Van der Sar: "Ik wist waar de bal naartoe ging"

Niels (DerMeister)
In 1995 lukte het hem voor de eerste keer met Ajax, gisteravond flikte hij het kunstje opnieuw, ditmaal met Manchester United. Edwin van der Sar won voor de tweede keer in zijn loopbaan de Champions League. Gisteren werd hij matchwinnaar tegen Chelsea door tijdens de penaltyreeks de pingel van Anelka te stoppen.

"Ik wist waar Anelka die penalty ging schieten. Ik wachtte iets langer dan normaal en zag in die milliseconden de bal op me af komen. Ongelooflijk. Toen ik mijn vuist er tegenaan kon zetten wist ik dat de cup binnen was", aldus een glunderende van der Sar na afloop van de finale. De keeper van het Nederlands Elftal vervolgt: "Ik wilde nou ook eens mijn Hans van Breukelen-moment. En nu heb ik hem."

Ook trainer Sir Alex Ferguson was na afloop vol lof over de prestaties van zijn team. "Dit is de eerste penaltyreeks in een belangrijk duel die ik win. In de eerste helft speelden we fantastisch en had het 3-0 kunnen staan. Maar zij maken op gelukkige wijze 1-1. Chelsea was na rust de betere ploeg", aldus de winnende coach.