[NBA] Lakers thuis langs Spurs

Ermin (TheClown1)
In de openingswedstrijd van de Western Conference-finale hebben de Los Angeles Lakers van de San Antonio Spurs gewonnen. Het team uit Texas werd met 89-85 verslagen.

Kobe Bryant nam de rol van leider op zich en droeg zijn team op zijn schouders. In 43 minuten speeltijd kwam de MPV tot 27 punten, negen assists en vijf rebounds. Bryant heeft door de jaren heen kritiek gekregen dat hij voor zichzelf speelt en zijn teamgenoten niet in het spel betrekt. De guard heeft in de play-offs nu gemiddeld meer dan zeven assists per wedstrijd. In zijn laatste interview met de LA Times dat dit team niet om Kobe Bryant draait maar om alle spelers. Hij werd in zijn woorden ondersteund door de Spaanse center Pau Gasol. De Spanjaard maakte de overstap van de Memphis Grizziles naar de Lakers in februari en is dolblij met de samenwerking met Bryant. Gasol eindigde de wedstrijd met negentien punten, zeven rebounds en zeven assists.

Topscorer van de wedstrijd was de aanvoerder van de Spurs Tim Duncan. In 41 minuten speeltijd kwam hij tot dertig punten en achttien rebounds. De Fransman Tony Parker kwam tot achttien punten, tien rebounds en zes assists. De Spurs probeerden de Lakers uit te schakelen door veel driepuntspogingen. Ze maakten maar liefst twintig driepuntspogingen. Helaas waren er maar vijf raak. Hierdoor kwam het driepuntspercentage op een dramatische 25%. De Lakers schoten vier van hun tien genomen driepunters raak. De volgende wedstrijd zal op vrijdag in San Antonio gespeeld worden.