V.d Sar wilde ook een Van Breukelen-moment

Even voelde Edwin van der Sar zich de 'koning van Europa'. De doelman van Manchester United en het Nederlands elftal stopte gisteren in de finale van de Champions League de zevende strafschop van Chelsea. De Fransman Nicolas Anelka vond de Nederlandse sluitpost op zijn weg.

Het leverde Manchester United voor de derde keer in de historie de belangrijkste Europese beker voor clubteams op. ''Ik wist waar de bal heen ging'', zei een dolgelukkige Van der Sar.

Manchester United en Van der Sar stonden er na negen strafschoppen slecht voor. Cristiano Ronaldo miste voor de Engelse landskampioen. John Terry, aanvoerder van Chelsea, kon bij de tiende 'pingel' de beslissing brengen. De verdediger gleed half weg en zag de bal op de paal belanden. Vervolgens was Van der Sar bij strafschop nummer veertien de held.

''Ik voelde het. Ik wachtte iets langer dan normaal. Ik wist dat de bal op mijn handschoen zou komen. Pats, boem, afgelopen: dat is het lekkerste'', keek de 37-jarige doelman voor de camera van de NOS terug op zijn grote moment. ''Ik wilde een keer een Hans van Breukelen-moment hebben. Dat heb ik mijn hele carrière nagejaagd. Dit was 'm. Ik stop nu'', klonk het met een grote grijns. Een geintje. ''Maandag ben ik op tijd in Hoenderloo voor het Nederlands elftal.''

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!