Stakingen hangen examenkandidaat de keel uit

Redactie
De scholieren die momenteel met hun eindexamens bezig zijn, raken steeds geïrriteerder over de stakingen in het openbaar vervoer. Dat meldde een woordvoerster van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) donderdag. De scholieren deden bij het LAKS hun beklag.

"In het begin was het even vervelend, maar nu beginnen de scholieren echt geïrriteerd te raken", aldus Charlotte van Meerwijk van het LAKS. "We hebben al eens bij het stakende personeel aangegeven dat het voor de examenleerlingen heel vervelend is, maar aangezien er voor volgende week opnieuw stakingen zijn aangekondigd, zullen we hen duidelijk maken dat het de examenkandidaten nu de keel uithangt."

Bij het LAKS zijn nog geen meldingen bekend van leerlingen die het examen hebben gemist door de stakingen of daardoor te laat kwamen. "De meeste leerlingen vragen ouders te rijden, of iets dergelijks. Maar dat kun je niet elke dag blijven doen", zegt Van Meerwijk.

Bij de Eindexamenklachtenlijn van het LAKS zijn inmiddels ruim 40.000 klachten binnengekomen. Vandaag waren er veel klachten van vmbo'ers die voor hun examen wiskunde de verkeerde stof hadden opgekregen. Het LAKS gaat die klachten nader onderzoeken. De klachten kwamen uit verschillende delen van het land, terwijl een eerste controle leerde dat het CITO, het instituut dat de eindexamen vervaardigt, de juiste stof had opgegeven.