Buschauffeurs smijten met tonnen bij Connexxion

Ongeveer negenhonderd buschauffeurs hebben donderdag gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van Connexxion in Hilversum. Ze boden acht regentonnen aan, een verwijzing naar de 812 duizend euro die voormalig topman Rob van Holten meekreeg bij zijn vertrek. "Daar was wel geld voor, maar er is kennelijk geen geld om de buschauffeurs een loonsverhoging te geven", licht een woordvoerder van FNV Bondgenoten toe.

De bonden en de vervoerbedrijven zijn ook donderdag niet dichter tot elkaar gekomen in hun slepende cao-conflict over het streekbusvervoer. De voorzitter van de raad van bestuur van Connexxion, Peter Kortenhorst, kwam tijdens de demonstratie rond het middaguur nog naar buiten en sprak de actievoerders kort toe. Maar van inhoudelijke toenadering was geen sprake, zegt de FNV-woordvoerder.

Donderdag wordt net als de afgelopen twee dagen en vorige week gestaakt in het streekbusvervoer. Ook voor volgende week dinsdag, woensdag en donderdag zijn acties gepland. Vanwege de eindexamens in het voortgezet onderwijs rijden tijdens de spitsuren wel bussen. Na volgende week zijn stakingen gepland voor onbepaalde tijd.