Werkstraf na mishandelen zoener zusje

Een 18-jarige inwoner van Vlaardingen is gisteren door de Rotterdamse rechtbank tot een werkstraf van 180 uur veroordeeld wegens poging tot doodslag op een 18-jarige kennis die met zijn zusje had gezoend. De jongeman flipte totaal toen zijn 14-jarige zus vertelde speeksel te hebben gewisseld met de kennis en zon onmiddellijk op wraak.

Erg subtiel ging hij daarbij niet te werk. Hij stormde de supermarkt binnen waar de kennis als vakkenvuller werkte en sloeg hem met een klap neer. Daarna schopte hij hem waar hij maar raken kon, waaronder meermaals tegen het hoofd van de zoener. Een getuige zag hem zelfs een aanloop nemen voordat hij uithaalde. Het slachtoffer hield er gebitsletsel, een hersenschudding en een gebroken neus aan over.

''U had hem makkelijk dood kunnen schoppen. Komt het door die fitness, die door u wordt beoefend, dat u zo sterk bent?,'' zo vroeg de rechter zich af. De verdachte ontkende dat. ''Nee, ik sla nooit met links. Maar die keer wel. Maar het was niet zo hard. Ik schopte wel hard. Ik raakte hem waar ik kon, maar mikte niet specifiek op zijn hoofd. Dat was toeval, omdat hij nu eenmaal zo lag.''

Volgens de schopper had hij zijn kennis vooraf gewaarschuwd niets te beginnen met zijn zusje. ''Hij had al eerder wat met jonge meisjes, maar ik wilde niet dat hij wat met haar begon. Ik heb me jammer genoeg helemaal laten gaan. Daar heb ik enorm veel spijt van en het zal niet meer gebeuren.''

De rechter legde buiten de werkstraf ook een voorwaardelijke celstraf van een maand op, als stok achter de deur. Een eveneens geëiste anti-agressietherapie achtte de rechter niet nodig.