Nieuwe auto STR voldoet nog niet

Peterselieman
Scuderia Torro Rosso-rijders Sébastien Bourdais en Sebastian Vettel zijn nog niet geheel tevreden over de nieuwe STR3. Donderdag werd in Monaco de nieuwe auto voor het eerst ingezet tijdens een raceweekend. Bourdais eindigde op de achttiende plaats, terwijl Vettel zelfs twintigste en laatste werd.

"Vanochtend werd ik wakker met de gedachte dat ik eindelijk met een Formule 1-auto in Monaco mocht gaan rijden. De trainingen gebruikten we natuurlijk vooral om de nieuwe auto te leren kennen. We hebben de hele tijd met veel brandstof gereden, dus er moet niet te veel aandacht aan de rondetijden worden geschonken. We zijn nog niet op de positie waar we willen zijn, maar we zijn er dichterbij dan het lijkt," aldus Bourdais, die toch niet helemaal tevreden over de nieuwe auto was. "We missen wat grip, vooral omdat we wat neerwaartse druk tekort komen. Dat is ook te merken aan onze topsnelheden. Gelukkig heb ik hier in het verleden al wel eerder gereden, dus ik kon snel in een ritme komen."

Vettel was minder positief over vandaag: "Dit waren niet de beste sessies die ik heb gereden. We wisten dat het sowieso wel moeilijk zou worden, omdat we de nieuwe auto hadden meegenomen. Het is wel vreemd, want ik heb het hier in het verleden altijd erg goed gedaan, maar nu kon ik totaal niet met de auto omgaan. Aan het eind van de dag hebben we wel een stap voorwaarts gezet, maar het is nog niet genoeg."