frijlink nog wel de 2-1, maar dit was niet voldoende om AZ van het landskampioenschap te houden.

Door de winst waren de vrouwen van AZ niet meer te achterhalen door Willem II en FC Utrecht, die respectievelijk tweede en derde werden. FC Utrecht verloor met 2-3 van ADO Den Haag en Willem II wist thuis met 2-0 van FC Twente te winnen.

Om de 'this topic is worthless without pictures'-klagers voor te zijn, kun je hier, en hier (doorklikken!) maar ook hier de AZ-dames en tegenstandsters in actie zien.

Lens vervangt Aissati bij Jong Oranje

Jeremain Lens is door bondcoach Foppe de Haan van Jong Oranje opgeroepen om de zieke PSV'er Ismaïl Aissati te vervangen. Jong Oranje speelt vrijdag in Tilburg een kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap tegen Zwitserland.

Lens kwam twee keer eerder uit voor Jong Oranje. Op 23 maart vorig jaar was zijn laatste wedstrijd tegen Tsjechië. De selectie van Jong Oranje en het Olympisch elftal zal zaterdag naar Zweden afreizen voor een vierlandentoernooi. Indien Aissati voldoende hersteld is, zal de middenvelder ook mee gaan naar Malmö.

Mathijsen verlengt contract bij HSV

Hamburger SV is zeer tevreden over Joris Mathijsen. De verdediger heeft het ontzettend naar zijn zin bij de club en kan nog twee of drie jaar bijtekenen. Het huidige contract van Mathijsen loopt tot 2010.

"En dat zie ik wel zitten als aan mijn voorwaarden wordt voldaan", vertelt de Oranje-international. "Mijn zaakwaarnemer en de club hebben al meerdere gesprekken gevoerd en afgesproken om na het EK verder te praten."

De 28-jarige verdediger speelt al twee seizoenen in Duitsland. "Hamburg is een mooie stad en HSV een geweldige club, met een fantastisch stadion. Ik voel me hier erg gewaardeerd."

Uitslag 1e vrije training Monaco

Kimi Räikkönen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Monaco. Lewis Hamilton reed de tweede tijd, gevolgd door Heikki Kovalainen en Felipe Massa. Nico Rosberg maakte met zijn tijd van 1:16.653 de top vijf compleet.

De sessie begon rustig. Beide Scuderia Toro Rosso-coureurs waren verantwoordelijk voor veel ronden, voornamelijk omdat zij met een nieuwe wagen in actie kwamen. David Coulthard moest na een probleem zijn wagen achterlaten op de baan, en te voet terugkeren naar de pitbox. Na vijftig minuten raakte er echter in bocht 1 een putdeksel los, waardoor de sessie werd stilgelegd. Na iets meer dan een kwartier zat het deksel weer vast, en kon de vrije training vervolgd worden. De tijd was gewoon doorgegaan, waardoor men dus een kwartier minder had in deze training.

Meteen nadat het licht op groen was gegaan, ging iedereen de baan weer op, behalve David Coulthard die het zonder auto moest stellen. Jarno Trulli reed met nog een kwartier op de klok tegen de vangrail aan het eind van de tunnel, en beschadigde daarbij zijn ophanging linksachter. Nick Heidfeld viel stil in sector 1.

PosCoureurTeam TijdRonden
1K. Räikkönen Ferrari 1:15.94826
2L. Hamilton McLaren 1:16.21626
3H. Kovalainen McLaren 1:16.24827
4F. Massa Ferrari 1:16.29225
5N. Rosberg Williams 1:16.65327
6R. Kubica BMW 1:16.83427
7F. Alonso Renault 1:17.49825
8R. Barrichello Honda 1:17.51126
9M. Webber Red Bull 1:17.79822
10G. Fisichella Force India F1 1:17.88326
11T. Glock Toyota 1:17.94226
12J. Button Honda 1:18.15325
13S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:18.24530
14N. Heidfeld BMW 1:18.26313
15K. Nakajima Williams 1:18.27428
16J. Trulli Toyota 1:18.36016
17A. Sutil Force India F1 1:18.36025
18N. Piquet jr. Renault 1:18.95532
19S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:19.17635
20D. Coulthard Red Bull geen tijd3

Softwareverkopen Japan, Microsoft is back

Nou ja, in ieder geval staat er 'een' 360 titel in de lijst sinds een lange tijd. Sony en Nintendo domineren nog steeds de Japanse software verkopen en dat zal waarschijnlijk nooit veranderen.
Dit keer staat de PSP game Monster Hunter Portable na een korte tijd opnieuw op de eerste plaats en heeft daarbij ook nog eens de twee miljoen mijlpaal bereikt. Mario Kart Wii voor de Wii staat op de tweede plaats gevolgd door de nieuwkomer Luminous Arc 2 voor de Nintendo's DS en Bleach: Heat the Soul 5 voor Sony's PSP. Wii Fit moet het door de nieuwkomers doen met een vijfde plek.

Wii Sports zal misschien volgende week de drie miljoen bereiken.
01./02. [PSP] Monster Hunter Portable (Capcom) - 53,000 / 2,045,000
02./01. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) - 42,000 / 1,269,000
03./00. [NDS] Luminous Arc 2: (Marvelous Entertainment) - 41,000 / NEW
04./00. [PSP] Bleach: Heat the Soul 5 (Sony) - 39,000 / NEW
05./03. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 35,000 / 2,074,000
06./00. [WII] Battalion Wars 2 (Nintendo) - 24,000 / NEW
07./13. [NDS] DS Beautiful Letter Training (Nintendo) - 15,000 / 218,000
08./04. [WII] Link's Crossbow Training (Nintendo) - 14,000 / 156,000
09./05. [NDS] Taiko Drum Master DS: (Bandai-Namco) - 14,000 / 147,000
10./08. [WII] Wii Sports (Nintendo) - 10,000 / 2,989,000

11./06. [NDS] Pokémon Ranger: Batonnage (Pokémon)
12./00. [PS2] The Color Blue (Success)
13./16. [PS2] Musou Orochi: The Evil King Returns (Koei)
14./15. [PS3] Valkyria Chronicles (Sega)
15./12. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
16./09. [NDS] We're Fossil Diggers (Nintendo)
17./11. [WII] Wii Play (Nintendo)
18./14. [NDS] Tottado! Yowiko's Deserted Island Life (Bandai-Namco)
19./10. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo)
20./07. [WII] Deca Sporta (Hudson)
21./27. [NDS] SimCity DS 2: From the Past to the Future (EA)
22./25. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
23./00. [360] The Darkness (Spike)
24./19. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
25./17. [NDS] Home Teacher Hitman Reborn! DS: (Takara-Tomy)
26./23. [PS2] Pro Baseball Spirits 5 (Konami)
27./31. [NDS] Phoenix Wright: Gyakuten Revival (Capcom)
28./22. [NDS] Emblem of Gundam (Bandai-Namco)
29./00. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
30./24. [NDS] Crayon Shin-chan: (Banpresto)

NDS - 15
WII - 8
PS2 - 3
PSP - 2
PS3 - 1
360 - 1

'Blote' schilderijen weg na klachten moslims

De Noord-Hollandse gemeente Huizen heeft een aantal schilderijen waarop figuratieve blote borsten zijn te ontwaren, verwijderd uit de hal van het gemeentehuis. Een aantal mannelijke moslims hadden geklaagd over de 'onzedelijke' kunstwerken, en daarom is het verplaatst naar een ruimte waar geen bezoekers komen.

De maakster van het werk, kunstenares Ellen Vroegh, is des duivels. Op de voorpagina van De Telegraaf zegt ze vanochtend: ''Ik voel me zwaar gediscrimineerd! Dit loopt de spuigaten uit. Moeten Nederlanders nu in hun eigen land integreren? Na de affaire-Nekschot krijg je nu dit. Straks belandt kunst nog op de brandstapel. Waar gaat dit heen?” We moeten ons niet laten koeioneren door de islam.”

Schandalig en ontluisterend vindt ze het dat Huizen zijn oren laat hangen naar een paar klagers. ''Het tart alle verbeelding. Als het nou porno was… Maar het gaat om figuratieve kunst, waarbij de geslachtsdelen niet eens te zien zijn. Alleen twee borsten en houtjes als vagina.”

De gemeente Huizen ontkent dat er Dhimmitude-gedrag aan de verwijdering ten grondslag ligt: ''Wij respecteren geluiden uit de samenleving, ongeacht uit welke geloofsovertuiging mensen aanstoot nemen aan deze blote dames”.

-
-
Naschrift: Volgens de gemeente Huizen, die een persbericht uitgaf vanwege de commotie, hebben er ook baliemedewerksters geklaagd.

Giggs pakt record Charlton

Ryan Giggs heeft door zijn invalbeurt in de Champions League finale van afgelopen woensdag het clubrecord van het aantal gespeelde wedstrijden voor Manchester United gebroken. Sir Bobby Charlton kwam tussen 1954 en 1973 tot 758 wedstrijden voor het eerste elftal van ManU, Giggs heeft er nu één meer.

De 34-jarige Welshman heeft voor de Mancunians nu 535 competitiewedstrijden, 118 Europese wedstrijden, 62 FA Cupduels, dertig League Cupduels, tien duels om de Engelse Supercup, één om de Europese Supercup, één om de wereldbeker en twee WK’s voor clubteams gespeeld.

Naast Giggs zijn er nog twee spelers actief die in de top vijf van gespeelde wedstrijden voor Manchester United staan. Paul Scholes, die door Giggs afgelost werd in Moskou, staat op 570 wedstrijden voor de kampioen van Engeland, terwijl de teller voor de woensdag niet in actie gekomen Gary Neville op 541 duels staat.

Vakantiegeld leidt tot meer schulden

Steeds meer mensen gebruiken hun vakantiegeld om nieuwe schulden aan te gaan. Voorheen werd het vakantiegeld juist gebruikt om schulden af te lossen. Veel mensen zien geen reden om hun bestaande schulden af te lossen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Incasso Bureau (NIB).

"De piek in betalingen eind mei is verdwenen. Vroeger was het zo dat vorderingen in één keer werden afgelost. Nu gebruiken mensen het vaak dubbele maandsalaris om voor zichzelf nieuwe produkten te kopen.", aldus Maarten van der Donk van NIB. Hij zegt dat het steeds normaler wordt om rood te staan. "Ze zien het als een voldongen feit dat ze rood staan of dat ze afbetalingsregelingen hebben. De noodzaak is verdwenen om dat zo snel mogelijk recht te trekken, dus zien ze hun kans schoon om dingen te kopen die ze al een tijdje wilden hebben."

De middenstand is ook op de hoogte van het gemak waarmee mensen hun vakantiegeld uitgeven en proberen ieder jaar weer een graantje mee te pikken. In deze tijd van het jaar zijn er allerlei acties, zoals 'nu halen, in 2009 betalen' en 'koop voor 1 juni en betaal de halve prijs'. Gisteren maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek al bekend dat steeds meer mensen een dagje gaan funshoppen. "Mensen hebben voor hun gevoel een tijdje op een houtje moeten bijten en worden nu gelokt naar de winkels. Zo ontstaan er juist meer schulden."

Het Nationaal Insituut voor Budgetvoorlichting (NIBud) waarschuwt voor dure vakanties. Vaak komen er nog kosten bovenop het bedrag waarop men rekent, omdat dat in de brochure staat. Daarnaast geven mensen tijdens de vakantie vaak ook te veel geld uit.

Vrouwen AZ landskampioen

De eerste landstitel voor dames voetbalteams is gewonnen door AZ. De Alkmaarse vrouwen wonnen in eigen huis met 2-1 van SC Heerenveen.
AZ kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Claudia van den Heiligenberg. Merel van Nes zorgde even later voor de 2-0. Voor Heerenveen scoorde Judith Frijlink nog wel de 2-1, maar dit was niet voldoende om AZ van het landskampioenschap te houden.

Door de winst waren de vrouwen van AZ niet meer te achterhalen door Willem II en FC Utrecht, die respectievelijk tweede en derde werden. FC Utrecht verloor met 2-3 van ADO Den Haag en Willem II wist thuis met 2-0 van FC Twente te winnen.

Werkstraf na mishandelen zoener zusje

Een 18-jarige inwoner van Vlaardingen is gisteren door de Rotterdamse rechtbank tot een werkstraf van 180 uur veroordeeld wegens poging tot doodslag op een 18-jarige kennis die met zijn zusje had gezoend. De jongeman flipte totaal toen zijn 14-jarige zus vertelde speeksel te hebben gewisseld met de kennis en zon onmiddellijk op wraak.

Erg subtiel ging hij daarbij niet te werk. Hij stormde de supermarkt binnen waar de kennis als vakkenvuller werkte en sloeg hem met een klap neer. Daarna schopte hij hem waar hij maar raken kon, waaronder meermaals tegen het hoofd van de zoener. Een getuige zag hem zelfs een aanloop nemen voordat hij uithaalde. Het slachtoffer hield er gebitsletsel, een hersenschudding en een gebroken neus aan over.

''U had hem makkelijk dood kunnen schoppen. Komt het door die fitness, die door u wordt beoefend, dat u zo sterk bent?,'' zo vroeg de rechter zich af. De verdachte ontkende dat. ''Nee, ik sla nooit met links. Maar die keer wel. Maar het was niet zo hard. Ik schopte wel hard. Ik raakte hem waar ik kon, maar mikte niet specifiek op zijn hoofd. Dat was toeval, omdat hij nu eenmaal zo lag.''

Volgens de schopper had hij zijn kennis vooraf gewaarschuwd niets te beginnen met zijn zusje. ''Hij had al eerder wat met jonge meisjes, maar ik wilde niet dat hij wat met haar begon. Ik heb me jammer genoeg helemaal laten gaan. Daar heb ik enorm veel spijt van en het zal niet meer gebeuren.''

De rechter legde buiten de werkstraf ook een voorwaardelijke celstraf van een maand op, als stok achter de deur. Een eveneens geëiste anti-agressietherapie achtte de rechter niet nodig.

Getuige herkent vriendin in Kelly-seksvideo

Een getuige heeft haar vriendin herkend in een seksvideo waarop te zien is hoe R&B-ster R. Kelly seks heeft met een minderjarig meisje van vermoedelijk 13 jaar. De 24-jarige Simha Jamison vertelde de rechtbank in Chicago dat ze het gezicht zag van haar vriendin Roshona Landfair (23).

Volgens Jamison hadden zij en Landfair regelmatig contact met de Amerikaanse zanger toen ze rond de twaalf jaar oud waren, berichtte de BBC donderdag. Ze gingen bij hem op bezoek in zijn muziekstudio en bij zijn basketbalveldje in Chicago. Kelly gaf Landfair ook geld, tussen de 100 en 500 dollar, aldus de getuige.

Zij deed haar verhaal op de tweede dag van het proces tegen R. Kelly, die al jaren wordt verdacht van ontucht met minderjarigen en het maken van kinderporno. De aanklagers hebben een 26 minuten durende video, gemaakt tussen 1998 en 2000, waarop te zien is hoe een man een meisje commando's geeft en geld overhandigt. Justitie is er vrijwel zeker van dat Kelly op de video staat. Als de R&B-ster schuldig wordt bevonden, kan hij tot 15 jaar cel krijgen.

Radio 538 opnieuw best beluisterde zender

Radio 538 is opnieuw de best beluisterde radiozender van Nederland. Het commerciële radiostation had in maart en april een marktaandeel van 11,2 procent. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Het is wel iets minder dan vorige maand, toen 538 een aandeel van 11,3 procent had. Radio 2 volgt met een marktaandeel van 10,4 procent, een lichte stijging.

Radio Veronica en Radio 10 Gold haalden de meeste winst. Zij stegen beiden met 0,4 procent tot 6,2 en 3,1 procent marktaandeel. Voor Radio 10 Gold is de stijging opmerkelijk, aangezien de zender niet meer in de ether te beluisteren is. Sky Radio leverde als de nummer drie iets in en staat nu op 9,0 procent.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 15 minuten per dag naar de radio. Dat is net zo lang als in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks ruim 8000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

Verdachte Puttense moordzaak 'crimineel en oversekst'

De nieuwe verdachte in de Puttense moordzaak, de 33-jarige Ronald P., groeide in zijn jonge jaren in Putten op voor galg en rad. Zo schrijven zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad vandaag. Een bekende van de familie omschrijft Ronald als een uitermate problematisch jongetje, dat vaak met de politie in aanraking kwam.

''Het is altijd mis geweest met hem. Crimineel, oversekst. Waar andere jongetjes met autootjes speelden, zat hij met een mes in zijn handen. Toen hij tien was, betrapte ik hem met mijn vijfjarige dochtertje, met zijn hand in haar broekje. Later kwam het regelmatig voor dat hij met zijn verschillende vriendinnen voor de ogen van de hele buurt een nummertje maakte.”   Bij een buurman van de familie P. brak hij tot tweemaal toe in.  Later zat hij in een internaat.

In 1999 belandde hij voor het eerst in de gevangenis. Hij zat een paar maanden in het huis van bewaring in Scheveningen. Ook  belandde P. een periode in gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen. Daar zaten op dat moment ook nog de ten onrechte veroordeelde Wilco Viets en Herman Du Bois vast.  Maar ze zouden elkaar hooguit in de bezoekersruimte zijn tegengekomen.

Sinds zijn vertrek uit Putten, niet lang na de moord in 1994 op Christel Ambrosius, heeft hij als sjofele sjacheraar geleefd, die voortdurend incassobureaus achter zich aan had, af en toe in de gevangenis belandde,  en telkens ergens anders woonde.  In 2005 mishandelde hij zijn toenmalige vriendin. Daarvoor kreeg hij een werkstraf. Maar omdat er voor dat feit meer dan 4 jaar celstraf staat,  moest hij DNA afstaan. Dit leidde uiteindelijk tot zijn arrestatie. Het laatste jaar, tot op het moment van zijn arrestatie, woonde hij met zijn 50-jarige vriendin Wil in een anonieme flat in  Delft.

Moeder
Marijke Simon, de moeder van Christel Ambrosius, en haar zoon Bas Ambrosius die altijd hebben geloofd dat Wilco Viets en Herman Du Bois schuldig zijn aan de moord, geloven niet dat de zaak met de arrestatie van P. is opgelost.

Ze zijn  blij met de arrestatie omdat nu bekend is van wie het sperma afkomstig is dat op Christels lichaam werd aangetroffen. Toch is dat volgens hen geen bewijs dat P. haar ook heeft vermoord. Volgens docent Nederlands Wobke van der Lei, die de moeder en zoon lang met raad en daad bijstond, is de familie er altijd vanuit gegaan dat er een derde man was die met Christel gemeenschap heeft gehad. ''Dat is geen nieuws en pleit anderen niet vrij.’’   Christels vader Harm denkt wel dat de zaak nu is opgelost.

[NBA] Lakers thuis langs Spurs

In de openingswedstrijd van de Western Conference-finale hebben de Los Angeles Lakers van de San Antonio Spurs gewonnen. Het team uit Texas werd met 89-85 verslagen.

Kobe Bryant nam de rol van leider op zich en droeg zijn team op zijn schouders. In 43 minuten speeltijd kwam de MPV tot 27 punten, negen assists en vijf rebounds. Bryant heeft door de jaren heen kritiek gekregen dat hij voor zichzelf speelt en zijn teamgenoten niet in het spel betrekt. De guard heeft in de play-offs nu gemiddeld meer dan zeven assists per wedstrijd. In zijn laatste interview met de LA Times dat dit team niet om Kobe Bryant draait maar om alle spelers. Hij werd in zijn woorden ondersteund door de Spaanse center Pau Gasol. De Spanjaard maakte de overstap van de Memphis Grizziles naar de Lakers in februari en is dolblij met de samenwerking met Bryant. Gasol eindigde de wedstrijd met negentien punten, zeven rebounds en zeven assists.

Topscorer van de wedstrijd was de aanvoerder van de Spurs Tim Duncan. In 41 minuten speeltijd kwam hij tot dertig punten en achttien rebounds. De Fransman Tony Parker kwam tot achttien punten, tien rebounds en zes assists. De Spurs probeerden de Lakers uit te schakelen door veel driepuntspogingen. Ze maakten maar liefst twintig driepuntspogingen. Helaas waren er maar vijf raak. Hierdoor kwam het driepuntspercentage op een dramatische 25%. De Lakers schoten vier van hun tien genomen driepunters raak. De volgende wedstrijd zal op vrijdag in San Antonio gespeeld worden.

Gratis God of War track voor Guitar Hero 3

In haar nieuwsbrief heeft Sony aangekondigd dat er een gratis track voor de PlayStation 3-versie van Guitar Hero 3 uit zal komen. Welke track is nog onbekend, maar het zal in ieder geval een link met de actie-titel God of War van Sony Studios Santa Monica hebben. Ook is nog onbekend welke artiest de track heeft opgenomen.

De track zal vanaf 5 juni te downloaden zijn via PSN.Rutten wil Engelaar naar Schalke 04 halen

Fred Rutten heeft de overstap nog maar net gemaakt naar zijn nieuwe club Schalke 04, maar de oefenmeester is nu al op de transfermarkt bezig. Orlando Engelaar staat op het lijstje van Rutten.

De aanvoerder van FC Twente moet ongeveer vijf miljoen euro kosten. Engelaar staat in de belangstelling van meerdere clubs uit zowel binnenland als buitenland. Ajax zou de speler graag willen overnemen maar ook FC Porto zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de lange international.

Pret op straat...

De Google Street View Camera auto heeft al heel wat kilometers gereden door allerlei (Amerikaanse) straten. En dan kom je nog wel eens rare dingen tegen. Pas geleden hadden wel al een van de fiets vallende jongeman. Nu hebben we twee personen die zich duidelijk heel bewust zijn van de Google auto. Want als je die auto ziet, dan steek je als echte man je middelvinger op en laat je als echte vrouw je borsten zien...

Tininho oefent met Feyenoord mee

Feyenoord zal de komende tijd een aantal oefenwedstrijden spelen tegen onder andere de amateurclubs BSV Limburgia en SV Meerssen. De Braziliaan Tininho zal als gastspeler mee spelen. Hij wil zich hiermee in de kijker speler bij Nederlandse clubs.

Op dit moment staat de 30-jarige Ronildo Pereira de Freitas, zoals de Braziliaan voluit heet, onder contract bij AEK Lacarna op Cyprus, maar wil graag naar Nederland terugkeren. "Mijn contract bij Larnaca loopt na dit seizoen af en daarna wil ik graag weer in Nederland voetballen. Dit is een mooie gelegenheid om me weer in de kijker te spelen", aldus de routinier.

Het komt de club uit Rotterdam ook prima uit aangezien ze een aantal spelers missen door blessures en interlandverplichtingen. De middenvelder speelde tussen 1998 en 2002 ook al bij Feyenoord. Tevens kwam hij uit voor NEC, ADO Den Haag en RBC Roosendaal in Nederland.

Babes, lasers en Raiden in Metal Gear Solid 4 screens

Over een paar weken ligt het vierde deel uit de "Metal Gear Solid"-serie in de winkel. In de game zul je wederom de rol van een oude Snake op je nemen om de wereld te beschermen van het kwaad. Terwijl er een oorlog om je heen voltrokken wordt moet jij je staande houden om Liquid Snake eens en voor altijd te stoppen.

Totdat we de game in de PlayStation 3 kunnen stoppen, zullen we het echter moeten doen met screenshots zoals deze:


Tot twintig jaar cel voor Nederlanders in Frankrijk

Elf Nederlanders en een Pool zijn woensdag door de rechtbank in de Franse stad Bordeaux veroordeeld tot celstraffen van vier tot twintig jaar voor hasjtransporten. Twee andere Nederlanders werden vrijgesproken wegens een gebrek aan bewijs. Dat zegt Han Vallenduuk, de advocaat van een van de verdachten, Klaas Jan Bolt.

De bende smokkelde volgens justitie tussen 2001 en 2004 in totaal 160 ton hasj. Zeven Nederlanders en de Pool werkten als vrachtwagenchauffeur.

Hoofdverdachte Jan S., die nog altijd voortvluchtig is, werd veroordeeld tot twintig jaar cel en een miljoen euro boete. Bovendien mag hij nooit meer in Frankrijk komen. De straf is conform de eis. De tweede hoofdverdachte Leen R., tegen wie achttien jaar cel was geëist, gaat vrijuit.

Klaas Jan Bolt, die nu bijna drie jaar vastzit in een Franse cel, kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. Tegen hem was zeven jaar geëist. Volgens zijn raadsman kan hij binnenkort naar huis. "Celstraffen worden in Frankrijk over het algemeen voor de helft uitgezeten", zegt Vallenduuk.

Kroongetuige en medeverdachte Klaas H., de toenmalige baas van Bolt, kreeg eveneens vijf jaar celstraf. Tegen hem was in eerste instantie twaalf jaar geëist, maar omdat hij namen heeft gegeven die tot arrestaties hebben geleid, werd de eis verlaagd tot zes jaar.

De andere verdachten moeten voor vier tot dertien jaar de gevangenis in. De acht verdachten die in Frankrijk werden opgepakt krijgen samen een boete van 7,5 miljoen euro van de rechter.

Tegen de uitspraken kan nog binnen tien dagen beroep aan worden getekend. "Het zou kunnen dat dat gebeurt, omdat de straffen allemaal lager zijn uitgevallen dan was geëist", zegt Vallenduuk.

Gouden Kooi krijgt mogelijk vervolg

Het televisieprogramma De Gouden Kooi krijgt mogelijk een vervolg. Dat zegt producent John de Mol vandaag in De Telegraaf. ''Het ziet er naar uit dat het rondkomt'', stelt hij in de krant.

Er was eerder nog sprake van dat de realitysoap, waarin geweld, seks en grof taalgebruik niet worden geschuwd, van de buis zou worden gehaald. ''Aan het eind van het jaar is het afgelopen'', stelde Fons van Westerloo van RTL Nederland toen.

Het omstreden programma, waarin de deelnemers veel geld kunnen winnen door zo lang mogelijk in de met camera's behangen villa te blijven, haalde diverse keren het nieuws. Zo noemden politici het programma walgelijk en pleitte de ChristenUnie voor een reclameboycot rond het programma.

LittleBigPlanet wordt muziekgame

Althans, dat kan je er van maken. Je zult in de game speakers kunnen plaatsen en aangeven welke muziek moet beginnen te spelen op het moment dat de speler er langs loopt. Je kunt ook aangeven bij welk moment van de track de muziek moet gaan spelen. Met een beetje tijd en creativiteit kun je dus een reeks speakers in je level plaatsen die allemaal aan hetzelfde nummer gekoppeld zijn, maar op een ander moment gaan spelen. Als de speler dan op het goede tempo door het level heen gaat, zal hij de muziek perfect harmonieus horen. Is hij te snel of te langzaam, dan zal de muziek "iets" minder goed klinken.

Verder is nu ook bekend hoe vijanden zullen werken. Je kunt namelijk AI koppelen aan objecten. Er zijn vijf à zes verschillende "AI brains" beschikbaar in de game, maar je moet wel goed opletten waar je ze aan koppelt. Als je AI aan een vierkante steen koppelt doet die niets, omdat hij zich niet kan voortbewegen.

Daarnaast is het mogelijk om in de game screenshots te maken en deze screenshots te gebruiken als stickers in je leveldesigns. Bovendien is het mogelijk om, naast je levels, ook objecten uit te wisselen via internet. Je kunt zelfs objecten als prijzen weggeven als een speler een bepaalde score weet te halen in je level.

Momenteel is het nog niet mogelijk om water of andere vloeistoffen in je level te gebruiken. Volgens Alex Evans van Media Molecule is het mogelijk om dit te implementeren in de game als gamers dat willen.

LittleBigPlanet staat gepland voor een release deze herfst.

Kaartverkoop tegen woekerprijs verbieden via wet

De SP en het CDA hebben vandaag een initiatiefwet ingediend die ervoor moet zorgen dat kaartjes voor concerten en sportevenementen niet meer tegen een woekerprijs mogen worden doorverkocht.

Volgens de partijen is de toegankelijkheid van de evenementen in het geding, vooral voor mensen met een bescheiden inkomen.

De wet is specifiek gericht op handelaren en ticketbureaus die massaal entreekaartjes kopen en zo schaarste creëren. Daarna is het dus mogelijk om de kaarten duur te verkopen. ''Bijvoorbeeld tot 1250 euro voor een kaartje voor het EK voetbal, of 150 euro voor een kaartje voor Marco Borsato'', aldus SP-kamerlid Arda Gerkens.

Wie toch een kaartje aanbiedt tegen een woekerprijs kan in het voorstel van het CDA en de SP een boete krijgen van de Consumentenautoriteit. Ook kan de koper het te veel betaalde geld terugeisen, desnoods via de rechter.

V.d Sar wilde ook een Van Breukelen-moment

Even voelde Edwin van der Sar zich de 'koning van Europa'. De doelman van Manchester United en het Nederlands elftal stopte gisteren in de finale van de Champions League de zevende strafschop van Chelsea. De Fransman Nicolas Anelka vond de Nederlandse sluitpost op zijn weg.

Het leverde Manchester United voor de derde keer in de historie de belangrijkste Europese beker voor clubteams op. ''Ik wist waar de bal heen ging'', zei een dolgelukkige Van der Sar.

Manchester United en Van der Sar stonden er na negen strafschoppen slecht voor. Cristiano Ronaldo miste voor de Engelse landskampioen. John Terry, aanvoerder van Chelsea, kon bij de tiende 'pingel' de beslissing brengen. De verdediger gleed half weg en zag de bal op de paal belanden. Vervolgens was Van der Sar bij strafschop nummer veertien de held.

''Ik voelde het. Ik wachtte iets langer dan normaal. Ik wist dat de bal op mijn handschoen zou komen. Pats, boem, afgelopen: dat is het lekkerste'', keek de 37-jarige doelman voor de camera van de NOS terug op zijn grote moment. ''Ik wilde een keer een Hans van Breukelen-moment hebben. Dat heb ik mijn hele carrière nagejaagd. Dit was 'm. Ik stop nu'', klonk het met een grote grijns. Een geintje. ''Maandag ben ik op tijd in Hoenderloo voor het Nederlands elftal.''

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

Nintendo: Wii gamers zijn Hardcore gamers

De gemiddelde Wii gamer is een hardcore gamer, dat wist Cammie Dunaway van Nintendo of America te vertellen op de Electronic Gaming Summit.
Wii gamers bestaan voor 79% uit mannen ouder dan 18 jaar en spelen gemiddeld vijf uur per week. De kopers van de Wii zijn typische gamers, maar de rest van de mensen die er ook mee spelen zijn dat meestal niet, 45% daarvan zijn vrouw, waarvan 38% ouder is dan 25.
Van deze groep speelt 65% meer dan twee uur per week en 32% meer dan 5 uur.
De magie van de Wii is het feit dat non gamers aan het gamen zijn geslagen, waar Nintendo uiteraard erg blij mee is. De vraag die Nintendo zichzelf stelt is of ze daar ook aan willen verdienen, Cammie Dunaway kon die vraag zelf bevestigend beantwoorden.
quote
We in the industry have a choice to make, do we want to appeal to the few or to the masses? Do we want to sell to more people or sell more and more and more to less people? Do we want to be inclusive or do we want to be expansive? At Nintendo we definitely believe in the power of the expanded audience.

De hardcore gamer aan het werk met Wii fit

TV: knevel & van den Brink

Nu Pauw en Witteman met vakantie zijn mogen Andries Knevel en Tijs van den Brink het weer eens proberen. Dinsdagavond 20 mei vallen zij met hun neus in de boter nu juist op deze dag de Puttense moordzaak lijkt te zijn opgelost. De belangrijkste betrokkenen, met uitzondering van de moordenaar en de directe familie, zitten aan tafel in de talkshow Knevel & van den Brink. Hulde aan de redactie die dit voor elkaar heeft gekregen. De Puttense moordzaak heeft het godsvruchtige dorpje immers danig gespleten. Omdat de EO hier een populaire omroep is zal dit zeker hebben bijgedragen aan het feit dat de vermeende daders en één van de nabestaanden nu aan één tafel zitten.

Subheader

Film: Be Kind Rewind

Wie kan het zich nog herinneren? Je huurde een video bij de videotheek en voordat je hem terugbracht, moest je hem zelf terugspoelen. Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar in de videotheek Be Kind Rewind is het aan de orde van de dag. Je huurt één video voor één dag en je betaalt één dollar. Enige voorwaarde: be kind, rewind. Maar wat doe je als de concurrentie van de dvd om de hoek komt kijken en de huur voor het oude pand niet meer betaald kan worden?

Film: Tropa de Elite

Er was eigenlijk niets dat Paul Thomas Anderson van zijn tweede Gouden Beer af kon houden. Bij de Oscars moest zijn film There Will Be Blood het nog opnemen tegen No Country For Old Men, maar op het filmfestival van Berlijn leek de belangrijkste award een zekerheid. Groot was bij iedereen dan ook de verrassing dat Tropa de Elite, een in Europa in ieder geval redelijk onbekende film, er met de hoofdprijs van door ging. De recensies tijdens het festival waren ook al niet altijd positief, positief en op het eerste gezicht leek het speelfilmdebuut van José Padilha niet veel meer dan een doodnormale harde Braziliaanse politiefilm.


'Journalisten' overweldigen gijzelnemer

Verkleed als journalisten hebben Colombiaanse politiemannen gisteren een met handgranaten bewapende gijzelnemer overweldigd en zijn negentien gijzelaars bevrijd. Een gepensioneerde Colombiaanse militair had zich met de gijzelaars meerdere uren verschanst in een kantoorgebouw in de hoofdstad Bogota. Hij eiste dat zijn achterstallige pensioen direct zou worden uitgekeerd.

Toen hij journalisten tot het gebouw had toegelaten en één van de gijzelaars zich voorbereidde om voor een lopende camera een verklaring voor te lezen, grepen de politiemannen in die zich hadden verstopt tussen journalisten. De man stelde dat hij veertig jaar lang in het leger had gezeten en al zeven jaar op zijn pensioen wachtte.

Rechtbank laakt homobeleid Pentagon

Een hoge Amerikaanse rechtbank heeft het antihomobeleid van het Amerikaanse ministerie van Defensie gelaakt. De strijdkrachten mogen niet automatisch personen wegens hun homoseksualiteit ontslaan. Zij zullen voortaan per geval met argumenten moeten komen, aldus een federaal hof van beroep.

Het hof gaf een ex-militair gelijk die haar baan als verpleegster bij de luchtmacht verloor omdat ze een relatie had met een andere vrouw. De klaagster, die ooit een militaire onderscheiding kreeg, mag nu doorgaan met haar zaak die door een rechtbank was gestopt. De majoor vindt de bemoeienis van de strijdkrachten met haar seksuele geaardheid ongrondwettelijk.

Buschauffeurs zetten actie voort

Net als dinsdag en woensdag rijden ook vandaag de buschauffeurs in het streekvervoer alleen in de spits. Tussen 09.00 en 16.00 en na 19.00 uur leggen zij het werk neer uit onvrede over het vastlopen van de cao-onderhandelingen.

Het loonconflict zit muurvast en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Overleg tussen de bonden en de werkgevers leverde gisteren niets op. De acties die dagelijks een half miljoen tot een miljoen reizigers treffen, worden volgende week dinsdag, woensdag en donderdag voortgezet.

Britten in de fout met Nederlandse DNA-gegevens

De Britse autoriteiten hebben fouten gemaakt bij de afhandeling van een Nederlands schijfje DNA-profielen van voortvluchtige misdadigers. De disc, die was opgestuurd door de Nederlandse justitie, bleef een jaar onopgemerkt liggen.

Volgens procureur-generaal Lady Scotland was er sprake van "substantiële tekortkomingen" bij de Crown Prosecution Service (openbaar ministerie). Zij noemde de vertraging bij de afhandeling uiterst betreurenswaardig, meldde de Britse krant The Guardian vandaag. De ontdekking van de blunder in januari leidde alsnog tot een jacht op criminelen die in Nederland werden gezocht voor misdrijven als moord en verkrachting.

Winnaar Gouden Kooi wint grootste hoofdprijs ooit

In De Gouden Kooi maken de nog vier resterende bewoners zich op voor de finale van vanavond, want na twintig maanden breit RTL5 een einde aan de omstreden realitysoap. Bridget Maasland maakt in de avond bekend wie de villa steenrijk zal verlaten: Brian, Amanda, Jaap of toch Huub? De winnaar krijgt volgens RTL5 de grootste hoofdprijs uit de geschiedenis van reality-televisie.

De hoofprijs bestaat uit 1 miljoen euro, plus 1000 euro voor iedere dag die de winnaar in de villa heeft doorgebracht, minus de opgelegde boetes voor wangedrag. De zwaarlijvige bewoner Jaap maakt kans op het meeste geld: 1.375.000 euro. Brian zit sinds het begin in de villa en maakt kans op 1.107.000 euro. Brians vriendin Amanda kan 975.000 euro winnen en Huub, die dit jaar in de villa is getrouwd met de vorige week vertrokken Claire, 723.000 euro. Ter vergelijking: de hoogste prijs die ooit in Big Brother werd uitgekeerd was in 2002: 352.000 euro.

Bij aanschaf kinderporno creditcard geblokkeerd

Creditcards waarmee op internet kinderporno wordt aangeschaft, worden geblokkeerd. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft dat met de creditcardmaatschappijen afgesproken. "Het is een manier om onmiddellijk in te grijpen", zei hij vandaag in het Radio 1 Journaal.

Aan het blokkeren van de creditcard komt geen rechter te pas. Zo gauw de politie merkt dat er met een kaart kinderporno is gekocht, kan deze virtueel worden doorgeknipt. Een nieuwe card is moeilijk te krijgen, omdat de creditcardbedrijven gegevens met elkaar uitwisselen. Het blokkeren van een kaart staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging.

Internetbankieren neemt flink toe

Steeds meer mensen zijn de laatste jaren gaan internetbankieren. Ook geld laten overmaken via een automatische incasso wordt populairder. Betalen met een acceptgiro en contant betalen gebeurt steeds minder.

Onlangs deed de Consumentenbond een onderzoek onder 3.000 mensen naar het betaalgedrag van de Nederlander. Het blijkt dat het betalen betalen door middel van een acceptgiro snel aan populariteit verliest. Vier jaar geleden gebruikte nog vijftien procent dit overschrijfbewijs, nu wordt het nog maar door drie procent gebruikt. Het gebruik van de automatisch incasso zit de laatste jaren juist in de lift. 72 procent van de ondervraagden betaalt op deze manier, tegen 63 procent vier jaar geleden.

Boek: J. Young - Alternatieve Geneeswijzen voor Dummies

In Nederland vertrouwen we, in de eerste plaats, vaak op de reguliere gezondheidszorg. Alternatieve geneeswijzen was vooral iets voor geitenwollen-sokken-typetjes. Je moest behoorlijk zweverig aangelegd zijn wilde je je in het alternatieve circuit begeven. Deze houding is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd en het wordt meer en meer gebruikelijk dat mensen hun heil zoeken in andere geneeswijzen dan de reguliere specialisaties. Feit is nu eenmaal dat de gangbare arts ook niet alle wijsheid in pacht heeft en de mens heeft gemerkt dat er meer is dan alleen het ziekenhuis met zijn standaard pakket. Hierbij worden zij ook geholpen door de diverse zorgverzekeraars met hun verzekeringen. Was het voorheen vooral voor eigen rekening als je een alternatieve arts of medicijnen wilde gebruiken, tegenwoordig hebben veel verzekeringen een dekking voor deze vorm van gezondheidszorg. Om hier nu eens wat meer over te weten te komen, is er in de bekende Dummie-serie een nieuw boek verschenen: Alternatieve Geneeswijzen voor Dummies geschreven door J. Young. Een mooie start om eens wat verder te kijken dan je neus lang is.

Culicolumn - Woordenbrij - Nóg iets met raapstelen

"Wie het eerste thuis is, die kookt!" is de stomme regel in huize bazbo. Welke mongool zou dat verzonnen hebben? Ikzelf. Voor mijn kóp kan ik mijzelf wel rammen. Tegenwoordig ben ik namelijk vijf keer in de week de lul. Ik heb nogal regelmatige werkuren. Kantoortijden. Vrouwlief heeft onregelmatige werkuren en is vaak laat thuis. En dus kan ik zeker drie keer in de week én twee keer in het weekend bedenken wat de pot schaft. Nu is dát nog niet zo erg; het nog klaarmaken ook is een opgave van een heel andere orde.

LAKS noemt eindexamens 'opvallend slordig'

Het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) vindt de eindexamens tot nu toe opvallend onnauwkeurig opgesteld. Daardoor zijn ze onduidelijk, onjuist of multi-interpretabel. Dat heeft het LAKS gisteren, op de derde dag van de eindexamens gezegd.

Na drie dagen is de klachtenteller ruim over de 25.000 klachten. ''Eindexamenkandidaten klagen voornamelijk over de onjuistheid van correctiemodellen en onduidelijke vraagstelling. Daarnaast spelen er veel organisatorische problemen'', aldus het LAKS.

''Bepaalde vragen in de examens Duits (vwo) en Engels (havo) waren zo onlogisch, dat het voor examenkandidaten onduidelijk was wat het goede antwoord was. Hiernaast valt op dat er in bijna alle examens inmiddels spelfouten, rekenfouten, onlogische vragen en andere slordige foutjes zitten.''

Brown pleit voor afschaffing landbouwsubsidies

De Britse premier Gordon Brown heeft woensdag rijke landen aangespoord hun landbouwsubsidies af te schaffen. De subsidies, samen met het dumpen van landbouwproducten op de markten van arme landen, ondermijnen het leven van de armen op deze aarde, zei Brown.

"Het is onacceptabel dat rijke landen nog steeds de landbouw subsidiëren met een miljard dollar per dag, wat de arme boeren in ontwikkelingslanden naar schatting honderd miljard dollar per jaar kost aan gederfd inkomen", zei Brown. Hij riep op tot een eerlijk wereldwijd handelssysteem, dat arme boeren betere toegang verschaft tot de markten in rijke landen.

Het overleg over een nieuw wereldwijd handelsverdrag heeft een cruciaal moment bereikt, zei Brown. Hij hoopt dat het nieuwe verdrag eind volgende maand gesloten wordt. De overeenkomst houdt verlaging van de handelsbarrières in en verlaging van de subsidies in rijke landen, waardoor de landbouwproductie wordt gestimuleerd, zei hij. De deal moet de arme boeren helpen om zichzelf uit de armoede te verheffen. "Vandaag zullen 25 duizend mensen overlijden omdat ze te weinig voedsel hebben."

Alle 151 lidstaten van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) moeten het eens worden over een nieuw verdrag. De grootste meningsverschillen zijn tussen rijke landen die hun landbouw en industrie willen beschermen en opkomende grootmachten zoals China, India en Brazilië, die meer toegang willen tot de lucratieve markten van Europa en Noord-Amerika.

Brein achter Backstreet Boys krijgt 25 jaar cel

Lou Pearlman, de man achter boybands Backstreet Boys en 'N Sync, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Hij kreeg de straf opgelegd omdat hij sinds begin jaren tachtig zo'n 190 miljoen euro van particuliere investeerders en banken achterover zou hebben gedrukt.

De rechter bepaalde dat de gevangenisstraf met een maand wordt verkort voor iedere 630 duizend euro die hij terugbetaalt aan gedupeerden van zijn illegale praktijken. In maart bekende hij schuldig te zijn aan samenzwering, witwassen en het gebruik van valse verklaringen in een faillissementsaanvraag.

De rechtszaal zat vol met slachtoffers van de voormalige manager, van wie sommigen een emotionele verklaring aflegden. "Sinds ik negen maanden geleden werd gearresteerd, realiseer ik me wat voor een schade ik heb aangericht", verklaarde Pearlman. "Ik heb heel veel spijt en biedt mijn oprechte excuses aan voor wat er is gebeurd."

De advocaat van Pearlman liet weten dat zijn cliënt vast van plan is om de gedupeerden terug te betalen. Hij zou al zo'n 65 miljoen euro hebben teruggestort.

De 53-jarige Pearlman vergaarde miljoenen als manager van de Backstreet Boys en 'N Sync. Volgens aanklagers zou hij duizenden mensen, onder wie vrienden en bekenden, miljoenen euro's afhandig hebben gemaakt in omvangrijke fraudezaken die tientallen jaren voortduurden.

Omzet Calabrische maffia is 44 miljard euro

De Calabrische maffia heeft vorig jaar voor bijna 44 miljard euro 'zaken' gedaan, vooral door cocaïne te verhandelen. Dat hebben aanklagers en de denktank Eurispes woensdag gezegd.

De omzet van de Calabrische maffia, ook wel de 'ndrangheta genoemd, bedraagt daarmee 2,9 procent van het Italiaans bruto nationaal product. In 2006 was de omzet van de maffia nog 37 miljard dollar. Ongeveer 62 procent van de omzet werd behaald met cocaïnehandel, in samenwerking met vooral Colombiaanse drugskartels. Ook houdt de maffia zich bezig met mensen- en wapensmokkel. De wapens komen vooral uit het voormalige Joegoslavië.

Italiaanse onderzoekers waarschuwden enkele jaren geleden al dat de Calabrische maffia machtiger was geworden dan de Siciliaanse, vooral dankzij de cocaïnehandel. In het verleden hield de Calabrische maffia zich met name bezig met afpersing en ontvoering.

Ter Horst: ambtenaren moeten eigen boete betalen

Ambtenaren die onder werktijd de maximumsnelheid overtreden of de auto fout parkeren, moeten zelf opdraaien voor de boete. Dat vindt minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst, bevestigt haar woordvoerder woensdag.

De ministeries van Landbouw en Sociale Zaken vergoeden de boetes van hun ambtenaren bij een snelheidsovertreding met hooguit tien kilometer per uur. Dat bleek woensdag uit antwoorden van Ter Horst op Kamervragen. Bij het ministerie van Financiën hoeven de chauffeurs de boete niet te betalen als zij de maximumsnelheid met minder dan tien procent hebben overschreden.

Ter Horst zegt dat het uitgangspunt moet zijn dat ambtenaren die in een auto van de rijksoverheid rijden, zelf hun boete moeten betalen als ze te hard rijden of fout parkeren. Alleen in specifieke gevallen zou de boete door het betreffende miniserie betaald kunnen worden. De minister gaat met haar collega's in gesprek over het onderwerp.

156 Indiërs dood door giftige alcohol

In vijf dagen tijd zijn 156 Indiërs overleden aan het drinken van sterke drank waarin giftige chemicaliën zaten. Dat heeft de politie woensdag gezegd. Nog eens 135 mensen worden behandeld in ziekenhuizen in de deelstaten Tamil Nadu en Karnataka.

Amateurstokers verkopen de dodelijke drank sinds de politie drankwinkels sloot vanwege deelstaatverkiezingen. Het is gebruikelijk dat drankwinkels en bars op last van de autoriteiten tijdelijk dichtgaan rond verkiezingen. Zo wordt voorkomen dat politici gratis alcohol uitdelen in ruil voor stemmen.

De 156 dodelijke slachtoffers, die vielen sinds zaterdag, zijn vooral arme arbeiders. Tachtig doden vielen in en rond Bangalore en 25 in het naburige district Kolar. Nog eens 43 mensen kwamen om in een dorp in de deelstaat Tamil Nadu.

De politie verrichtte 1500 arrestaties en nam drank met daarin giftige stoffen in beslag ter waarde van ruim een miljoen euro sinds vorige maand in Karnataka verkiezingen werden aangekondigd. Vaak lengen handelaren sterke drank aan met pesticiden en chemicaliën, om de drank sterker te maken dan wel om het volume, en dus de opbrengst, te vergroten.

Wouter Bos wil onafhankelijkheid van olie

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) vindt dat Nederlanders minder afhankelijk moeten worden van benzine. Biobrandstoffen zouden meer in het vizier moeten komen, zegt de bewindsman woensdag in het actualiteitenprogramma Knevel en Van den Brink.

"Het is een illusie om te denken dat de prijzen terugzakken naar het oude niveau", zegt Bos. "We kunnen er dus maar beter voor zorgen dat we minder afhankelijk worden van olie."

De minister reageert hiermee op de kritiek dat de accijnzen dit jaar omhoog gaan, waardoor lpg en diesel duurder worden. Of die stijging van de prijzen de komende jaren aan zal houden, durft Bos niet te beweren. "Maar terug naar vroeger gaan we niet meer."

Enemy Territory: Quake Wars naar versie 1.5 gepatcht

Misschien komt het door de komende console-release, misschien is het wel gewoon dedicatie aan de kant van Splash Damage, maar er is weer een patch verschenen voor Enemy Territory: Quake Wars.

Deze update, die door Splash Damage zelf is bekostigd (voor de Q&A wilde Activision niet opdraaien), brengt veel kleine veranderingen met zich mee, van verbeteringen en meer customization-opties van de HUD, gerepareerde statistieken, vernieuwde zelf aan te passen cvars en de verbeterde bots, die zich nu nog meer bewust zijn van het slagveld om zich heen.

Als je de game opstart start automagisch de download van de patch, de Steam-versie kan de patch binnen enkele uren verwachten. Een volledig changelog is hier te lezen. Meer informatie over de game is te vinden in onze review.

Mogelijk langer Nederlands bevel in Afghanistan

Als Nederland in november het commando overneemt over de NAVO-troepen in Zuid-Afghanistan duurt dat in plaats van negen maanden mogelijk een jaar. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag gezegd.

De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft vorige week over de kwestie telefonisch overlegd met minister van Defensie Eimert van Middelkoop. "De Amerikanen willen graag een flexibele invulling van het commandoschap", aldus de woordvoerder. Een definitieve overeenkomst is er echter nog niet, benadrukte hij. "Dat wordt wel snel verwacht."

Een zegsman van Gates meldde dinsdag in Washington al dat er een akkoord was over de verlenging. Momenteel voert Canada het bevel over de duizenden ISAF-troepen in de gewelddadige provincies Uruzgan, Kandahar, Helmand, Zabul en Nimroz.

Peuter doodgemarteld door kinderen

In een sloppenwijk van Buenos Aires hebben twee broertjes van 7 en 9 hun 2-jarige buurmeisje dusdanig gemarteld, dat zij aan de gevolgen is overleden. Zondag werd het Argentijnse meisje gevonden. Ze was naakt, zat onder de blauwe plekken en er zat een telefoonsnoer om haar nek.

In Argentinië kunnen kinderen jonger dan 18 niet worden veroordeeld voor misdaad, ze worden beschermd door wettelijke immuniteit. Door deze gebeurtenis laait de discussie in het Zuid-Amerikaanse land over de wetgeving op, de jongens gaan nu namelijk vrijuit. Het liep dusdanig uit de hand dat het leidt tot opstootjes met brandstichting. Uiteindelijk wist de politie de rust terug te brengen door het afvuren van rubberen kogels.

Psychiaters hebben na onderzoek geconcludeerd dat de twee buurjongens van het slachtoffertje haar pijn wel snapten, maar ze hebben er wel een mate van plezier aan beleefd. Een plaatselijke krant meldt dat de twee jongens met regelmaat slachtoffer zijn van huiselijk geweld, al twee jaar niet naar school gaan en stenen gooien naar kinderen en auto's.

De twee broertjes hebben direct hun gruwelijke daad bekend, en legden dezelfde bekentenis af. Het enige verschil in de twee verklaringen is dat de kinderen elkaar de schuld geven.

Asterix heeft weer zin in de Olympische Spelen

Asterix is nog lang niet klaar met de Olympische Spelen, het blijkt dat hij graag terug wil. Atari heeft vandaag aangekondigd dat Asterix at the Olympic Games ook voor de Xbox 360 uitkomt, tegelijkertijd met de première van de film. Dat is waarschijnlijk in augustus.

De 360-versie van Asterix at the Olympic Games zal identiek zijn aan de vorige versie, die onder andere voor de PlayStation 2 en de Nintendo Wii uitkwam. Uiteraard worden de graphics opgeschoond, want al dat gezweet daar bij de Olympische Spelen zorgt voor heel wat onscherpe beelden.

In Asterix at the Olympic Games speel je met Asterix en Obelix, die op weg zijn naar Griekenland. Eenmaal aangekomen komen ze hun goede vriend Alafolix tegen. Uiteindelijk belanden ze bij de Olympische Spelen, waar een aantal wedstrijden plaatsvinden voor het tweetal.Sony legt vertraging Killzone 2 uit

Het is bekend geworden dat Sony met opzet Kilzone 2 heeft vertraagd. Onlangs wisten we jullie te melden dat Killzone 2 uitgesteld werd naar februari 2009. Volgens Sony is er helemaal niets mis met Killzone 2, maar Sony is bang voor de hevige concurrentie, eind dit jaar. Ook het uitbrengen van andere shooters eind dit jaar speelt een rol. In februari 2009 zijn er bar weinig games die uitkomen en dus is het heel handig om Killzone 2 dan uit te brengen.

"Just wanted to add a quick reply on the 'delay' of Killzone 2 to Feb 2009. To be clear, there is nothing wrong or causing a delay to the development of the title. We (SECA) had to look at the fall calendar with SOCOM, LittleBigPlanet, MotorStorm: Pacific Rift, Resistance 2, plus some PSN titles and make a decision where each game should come out. Killzone 2 was moved to Feb 2009 to make sure we didn't have three shooters in the marketplace competing for retail dollars during the same holiday season. The game will be great and it will be out in Feb 2009 in both Europe and North America."

Er wordt dus zeer voorzichtig gedaan met Killzone 2. Maar loopt Sony dan misschien wel een aantal dollars mis door het missen van Kerstmis?

Diablo III wordt waarschijnlijk in augustus onthuld

Diablo III is wel in ontwikkeling, Diablo III is niet in ontwikkeling. Het is nog steeds onzeker of er een derde Diablo-game zal komen. Het moet wel, want het succes is zo groot dat Blizzard het niet kan laten om te stoppen met de reeks. Maar waar blijft de aankondiging dan? Daar wacht natuurlijk iedereen op, maar als het aan de PCGamer ligt, krijgen we in augustus meer te weten.

Begin mei was de PCGamer uitgenodigd voor een bijeenkomst, die alleen voor de pers toegankelijk was. Bij deze bijeenkomst kreeg PCGamer onder andere Starcraft 2 en Wrath of the Lich King (uitbreiding voor World of Warcraft) te zien, maar waarschijnlijk ook een andere game:

"Have you ever had a secret that you're just dying to blurt out, but you can't for another month, and the stress of holding it in makes you want to do the pee-pee dance? That's what the PC Gamer staff is doing right now, because the August issue will be chock-full of exclusives, including a top-secret cover story so huge we had to go to [CENSORED] to get it. Just 30 days more ..."

De PCGamer was tevens de eerste met de onthulling van Starcraft 2. Zijn ze zó geliefd bij Blizzard dat ze ook Diablo III mogen onthullen? Het klinkt op zich niet vreemd. De augustus editie van PCGamer bevat in ieder geval een zeer interessant artikeltje.

Jake Gyllenhaal gekroond tot prins van Perzië

Jack Gyllenhaal wordt de nieuwe prins van Perzië, althans, dat mag hij hopen. Hij mag alleen spelen als de prins van Perzië in een verfilming van de succesvolle gamereeks Prince of Persia. Jack Gyllenhaal is bekend van verscheidene films, zoals Brokeback Mountain en The Day After Tomorrow. In Prince of Persia: Sands of Time kruipt onze Jack in de huid van prins Dastan, die samen met prinses Tamina moet voorkomen dat een gemenerik de 'Sands of Time' bemachtigt. Met de 'Sands of Time' kan hij namelijk de tijd terugdraaien.

Maar wie speelt prinses Tamina dan? Prinses Tamina wordt gespeeld door een Bond-girl, namelijk Gemma Arterton. Zij speelt als Bond-girl in de volgende James Bond-film, Quantum of Solace. De regie wordt overigens gedaan door Mike Newell, die vooral bekend werd met zijn werk voor de vierde Harry Potter film.


Laatste reviews en specials
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
©FOK.nl e.a.