Bedreigster Wilders weer in de fout

 De 34-jarige Tilburgse S. I., die twee weken geleden in hoger beroep terecht stond wegens  het bedreigen van PVV-voorman Geert Wilders, is opnieuw in de fout gegaan. Tegen haar is aangifte gedaan van belaging.  Wie ze belaagd heeft, maakte Justitie niet bekend.  Ze beging de misstap tijdens haar voorlopige vrijlating. Die vrijlating had als expliciete voorwaarde dat ze geen strafbare feiten mocht plegen.

Het hof zou vrijdag uitspraak doen, maar dat is nu uitgesteld. Het hof wil dat de geestelijke vermogens van de vrouw opnieuw worden onderzocht. De zaak gaat op 12 juni verder. De vrouw stuurde Wilders in 2006 en 2007 een recordaantal dreigmailtjes toe.

I. bood twee weken terug nog haar excuses aan Wilders aan en schudde de politicus in de rechtszaal de hand. Wilders was aanwezig om te getuigen op verzoek van de advocaat van de verdachte.

De rechter veroordeelde de Tilburgse vorig jaar tot een jaar cel plus tbs. Volgens deskundigen is ze verminderd toerekeningsvatbaar en bestaat een verhoogd risico dat ze geweld gebruikt. De advocaat-generaal kwam twee weken terug tot eenzelfde eis: Een jaar cel en tbs