McLaren goed begonnen in Monaco

McLaren Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen zijn het raceweekend in Monaco goed begonnen. Hamilton reed in de tweede vrije training veruit de snelste tijd van de dag en Kovalainen werd in diezelfde training vijfde.

"Ik ben echt gek op Monaco en ik geniet van elk moment op de baan. De auto voelde vanaf het begin goed aan en ik kon direct flink hard gaan. Terwijl het circuit beter werd gedurende de twee sessies, maakten we prima progressie met de set-up en de banden. De eerste sessie gebruikte ik dezelfde banden. Er is nog genoeg werk te doen, maar ik heb het prima naar mijn zin," aldus een zeer tevreden Hamilton.

Kovalainen had het ondanks enkele kleine problemen ook naar zijn zin in het Vorstendom: "Een positieve start van het weekend in Monaco en ik denk zeker dat er nog meer aan zit te komen. Tegen het einde van de sessie reed ik op nieuwe banden, maar bleken de aanpassingen aan de afstelling niet zo'n succes. Daarbij was ik niet zo tevreden met mijn ronde, dus er is nog genoeg ruimte voor verbetering op zaterdag. Het is altijd geweldig om op deze baan te rijden en het is bijna onmogelijk om te beschrijven hoe het voelt. Ik kan niet wachten op de rest van het weekend."