Peuter doodgemarteld door kinderen

GauloisesB.
In een sloppenwijk van Buenos Aires hebben twee broertjes van 7 en 9 hun 2-jarige buurmeisje dusdanig gemarteld, dat zij aan de gevolgen is overleden. Zondag werd het Argentijnse meisje gevonden. Ze was naakt, zat onder de blauwe plekken en er zat een telefoonsnoer om haar nek.

In Argentinië kunnen kinderen jonger dan 18 niet worden veroordeeld voor misdaad, ze worden beschermd door wettelijke immuniteit. Door deze gebeurtenis laait de discussie in het Zuid-Amerikaanse land over de wetgeving op, de jongens gaan nu namelijk vrijuit. Het liep dusdanig uit de hand dat het leidt tot opstootjes met brandstichting. Uiteindelijk wist de politie de rust terug te brengen door het afvuren van rubberen kogels.

Psychiaters hebben na onderzoek geconcludeerd dat de twee buurjongens van het slachtoffertje haar pijn wel snapten, maar ze hebben er wel een mate van plezier aan beleefd. Een plaatselijke krant meldt dat de twee jongens met regelmaat slachtoffer zijn van huiselijk geweld, al twee jaar niet naar school gaan en stenen gooien naar kinderen en auto's.

De twee broertjes hebben direct hun gruwelijke daad bekend, en legden dezelfde bekentenis af. Het enige verschil in de twee verklaringen is dat de kinderen elkaar de schuld geven.