Ecclestone dreigt Britse Grand Prix te schrappen

Ermin (TheClown1)
Bernie Ecclestone gaf aan dat de onderhandelingen tussen hem en Silverstone stroef verlopen. Indien de onderhandelingen niet op zijn manier verlopen, zal hij de race te schrappen.

Voor Silverstone tien anderen, waren de woorden van Ecclestone. Als de eigenaren van het circuit, de British Racing Drivers' Club (BRDC), het door Ecclestone aangeboden contract niet ondertekenen, dan speelt men met vuur. De eerste deadline om het verdrag te verlengen is inmiddels al verstreken.

Het voorstel dat gedaan is aan de BRDC is het standaardcontract dat aan alle Europese promotors geboden wordt. Het contract biedt veertien miljoen euro per jaar in, met een jaarlijkse stijging van vijf procent. De handtekening van de BRDC is nog niet op het contract gezet.

Het huidige contract dat tot 2009 loopt, kan verloren gaan, zo wordt door Ecclestone gezegd. “Ik verwacht dat ze nog wel een keer bij me zullen aankloppen”, reageert Ecclestone tegenover de Daily Telegraph. “Voldoen ze aan de voorwaarden, dan kunnen we zaken doen. Momenteel is dat niet het geval en dus ziet het er op dit moment naar uit dat Silverstone de race kwijtraakt.”

De voorwaarden zijn dat het circuit en de faciliteiten een upgrade krijgen. BRDC vindt dit geen probleem indien de Formule 1 er maar blijft racen. “Anders is het de investering niet waard”, beredeneert het circuit. Silverstone staat al sinds de oprichting van de Formule 1 in 1950 op de kalender.