Engels echtpaar belandt per ongeluk op startbaan

Joana
Net als je een stukje met de auto hebt gereden, overkomt het je. Je belandt opeens naast een passagiersvliegtuig. Het voorval gebeurde gisteren, toen een oud Engels echtpaar bijna de landingsbaan van de luchthaven van Norwich opreed.

Het echtpaar was op zoek naar de ingang van het kantoor van een speciale luchtvaartmaatschappij. De twee wilden namelijk een cheque van 10.000 pond aan een goed doel komen overhandigen. Tijdens de zoektocht kozen ze per ongeluk voor een verkeerde ingang. Nietsvermoedend reden ze verder, totdat ze door veiligheidspersoneel werden gewaarschuwd. Deze vertelde het echtpaar dat ze geluk hebben gehad, dat er geen ongeluk gebeurde in de 400 meter die ze op de startbaan reden.

De bestuurder vertelde: “Ik kan mijn vrouw wel de schuld geven, omdat zij de kaart in haar handen had, maar ik was degene die door een open poort reed.”

De afdeling voor transport van het desbetreffende vliegveld gaat dit voorval onderzoeken. Er hebben zich eerder voorvallen voorgedaan, waarbij journalisten zogenoemde beveiligde gebieden moeiteloos konden binnendringen.