CDA vreest Gouden Kooi deel 2

Redactie
Het CDA ziet de plannen van RTL en mediaondernemer John de Mol voor een vervolg op het realityprogramma De Gouden Kooi zwaar in. De Mol maakte die plannen vandaag bekend, op de dag dat er aan de huidige reeks een eind komt. De Gouden Kooi deel 2 zou in het najaar de buis op kunnen.

Tweede-Kamerlid Joop Atsma van het CDA is bang dat het programma, dat hij nu al verwerpelijk vindt, in de toekomst nog meer de grenzen van het fatsoen gaat opzoeken en daar verder overheen gaat. Volgens Atsma bestaat dat risico omdat De Mol de door hem bedachte 'treitershow' graag aan buitenlandse zenders wil verkopen. Contracten daarover zijn echter nog niet ondertekend en de buitenlandse zenders blijken huiverig. Om ze over de streep te trekken heeft De Mol meer kijkers nodig en wellicht probeert hij die te scoren door nog verder 'over the top' te gaan in het programma, is de analyse van Atsma.

De parlementariër ziet zijn stelling onderbouwd door de laatste maanden van de nog lopende reeks. Daarin werd het gedrag van de bewoners van het luxe landdhuis in Eemnes al steeds grover, vertelt hij. "Dat doet het ergste vrezen voor een nieuwe editie. Wat moet De Mol doen om zijn programma verkoopbaar te maken,vraag ik me af. Het is toch al één grote lieg- en bedriegshow. Heel veel dingen worden aangestuurd door de redactie van het programma. Dat heb ik gehoord van ex-bewoners. Hun namen mag ik niet naar buiten brengen, want dan moeten ze een boete betalen", aldus Atsma.