Getuige herkent vriendin in Kelly-seksvideo

Redactie
Een getuige heeft haar vriendin herkend in een seksvideo waarop te zien is hoe R&B-ster R. Kelly seks heeft met een minderjarig meisje van vermoedelijk 13 jaar. De 24-jarige Simha Jamison vertelde de rechtbank in Chicago dat ze het gezicht zag van haar vriendin Roshona Landfair (23).

Volgens Jamison hadden zij en Landfair regelmatig contact met de Amerikaanse zanger toen ze rond de twaalf jaar oud waren, berichtte de BBC donderdag. Ze gingen bij hem op bezoek in zijn muziekstudio en bij zijn basketbalveldje in Chicago. Kelly gaf Landfair ook geld, tussen de 100 en 500 dollar, aldus de getuige.

Zij deed haar verhaal op de tweede dag van het proces tegen R. Kelly, die al jaren wordt verdacht van ontucht met minderjarigen en het maken van kinderporno. De aanklagers hebben een 26 minuten durende video, gemaakt tussen 1998 en 2000, waarop te zien is hoe een man een meisje commando's geeft en geld overhandigt. Justitie is er vrijwel zeker van dat Kelly op de video staat. Als de R&B-ster schuldig wordt bevonden, kan hij tot 15 jaar cel krijgen.