'Blote' schilderijen weg na klachten moslims

De Noord-Hollandse gemeente Huizen heeft een aantal schilderijen waarop figuratieve blote borsten zijn te ontwaren, verwijderd uit de hal van het gemeentehuis. Een aantal mannelijke moslims hadden geklaagd over de 'onzedelijke' kunstwerken, en daarom is het verplaatst naar een ruimte waar geen bezoekers komen.

De maakster van het werk, kunstenares Ellen Vroegh, is des duivels. Op de voorpagina van De Telegraaf zegt ze vanochtend: ''Ik voel me zwaar gediscrimineerd! Dit loopt de spuigaten uit. Moeten Nederlanders nu in hun eigen land integreren? Na de affaire-Nekschot krijg je nu dit. Straks belandt kunst nog op de brandstapel. Waar gaat dit heen?” We moeten ons niet laten koeioneren door de islam.”

Schandalig en ontluisterend vindt ze het dat Huizen zijn oren laat hangen naar een paar klagers. ''Het tart alle verbeelding. Als het nou porno was… Maar het gaat om figuratieve kunst, waarbij de geslachtsdelen niet eens te zien zijn. Alleen twee borsten en houtjes als vagina.”

De gemeente Huizen ontkent dat er Dhimmitude-gedrag aan de verwijdering ten grondslag ligt: ''Wij respecteren geluiden uit de samenleving, ongeacht uit welke geloofsovertuiging mensen aanstoot nemen aan deze blote dames”.

-
-
Naschrift: Volgens de gemeente Huizen, die een persbericht uitgaf vanwege de commotie, hebben er ook baliemedewerksters geklaagd.